Někdy mi ujede ruka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
15.11.16 10:13

@Rakosnicek1983 Cílem trestu je jen to aby se dítě chovalo podle toho jak chce ten kdo jej trestá. Je jedno jestli plácáním, řvaním, zákazy nebo rákoskou. Žádný proutek se neohýbá, ale zlomí se větvička jménem důvěra. Jak budeš mít dítě pod dohledem bude se chovat podle toho jak ty chceš jen kvůli tomu aby si ho neprudila, neplácala dosaď si co chceš. Ale jen jak ho mít pod dohledem nebudeš, bude se vyloženě těšit na to aby si to udělalo podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 10:15
@Svistice píše:
Jak se to vezme. Je plácnutí a plácnutí. Taky když mi rupnou nervy plácnu a mám pro to pochopení u ostatních. Ale vím, že mi ruply nervy a situaci jsem neřešila zrovna moc funkčně (protože na moje děti žádné větší či menší plácání v zásadě neplatí).
Ale vadí mi programové plácání ve výchově (stejně jako děti, které mohou vše a rodiče skáčí, jak dítě píská). Jako že je to noromální. Mám kamarádku, které své rok a půl staré dítě při první hysterické scéně, že něco chtěl nebo naopak nechtěl strčila zcela bez skurpulí pod ledovou sprchu a je ze sebou moc spokojená, jak má vychovaného chlapečka, protože už to nikdy neudělal (podotýkám, že její dítě je od narození kam ho posadím, tam ho najdu).
To mi prostě ok nepřijde, jako řvát po dětech, nebo je dokonce plácat za to, že si hrají moc nahlas, běhají, chtějí něco prozkoumávat nebo krámovat.

Takze ti jde o co? Sama přiznávávas, ze jsi to udělála, zaroven, ze u vas plácání nefunguje, takze to ti dáva právo to valit do hlavy jinym? Jinym zas plácnutí funguje. A myslim, ze celou dobu je rec o normlanim plesknnuti a ne o výprasku nebo rakosce, jak zvelicoval nekdo vyse. Kazdy kdo plácnutí používá ho volí jako poslední moznost az pk napomenutí atd, nikdo nezmlati dítě za to, ze nadrobilo u snidane. Myslim, ze většina dospelych ma docela jasnou predstavu, ktera akce si zaslouží napomenutí a ktera po zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 10:18

Tak vy co rády plácáte a trestáte, jen doufejte že vaše děti budou lepší, až budete třeba v důchodu a budou se o vás muset starat. Aby jste taky pokaždé nedostaly lepanec, potom co neposlechnete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 10:21
@Barush píše:
@Rakosnicek1983 Cílem trestu je jen to aby se dítě chovalo podle toho jak chce ten kdo jej trestá. Je jedno jestli plácáním, řvaním, zákazy nebo rákoskou. Žádný proutek se neohýbá, ale zlomí se větvička jménem důvěra. Jak budeš mít dítě pod dohledem bude se chovat podle toho jak ty chceš jen kvůli tomu aby si ho neprudila, neplácala dosaď si co chceš. Ale jen jak ho mít pod dohledem nebudeš, bude se vyloženě těšit na to aby si to udělalo podle svého.

Kecy, kecy, kecy a to rikam z vlastní zkušenosti. Je to ovlivněno povahou, výchovou a milionem dalsich okolnosti.Jako dite jsem dostala na zadek x krat, jako pubertacka parkrat. Duvera narušena neni, nikdy jsem nemela potřebu rebelovat, delat neco natruc apod.za zads jsem nic neprovedla ani na základce ani na stredni ani na vysoke. Takze tvoje profilovani osobnosti moc nesedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 10:21

@angelivanka84 na té nevýchově je spousta videí ke shlédnutí zdarma, tak zkus na to mrknout, třeba tě některé principy z toho osloví :kytka: Tak hodně štěstí, nejdůležitější je to, že víš že to takhle dál sama nechceš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.11.16 10:23

