Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Scarlett2011 píše: …
Taky se snaz na lidi usmivat, to je okoli sympaticke a usmevavi lide maji vetsinou i vic pratel.
A v neposledni rade se zamer na sebe a na okoli tolik nemysli. Kdyz budes spokojena se svym zivotem, vzhledem, prijdou i pratele a lide Te budou brat jako nekoho uplne jineho. …
Přesně tak! Neupínej se na zájem okolí, buď spokojená sama se sebou a svým životem. Pak zájem ostatních přijde sám…
Kromě zapracování na sebevědomí a sympatičnosti, můžeš být třeba ve škole dobrá. Hodně dobrá (jakože budeš na sobě dřít a budeš premiant). Buď tak dobrá, aby každý chtěl s tebou ve skupině být, aby po tom toužil.
A přestože to bude z jejich strany zištný důvod, tak třeba později poznají, jak fajn jsi člověk.
Ahoj, tohle je hrozné!! Je mi tě líto, ale musíš opravdu se pokusit myslet na sebe! Dodat si odvahy, seběvědomí, určitě musíš krásně malovat, vyprni se na tokové lidi!!Nestojí za to, aby ses takhle trápila a měla depky!!! Musíš se na ně vykašlat!! Zkus dělat jako že nic a bav se s nimi, usmívej se… Ale věřím, že je to těžké, vždycky se to dobře radí… Držím palce!! ![]()
Samozřejmě je hrozné, když „cítíš“, že jsi takhle, řekla bych…nepotřebná…
Máš to v sobě zakořeněno od dětství, ale můžeš to nějak změnit…pomaličku, ale můžeš. Uvedu Ti příklad..je to možná trošku něco jiného, ale přeci jenom, ten „počátek“ je stejný… Na základní škole jsem měla spolužačku, byla to moc hodná holka, ale jen proto, že měla další čtyři sourozence, nechodila oblékaná nic moc, měla otřesné, kostěné, velké brýle a vypadala jako párátko, nikdo se s ní nebavil víceméně celých osm let. Měla problém navázat jakýkoliv vztah, byla uzavřená. Semtam jsem zašla po škole já k ní, ale moc často to nebylo, měla totiž doma pořádný „zápřah“. Na učilišti to taky žádná sláva nebyla, ale žila si pořád takovým tím „svým životem“ a hádej, kde je teď!!! Šťastně vdaná v cizině!!!
Nikdo by to do ní nikdy neřekl, že zrovna ona se dostane tak daleko…a dostala.
Najednou by se s ní všichni chtěli bavit, psát si atd., ale ona už o to nestojí, což je vcelku pochopitelné.
No a do té výtvarky chodíte jen holky nebo tam máte i nějakého kluka? Ono je to takové nešťastné, že se nikdo nepozastaví nad tím, že je vás tam 11?!? ![]()
Je logické, že to vyjít nemůže… ať počítám, jak počítám… ![]()
Být Tebou, tak si z toho moc těžkou hlavu nedělám a opravdu se soustředila jen na sebe. Už jenom to, že jsi ušla takový „kus cesty“ za vzděláním při tom všem, co jsi prožila, je úspěch sám o sobě!!! Značí to o Tobě, že jsi silná osobnost, která se jen tak z něčeho nehroutí a už vůbec ne z nějakých rádoby kamarádek.. ![]()
Tak hlavu vzhůru a moc Ti přeji, aby to bylo jen takové, jaké by sis to přála mít a držím pěsti!!!
A uvidíš..bude líp!!!
![]()
@_Kaczenkaa_ píše:
No Tvoje starosti bych chtěla mít..
![]()
![]()
Jinak si myslím, že by sis měla zajít třeba k psycholožce, ta by Ti mohla pomoct a nějakým způsobem si zvýšit sebevědomí, aby Tě netrápili takovýhle prkotiny…
Příspěvek upraven 18.10.12 v 17:04
Promiň, ale ty si protivná jak vřed na zadku, místo aby si ji podpořila, tak ji setřeš, jak ti co se tak k ní chovají
.
Tak základ vydím v sebelásce, pokud ty nebudeš mít ráda sama sebe, nediv se, že okolí nemá rádo tebe. Zkus na sobě nějak zapracovat, už jen úsměv postačí k tomu aby jsi vypadala přívětivěji. Ty musíš být tou změnou, kterou chceš vidět ve svém okolí.
Přesně tak. Hlavu vzhůru! A to doslova! Když budeš sedět v koutě se sklopenou hlavou a čekat až si tě někdo všimne, tak se nikdy nedočkáš… Píšeš, že ve třídě vás je 11. Vytipuj si někoho dalšího, když se s tebou ty 4 nechtějí bavit. Zkus kamarádku „sbalit“ jako kluka
nejdřív oční kontakt, pak se usmát a když tohle zabere, zkus se na něco zeptat(třeba že jsi si něco zapomněla zapsat - i když to tak není…)A kdyby se to nepovedlo, nevadí, nenech si zkazit náladu. Hlavně se snaž usmívat a být příjemná na okolí. Ostatní neví co se ti stalo(a věř, že spoustu lidí to ani nezajímá - bohužel), jen v tobě vidí holku, která se s nikým nebaví a straní se ostatním. Věř mi, za život jsem se stěhovala už hodněkrát a když jsem na někoho působila zamlkle a zamračeně(i když jsem to v životě neměla jednoduché), tak se se mnou nebavil. Snad ti to pomůže ![]()
Možná na tobě to týrání v rodině a následná šikana zanechaly horší stopy, než si myslíš. To není banalita a ne každý to ustojí nějak v pohodě a pokud jsi citlivá, tak se to na tobě mohlo podepsat víc, než na jiných.
Ona to není vůbec žádná prkotina, jak tady někdo neempaticky a hloupě napsal, ale docela zásadní věc hlavně pro děti a mladé lidi v pubertě, potřebují oporu v rodině a pak zapadnout do skupiny a od toho si formují i svoje sebehodnocení a sebeúctu. Takže úplně chápu, jak se v takových situacích cítíš jaka tě to mrzí. Možná máš smůlu i na kolektiv, některé skupiny jsou problémové a až patologické.
Možná taky vyzařuješ velkou nejistotu a nedostatek sebevědomí, které zákonitě po tvém dětství nemáš.
Já jsem taky nikdy nebyla hvězda kolektivů a nikdy nebudu, ale pár kamarádek vždycky mám, i když jich není hodně, ale už jsem se s tím smířila. Na střední jsem měla málo kamarádek a kolektiv mi vůbec neseděl, mezi klukama tam probíhala šikana. Ale našla jsem si tam partu v zájmovém kroužku, kde byli strašně fajn lidi, dodnes se s některými stýkáme a dodalo mi to hodně sebevědomí a odvahy.
Tak si třeba zkus najít podle zájmů skupinu, třeba budeš mít štětsí na prima lidi. A taky bych zkusila docházet za psychologem, aby tu pomohl najít cestu, jak překonat dětsví a najít sebevědomí
@IvkaH píše:
Promiň, ale ty si protivná jak vřed na zadku, místo aby si ji podpořila, tak ji setřeš, jak ti co se tak k ní chovají![]()
.
@_Kaczenkaa_ píše:
![]()
![]()
Jinak si myslím, že by sis měla zajít třeba k psycholožce, ta by Ti mohla pomoct a nějakým způsobem si zvýšit sebevědomí, aby Tě netrápili takovýhle prkotiny…
Příspěvek upraven 18.10.12 v 17:04
No tak ty jsi asi opravdu nikdy nezazila co to je kdyz se stebou takto jedna co.
Jinak zakladatelko hlavu vzhuru, jak tu psaly holky zapracuj na sebevedomi a zkus zmenit treba uces nebo styl oblekani tak aby jsi se citila dobre
kdyz zmenis sebe tak okoli okolo tebe se taky nejak zmeni ![]()
Ahoj, mrzí mě čím procházíš, ale po přečtení tvého příspěvku mě zarazilo, že vlastně ať si byla kdekoliv s kýmkoliv, vždy tě odstkovali. To už o něčem svědčí. Být tebou zamyslela bych se nad tím, jak si se v kolektivu chovala, co všechno si udělala proto abys nějakou kamarádku získala, abys patřila do nějaké party. Evidentně tě to štve a nic se nezmění, dokud nezačneš ty s tím něco dělat. Nikdo se kvůli tobě nebude měnit ani se snažit bez tvého přičinění. Držím palce, ať se tvoje situace změní.
Tohle chce odbornou pomoc. Ono ikdyž se budeš sebevědomě tvářit, ve vnitru taková nebudeš, drobné niance, řeš těla tě prozradí. A tu vnímáme chtě nechtě podvědomě. Působíš jako odstrkánek, takže tě tak všichni vnímají. Tady musíš začít. Sice si o sobě myslíš, že jsi milá, citlivá - určitě taková jsi, ale lidem okolo říkáš - šikanujte mně, protože jsem na to zvyklá. Odstrkujte mně, nechtějte mně. Protože s etak cítím. Řeč těla a tvých myšlenek není v souladu, tudíž na lidi nepůsobíš pravdivě. Něco je v tvém chování v nepořádku. A pokud mohu mluvit za sebe, taky nesjem žádnej samaritán, abych ihned se dávala do řeči s někým, kdo vypadá, že se rozpadne, rozbrečí, jakmile na něj promluvím.
Není to fér, já vím, ale je to fakt. ![]()
@gonal píše:
No tak ty jsi asi opravdu nikdy nezazila co to je kdyz se stebou takto jedna co.
Jinak zakladatelko hlavu vzhuru, jak tu psaly holky zapracuj na sebevedomi a zkus zmenit treba uces nebo styl oblekani tak aby jsi se citila dobrekdyz zmenis sebe tak okoli okolo tebe se taky nejak zmeni
Budeš se divit, ale právěže zažila - šikanovali mě na ZŠ, protože jsem byla přesně typ jako zakladatelka, nikam jsem nezapadala, na SŠ si mě nevšímali a co jako… ![]()
Kdyby tohle řešila v 15 letech, pochopím to, ale chodí a VŠ, kde by člověk už měl vědět co od života chce a jaký život chce žít, není to myšleno vůbec zle…
Jen si myslím, že odborná pomoc je na místě, když si zakladatelka neumí pomoct sama… ![]()
@Katulen píše:@_Kaczenkaa_ píše:
![]()
Vážně?
Ano vážně…
@blackmarse píše:
Samozřejmě je hrozné, když „cítíš“, že jsi takhle, řekla bych…nepotřebná…![]()
Máš to v sobě zakořeněno od dětství, ale můžeš to nějak změnit…pomaličku, ale můžeš. Uvedu Ti příklad..je to možná trošku něco jiného, ale přeci jenom, ten „počátek“ je stejný… Na základní škole jsem měla spolužačku, byla to moc hodná holka, ale jen proto, že měla další čtyři sourozence, nechodila oblékaná nic moc, měla otřesné, kostěné, velké brýle a vypadala jako párátko, nikdo se s ní nebavil víceméně celých osm let. Měla problém navázat jakýkoliv vztah, byla uzavřená. Semtam jsem zašla po škole já k ní, ale moc často to nebylo, měla totiž doma pořádný „zápřah“. Na učilišti to taky žádná sláva nebyla, ale žila si pořád takovým tím „svým životem“ a hádej, kde je teď!!! Šťastně vdaná v cizině!!!
Nikdo by to do ní nikdy neřekl, že zrovna ona se dostane tak daleko…a dostala.
Najednou by se s ní všichni chtěli bavit, psát si atd., ale ona už o to nestojí, což je vcelku pochopitelné.
No a do té výtvarky chodíte jen holky nebo tam máte i nějakého kluka? Ono je to takové nešťastné, že se nikdo nepozastaví nad tím, že je vás tam 11?!?
Je logické, že to vyjít nemůže… ať počítám, jak počítám…
Být Tebou, tak si z toho moc těžkou hlavu nedělám a opravdu se soustředila jen na sebe. Už jenom to, že jsi ušla takový „kus cesty“ za vzděláním při tom všem, co jsi prožila, je úspěch sám o sobě!!! Značí to o Tobě, že jsi silná osobnost, která se jen tak z něčeho nehroutí a už vůbec ne z nějakých rádoby kamarádek..
Tak hlavu vzhůru a moc Ti přeji, aby to bylo jen takové, jaké by sis to přála mít a držím pěsti!!!![]()
![]()
A uvidíš..bude líp!!!
![]()
Přesně moje spolužačka! Velmi citlivá, osamocená, respektive my měli o ní dojem, že se jistým způsobem nad námi povyšuje. Byla tak nesevědomá, tak uzavření ve svém nitru, že se nedokázala svěřit nikomu jinému… než Bohu. Jediní její přátelé byl spolek věřících scházejících se na místní faře. Holt trávila čas jinak než my. Nyní to taky vidím jinak než… tehdy. A přesně nyní. Je šťastně vdaná v zahraničí.