Někdy mi ujede ruka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2880
15.11.16 08:43
@zuzouš píše:
Ja zas radsi aby mi ujela ruka, nez zakazy, proste na to nejsem. Kdyz dopoledne zakazu vecernicek, to dite tim bude trpet az do vecera, aspon u nas. Nejdriv probehne jeden plac pri oznameni zakazu a druhy vecer ve chvili, kdy mela tv bezet. Nedej boze aby si dite vzpomnelo behem dne, to sice neplace, ale dotira s otazkama a slibama. Kdyz dostane dobre mirenou, rve maximalne v tu chvili, vysvetlime si a jedem s usmevem dal. Posilat do pokoje jak koho a v jak kterym veku. Dvouleta by si sla okamzite hrat. Pokud ma pokoj fungovat jako misto, kde se dite zklidni a pak se zas zapoji se zbytkem rodiny, nelibi se mi na tom to, ze moje deti se sice nekdy vztekaji, ale hysteraky nevedem. Kdyz je odeslu do pokoje, chteji se s placem pritulit a to je tam odmitam nechat, aby se uklidnily samy. Pojud za nimi zajdu, abych je potulila, postrada zas pokoj tu funkci. Zlatej pleskanec po zadku, nez tohle filosofovani :lol:
:palec: presne. Uplne nechapu, jak muze byt u dvouletýho lepsi trest samotka nebo zákaz neceho v budoucnu, kdyz takove dite ma problem si vybavit dobu, ktera ma utéct do nejakeho terminu.To je snad lepsi bezprostřední pleskanec, ze takhle teda ne.Dite si to spoji s tou akci, a po chvilce breku je zas ok. Hodinu vysvětlovat a pak dalsich pet byt za trest v pokojicku a pak mit zákaz neceho je snad mnohem horsi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 08:45

@peta81 záleží na konkrétním dítěti, fakt jsou mezi nimi obrovské rozdíly, viz co jsem psala. Na dceru nepotřebuju žádnou příručku, na syna byly všechny krátké :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 08:51
@angelivanka84 píše:
Jako by jsi popisovala mého syna 8o
Já tyhle tresty ani zkoušet nikdy nebudu.
To si raději nechám skákat po hlavě :lol:
No jsem zvědavá jaká bude naše dcerka, nyní 4 měsíce.

To bych zas nedělala, protože pak z něho budeš mít sígra, bude si z tebe dělat akorát tak dobrej den a bude to mnohem horší.
U nás jsme praktikovali systém vysvětlit, upozornit, na zadek. Poprvé jsem mu řekla, proč to nemá dělat, pokud udělal znovu, upozornit a pokud i tak, tak prostě dostal :nevim: A bylo to docela často v tomhle věku. Jako já nemám nervy na to, aby mi tu dítě přerostlo přes hlavu. Když už to udělal po xté, tak se prostě zrušila fáze vysvětlování i upozorňování :mrgreen: Časem to pochopil.
Tresty jsme žádné nepraktikovali - bylo to o ničem, zabavení hraček mu bylo úplně jedno, na televizi se nekoukal, sladké nejedl. Nebylo co mu zakázat, co by ho nějak zasáhlo, aby to vnímal jako trest. Leda tak pobyt venku, ale to bych byla sama proti sobě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
15.11.16 08:52
@angelivanka84 píše:
Syn 3roky někdy tak zlobí až mi ujede ruka.
Jsem hrozná.
Jak ale jinak ho potrestat, aby nezlobil, neodmlouval, nedělal na nás obličeje když mu nadáváme?
Poraďte prosím.
Klečení na vařečce, nebo klečení a ruce před sebou, klečení a ruce před sebou na nich knihu /knihy, to ne to nechci.
To si nechte…
Svého syna miluji a tohle je pro mě týrání dětí :,(

Detem jsme vzdycky vynadali, snazili se vysvetlit a kdyz zacaly vyvadet vztekat se atd tak se je snaz obejmout. Oni neumi jeste filtrovat svy pocity, nevedi ze je to spatny ale jeste neumi manipulovat usmevy a lichotkami jako dospeli.. Proto se bud zatvrdi a odmlouvaj nebo jecej.. Neco chce, tak to zkousi. Hlavne nebit, ty deti pak svy rodice i nenavidej. Ani driv vsichni deti netrestali, mama jecela ale fakt na nas nikdy nesahla.

Příspěvek upraven 15.11.16 v 08:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 08:56
@JanaJeli píše:
Detem jsme vzdycky vynadali, snazili se vysvetlit a kdyz zacaly vyvadet vztekat se atd tak se je snaz obejmout. Oni neumi jeste filtrovat svy pocity, nevedi ze je to spatny ale jeste neumi manipulovat usmevy a lichotkami jako dospeli.. Proto se bud zatvrdi a odmlouvaj nebo jecej.. Neco chce, tak to zkousi. Hlavne nebyt, ty deti pak svy rodice i nenavidej. Nas doma nikdy nebyly, mama jecela ale fakt na nas nikdy nesahla.

Podle tvoji logiky bych mela ja i ma segra rodice nenávidět. A nejen ja, ale asi tak vsichni spoluzacky.No jo, v devadesatych letech se deti jeste bily. :mrgreen: Nevim, jestli neni lepsi pleskanec nez jeceni. Z toho bych mela jako dite leda neurozu a tik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.11.16 09:00
@Knihomyš píše:
@pe-terka mně teda v tom věku přišlo, že dítě úvahu typu „v deset jsem zlobil, po obědě o půl jedné nemám bonbon“ vůbec nechápe. Jsem příznivec bezprostřední akce :)

jj, to ale není problém..Vždy se najde něco, po čem prcek touží. nemyslím tím drahé dárky, ale oblíbená činnost, oblečení, zamilované jídlo - to můžu podmínit tím, čeho potřebuji dosáhnout..Ale nejmladší dcerka nemá ještě ani tři a určité časové souvislosti už chápe dobře…Ještě máme jednoho strašáka byt je trochu kontroverzní. Takovej škaradej dědek, jednou šel kolem a nadával - tak ten sbírá zlobivý děti do pytle. ten zabere, když je nejhůř, stačí pohrozit :think:.

Příspěvek upraven 15.11.16 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 09:01
@pe-terka píše:jj, to ale není problém..Vždy se najde něco, po čem prcek touží. nemyslím tím drahé dárky, ale oblíbená činnost, oblečení, zamilované jídlo - to můžu podmínit tím, čeho potřebuji dosáhnout…Ještě máme jednoho strašáka byt je trochu kontroverzní. Takovej škaradej dědek, jednou šel kolem a nadával - tak ten sbírá zlobivý děti do pytle. ten zabere, když je nejhůř, stačí pohrozit :think:.

hele, ve třech letech ne vždycky. Mému klukovi tyhle věci byly úplně jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 09:03
@pe-terka píše:
jj, to ale není problém..Vždy se najde něco, po čem prcek touží. nemyslím tím drahé dárky, ale oblíbená činnost, oblečení, zamilované jídlo - to můžu podmínit tím, čeho potřebuji dosáhnout…Ještě máme jednoho strašáka byt je trochu kontroverzní. Takovej škaradej dědek, jednou šel kolem a nadával - tak ten sbírá zlobivý děti do pytle. ten zabere, když je nejhůř, stačí pohrozit :think:.

To je asi úhel pohledu.Me prijde nejake vyhrožování (zákaz čehokoli) nebo vyvolávání strachu (dědek) jako psychoteror. Fyzicky trest podle me ukazuje, ze dite bylo potrestane za neco, co nemelo delat. Abstraktni tresty podle me leda zasevaji strach nebo nejake budoucí psychické problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 09:04
@Moise píše:
hele, ve třech letech ne vždycky. Mému klukovi tyhle věci byly úplně jedno :nevim:

Moji též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.11.16 09:04
@Moise píše:
hele, ve třech letech ne vždycky. Mému klukovi tyhle věci byly úplně jedno :nevim:

no u mé dcerky to není problém, jak jsem tedko dopnila, chápe už i věci v určitém časové kontextu. Ale i když to máš u synka jinak, bezprostřední akci - reakci by chápat měl…Když zlobíš a neuklidíš si hračky, tamhleta motorka zůstane v koutě a ven půjdeš pěšky…Třeba :think: Pokud by přesto nepochopil, tak to párkrát zrealizuješ a uvidíš, že mu dojde, o do go…

Příspěvek upraven 15.11.16 v 09:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 09:05
@angelivanka84 píše:
Syn 3roky někdy tak zlobí až mi ujede ruka.
Jsem hrozná.
Jak ale jinak ho potrestat, aby nezlobil, neodmlouval, nedělal na nás obličeje když mu nadáváme?
Poraďte prosím.
Klečení na vařečce, nebo klečení a ruce před sebou, klečení a ruce před sebou na nich knihu /knihy, to ne to nechci.
To si nechte…
Svého syna miluji a tohle je pro mě týrání dětí :,(

Zajímavý ten výčet trestů…nevím proč, ale nějak nevěřím, že nepoužíváte. :nevim: Já některé ani neznám. Každopádně bouchnutí dítěte je vždy selhání rodiče. Když už neví kudy kam, použije fyzickou sílu. Proti malému děcku. Není nic ubožejšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.11.16 09:09
@Ice79 píše:
Zajímavý ten výčet trestů…nevím proč, ale nějak nevěřím, že nepoužíváte. :nevim: Já některé ani neznám. Každopádně bouchnutí dítěte je vždy selhání rodiče. Když už neví kudy kam, použije fyzickou sílu. Proti malému děcku. Není nic ubožejšího.

hele, toto považuji za dost ostré vyjádření. Ujištuji tě, že ani dětští psychologové v tomhle nejsou za jedno a mnozí přehodnocují dřívější výchovné koncepce, jejichž negativní dopady se ted projevují u dorůstající mládeže. Samozřejmě se bavíme o občasném plácnutí na zadek, ne o surovém bitá dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 09:10

@pe-terka kdybych mu tenkrát řekla tohle, tak mi řekne, že klidně půjde pěšky :mrgreen: A kdybych mu řekla, že zůstaneme doma, tak by si šel hrát nebo dělat cokoliv jiného. :mrgreen: Dneska už je velkej a domlouvám se s ním jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
15.11.16 09:11
@Rakosnicek1983 píše:
To jsou strasny kecy. Tohle žere kamoska a to její dite-vetsiho fracka bys nenasla.Ma tri roky, ale dela bordel, odmlouva, vriska a ona na nej vzdycky jen mluví. To dite ji sem tam pleskne a ona zas jen mluví. Ostuda s nima nekam jit.ja mam asi v sobe teda podle tebe zakorene kde co, ale moje necelé tri roky stare dite, plesknu po zadku, kdyz uznám za vhodne.Coz samozrejme neni denne, ale považuji to za normalni. X stovek let se to považovalo za normalni, az v dnesni dobe ne.Ver,ze jako aupair jsem videla v Americe ne hezké veci, co se volne výchovy tyče. Z vlastní zkušenosti rikam, ze můj vztah k rodičům nijak nepoznamenalo, ze me sem tam pleskli (zadny řemen ani varecky).rady počítat do deseti, uklidnit se apod,beru.Ale jakmile nekdo napise, ze dosud na dite nevztahl ruku (nemyslim tim výprask, alr Prostý fakt, ze nedostalo dite lehce ani pres zadek) ve me zapíná výstražné svetlo, se s takovou osobou radsi ani nepotkavat, protoze dle mých zkušenosti to bude leda matka naprosto rozjiveneho decka, ktere ma svůj prostor, nazor a blabla, ale okoli z něho sílí. Nekdy kdyz vidim na ulici, matku, jak domlouva nějakému vriskajicimu, klidne většímu diteti, melduje do nej a to dite pres záchvat ani nevnímá a jeste ji mlátit, tak mam chut ji rict „proboha, dejte mu na prdel“ a prestante vyjednávat. S teroristy se nevyjednává :mrgreen:
:palec: souhlasim. Ikdyz musim napsat, ze kdyz to naseho synacka (2roky a 4 mesice) chytne nekde na ulici, vetsinou kvuli naprosty kravine, tak mi nikdy nepomohlo mu dat na zadek. Po 20 minutach revu a vztekani to tedy vetsinou udelam, aby vedel ze se tohle nedela. A musim mu u toho stahnout kalhoty, aby to trosku citil. Nikdy to na nej ale nezabralo. Musim ho nechat trochu vyvztekat a pak se s nim da domluvit a muzeme pokracovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.11.16 09:13
@Rakosnicek1983 píše:
To je asi úhel pohledu.Me prijde nejake vyhrožování (zákaz čehokoli) nebo vyvolávání strachu (dědek) jako psychoteror. Fyzicky trest podle me ukazuje, ze dite bylo potrestane za neco, co nemelo delat. Abstraktni tresty podle me leda zasevaji strach nebo nejake budoucí psychické problemy.

já tu zkušenost nemám, a to už mám některé děti takřka dospělé. Ono taky hodně záleží na formě, jak to „zastrašování“ podáš, to je dost zásadní. Můžeš dědka okrajově zmínit a můžeš o něm hodinu vykládat a dítě deptat…U nás to funguje a vystresovaná není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí