Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, asi potřebuji jen pohled někoho jiného, nebo jestli to tak vidí všichni a já si snažím něco nalhávat? Mám přítele, už 10 let, žijeme spolu, děti nemáme jen společnou hypotéku. Poslední 3roky máme problémy s intimním životem. Neděje se skoro nic. Když se snažím to řešit, tak to řešit nechce. Necítím se milovaná ani chtěná. Kdyz se s nim snažím komunikovat o problémech není schopny a radši mi řekne ze je mu to nepříjemné. Poslední půl rok mi i přijde ze ho strašně štvu. Nevím co dělám špatně. Lítám jak blbec aby se měl dobře, navařeno má, uklizeno má. Už nevím co mám dělat. Chtěla bych svatbu a děti ale on mi na to vždy řekne ze nejsou peníze. Chápu že vše je v této době drahé ale takhle to prostě dál nejde. Výlety? O tom ani nemluvím, s čímkoliv přijdu řekne že nejsou peníze. Jen podotknu že jsme mladý pár, přítelovi je 30 a me 28. Poslední dobou se ani necítím šťastná, všichni nám kolem záviděli jaký máme vztah. Ze začátku jsem se cítila jak princezna jen prostě nechápu kde se to zlomilo. Přijde mi jak kdyby jsme byli spolubydlící. Nebo manželé po 30 letech. Dá se toto vůbec ještě zachránit? Nebo se to řítí ke konci? Nechci zahazovat těch 10 společných let ale co dělat dál? Omlouvám se za sloh, muselo to ven :-/
@Mo724 píše: Více
Uprimme? Lepsi zahodit 10let v 28, nez v 38 zjistit, ze to dal takhle nejde. Vzit si te nevhce, dite asi taky ne, nic nezazivate, sex neni
Bud je v tom jina nebo skutecne prechozeny vztah. Nicmene pro me by to takhle k ziti ve tvem veku nebyo.
Mě se kdysi kamarádka zeptala jestli jsem šťastná… Když následovalo jenom mlčení, tak jsem pochopila, že to prostě nefunguje a lepší začít znovu teď, než v tom žít dalších X let.
Takze, jsi šťastná?
@Thrisha teď se tak momentálně fakt necítím, spíš jsem zoufalá co dělat, vždy byl pozorný, dával mi najevo jak mě miluje ale poslední dobou to prostě nevidím… děkuju za názor ![]()
@Kockazvysocan jiná si nemyslím, nevím kde by na to vzal čas. My jsme spolu pořád. Ale obávám se toho přechozeného vztahu. Děkuju za názor. Ono je nejhorší se ke všemu rozhoupat, snažím si nalhávat ze je to jen přechodné, ale kdyby se mnou aspoň mluvil… žádný problém nikde nevidí, žádný nemá..
@Mo724 prestan se o neho starat jako mama (ma vyorano, navareno…). A zadonit o sex. Hezky se namaluj, nekam vyraz, nevaz se na nej. Bud se zacne snazit, nebo to nema cenu dal prodluzovat. Bohuzel
A na co čekáš? Je ti skoro třicet. Nemáte peníze ani na výlet? Když jste dva? A těch 10 let jste nechodili do práce, nic nenašetřili? Vsadím se s tebou, že s jiným budeš mít do 2 let všechno, co sis vysnila. A budeš ráda, že nemusíš řešit s tímhle střídavou péči. Vem rozum do hrsti, holka, zase tolik času jako on nemáš!
Přechozený vztahy jsou bohužel real sh_t. Taky jsem z jednoho takhle po 9 letech odešla. Podle me se to bohužel obecně zachránit nedá. Ani svatba ani dítě většinou nic nezmění, maximálně ještě prihorsi. Vim o více případech, kdy po takovéhle svatbě pak během pár měsíců následoval rozvod.
Tohle není o ničem. Něco podobného jsem zažila. Využíval mě jen na to aby měl kde bydlet. Bydlel u mě. Aby měl čisté oblečení ve skříni, aby měl jídlo. Na všechno výmluvy že jednou bude svatba, jednou bude dítě. No jednou by to bylo fajn ale čekat pořád na něco mě už nebavilo. Bylo mi už 27. Proč se tak staráš? Není to malé dítě? Tak se výprav někam sama. Buď se chytne za nos a nebo to vážně nemá cenu. Pak jdi od toho.
Je nám tolik co vám, kdybysme neměli taky děti, tak ten přechozený vztah buď zkusím oboustranně zlepšit nebo bych asi odešla, když ten druhý nemá ani trochu snahu
Nevaž se jen na něj, vyraz někam s přáteli, kolegy, rodinou. Najdi si koníčky bez ohledu na něj. A přestaň se o něj starat jako matka. Když v tobě vidí matku hospodyňku, tak logicky nemá zájem o sex.
Buď se zmátoři nebo je lepší to rozpustit, než se zbytek života trápit.
Zkus si najít svoje zájmy, dělej, jakoby neexistoval. Ať si sám vaří, uklízí. Choď ven s kamarádkami, na kafíčka, na procházky. Pokud nezaznamená on žádnou změnu, tak to nemá smysl. Jsi ještě relativně mladá a není dobré, ztrácet čas s někým, kdo si tě neváží a nechce vztah posunovat a pečovat o něj. 10 let je dlouhá doba, ale pořád lepší ukončit vztah po 10ti letech než třeba po 20 a ještě v horší situaci… ale třeba ho něco osvítí a bude to chtít řešit. ![]()
No proč by se snažil, když tě má pěkně jistou a má full manželský servis i bez prstenu. Vážně bych si promluvila, jak vidís svoji budoucnost. Také bych neseděla doma, našla si koníčky, upravila se, zašla s kamarádkami ven, apod. Jako bez sexu bych být fakt nechtěla. A tipuji, že když se rozejdete, tak za tři roky klidně můžeš mít manžela i dítě.