Nelíbí se mi dnes udělaný melír - co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107
4.3.16 19:39
@beruska03 píše:
@kadernice_praha já bych ráda aby vlasy byly zase hnědé, klidně světlé… mě se ten melír prostě nelíbí, připadám si v tom děsně stará :(

kup si v drogerii pěnové tužidlo, které barví, měla jsem to stejně jako ty. Melír dělá starší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
4.3.16 19:41

Já bych počkala pár dnů, aby si vlasy oddychly. Třeba aspoň ten víkend, pokud nemáš nic důležitého… A volila bych asi šampon o odstín světlejší než byla původní hnědá. A spíše studený odstín, pokud se chceš vyhnout narezlým odleskům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.16 19:43
@Pam12 píše:
Jinak ja bezne přechazim z extrému do extrému ( z blond do cerna, z tmave na světlou) ale vždy pod dohledem zkušeného kadeřníka, s kvalitni peci a vlasy mam dlouhé po pas a v super stavu.

Jojo, radsi bych to dala u kadernice, bude presne vedet co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kadernice_praha
4.3.16 20:01

@Pam12 To jsou pořád takové obecné věci, mně přijde, že když neví, čím to je, řeknou něco rádoby chytrého :lol: Za to Ty nemůžeš, ale já po tomhle fakt pátrala, nevím, co by tam „oxidovalo“ na zelenou… neumí si představit tu chemickou reakci.

Posílám jeden krátký článeček pro ty, které by to zajímalo.
 http://www.plaveckyblog.cz/…eni-chlorem/

• Citovat
  • Upravit
5.3.16 09:05

Doporučuji jít ke kadeřnici, které něco říká barevný kruh. K dámám, které tvrdí, že zezelenání je blbost se vyjadřovat nebudu, neboť bych k nim neměla co slušného říci.

Jen ve zkratce. Barvení vlasů funguje jako „sčítání“ barev. Tzn. když na žlutý podklad dáte modrou, tak výsledkem nebude modrá (že by to překryla), ale zelená. Zkuste si na žlutou pastelku dát modrou, jaký bude výsledek? A tak to je i u vlasů.

Proč doporučuji jít ke kadeřnici?

1. Po melíru jsou vlasy prázdnější, zbavené vnitřku – jakákoliv barva se bude rychleji vymývat, ptž se ten umělý pigment nemá jak „udržet“. Nevymyje se však 100 % a mohou tam zůstat různé odlesky.
  2. Kvůli výsledné barvě. Odstranit zelenou z vlasů je extra těžké. Kadeřnice musí namíchat vhodný odstín - musí vědět, jaký sekundární odstín dodat, aby výsledek nebyl zelený.

Pokud i přesto trváš na tom, že si to chceš vyřešit sama doma. Zapomeň na plavé a studené odstíny (ty právě mohou obsahovat modrou a výsledkem by byla hnusně nazelenalá barva). Vyber barvu se zlatavým či červeným odstínem. Ty jsou určitou „jistotou“ (ačkoliv v drogerkových barvách si člověk nikdy nemůže být jistý). Vyhni se palletkám, to je nevětší svinstvo a do budoucna (kdybys chtěla měnit barvu), by ti to přidělalo mnoho starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
5.3.16 09:33

@sickyricky děkuji za info…

všem moc děkuji za rady :hug:

chodím kolem zrcadla a snažím si zvyknout, ale jde to sakra těžko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
5.3.16 09:35
@beruska03 píše:
@sickyricky děkuji za info…

všem moc děkuji za rady :hug:

chodím kolem zrcadla a snažím si zvyknout, ale jde to sakra těžko :(

a co na to rika manzel, pritel, nebo nekdo z rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
5.3.16 09:36

@a12 všem to příjde fajn, jen já brblám… necítím se v tom :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
5.3.16 09:40
@beruska03 píše:
@a12 všem to příjde fajn, jen já brblám… necítím se v tom :oops:

tak to snad nebude tak hrozny :lol: ale v prvni rade, by ses v tom mela citit ty dobre to je jasny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.16 11:39
@beruska03 píše:
@a12 všem to příjde fajn, jen já brblám… necítím se v tom :oops:

Zkus se zeptat někoho nestranného - kdo ti řekne pravdu. Od něj to pak přijmeš lépe a nebudeš mít pochybnosti, že ti to říkají jen, aby ses uklidnila.

Popř. ještě doporučím nějaký barevný kondicioner, myslim, ze neco takového má Davines. To ti to trochu zatonuje, ale „bezbolestne“ se to pak vymyje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.16 12:19

Jestli ještě máš tu čepici, tak žádný problém. Nasaď si ji na hlavu a než to odroste, tak je po zimě a na jaro už se zelenou. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kadernice_praha
5.3.16 15:25

@sickyricky Tak moc děkuji, že se ke mně nebudeš vyjadřovat, od takového inteligenta to zahřeje :lol: Nic nepotěší tak jako vlastní virtuální důležitost, že…
Barevný kruh i primární, sekundární i terciální barvy i teorie barev a zesilovačů mi neříká nic o tom, proč by měla zelené vlasy,,pokud na své vlasy dala melír.

• Citovat
  • Upravit
5868
5.3.16 19:00

@kadernice_praha prosím když si koupím v drogerce nějakou tmavě hnědou nejspíš přeliv myslíte že by to chytlo fajn? Já se v tom opravdu necítím. Je to strašně světle a moc te žluté :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
5.3.16 19:03
@kadernice_praha píše:
@sickyricky Tak moc děkuji, že se ke mně nebudeš vyjadřovat, od takového inteligenta to zahřeje :lol: Nic nepotěší tak jako vlastní virtuální důležitost, že…
Barevný kruh i primární, sekundární i terciální barvy i teorie barev a zesilovačů mi neříká nic o tom, proč by měla zelené vlasy,,pokud na své vlasy dala melír.

no… já jsem taky hledala na netu - ta oxidace byla asi nesmysl, nicméně běžně se stává, že pokud na odbarvený vlas (což melír je), chytají určité druhy hnědých barev do zelena. Stačí pohledat a určitě taky něco najdeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.16 19:13

@kadernice_praha Původně jsem teda nemluvila k tobě - byla to reakce na slečnu, co reagovala na tebe, že zelená bude jedině, když tam dá henu.

O tom, že zezelená, když si dá melír, jsem neřekla půl slova. :srdce: Mluvila jsem o tom, že zelená může být, když si tam dá studenou (popelavou) barvu/přeliv. A to při znalosti barevného kruhu je pak už všem jasné, proč zezelená.

Pro mě za mě, ať si tam zakladatelka dá třeba vajíčko. Mně je to jedno, já se zelenou hlavou chodit nebudu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková