Někdy mi ujede ruka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
15.11.16 09:52

@Rakosnicek1983 ječet po někom ne, ne, ne bez vysvětlení mi zrovna vzorová komunikace teda nepřijde.
@Moise mám děti tři ten nejmenší má sice zatím rok, ale ani u těch starších dvou to nebylo. že bych měla všechny děti stejné?
Taky si myslím, že se dá hodně ovlivnit stravou - limonády, sušenky, bonbony, dusitany v uzeninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 09:55

@Ice79 ale ne, ze pote je dite uklidnene.Jen proste přestane delat to, za co dostane.Mala lozila na okna, pokazde jsem ji odchytla, domlouvala, rikala, jak je to nebezpecne a za chvili nebo za den tam byla znovu. Jednou jsem prilitla, vzala ji z parapetu, dala ji dvakrat na zadek a od te doby tam neleze a jeste rika „na okno se nesmi“,do te doby tam byla věcne. Nejspis jsem selhala podle uvažování některých, ale radsi selzu takhle nez selhat tak, Ze ji jednou najdu ne na okně ale pod nim s rozbitou hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 09:56

@angelivanka84 S tou televizí je to taky pravda, i to co děti vidí v tv ovlivňuje jejich chování. Nebo ještě hůř hry na PC, playstationu, xboxu a tak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.11.16 09:57
@Svistice píše:
@Rakosnicek1983 Doporučuju Ti pořídit si děti blízko u sebe. Uvidíš, jak moc je velký rozdíl v tom, když dítě 3,5 roku jde zmydlit rok a půl starého sourozence, protože mu něco rozbil/sebral (= dělal ošklivé a nežádoucí věci) a nebo když to tříleté dítě jde za sourozencem a řekne mu, že to co udělala, se mu nelíbí a tohle se nedělá, že jestli chce nějaké auto, tak jí půjčí jiné.A až bude pro tvé dítě dospělé, a stane se pro něj běžnou normou, že pokud někdo dělá něco, co se mi nelíbí tak mu jednu fláknu/třískne dveřma nebo se prostě o problému nebide bavit, nebo naopak bude všude držet hubu a krok, aby nebylo potrestáno za jakýkoliv projev své vůle, která je v rozporu s názporem partnera/učitele/šéfa, tak si vzpomeň, kde k tomu přišlo.
Dnes a denně jsou tu diskuze na téma problémových vztahů v rodině, s tchánovci, na pracovišti. A ty nešťastné zakladatelky mají jeden velmi společný rys - strach udělat něco proti vůli okolí a neschopnost asertivně komunikovat.

Na to, aby z dospelaka byl emocne a vubec vselijak labilni jedinec je potreba vic, nez obcasnuti placnuti po zadku v detstvi, to zase zbytecne dramatizujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
@Moise píše:
@Barush ale to říkáš z pozice té, že máš dítě, které se nevzteká. Ale věř, že to není tvoje zásluha, ale prostě tvoje dítě takové je od přírody. Stejně jako se jiné vzteká :nevim:

Vztekání ale k tomuto věku patří…Puberťáka taky liskáte? Za to, že je v pubertě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
@Barush píše:
@Rakosnicek1983 ječet po někom ne, ne, ne bez vysvětlení mi zrovna vzorová komunikace teda nepřijde.
@Moise mám děti tři ten nejmenší má sice zatím rok, ale ani u těch starších dvou to nebylo. že bych měla všechny děti stejné?
Taky si myslím, že se dá hodně ovlivnit stravou - limonády, sušenky, bonbony, dusitany v uzeninách.

Jiste, kazdy pricetny dospely chodi po obchode a křičí ne, ne,ne.Ja teda male taky v obchode rikam tohle neber, to ne, to uz mame. A strava bude spicka ledovce, mala nejí uzeniny, sladkosti ma minimalne, limonády nekupujeme ani nepijeme atd a beztak je proste Beran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 09:58

@Rakosnicek1983 jako že by vypadla z okna? A co to okno otevřít na ventilačku? Nebo být na tom okně chvilku s ní a podívat se společně na to co ji tak zajímá? Přece by tam potom nebyla věčně…vždycky jsou alternativy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 09:58
@Barush píše:
:potlesk: :potlesk: Ale když jednodušší je děcku nařezat… :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 09:59
@angelivanka84 píše:
Přesně :palec:
Je pravda, že děti kopírují nejen rodiče ale třeba i z TV, z pohádek.
Ale když něco chce, tak to nemá od rodičů určitě.
Taky se nevztekám, že prostě teď chci kafe, a chci a chci a chci. Když to zrovna nejde :nevim:

8o Ty vo. e… A kolik ti je?? Tři???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 10:00

@Barush tak dobře, znova. Mě taky obě děti velice dobře spí, už od miminek. Neznám prořvaný noci nebo že by dítě v noci se vzbudilo a nechtělo spát. A fakt si to nepřičítám k tomu, že bych je to naučila a měla na tom nějaký zásluhy :lol:
Strava - sice hezká formulka, ale samospásné to není, syn v tomhle období byl jedináček, sladké nejedl vůbec. Jakože opravdu vůbec, byla jsem ještě tehdy v tomhle dost striktní a jelikož to neviděl u nikoho jiného, nechybělo mu to. Dcera jí sladké víc než tehdy syn a přesto se nevzteká :lol:
Nevím, jestli máš děti stejné nebo ne, já u těch svých vidím, že spoustu věcí mají společných, ale také ve spoustě z nich jsou rozdílní, i když k nim přistupujeme stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

@Rakosnicek1983 Tak to si gratulujte. Protože málokterý dospělý má tolik sebereflexe a vůle v krizových situacích nesjet ke vzorcům chování, které má v sobě z dětství zakořeněné.
Já mám s mojí matkou taky dobré vztahy, ale s odstupem času vidím, že některé výchovné situace teda dost nezvládla. Já to přežila relativně bez úhony, z mého bratra je vzteklý chklap, který neadekvátně reaguje na jakýkoliv problém a neumí nic konstruktivně řešit.

A pleteš jabka z hruškama. Ano, scénující batole to nevidělo u rodičů. Ale batole scénuje, protože má nějaký problém a neumí ho (zatím) vyřešit konstruktivně. Ono je mnohem jednodužší seřvat dítě nebo mu naplácat a mít klid (pokud máš doma poddajný model) než s dítětem mluvit a naučit se ho jeho problémy pojmenovávat a řešit. Protože to vysvětlování se projeví až s odstupem času. Ale dítě bude mít zažité, že něco se nedělá protože to má nějaký racionální základ (netahám věci z regálu, protože je nepotřebujeme, kupujeme v obchodě jen určité věci, paní prodavačka by měla práci s uklízením) a ne, že se to nědělá, protože jinak mé máme seřve nebo mi jedna přiletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
@angelivanka84 píše:
Přesně :palec:
Je pravda, že děti kopírují nejen rodiče ale třeba i z TV, z pohádek.
Ale když něco chce, tak to nemá od rodičů určitě.
Taky se nevztekám, že prostě teď chci kafe, a chci a chci a chci. Když to zrovna nejde :nevim:

Proto je třeba se zajímat, na co děcka koukají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 10:01
@Ice79 píše:
Vztekání ale k tomuto věku patří…Puberťáka taky liskáte? Za to, že je v pubertě??

píšu tady někde o tom, že dítě biju, když se vzteká? Sorry, ale nauč se porozumět psanému textu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 10:02

@Ice79 je to smutné, jen doufám že tyto názory postupem času vymizí, stejně jako postupně vymizely názory že dítě musí od narození ležet někde samo aby si nezvykalo na fyzický kontakt (19.stol někdo do teď), vymizely názory že od dvou let se začíná s výchovou with rákoska a podobné perly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.11.16 10:04
@zuzouš píše:
Ja zas radsi aby mi ujela ruka, nez zakazy, proste na to nejsem. Kdyz dopoledne zakazu vecernicek, to dite tim bude trpet az do vecera, aspon u nas. Nejdriv probehne jeden plac pri oznameni zakazu a druhy vecer ve chvili, kdy mela tv bezet. Nedej boze aby si dite vzpomnelo behem dne, to sice neplace, ale dotira s otazkama a slibama. Kdyz dostane dobre mirenou, rve maximalne v tu chvili, vysvetlime si a jedem s usmevem dal. Posilat do pokoje jak koho a v jak kterym veku. Dvouleta by si sla okamzite hrat. Pokud ma pokoj fungovat jako misto, kde se dite zklidni a pak se zas zapoji se zbytkem rodiny, nelibi se mi na tom to, ze moje deti se sice nekdy vztekaji, ale hysteraky nevedem. Kdyz je odeslu do pokoje, chteji se s placem pritulit a to je tam odmitam nechat, aby se uklidnily samy. Pojud za nimi zajdu, abych je potulila, postrada zas pokoj tu funkci. Zlatej pleskanec po zadku, nez tohle filosofovani :lol:

Zuzous, ty mas tak zdrave nazory! Plne soulasim.

Taky souhlasim s @Moise, ze deti jsou ruzne a to i v ramci rodiny. Ja a bratr jsme byli na zabiti a mamku pripravili o dusevni zdravi (ADHS oba dva, plus hromada disfunkci) a sestra byla jak za odmenu, jak rika mamka. Myslim, ze segra za cele detstvi nedostala ani jedno vychovne placnuti nebo facana, nebylo ho treba. Byla ticha, poslusna, zodpovedna a kdyz se ji reklo, ze ma neco udelat, nebo nedelat, tak to stacilo.

Příspěvek upraven 15.11.16 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect