Někdo se mi naboural do e-mailové schránky...

19790
7.1.19 23:10
@japato píše:
Právě jsem zjistila, že mi z mého e-mailu odešlo během posledních 24 hodin desítky e-mailů do zahraničí, většina v azbuce… Tak jsem z toho trochu v šoku, stalo se to někomu? Co mám dělat? Změnila jsem si hned heslo, ale to asi moc nepomůže, když se nabourají do zaheslované schránky… Stalo se to někomu? Jak jste to řešily?

A jak jsi to zjistila? Na svém poštovním klientovi? Na svém poštovním serveru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
241
7.1.19 23:13
@eumedon píše:
A jak jsi to zjistila? Na svém poštovním klientovi? Na svém poštovním serveru?

Z e-mailové schránky, v odeslané poště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
7.1.19 23:20

Moc tomu nerozumim, ale nekdy se stane, ze kdyz otevres od neznameho zaslany email, tak si to dokaze zkopirovat tve adresy a rozeslat email cizim lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5350
7.1.19 23:31

Taky se mi nekdo nedavno naboural do emailu. Stahla jsem si do mobilu aplikaci seznam a prihlasila jsem se ke svemu uctu a v zabezpeceni jsem si dala, ze pri kazdem prihlaseni mi prijde zprava, ze se nekdo pripojuje a kde je a pokud to jsem ja jen potvrdim. Prijde mi to super, tak jestli mate seznam doporucuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
7.1.19 23:32
@Míša213 píše:
Taky se mi nekdo nedavno naboural do emailu. Stahla jsem si do mobilu aplikaci seznam a prihlasila jsem se ke svemu uctu a v zabezpeceni jsem si dala, ze pri kazdem prihlaseni mi prijde zprava, ze se nekdo pripojuje a kde je a pokud to jsem ja jen potvrdim. Prijde mi to super, tak jestli mate seznam doporucuji.

Nemám seznam, ale zkusím to:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5350
7.1.19 23:37

@japato jestli to nejde jen na ty schranky v seznamu. Kouknete tedy jestli vase schranka to ma taky. Je to urcite dobra vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
8.1.19 07:13

Teď s tím už moc kromě změny hesla neuděláte, na co si teda dávat pozor příště:

• Stačí používat silné heslo obsahující minimálně 10 znaků, písmena, číslice a znaky.
  • Heslo by mělo obsahovat náhodné pořadí těchto znaků (např. xG8kr21h@s by bylo dobré heslo, naopal heslo adam2019 je heslo slabé).
  • Ve službách, kde se registrujete s tímto emailem používat jiné heslo, než máte pro email (ne všechny weby hesla šifrují a při úniku dat si může útočík heslo spojit s emailem).
  • V podezřelích emailech neklikat na obrázky a nestahovat jejich přílohy.
  • Před přihlášením kamkoliv si kontrolujte url dané stránky, jestli se nenacházíte na fake stránce, která z vás chce dostat pouze přihlašovací údaje.
  • Neklikat na reklamy, pokud to není opravdu nutné a není stránka ověřená (např. na Youtube toho moc nehrozí).
  • Jednou za rok až dva si heslo změnit preventivně.

Snad jsem poradil :palec:

Jen doplním, že se tohle stává docela běžně, pokud si pravidelně neměníte hesla, např. nedávno mi na twitch někdo dal sledovat kupu Ruských streamerů :lol: změnil jsem heslo a jede se dál :)

Příspěvek upraven 08.01.19 v 07:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
8.1.19 07:15

Mohl to být virus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 06:26

Stejný problém - jaký antivirus?

Ahoj, mám stejný problém, někdo se mi naboural do mailové schránky, odešly z mé adresy stovky mailů všem lidem, kterým jsem kdy psala s nějakým odkazem. Heslo jsem hned změnila a známé jsem varovala, ať odkaz neotvírají. Dnes mi na mail došla žádost o reset hesla na Facebook, takže se někdo chce dostat i tam. A bojím se, kam všude ještě…
Jsem zoufalá, prosím, co mám dělat, když to někdo neustále zkouší? Bojím se hlavně o internetové bankovnictví. Jaký antivirus si případně zaplatit, který je nejlepší? Mám zatím Avast free zdarma, tak zvolím nějakou placenou verzi spolehlivější ochrany. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
3796
14.9.21 07:03

Stalo se mi to samé včera, a máti před 3 dny. Máš email také ze Seznamu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
14.9.21 07:46

Email na seznamu a Avast? Kombinace toho nejhoršího, co existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
14.9.21 07:50
@Zumpa píše:
Email na seznamu a Avast? Kombinace toho nejhoršího, co existuje.

A co jiného konkrétně doporučíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
14.9.21 07:52
@Anonymní píše:
Ahoj, mám stejný problém, někdo se mi naboural do mailové schránky, odešly z mé adresy stovky mailů všem lidem, kterým jsem kdy psala s nějakým odkazem. Heslo jsem hned změnila a známé jsem varovala, ať odkaz neotvírají. Dnes mi na mail došla žádost o reset hesla na Facebook, takže se někdo chce dostat i tam. A bojím se, kam všude ještě…
Jsem zoufalá, prosím, co mám dělat, když to někdo neustále zkouší? Bojím se hlavně o internetové bankovnictví. Jaký antivirus si případně zaplatit, který je nejlepší? Mám zatím Avast free zdarma, tak zvolím nějakou placenou verzi spolehlivější ochrany. Děkuji.

První bych zkusila ESET Online Scanner, kde by měla být jednorázová kontrola zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 14:28

@ropucha 02 Jo, taky seznam! A teď mi to píše už i v počítači, že někdo se pokouší sledovat moje zařízení, proběhla snaha o nabourání fb účtu…

• Citovat
  • Upravit
14723
14.9.21 14:41

Mně se z různých částí světa pokoušeli příhlásit na email vedený na tiscali.cz. Takže jsem odtud vymazala, co šlo. Na tento email jsem měla připojený Fb. A samozřejmě i Fb mi pořád psal, že se někdo pokouší přihlásit, jestli jsem to já, že mi chce někdo na instagram, který nemám… samý divný věci, tak jsem změnila heslo na Fb, od té doby je klid, dala jsem si složitější variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák