Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo, v těch obchodech je většina nekvalitního zboží, je to hrůza. Navíc sezónní ovoce a zeleninu dovážejí bůhví odkud a české vidím málokdy
My kupujeme šunky, kt. mají přes 90% a pak kvalitní plátkové sýry. Ty paštiky a tavenáky, nekupujeme už tak 5 let, je to humus ![]()
Ale víte co mě zaráží?
Když tady všichni napíšou, co a jak doma používají, co kupují, tak je to vždy to nejlepší ![]()
Jak teda může být taková nabídka
, když to nikdo nekupuje
![]()
Někdo zmiňoval, že dokud bude poptávka po hnusech bude i nabídka…neříkám, že u všech, ale někdo prostě musí šetřit i na jídle, tak kupuje nekvalitní ale levné. Na druhou stranu, když vidim vypasenou rodinku a ve vozíku mají ty limošky za 3,50 a k tomu oplatky za 5 kč, fůru paštik a bůčku, chipsy a jiné „dobré“ laskominy, tak mi je špatně už jen z toho pohledu. Znám dost lidí, kteří kvalitu potravin neřeší. Bohužel tyto návyky přebírají i jejich děti…Přijde mi, že dětí s nadváhou je čím dál víc…
@Natálka26 píše:
Ale co marně sháním tak jsou čerstvé rybyne a ne sehnat. Poradíte?
Mrkni, jestli v okolí někdo neprodává ryby ze svého chovu nebo ve větších městech mají sádky.
Pokud mi neco opravdu chutna a mam pocit, ze to neni zadny nahrazkovy produkt, byva to vzdycky silene drahe, takze to neni na kazdodenni pojidani, ale proste jako neco vyjimecneho, coz je dost smutne
Taky pamatuju, ze kdyz jsem byla mala, mleko chutnalo jako mleko, ovoce melo chut ovoce a ceny byly prijatelne, ze si clovek mohl koupit kvalitni a chutne potraviny, aniz by musel vydelavat majlant…ted skoda mluvit. Vsak se rika, ze Cesko je popelnice Evropy, vozi k nam humusy, vyrobky delane pro zapadni trh maji lepsi a kvelitnejsi slozeni nez ty pseudopotraviny stejne znacky vozene k nam. Je to ostuda ![]()
@Krasavicaa píše:
Ale víte co mě zaráží?![]()
![]()
Když tady všichni napíšou, co a jak doma používají, co kupují, tak je to vždy to nejlepší
Jak teda může být taková nabídka
![]()
![]()
![]()
, když to nikdo nekupuje
![]()
![]()
![]()
Tak stačí se v obchodě podívat do košíků spolunakupujících, to bych taky ![]()
@MUFICE píše:
Tak stačí se v obchodě podívat do košíků spolunakupujících, to bych taky
Jo to občas kouknu, a nestačím se divit ![]()
@KlaraBoch píše:
Pokud mi neco opravdu chutna a mam pocit, ze to neni zadny nahrazkovy produkt, byva to vzdycky silene drahe, takze to neni na kazdodenni pojidani, ale proste jako neco vyjimecneho, coz je dost smutneTaky pamatuju, ze kdyz jsem byla mala, mleko chutnalo jako mleko, ovoce melo chut ovoce a ceny byly prijatelne, ze si clovek mohl koupit kvalitni a chutne potraviny, aniz by musel vydelavat majlant…ted skoda mluvit. Vsak se rika, ze Cesko je popelnice Evropy, vozi k nam humusy, vyrobky delane pro zapadni trh maji lepsi a kvelitnejsi slozeni nez ty pseudopotraviny stejne znacky vozene k nam. Je to ostuda
Navíc ty výrobky stojí stejně jako u nás ty nekvalitní
![]()
@Natálka26 píše:
Já se musím zastat ovoce a zeleniny v Kaufu a v Bille - kdykoliv jsem tam koupila SEZÓNNÍ ovoce nebo zeleninu tak měla chuť. Dokonce z rajčat od nich jsem udělala snad ten nejlepší kečup v životěProtože kečup ve flašce nebo z čehokoli jiného bych nekoupila. Pak musím uznat že tam mají dobré uzeniny - mají napsaný podíl masa, což oceňuji málokde to mají napsané jinde než na etiketě ve chvíli kdy vám to dají do ruky.Ale co marně sháním tak jsou čerstvé ryby
ne a ne sehnat. Poradíte?
no tak v Bille u nás u pultových uzenin složení nemají
jendou jsem si tam koupila(tedy jen nechala zabalit) u pultu párky, s telecím masem, v akci asi za 12kč 100g, no a přečetla sjem si složení, a masa asi 7 procent, 40 procent separátu, a zbytek mouka a spol
no tak jsem jim to tam vrátila, že už je nechci ![]()
@Malaga píše:
Někdo zmiňoval, že dokud bude poptávka po hnusech bude i nabídka…neříkám, že u všech, ale někdo prostě musí šetřit i na jídle, tak kupuje nekvalitní ale levné. Na druhou stranu, když vidim vypasenou rodinku a ve vozíku mají ty limošky za 3,50 a k tomu oplatky za 5 kč, fůru paštik a bůčku, chipsy a jiné „dobré“ laskominy, tak mi je špatně už jen z toho pohledu. Znám dost lidí, kteří kvalitu potravin neřeší. Bohužel tyto návyky přebírají i jejich děti…Přijde mi, že dětí s nadváhou je čím dál víc…
Dětí s nadváhou je opravdu hodně, ale není to jen tím jídlem, ještě se k tomu přidává to, že vesměs nemají pohyb. Pro nás byl největší trest nejít ven, pro ně bohužel zákaz počítače. ![]()
@Krasavicaa
No vidíš, děkuju, Makro mě nenapadlo, jezdila jsem tam dřív, ale pak už nic moc neměli tak jsem přestala. Hlavně od doby co udělali tu super podmínku, že tam musíš minimálně jednou ročně nakoupit jsem asi už přišla i o kartu. Nevím.. Ale mrknu tam.
Já tady klidně přiznám, že i nějaký hnusy kupuju, vím o nich, ale kupuju je, protože mi chutnaj, popř. nemám chuť objíždět krám od krámu..Takže kupuji jupíky, hello, colu, v Lidlu miluju a fakt brutálně miluju jejich Freeway limonádu - citronovou - nikde jinde ji nemaj tak dobrou a hlavně oni ji nemaj sladkou na rozdíl třeba od Mattoni. Stejně jako přiznám, že do toastů a šunkových závinů kupuju jejich levnou šunku, protože je mi líto dát tam drahou šunku a mohla bych pokračovat. A trhy u nás zrušili, protože město za to chtělo brutální nájem, idioti.
@MUFICE
Sádky máme v Lahovicích, ale tam mají jenom kapry a štiky mám ten pocit. A já bych chtěla třeba cejna nebo okouna. Protože kapr má moc kostí a štiku neumím.
@slavuska1 píše:
no tak v Bille u nás u pultových uzenin složení nemajíjendou jsem si tam koupila(tedy jen nechala zabalit) u pultu párky, s telecím masem, v akci asi za 12kč 100g, no a přečetla sjem si složení, a masa asi 7 procent, 40 procent separátu, a zbytek mouka a spol
![]()
![]()
no tak jsem jim to tam vrátila, že už je nechci
Pokud se zeptáš, musí ti složení říct, ale je fakt, že ptát se na složení 10 věcí je otrava. Oni dobře ví, proč to tam napsáno nemají. Já tam prostě uzeninu nenakupuji
.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Dětí s nadváhou je opravdu hodně, ale není to jen tím jídlem, ještě se k tomu přidává to, že vesměs nemají pohyb. Pro nás byl největší trest nejít ven, pro ně bohužel zákaz počítače.
S tím souhlasím, nemají přirozený pohyb. Za nás se jedlo všechno, žádná zdravá výživa a tlusté bylo max jedno dítě ze třídy, ted jich je snad půlka.
Makro