Nekalé obchodní praktiky operátora O2

10482
15.1.14 15:01

Nekalé obchodní praktiky operátora O2

Musím se s Vámi podělit o hroznou zkušenost s mobilním operátorem 02. Už jen proto, že může někomu pomoci se proti takovým praktikám bránit. Nejsou nepodobné nechvalně proslulým „šmejdům“.

Operátor zavolá 87 leté paní (zná její věk z databáze, a ověří si ho v rozhovoru). Nabídne jí nějaké služby, mluví příjemným, medovým hláskem, slibuje nezávaznost nabídky, kterou jí zašle na adresu, kterou zná (netuším jak). Že si to doma v klidu pročte, a pak, pokud bude mít zájem, službu aktivuje.
Této paní za pár dní dorazí Smlouva, kterou údajně uzavřela, s nějakým tarifem (není specifikovaná částka, pouze název), a tarif je následně aktivován - bez jakéhokoliv souhlasu!

V okamžiku, kdy voláte na jejich, řekla bych již proslulou, zákaznickou linku, chtějí po Vás údaje, které na smlouvě kupříkladu nejsou. Jako onu částku za tarif. Vy máte údaje, jako jsou jméno, adresa, rodné číslo, číslo smlouvy, ale ne, na základě těchto to nemůže zrušit.

V tu chvíli byste nejraději prohodila telefon oknem, ale nezmůžete nic. Musíte si zjistit nějaké referenční číslo, tj. znovu zavolat své babičce, která je celou situací už tak velmi rozrušená. A doufat, že na další pokus se Vám podaří zrušit něco, co nikdo nechtěl, s čím nikdo nesouhlasil, ale přesto to bylo aktivováno.

Domnívala jsem se, že takové praktiky provozují pouze podomní prodejci, prodejci na předváděcích akcích, ale že se k takovým praktikám sníží i O2, bych nečekala, až do dnešního dne.

Prosím, varujte své babičky a dědečky, kteří jsou tímto ohroženi asi nejvíce, ať rovnou operátorovi položí telefon, ať se s ním nebaví, ať řeknou, že nic nechtějí. Ať se nenechají zlákat nezávazností nabídky, protože ve skutečnosti je nabídka smlouvou, která je aktivována bez souhlasu.

Pokud máte někdo podobnou zkušenost, budu ráda, když se o ní podělíte. Případně, jak jste situaci řešili, vyřešili, zda jste podali stížnost na ČOI nebo podobně (velmi o tom uvažuji). Zda byl nevyžádaný tarif naúčtován, apod.

Díky, a přeji si vlastně co nejméně stejně podvedených babiček a dědečků, maminek a tatínků, protože pro ně je to hrozná situace.
(p. s. sama jsem v prosinci od O2 odešla kvůli hroznému jednání, ale tohle bych nečekala ani od nich!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
15.1.14 15:04

Tak toto udělali babičce, navíc když ležela v nemocnici. Druhej den jsem tam volala a dostali takovou čočku, že to svět neviděl :mrgreen: :mrgreen: od dalšího týdne už jí to deaktivovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
15.1.14 15:06

Ahoj, dělala jsem před pěti lety v O2 a v té době to byla celkem solidní firma, doporučila bych se na jejich linku obrátit a vyžádat si nadřízeného aby byl vinník potrestán, O2 si kdysi opravdu zakládalo na spokojenosti zákazníka, divím se co tam děje 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090

Stížnost bych podala spíše na ČTÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi

Ale diky tomu ze babicka objednala sluzbu pres telefon, tak jim to mohla do 14ti dnu bez udani duvodu vratit…
delala jsem operatorku do te doby, nez jsme meli okradat lidi(pro T-mobile, takze to delaji vsichni!!!)…volalo se tim style:,,Dobry den vase cislo bylo nahodne VYLOSOVANO a vy mate moznost volat a psat 5ti lidem uplne zadarmo…MATE RADOST? :cert: :pocitac: :poblion: "…

• Citovat
  • Upravit
1907

Jj to je jejich bezny postup, tchyni takhle po telefonu utahli na slovicko „zdarma“ pac ji nabizely pausal s par minutama zadaco. pak to vzal svgar a ten se serval na 3 doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.1.14 15:08

@dani24687 to je hrozný :nevim:, já tam volala, nakonec jsem na operátora řvala, ale výsledek nula. chtějí nějaké pitomé referenční číslo, a nezmůžeš nic. :zed: Podali jsme už dneska písemně výpověď, ale chceme to zrušit, deaktivovat hnedka.
Museli jste za ten tarif platit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.1.14 15:08
@Nataša píše:
@dani24687 to je hrozný :nevim:, já tam volala, nakonec jsem na operátora řvala, ale výsledek nula. chtějí nějaké pitomé referenční číslo, a nezmůžeš nic. :zed: Podali jsme už dneska písemně výpověď, ale chceme to zrušit, deaktivovat hnedka.
Museli jste za ten tarif platit?

jo, za ten týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
15.1.14 15:09

Já teda vím o nekalích praktikách O2 svý páč jsem cca před 4 rokama dělala 2 měsíce obch. zástupe ale prostě jsem to psychycky nedávala…ale chtěla jsem napsat že my jsme měli nařízený že nesmíme nabízet paušál osobám starším 60 let pokuď nedoložíme že jsou příbuzný…mnevím jestli to ještě furt platí ale celkem si na tom zakládali a byli za to obrovský postihy… zkusila bych být tebou napsat nějakýmu řediteli dopis nevím jestli to pomůže ale myslím si že za pokus to stojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
15.1.14 15:10

@klarushka já byla péče, takže tohle mě obešlo, mazec tedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
15.1.14 15:12
@dani24687 píše:
Tak toto udělali babičce, navíc když ležela v nemocnici. Druhej den jsem tam volala a dostali takovou čočku, že to svět neviděl :mrgreen: :mrgreen: od dalšího týdne už jí to deaktivovali.

sv*ne jedny :poblion: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
14090
15.1.14 15:13

Tohle je vrchol… mě také neustále odněkud volají a nabízí kdo ví co, nejvíc mě rozčilují rádoby skvělé půjčky 8o přitom jsem si nikdy nikdy nepůjčila ani halíř!! Jenže je jasné, že já vím a pošlu je okamžitě všechny do háje, někdy je nechám i domluvit když mám dobrej den :lol:

Určitě bych tu stížnost podala… a snad nebude více takových lidí, kteří většinou neví v této chvíli jak se bránit a nezávazné nabídce se nebrání… chjo přeji ať se to s babičkou brzy vyřeší a těm zmetkům bych to teda nedarovala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
@klarushka píše:
Já teda vím o nekalích praktikách O2 svý páč jsem cca před 4 rokama dělala 2 měsíce obch. zástupe ale prostě jsem to psychycky nedávala…ale chtěla jsem napsat že my jsme měli nařízený že nesmíme nabízet paušál osobám starším 60 let pokuď nedoložíme že jsou příbuzný…mnevím jestli to ještě furt platí ale celkem si na tom zakládali a byli za to obrovský postihy… zkusila bych být tebou napsat nějakýmu řediteli dopis nevím jestli to pomůže ale myslím si že za pokus to stojí ;)

Zakládali, nezakládali… Ono to už teď vlastně není Telefonica O2 - zatím teda ještě budou používat tento název. Má to jiný majitel a co vím, tak se chystal udělat velké změny. No tak už začal okrádáním seniorů…

• Citovat
  • Upravit
3931
@Lola29 píše:
@klarushka já byla péče, takže tohle mě obešlo, mazec tedy…

no mazec to byl bylo tam hodně chytáku a hodně podvádění lidí proto jsem utekla páč na to nemám želůdek ajni za Ty prachy ale lidi nad 60 jsme opravdu lanařit nesměli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.1.14 15:14
@1.zizi píše:
sv*ne jedny :poblion: :pocitac:
:pocitac: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek