Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nevím proč ho nechce.. myslím ale že se stím nedokáže rovnat,, do hlavy mu nevidím. Řekl zřetelně já ho nechci. A když mi řekl že muže malej za smrt jeho ženy…Možná že se časem srovná já nevím. Myslím ale že když mu soc praccovnice řeknou o kontakt na její příbuzné snad spolupracovat bude…
Ty tak maximálně dají prcka do kojeňáku
a bude se vyšetřovat a ověřovat a čas poběží…jakmile malýho schlamstne systém je to v háji, vše na dlouhý lokte. Škoda, že se kamarád nedomluvil s příbuznými sám a jednla takhle zkratkovitě…ale zase lepší než aby prcka hodil do popelnice …ach jo.. to je hrozný…musí mu být příšerně…Myslíš že má někoho komu se může vykecat a vybrečet a nebo to jen drží uvnitř? Chtělo by to odbornou pomoc - asi i psychiatra klidně.
@Sayonare píše:
souhlasím s tebou, teď bude mít možná zbytečně víc starostí
taky bych právě počkala měl v ní duvěru věřil že pomuže no nevím asi bych nebyla také nadšena chyba je ale také na jeho straně měl říct že si to vše chce v hlavě srovna a možná bez učasti rodiny ![]()
Nemolko, zlobí to emimino, co? ![]()
Jinak je to těžká situace, nešlo o to malé, zakladatelka se bála, že jde někam spáchat sebevraždu, to jde vše stranou.
Nemolko stačilo by to jednou ![]()
Celý den tuto diskusy pročítám a jsem s toho fakt špatná. Je mi líto co se kamarádovi přihodilo, člověk si to ani nedokáže představit.
Jen mě udivuje, že ač už rodina jeho nebo manželky mu automaticky nebyli nápomoci, když vědí, co sde přihodilo. Měli mu dopřát klid a miminko se postarat. Přeji hodně sil celé rodině a hlavně kamarádovi i miminku, snad nestratí i tatínka ![]()
ZAKLADATELKO úplně hltám každý nový Tvůj příspěvek a čekám jen dobré zprávy, prosím informuj nás…
@pansy píše:
Jako bavime se o novorozenci-kteryho jeho otec idvezl kamaradce a absolutne o nej nejevi zajem a ani se neozyva-to jako si ho ma jako zakladatelka nechat a cekat, co jako bude? A jak dlouho ma cekat? Hodinu, dve, den, dva, mesic??? To dite potrebuje nepretrzitou peci, krmi se po dvou, trech hodinach-mit dite je starost. Pokud ho nechtel a jeho duvody chapu, mel ho v porodnici nechat-ne ho hodit na krk kamaradce a vypnout si telefon. Ja bych vymazala jeho-to kamaradi nedelaj, trebaze jsou v prekerni situaci…Je mi to lito, je mi lito cele rodiny-manzelky, ditete i jeho, strasna situace, kterou nikdo nikomu nepreje. Preju vsem hodne sil…
Já bych tak rychle nesoudila… on je každopádně v šoku… a to, že nyní nechal dítě u kamarádky nebo říká, že ho nechce, protože může za smrt jeho ženy, to je jen reakce na tu situaci… neznamená to, že za pár dní nezmění názor a nebude nakonec dobrý táta svému dítěti… myslím, že kdyby ho nechtěl vůbec, tak by ho z té porodnice ani nepřevzal, prostě by pro něho nepřišel… takhle si podvědomě nechal zadní vrátka… každopádně je to situace, kterou si žádný z nás neumí a ani nechce umět představit… a myslím, že i když si říkáme, že nám by se nic takového nestalo, tak v přímé konfrontaci s tou situací by nejeden člověk změnil dosavadní předsevzetí a kdoví, co by udělal…
Asi bych v této situaci, počkala, a pokud by se mi zdálo, že je to dloho, tak bych se snažila najít v první řadě jeho rodinu a zkouela obvolat známé..
Mě se taky ta policie nelíbí, protože asi v zakladatelce hledatal psychickou pomoc.. je pravda, jak tady někdo píšete, že by mohl něcdo udělat, ale to může kdykoliv, to zakladatelka neovlivní…
Asi si myslím, že ještě k šoku z umrtí manželky bude mít pocit, že ho zradila kamarádka..
tak nevím, složitá situace..
Příspěvek upraven 26.09.12 v 20:37
@Sisulík píše:
Není ti to líto vidíš jen potíže který by ti kamarád způsobil, ale to zranění a tragédii absolutně nechápeš.
Vymazala by sis ho za co? Za to že když je totál v prd..i jednal zkratkovitě?
No takovýho kamarádství- z tvé strany fakt žádná škoda..Příspěvek upraven 26.09.12 v 20:21
No přesně tak - vymazat člověka proto, že druhému věřil a svěřil mu dítě? Za podvědomě projevenou důvěru? A navíc v takové situaci? Jsem asi divná na dnešní dobu, ale já bych mu pomohla… i později, nejen ten den…
@Regina Hero souhlas.. už nadpis nejlepší kamarád…tak snad takovému člověku pomůžu a ne ještě do něho kopnu v takové situaci..
Jako ti, co se do zakladatelky „navezli“, že do toho zatáhla policii…představte si sebe v její kůži:
přijel kamarád přes půl republiky, kterého neviděla dva roky, v ruce mimino s kompletní dokumentací, otec očividně otřesený, nervozní a psychicky v prdeli, oznámí, že jde na úřad a zmizí a vypne telefon.
Vážně byste čekali den, dva, týden, jeslti se dozví ve zprávách že skočil pod vlak? že se bude starat o dítko, nevíme v jaké je zakladatelka situaci, a bude čekat, zda se nezodpovědný a labilní táta vrátí? a když se vrátí, jestli za pár dní dítěti v nějakém „záchvatu“ ublíží, nebo ho znovu opustí? Je to proboha novorozenec!
Pokud se tatínek vzchopí a dítko si k sobě vezme, tak ho bude sociálka hlídat, což asi není úplně na škodu, a pokud bude mít podmínky pro mimčo, tak bych se nebála, že mu dítě jen tak krajcvaj seberou.
Myslím, že je dobře, že je v tom zatažená sociálka - i oni jsou rozumní, to dokázali tím, že čekají na sestru a na vyjádření rodiny a dítě neodvezli.
@Mar__tanka1983 píše:
Jako ti, co se do zakladatelky „navezli“, že do toho zatáhla policii…představte si sebe v její kůži:
přijel kamarád přes půl republiky, kterého neviděla dva roky, v ruce mimino s kompletní dokumentací, otec očividně otřesený, nervozní a psychicky v prdeli, oznámí, že jde na úřad a zmizí a vypne telefon.
Vážně byste čekali den, dva, týden, jeslti se dozví ve zprávách že skočil pod vlak? že se bude starat o dítko, nevíme v jaké je zakladatelka situaci, a bude čekat, zda se nezodpovědný a labilní táta vrátí? a když se vrátí, jestli za pár dní dítěti v nějakém „záchvatu“ ublíží, nebo ho znovu opustí? Je to proboha novorozenec!Pokud se tatínek vzchopí a dítko si k sobě vezme, tak ho bude sociálka hlídat, což asi není úplně na škodu, a pokud bude mít podmínky pro mimčo, tak bych se nebála, že mu dítě jen tak krajcvaj seberou.
Myslím, že je dobře, že je v tom zatažená sociálka - i oni jsou rozumní, to dokázali tím, že čekají na sestru a na vyjádření rodiny a dítě neodvezli.
Když je v rodině někdo, kdo je ochotný a schopný se o miminko postarat, tak v kojeňáku neskončí. Sociálka zařídí u soudu vydání předběžného opatření, kterým bude mrňous svěřen po určitou dobu do péče jiné osoby, přičemž mám pocit, že OSPOD bude ustanoven jako opatrovník. Zažila jsem tohle v jiné státní instituci, rodič nebyl schopen se „neplánovaně“ postarat o dítě, tak ho třeba z minuty na minutu musel nechat u příbuzných a někdy dokonce i u nepříbuzných, následně podepsal OSPODu souhlas s předběžným opatřením a dítě bylo dočasně svěřeno dotyčným osobám, zažila jsem dokonce i sousedku.
Mezitím si to tatínek snad nějak srovná v hlavě a buď se o prcka začne starat, no a nebo ne, a pak proběhne další soud a mrňous bude svěřen do trvalé péče.
Jestli je tu někdo z OSPODu a já kecám, tak prosím o opravu. Ale tu sousedku jsem fakt zažila!
@Regina Hero píše:
Já bych tak rychle nesoudila… on je každopádně v šoku… a to, že nyní nechal dítě u kamarádky nebo říká, že ho nechce, protože může za smrt jeho ženy, to je jen reakce na tu situaci… neznamená to, že za pár dní nezmění názor a nebude nakonec dobrý táta svému dítěti… myslím, že kdyby ho nechtěl vůbec, tak by ho z té porodnice ani nepřevzal, prostě by pro něho nepřišel… takhle si podvědomě nechal zadní vrátka… každopádně je to situace, kterou si žádný z nás neumí a ani nechce umět představit… a myslím, že i když si říkáme, že nám by se nic takového nestalo, tak v přímé konfrontaci s tou situací by nejeden člověk změnil dosavadní předsevzetí a kdoví, co by udělal…
No dovoluji si soudit, pred pul rokem jsem byla na pohrbu-kamaradka 30 let, zbyl zdrceny manzel a 2 deti-6 mesicu a 3 roky…Taky rakovina, obe deti porodila, i kdyz znala diagnozu. Je to hrozny, strasna tragedie, tezko rict, jestli se z toho kamarad dostane. Ale vedel, i kdyz mu bylo zle a chtel taky umrit, ze se o deti musi postarat, protoze jim umrela maminka a maji jen jeho. Ale kazdy jsme jiny…Nicmene navazet se do zakladatelky, proc se nepostarala nekolik dni o novorozence a necekala, jestli se otec vrati zivy, kteryho ji tam nechal clovek, ktery si rika kamarad, ktery ji rekl, ze to dite nechce a vypnul si mobil, navic ho par let nevidela, mi neprijde o nic lepsi, nez moje necitelnost…Myslim si, ze se zachovala spravne, ten muz proziva strasnou tragedii, chapu, ze neni ve stavu, aby se postaral o dite, ale cekat, ze se o nej postara kamaradka, kterou par let nevidel? Socialka da mimco do pece blizkym pribuznym, pokud o to pozadaji. A jakmile se chlap vzchopi a bude mit zajem, dostane mimco zpet do pece. Meli jsme takto svmanzelem v peci synovce, kdys se svagr se svagrovou ocitli v tizive zivotni situaci. Jakmile se to vyresilo, dostali normalne deti zpet. Takze neni pravda, ze jak jednou system zchramstne dite, uz se nedostane ze sparu statu…