@Rakosnicek1983 Už podruhé můj názor napadáš, že jsou to jen kecy. Tady sama vidíš příklad toho jak se na tobě výchova tvých rodičů podepsala, nenaučili tě správně komunikovat :kytka: Ale vše se dá napravit když člověk chce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 10:24
@zuzouš píše:
Obecne mi prijde jako prusvih jit do vychovy ditete s nejakou svoji predstavou o zpusobu trestu a to bezhlave na dite aplikovat. Pokud mam citlivku, ktery krivy pohled roztrese bradu, nemuzu hrabnout po varecce. Pokud mam splachovaci oprsklinu, nemuzu neustale jen vysvetlovat, zatimco dite se bude stourat nezajmem v nose. Z jednoho pak vyroste troska, z druheho hajzlik. Povaha deti se meni, abych tedy nepausalizovala, povaha nasich deti se meni, co platilo pred 2r, neplati dnes a naopak. Nejstarsi byla vzdy prvni pripad, idealni pro ni bylo vysvetlovani, event. okriknuti a to uz muselo byt. Ted ji je 6,5, predpuberta s ni mlati a nejlip na ni funguje jedna na zadek. A ze by klepala bradou? To bych ji musela protahnout pod kylem lodi. Prostredni zas neopak, hovezi leta ma snad zdarne za sebou, na vysvetleni se konecne soustredi, bere si ponauceni.

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 10:26
@Barush píše:
Tak vy co rády plácáte a trestáte, jen doufejte že vaše děti budou lepší, až budete třeba v důchodu a budou se o vás muset starat. Aby jste taky pokaždé nedostaly lepanec, potom co neposlechnete :nevim:
:mrgreen: ma tchyně je poválečné dite, tu otec i rezal, přesto k rodičům chova uctu a miluje je. O otce se starala do posledních dni, matku mela dva roky doma a pote co pece uz nesla zvládat zdravotně, tak jj denne navštěvuje v DD. Takze opět zásah mimo cil.Muj taťka dostal od me babicky taky (jako deti jsme radi poslouchali, jak taťka zlobil) a přesto ji miloval do posledních dni a jezdíval ji cely jeji důchod pomahat, i kdyz bydlela dost daleko.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 10:28
@Barush píše:
@Rakosnicek1983 Už podruhé můj názor napadáš, že jsou to jen kecy. Tady sama vidíš příklad toho jak se na tobě výchova tvých rodičů podepsala, nenaučili tě správně komunikovat :kytka: Ale vše se dá napravit když člověk chce :andel:

Napadám to, protoze to pises jako jedinou pravdu.Ja ti argumenty vyvracím, ze to pravda neni.To je na hlavu fakt. Podle tvoji logiky se da vsechno naroubovat na špatnou výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 10:28
@angelivanka84 píše:
Nechápu :nevim:

To mě moc nepřekvapuje. :roll: Jak se můžeš srovnávat s 3letým děckwm. Dospělá ženská. Psala jsi, že když chceš kávu, tak taky netřískáš do stolu a chci a chci a chci..nebo tak něco…To je dílo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.11.16 10:29
@Rakosnicek1983 píše: :mrgreen: ma tchyně je poválečné dite, tu otec i rezal, přesto k rodičům chova uctu a miluje je. O otce se starala do posledních dni, matku mela dva roky doma a pote co pece uz nesla zvládat zdravotně, tak jj denne navštěvuje v DD. Takze opět zásah mimo cil.Muj taťka dostal od me babicky taky (jako deti jsme radi poslouchali, jak taťka zlobil) a přesto ji miloval do posledních dni a jezdíval ji cely jeji důchod pomahat, i kdyz bydlela dost daleko.

Ze ti stalo na takovej nesmysl vubec reagovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 10:30
@Barush píše:
@Rakosnicek1983 Už podruhé můj názor napadáš, že jsou to jen kecy. Tady sama vidíš příklad toho jak se na tobě výchova tvých rodičů podepsala, nenaučili tě správně komunikovat :kytka: Ale vše se dá napravit když člověk chce :andel:
:potlesk: :potlesk: Přesně. Úplně se to tu hemží vyrovnanými jedinci. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.11.16 10:35

@Rakosnicek1983 Ano, já mám totiž tu sebereflexi a přiznám si, že mi občas nervy ujedou, že to nefunguje (protože nemám zrovna submisivní typy dětí, kdybych měla, tak by to asi fungovala, ale nejsem si jístá, že by to bylo zrovna to pravé ořechové s dlouhodoé perspektivy, viz ta moje kamarádka s ledovou sprchou).
A nikomu nic nevalím do hlavy, jen by možná některým neuškodilo podívat se na výchovu i ztrochu jiné perspektivy, než že je to jen o tom, aby dítě poslouchalo (= plnilo zrpvna to, co chci já). Přeci jen to není čokl, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 10:37
@Svistice píše:
Jak se to vezme. Je plácnutí a plácnutí. Taky když mi rupnou nervy plácnu a mám pro to pochopení u ostatních. Ale vím, že mi ruply nervy a situaci jsem neřešila zrovna moc funkčně (protože na moje děti žádné větší či menší plácání v zásadě neplatí).
Ale vadí mi programové plácání ve výchově (stejně jako děti, které mohou vše a rodiče skáčí, jak dítě píská). Jako že je to noromální. Mám kamarádku, které své rok a půl staré dítě při první hysterické scéně, že něco chtěl nebo naopak nechtěl strčila zcela bez skurpulí pod ledovou sprchu a je ze sebou moc spokojená, jak má vychovaného chlapečka, protože už to nikdy neudělal (podotýkám, že její dítě je od narození kam ho posadím, tam ho najdu).
To mi prostě ok nepřijde, jako řvát po dětech, nebo je dokonce plácat za to, že si hrají moc nahlas, běhají, chtějí něco prozkoumávat nebo krámovat.

Proto ne, proboha 8o 8o T

Ale docela by mě zajímalo, jak by rodiče odmítající plácnutí přes zadek řešili toto.
Zhruba podobně staré dítě. Bydleli jsme u babičky, ta měla docela dost drahou myčku s knoflíky venku. Syna to přitahovalo jako magnet, kdykoliv jsme ho pustili z očí, byl tam a mačkal jeden přes druhý, najednou. Dobře - vysvětlovali jsme to - nedělá se to, myčka se rozbije. Vzala jsem ho k ní, ukázala jak funguje, řekla jsem mu, co se stane, když se rozbije. Že po obědě si nebudeme hrát, ale budu mít práci. Babička bude smutná.
No a nic, dítě to mělo u zadku. Tak dobře, upozornit, zvýšit hlas, že prostě ne.
Zase z toho má prd.el. Upozornil víckrát, čapnout dítě, odnést, odvézt pozornost. To funguje pět minut. Ukončíme aktivitu, běží si pro pití a je tam zas.
Zakrýt knoflíky není možné, znepřístupnit dítěti kuchyni taky ne, upozoňuješ, vysvětluješ několikrát denně. Přesto je to prd platné. Tak mi neříkej, že budeš vysvětlovat a upozorňovat po sté. Jsou totiž děti, co to nepochopí, ani kdyby ses rozkrájela - stejně tak s horkou troubou. Přijde, dostane upozornění, aby se tam neochomýtal, že se opatří, sáhne si, zakňourá, že ho to bolí a do pěti minut je tam zas a sáhne si znovu. Že ho to před pěti minutama bolelo, to už dávno neví :mrgreen: Tady teda nedostal, jen jsem ho upozorňovala na následek, ale u myčky už prostě jednu na zadek dostal, když i přes upozornění nepřestal :nevim:

Příspěvek upraven 15.11.16 v 10:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 10:37
@Barush píše:
@Ice79 je to smutné, jen doufám že tyto názory postupem času vymizí, stejně jako postupně vymizely názory že dítě musí od narození ležet někde samo aby si nezvykalo na fyzický kontakt (19.stol někdo do teď), vymizely názory že od dvou let se začíná s výchovou with rákoska a podobné perly.

Myslím, že bohužel nevymizí. Prostě jednodušší a zároveň to nejprimitivnější je dítě vyliskat. Co na tom, že bylo třeba jen zvědavé nebo že se nudí, když matka kouká do pc…Dnešní matky by byly nejradši, kdyby se děti o sebe staraly od mimina sami. Je divné, že nespí v postýlce, je divné, že mi pořad brečí a visí na prsu, je divné, že si nehraje samo… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí