Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: žijou v ČB jížní čechy…oček ještě že jsi napsala že jsi z krnovaon tam má myslím kmotru…Já nevím jinak vubec nic jak řkam zazvonil dal si kafe já mu vše ukázala a říkala že t zvládne že na nic sám nebude ale bohužel…Nebal to vubec v potaz..
já si říkala, že jsem to nezaslechla, kdyby se prcek narodil tady určitě by se to rozneslo…a on tedy přijel za vámi až z takové dálky?
No jeste tu piste ze si vymysli, se pak kopnete do hlavy az to uvidite v tv a neco se fakt nedej boze stane. Preju, at se kamarad vrati a o miminko se postara!
Ahoj čtu to jedním dechem, je to hrozné
doufám že si tatínek miminka nic neudělal… určitě bych zkontaktovala policii jak tady už doporučovaly holky. Držím pěsti ať to vše dobře dopadne ![]()
A nemáte společné kamarády, nějaké kumpány z chlastaček třeba? nemůže být u někoho doma a vylejvat si hlavu? ![]()
Nikdy nevime jak by jsme se zachovaly, nebo nasi manzele, kdyby se to stalo u nas, nebo nekomu blizkemu z naseho okoli. Clovek muze propadnout depresi, vycitkam, zlobe ani nevi jak. Takze obvinovat ho z toho, ze opustil male mimino mi neprijde na miste, naopak, sveril ho zakladatelce s duverou, ze se o maleho postara.Mohl ho taky nechat samotne doma a odejit, to by pak bylo horsi. Navic chlap dite nenosi, takze k nemu nemusi mit okamzite nejakou vazbu, ci citit k nemu lasku, to vsechno prijde casem.
Zakladatelko, jsi opravdu v hrozne situaci, treba chce byt jen sam a vsechno si srovnat v hlave, treba taky to muze byt naopak. Nevim co bych delala, zrejme bych se obratila na policii, ale v kazdem pripade pokud bych mohla, o dite bych se nejakou chvili postarala, delala bych vse proto, aby neslo do kojenaku.
@kamikaa
to je právě ono. mít dítě a přes rizika ho donosit bylo její rozhodnutí. nikdo z nás jim u toho nesvítil a nevíme. třeba to dítě ani nechtěl… třeba rozhodla ona za ně za oba a on je v tom teď sám… opravdu nevíš co zatím je tak neodsuzuj!!!
Hlavně ho najít, dřív než bude pozdě. prostě je v šoku, je to hrozná situace na psychiku a každý reaguje jinak. někdo se ožere, někdo je v klidu, někdo brečí, někdo hledá pomoct a někdo si to hodí..potřebuje pomoc!!! Teď je to pro něj strašné, dle mě neví co dál, jak to zvládne atd. Rychle ho najít a pořešit, jak mu pomoci. Potřebuje pomoc po psych. stránce, organizační, s malým atd. N+ěkteří chlapi neví, jak vyřídit třeba porodné, všelijaké příspěvky, vyřídit RD atd, v tomhle stavu asi toho není ani schopen. Dle mě zareagoval „útěkem“ od toho všeho, já mám fakt o něj strach..
Tak za prvé - rozhodně bych zavolala policii, ale ne kvůli miminu. Řekla bych, že mi ho kamarád svěřil na pohlídání, ale když o tom tak přemýšlím, mám strach, aby si něco neudělal a že jsem v kontaktu s babičkou dítěte - to aby náhodou někoho nenapadlo zavolat sociálku a umístit dítě do kojeňáku. Co stát schvátí to navrátí za strašně moc dlouho. A až se otec dítěte vzpamatuje, tak bude bojovat o své dítě. Do toho bych nešla i kdybych se o mimino měla nějakou dobu starat. Ale volala bych kvůli obavě o jeho život. Pak se domluvit s jeho rodinou - babičkou… ale prcka bych sociálce do rukou nedala v žádném případě.
No… máma řekla jdem tak jdem na tu policii.Tak snad to bude vpohodě.. už kvuli malému..jak přijdem tak dám vědět. A ohledně toho že přijel z takové dálky já ho neviděla skoro dva roky…
Podle mě je v šoku ze smrti manželky, i když s tím díky její diagnoze určitě počítali, tak šok to je vždycky a první bude hledat viníky, v tomto případě dítě. Mi ta jeho reakce nepříjde v jeho situaci zase tak „divná“. Ti chlapi to mají jinak nastavené jako my ženské, nemají ten rodičovský cit hned od začátku
Navíc je tam šok a bolest ze smrti manželky.
Policii bych asi zavolala, ani ne tak kvůli tomu dítěti, pokud ti nevadí a zvládneš se o něj postarat, ale spíš kvůli kamarádovi, vypadá to opravdu že chtěl dítě zaopatřit a chce si něco udělat. Takže já bych volala, vylíčila jim situaci, oni určitě povolají i nějakého psychologa.
@Anonymní píše:
No… máma řekla jdem tak jdem na tu policii.Tak snad to bude vpohodě.. už kvuli malému..jak přijdem tak dám vědět. A ohledně toho že přijel z takové dálky já ho neviděla skoro dva roky…
hodně štěstí ![]()
Ahojte,
ja si myslim, ze potreboval byt sam a konal, na svoj momentalny psychicky stav, dobre, dal dieta do opatery osobe, ktorej doveruje…nechcel mu ublizit ani ho niekde „pohodit“,v tom mal jasno…konal zodpovedne / v danej situacii/..kolko zien, ml. dievcat svojim „nechcenym“ detom ublizli …ba aj horsie ![]()
Obvinuje maleho za smrt manzelky, ale nechce mu ublizit, nechce s nim byt sam, mozno neveri sam sebe…potrebuje cas…pockala by som…
No jen aby vám na policii neřekli, že je ještě brzo a že se musí počkat 24 hod, než ho budou chtít hledat… ![]()