Někdy mi ujede ruka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2880
15.11.16 09:40

@Svistice a to se jako vylučuje? Ja mela segru a komunikovaly jsme spolu jak pises, plus jsme se obcas sourozenecky porvaly.Plus nám nasi obcas vynadali a obcas i vlepili.Obe nemame problem mluvit, nemlatime dveře ani lidi a rozhodne ani jedna z nas nedrží hubu a krok. Takze tvoje psychoanlyza je uplne vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 09:41

@peta81
snažím se jít příkladem. Neměla jsem nikdy žádný zásadnější problém s dětmi, nezažila jsem ani s jedním nějaké scénky v obchodech, období vzdoru neznám :nevim: Samozřejmě mi častokrát taky „ujede“ huba, hlavně co se týče, toho uplácení nebo vydírání, to mám vštípené od mých rodičů fest. Ale snažím se aspoň, no…
Nedávno jsem viděla v obchodě maminku s jedním dítětem asi tři roky, (nedalo se přehlé=dnout - spíše přeslechnout) po čas nákupu dítěti říkala jen NE, NE, NE…po pár minutách se ozvalo z jiného regálu od té maminky zase NE, NE, NE…no a u pokladny dostalo dítě záchvat vzteku a řvalo jen NE, NE, NE…
Děti nás prostě kopírují… :nevim:
Někomu to přijde jako kecy a jsme u toho - shazování názoru ostatních, netolerance, kde to kdy ti dospělí asi viděli?
Když se rodič bude na dítě vztekat, křičet, nedokáže se ovládat a bude plácat dítě, z dítěte potom vyroste buď ustrašený moula, který se bude bát projevit, nebo se projeví agresí naučenou od rodičů - křik, vztek, fyzické napadání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 09:44

@Barush nejspíš mu rikala ne, ne na to, zr chtěl do košíku nahazet vsechno ne? To mela naopak ho naopak posbírat pul obchodu? Nebo kde je pointa? A to kopírování taky neni pravda-dite si treba pul dne v klidu hraje a pak řekne, ze chce bonbon, ten nedostane a začne rvát. To neni zadne kopírování, to je proste vztek, ze neni po jeho. Stejne tak je směšný tvrdit, ze dite, ktere udela venku scénu, ze nechce z hriste, to vidělo u rodicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 09:46

@Barush ale to říkáš z pozice té, že máš dítě, které se nevzteká. Ale věř, že to není tvoje zásluha, ale prostě tvoje dítě takové je od přírody. Stejně jako se jiné vzteká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 09:51
@Moise píše:
to tady někdo říká? 8o

Jistěže..celou dobu se tady mluví o plácnutí pi zadku. :roll: Nebo ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 09:52

@Rakosnicek1983 ječet po někom ne, ne, ne bez vysvětlení mi zrovna vzorová komunikace teda nepřijde.
@Moise mám děti tři ten nejmenší má sice zatím rok, ale ani u těch starších dvou to nebylo. že bych měla všechny děti stejné?
Taky si myslím, že se dá hodně ovlivnit stravou - limonády, sušenky, bonbony, dusitany v uzeninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 09:55

@Ice79 ale ne, ze pote je dite uklidnene.Jen proste přestane delat to, za co dostane.Mala lozila na okna, pokazde jsem ji odchytla, domlouvala, rikala, jak je to nebezpecne a za chvili nebo za den tam byla znovu. Jednou jsem prilitla, vzala ji z parapetu, dala ji dvakrat na zadek a od te doby tam neleze a jeste rika „na okno se nesmi“,do te doby tam byla věcne. Nejspis jsem selhala podle uvažování některých, ale radsi selzu takhle nez selhat tak, Ze ji jednou najdu ne na okně ale pod nim s rozbitou hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 09:56

@angelivanka84 S tou televizí je to taky pravda, i to co děti vidí v tv ovlivňuje jejich chování. Nebo ještě hůř hry na PC, playstationu, xboxu a tak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.11.16 09:57
@Svistice píše:
@Rakosnicek1983 Doporučuju Ti pořídit si děti blízko u sebe. Uvidíš, jak moc je velký rozdíl v tom, když dítě 3,5 roku jde zmydlit rok a půl starého sourozence, protože mu něco rozbil/sebral (= dělal ošklivé a nežádoucí věci) a nebo když to tříleté dítě jde za sourozencem a řekne mu, že to co udělala, se mu nelíbí a tohle se nedělá, že jestli chce nějaké auto, tak jí půjčí jiné.A až bude pro tvé dítě dospělé, a stane se pro něj běžnou normou, že pokud někdo dělá něco, co se mi nelíbí tak mu jednu fláknu/třískne dveřma nebo se prostě o problému nebide bavit, nebo naopak bude všude držet hubu a krok, aby nebylo potrestáno za jakýkoliv projev své vůle, která je v rozporu s názporem partnera/učitele/šéfa, tak si vzpomeň, kde k tomu přišlo.
Dnes a denně jsou tu diskuze na téma problémových vztahů v rodině, s tchánovci, na pracovišti. A ty nešťastné zakladatelky mají jeden velmi společný rys - strach udělat něco proti vůli okolí a neschopnost asertivně komunikovat.

Na to, aby z dospelaka byl emocne a vubec vselijak labilni jedinec je potreba vic, nez obcasnuti placnuti po zadku v detstvi, to zase zbytecne dramatizujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
@Moise píše:
@Barush ale to říkáš z pozice té, že máš dítě, které se nevzteká. Ale věř, že to není tvoje zásluha, ale prostě tvoje dítě takové je od přírody. Stejně jako se jiné vzteká :nevim:

Vztekání ale k tomuto věku patří…Puberťáka taky liskáte? Za to, že je v pubertě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
@Barush píše:
@Rakosnicek1983 ječet po někom ne, ne, ne bez vysvětlení mi zrovna vzorová komunikace teda nepřijde.
@Moise mám děti tři ten nejmenší má sice zatím rok, ale ani u těch starších dvou to nebylo. že bych měla všechny děti stejné?
Taky si myslím, že se dá hodně ovlivnit stravou - limonády, sušenky, bonbony, dusitany v uzeninách.

Jiste, kazdy pricetny dospely chodi po obchode a křičí ne, ne,ne.Ja teda male taky v obchode rikam tohle neber, to ne, to uz mame. A strava bude spicka ledovce, mala nejí uzeniny, sladkosti ma minimalne, limonády nekupujeme ani nepijeme atd a beztak je proste Beran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 09:58

@Rakosnicek1983 jako že by vypadla z okna? A co to okno otevřít na ventilačku? Nebo být na tom okně chvilku s ní a podívat se společně na to co ji tak zajímá? Přece by tam potom nebyla věčně…vždycky jsou alternativy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 09:58
@Barush píše:
:potlesk: :potlesk: Ale když jednodušší je děcku nařezat… :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 09:59
@angelivanka84 píše:
Přesně :palec:
Je pravda, že děti kopírují nejen rodiče ale třeba i z TV, z pohádek.
Ale když něco chce, tak to nemá od rodičů určitě.
Taky se nevztekám, že prostě teď chci kafe, a chci a chci a chci. Když to zrovna nejde :nevim:

8o Ty vo. e… A kolik ti je?? Tři???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 10:00

@Barush tak dobře, znova. Mě taky obě děti velice dobře spí, už od miminek. Neznám prořvaný noci nebo že by dítě v noci se vzbudilo a nechtělo spát. A fakt si to nepřičítám k tomu, že bych je to naučila a měla na tom nějaký zásluhy :lol:
Strava - sice hezká formulka, ale samospásné to není, syn v tomhle období byl jedináček, sladké nejedl vůbec. Jakože opravdu vůbec, byla jsem ještě tehdy v tomhle dost striktní a jelikož to neviděl u nikoho jiného, nechybělo mu to. Dcera jí sladké víc než tehdy syn a přesto se nevzteká :lol:
Nevím, jestli máš děti stejné nebo ne, já u těch svých vidím, že spoustu věcí mají společných, ale také ve spoustě z nich jsou rozdílní, i když k nim přistupujeme stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí