Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak já taky jeden přidám. Pracovala jsem v restauraci a obsluhovala větší skupinu lidí, která seděla u jednoho dlouhého stolu. Slavili narozeniny a tak byla veselá nálada. Nesla jsem zrovna biftek s volským okem na vrchu a chtěla ho dát hostovi. Protože jsem se musela natahovat přes hosty, tak jsem jim oznámila, že nesu jídlo. Bohužel mě pán neslyšel a v okamžiku, kdy jsem to chtěla dát na stůl vypravoval asi něco zajímavého a rozhodil rukama. Talíř mi zůstal v ruce i s biftekem, ale volské oko přistálo pánovi na hlavě, kde měl naštěstí pleš. V tu chvíli jsem se cítila velmi trapně. ![]()
Toto je super diskusia, dúfam, že ešte niekto niečo pridá.
Trapas a moja nočná mora sa stal spolužiačke na strednej. Do školy sme cestovali autobusom, ráno bývala plná stanica študentov. Tak si vykračujeme so spolužiačkami a počujeme, že tí okolo ktorých sme prešli sa všetci smejú. Tak sme sa začali kontrolovať a spolužiačke zo spodu nohavíc vytŕčala prilepená vložka, aj trošku pošpinená. Chudera potom týždeň radšej nechodila do školy.
No a ja som raz musela zdrhnúť potajomky zo školy, lebo som sa na hodine posr.la ![]()
Taky něco přidám bylo mi asi 16 a měla sem pořád problémy se spodkem, no a doktor mi řekl větrat, tak jsem si vzala sukni a žádný kalhotky, tílko, a žabky kámen úrazu, no léto a šla jsem s mami nakoupit, a začalo pršet, pod nákupním centrem byli schody ze mramoru klouzali mi nohy ještě než sem k nim došla, tak říkam mamině co když spadnu a máma v klidu se mi chytla za ruku a řekla tak poletíme spolu, no najednou mi uklouzla noha a po schodech po zadku sem si to štrádovala dolů, vyhrnula se mi sukně i tílko, a já jako blbá sem roztáhla nohy s tim že se zapřu a zastavím…nemusim uvádět jak mě bylo trapně, mamina mě pustila a běžela zamnou opřená o zábradlí, a schody dlouhé jak prase, dole sem padla ještě na hubu aby toho nebylo málo ukázala sem i zadek natlučenej, rozsekala si lokty, prsty a ještě pusu, dole stála půlka našich sousedů a vietnamců co měli stánky a ty mi ještě přišli nabídnout spoďáry a chtěli volat sanitku já se zvedla celá od krve sesunula sukni a tílko a otočila se a pelášila pryč v tu chvíli mě ani nic nebolelo
…můžu vám říct málo komu tohle vyprávim, je to děsnej trapas dodneška si ho spousta lidí pamatuje a že už je to doba a smějou se mi že sem mohla mít aspoň spoďáry zadarmo ![]()
@Anonymní píše:
Taky něco přidám bylo mi asi 16 a měla sem pořád problémy se spodkem, no a doktor mi řekl větrat, tak jsem si vzala sukni a žádný kalhotky, tílko, a žabky kámen úrazu, no léto a šla jsem s mami nakoupit, a začalo pršet, pod nákupním centrem byli schody ze mramoru klouzali mi nohy ještě než sem k nim došla, tak říkam mamině co když spadnu a máma v klidu se mi chytla za ruku a řekla tak poletíme spolu, no najednou mi uklouzla noha a po schodech po zadku sem si to štrádovala dolů, vyhrnula se mi sukně i tílko, a já jako blbá sem roztáhla nohy s tim že se zapřu a zastavím…nemusim uvádět jak mě bylo trapně, mamina mě pustila a běžela zamnou opřená o zábradlí, a schody dlouhé jak prase, dole sem padla ještě na hubu aby toho nebylo málo ukázala sem i zadek natlučenej, rozsekala si lokty, prsty a ještě pusu, dole stála půlka našich sousedů a vietnamců co měli stánky a ty mi ještě přišli nabídnout spoďáry a chtěli volat sanitku já se zvedla celá od krve sesunula sukni a tílko a otočila se a pelášila pryč v tu chvíli mě ani nic nebolelo…můžu vám říct málo komu tohle vyprávim, je to děsnej trapas dodneška si ho spousta lidí pamatuje a že už je to doba a smějou se mi že sem mohla mít aspoň spoďáry zadarmo
No co mně se dneska stalo - vybíráme stavební firmu a jelikož jako součást projektu nemáme topenářské, elektrikářské práce a spol., tak jsem oslovila pár firem z okolí pro vytvoření cenové nabídky. Zároveň jsme ale chtěli vědět, za kolik to dělaji stavební firmy, ze kterých vybíráme. Včera jsem se domluvila s pánem ze stavební firmy, že vezme topenáře a elekrikáře a v 10 tady budou, tak říkám OK, super. Jenže ráno mi volal pán kterého jsem oslovila nezávisle, že jestli se nemůže stavit tak kolem 9 hodiny, tak mu říkám, že zrovna nebudu doma a kdesi cosi, aby se mi tam nesešli, což už se mi jedno skoro stalo. Tak jsme se domluvili na jindy, že si zavoláme. No a tak ti od stavební firmy odešli, bylo tak 11 hodin a v 13 hodin telefon, od toho pána co jsem si sehnala externě, že kde teda bydlíme a že jestli se může stavit, tak mu říkám, že tam a tam a on prej, že tam už jsme ale dneska byli
. No, docela mi bylo trapně, a to jsem blbec, kterej fakt nelže v takovejch věcech a vždycky se mi to vymstilo, že říkám pravdu. Ale tak snad v pohodě, chlap se smál, ale teda takovou debilní situaci jsem snad ještě nezažila.
Jako firem jak blbých a zrovna oslovím tu samou se kterou spolupracuje stavební firma.
![]()
Tak se tady směju, že musím přidat taky pár trapasů. když teda cizí neštěstí pobaví nejvíc:D
Maturovala jsem na chirurgickém oddělení (zdrav. sestra) a v rámci praktických maturit jsem dostala pána, který měl amputovány obě nohy. A tak si maturuju, kecám, balím pánovi věci domů-kabát, svetr, kalhoty… a najednou ze mě, po dlooouhém hledání, vyletí " A kde máte boty???"…no trapas až na hůru…pán byl naštěstí nahluchlý, ale spolupacienti a učitelka slyšeli dobře:D Odmaturovala jsem za 2 ![]()
Známá, doručovatelka pošty, nesla jednomu pánovi důchod, říkejme mu třeba Pepa.Pepa bydlí na vesnici, v malém domečku, téměř na pasekách…pošťačka zvoní, nikdo neotvírá, ale slyší hlasy, smích dětí, dveře otevřené…a tak volá a zároveň vstupuje a přímo naproti ní sedí Pepa. Paní pošťačka stále mluví, nevnímá okolí, jen SEDÍCÍHO Pepu, předává peníze, ptá se ho, jestli jí to může tady a tam podepsat a v tom Pepa odvětí „Já ti to podepíšu, ale až se vys. r. u“
Pepa seděl na záchodě, kerý byl přímo naproti vchodu a jelikož hlídal děcka, tak si nechal pootevřené dveře. ![]()
Jako puperťačka (cca 15 let) jsem brigádničila v jedné hospůdce naší známé…nebo spíš takové místní zahrádce, kde chodili posedět přes den důchodci a pár výletníků. Za den tak 20 lidí.
Když jsem nastoupila, tak celá šťastná jsem se chopila první objednávky na své první brigádě.
„Tři turky, prosím“…
Super, turky zvládnu. To pije naše babička denně. Problém byl v tom, že u nás, když se řeklo „turek“, tak tím babička myslela uvařené kafe a dolité chladnou vodou aby ho mohla hned vypít. Jako puberťačka, co nepije kafe, jsem neměla představu o tom, co je turek, co presso apod.
Tudíž jsem uvařila 3 TURKY (chladné, soc navrchu)…pán mi to vrátil s tím, že to je chladné a soc plave navrchu, že chtějí druhé. Pche, říkám si, vždyť chtěl turka, ne?:D…Tak jsem opět uvařila 3 turky…:D no co vám budu povídat…když si šel potřetí pro TURKA, tak sledoval jak to dělám…pak už šla celá hospoda do kolen, já červená až na zadku a modlila se při každé další směně, ať se tam ti „tři turci“ už ani neukazujou…
A trapasů by byla celá ředa, na to jsem expert.Jen nevím, jak to napsat, aby to vyznělo tak trapně, jak to ve skutečnosti bylo:D
Znáte to, když už jednou chlapa doženete do obchodu, tlačíte na něj, aby toho před vašimi zraky vyzkoušel co nejvíce. Jezdíváme na takovéto hektické nákupy 3× ročně do Lince(Vánoce, povánoční a letní slevy).Nejvíce slev je samozřejmě po těch Vánocích. Obchody jsou k prasknutí, lidé neuklízejí z kabinek, nevracejí zboží do krabic.
No prostě, manžel zkoušel nové boty, nosila jsem mu krabici za krabicí, do toho tam byl dost zmatek a přinutila jsem ho si vyzkoušet i boty, které stály opodál s jinými, nezařazenými zpět do krabic.Ony boty dobře seděly…Muž říkal, ty bych si vzal. V tom se přihasil jiný pán s paní a začal tam pobíhat v ponožkách a hledat své boty.Jeho zánovní Replayky byly opravdu krásné. Dost velký trapas. Muž mi nadával, že ho naženu do všeho.
@smutná máma tak to je super trapas, bych se mu vysmála. To jsi mě po ránu rozesmála
![]()
Ty boty mi připomněly ještě jeden trapas:D
Jak začínaly ty veliké obchodňáky, tak jsme všichni měli takový jakoby respekt k těm „pípákům“ u pokladny…A jeden takový ochodňák vyrostl i tady kousek, na menším městě, tak jsme se tam vydali.
No a táta si tak zkoušel boty, nakonec si je nekoupil a šli jsme. U pokladny ovšem haló…táta pípal na celý obchodňák. Tam, zpátky, furt pípal…no pohledy všech mluvili za vše. „Co asi ukradl…“…„zloděj, že se nestydí…“…
V máminých očích se dalo číst na kilometr daleko-rozvod, mám zloděje, co sem si to vzala, jak mohl…Rudí jsme byli až na patách, mě tlouklo srdce, div mi nevyskočilo z těla (tehdy mi bylo asi 9, 10 let)
Pro tátu si teda přišla ochranka, v kanclu ho vyslékli až do trenek a stále hledali a hledali…až našli přilepenou cedulku, nějaké to udělátko proti zlodějům, co se mu nalepilo zespodu na ponožku, když si zkoušel ty boty…ale vysvětlujte pak celému obchodňáku, že opravdu nic neukradl…
No, tik z pípnutí u pokladny mi zůstal do teď ![]()
Tak jo, já se taky prásknu, jak mám vykojený mozek… ![]()
Měli jsme někam jet. Auto na dvoře, připásáme děcka, chlap nasedne a já že otevřu a zavřu bránu. Tak vezmu klíč, odemknu, oddělám řetěz, otevřu, chlap s autem vyjede, já zavřu, nasadím řetěz, zamykám… a najednou mi dojde, že jsem zůstala uvnitř - na dvoře…
Tak odemknout, oddělat řetěz, otevřít, vyjít ven, zavřít, řetěz, zamknout, uklidit klíč, nasednout do auta. Můj drahý mi na to řekl jen „Zlato, už nekoj.“
Holky, já se taaaaak styděla. Skoro jsem se rozbrečela. Úplně jsem viděla, jak se se mnou chlap rozejde, protože se za mě bude stydět, jak su blbá
![]()
Ještě napíšu jednu, spíše příhodu, než trapas…ale i tak, pro pobavení…
Máma byla na nákup v supermarketu a jak dojela domů, tak vybaluje nákup a tam byly i věci, které by normálně nekoupila…Prostě si spletla vozík s cizím nákupem a ani u pokladny ji nepřišlo divné, že do tašek dává věci, které by si (možná ani nikdy) nekoupila…Měli jsme tedy díky mámě tu čest ochutnat poprvé v životě sardelové očka, nějaké prazvláštní druhy ryb v tomatě a romadúr nám v lednici smrděl ještě měsíc:D ![]()
@SestrickaPetricka Tak to se ten nákup minimálně v gurmánské rovině vyplatil ![]()
Dobrý den, dost se stydím, proto anonymně. Dnes jsem jela do nemocnice na kontrolu, spěchala jsem. Všimla jsem si, že se po mě lidi divně dívají v tramvaji. Byla jsem u doktorky, potom nakupovat a došla jsem domů. Teprve doma jsem si všimla, že jsem jela v triku naruby
A byla s tím u doktorky ![]()
A co se zeptat zensky kdy to ceka a ona neni tehotna, jenom tlusta? To se povedlo zene u sousedky, vztahy pak ochladly.