Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky si myslím, že sis dítě pořídila moc brzy. Některá máma je na dítě dost zralá už ve 20 a pro některou je brzo ještě ve 30. Já sama jsem porodila první dítě ve 23 a teď, ve 25, čekám druhé. Miluju je obě nade vše. S malou trávím většinu času já, a ráda, manžel je hodně pryč a já už bez ní ani být neumím. Už teď se děsím toho, až budu v porodnici, jak to bez ní vydržím ![]()
@kacz píše:
Zakladatelko, zaprvé, dítě nemá mít vždycky ve všem přednost. Nevím, kdes to vzala. Většinou je možné udělat nějaký kompromis mezi tím, co potřebuješ ty a dítě, aby tě ty aktivity aspoň trochu bavily. Notabene, když máš dítě jenom jedno. Teď v létě se dá jít na koupák, do lesa na borůvky, s tříletým můžeš jet pod stany, můžeš si zajít na pivko někam na zahrádku, kde je i hřiště… možností je plno. A asi ti už taky leze na mozek ta mateřská, komu by nelezla, vždyť tři roky být doma, to je vražda osobnosti. Bude to dobré, uvidíš.
Nemůžu ![]()
Na koupáku je přetlak, dítě chytí nějakou plíseň, nebo se spálí, nebo ho někdo zašlápne
v lese chytí klíšťata, pod stanem se nevyspí, když jdu na pivo na zahrádku, tak zas slyším, že tahám dítě do hospody
Ta moje kvočna doma mě moc nenechá si to dělat po mém. ![]()
Začínám chápat, kde je problém.
@prcekniky píše:
Taky si myslím, že sis dítě pořídila moc brzy. Některá máma je na dítě dost zralá už ve 20 a pro některou je brzo ještě ve 30. Já sama jsem porodila první dítě ve 23 a teď, ve 25, čekám druhé. Miluju je obě nade vše. S malou trávím většinu času já, a ráda, manžel je hodně pryč a já už bez ní ani být neumím. Už teď se děsím toho, až budu v porodnici, jak to bez ní vydržím
Těžko říci, nevím, zda bych třeba po třicítce řekla, že bez dítěte nevydržím ani den… Zatím to nedokážu posoudit. No a vlastně to nikdy ani neposoudím, protože ty svobodné roky už nikdy nepoznám. ![]()
@Anonymní píše:
Nemůžu
Na koupáku je přetlak, dítě chytí nějakou plíseň, nebo se spálí, nebo ho někdo zašlápnev lese chytí klíšťata, pod stanem se nevyspí, když jdu na pivo na zahrádku, tak zas slyším, že tahám dítě do hospody
Ta moje kvočna doma mě moc nenechá si to dělat po mém.
Začínám chápat, kde je problém.
@Anonymní píše:
Těžko říci, nevím, zda bych třeba po třicítce řekla, že bez dítěte nevydržím ani den… Zatím to nedokážu posoudit. No a vlastně to nikdy ani neposoudím, protože ty svobodné roky už nikdy nepoznám.
a to se musí, být s ním furt? V tom případě jsem taky děsná matka. V jeho 20m jsem odjela na Trnkobraní. Bez něj. ![]()
Asi sis dítě pořídíla ještě nevyzrálá a tenhle stav už ti zůstal, pochopím nějaký poporodní pocity, ale tři roky
no nevím, asi bys vážně měla zajít se někam vypovídat ![]()
No a navíc… Jsem si skoro jistá, že kdybych požadovala počkat ještě několik let, tak asi udělám muže nešťastného. Dítě si už opravdu přál. Asi to nebylo 100% z mého přesvědčení, to je pravda. Možná jsem šla spíše jeho cestou.
Ale přesto ráda. ![]()
@Kelsey píše:
Dítě v těchto vedrech nesmí na koupák?
Jako ne doslova nesmí, ale najde si „rozumné“ důvody, proč tam raději nepojedem. ![]()
@Anonymní píše:
Těžko říci, nevím, zda bych třeba po třicítce řekla, že bez dítěte nevydržím ani den… Zatím to nedokážu posoudit. No a vlastně to nikdy ani neposoudím, protože ty svobodné roky už nikdy nepoznám.
To je právě ten rozdíl. Mně ty svobodné roky vůbec nechybí. I když jsem měla dítě relativně brzo. Svobody jsem si užila a pak už jsem prostě věděla, že dítě chci, chtěl ho i manžel, odpracováno jsem měla…nebyl problém.
@veronika67 píše:
Asi sis dítě pořídíla ještě nevyzrálá a tenhle stav už ti zůstal, pochopím nějaký poporodní pocity, ale tři rokyno nevím, asi bys vážně měla zajít se někam vypovídat
mě to spíš začíná případat, že ji debtá manžel.
Mám chlapa taky o 8 let staršího, dítě měl v 35. Když jsem v práci, dělá po odpolednech a večer i večeře, dělá mu zábavu, co je potřeba, udělá. Ale na věcech se domlouváme. Neříká mi, co všechno s děckem nesmím ![]()
@Anonymní píše:
Jako ne doslova nesmí, ale najde si „rozumné“ důvody, proč tam raději nepojedem.
sami tam jíte nemůžete?
@veronika67 píše:
Asi sis dítě pořídíla ještě nevyzrálá a tenhle stav už ti zůstal, pochopím nějaký poporodní pocity, ale tři rokyno nevím, asi bys vážně měla zajít se někam vypovídat
Však to právě dělám. ![]()
Jestli myslíš psychologa nebo psychiatra, tak tam nevím, jak by mi pomohl… Těžko vrátí čas. A to vlastně ani není přesně to, co bych chtěla. Nechci o své dítě přijít, to nikdy!
@prcekniky píše:
To je právě ten rozdíl. Mně ty svobodné roky vůbec nechybí. I když jsem měla dítě relativně brzo. Svobody jsem si užila a pak už jsem prostě věděla, že dítě chci, chtěl ho i manžel, odpracováno jsem měla…nebyl problém.
Já si to myslela taky…
Všechno vypadalo ideálně.
souhlasim s tim c o pises, az na tu vrazdu osobnosti…ja doma jen kvetu.Jsem kreativni stale mam co delat, naopak nestiham