Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Měl jsem holku, která mi pořád vnucovala svojí lásku k dětem. Brzy z ní byla ex.
Nechci shazovat tvoje pocity, ale věř mi, že řešíš ptákovinu. Přítel se chová normálně, každý jsme jiný. To, co se ti jeví jako odtažitost, nevypovídá vůbec nic o jeho přístupu k dětem v budoucnu.
@Trojlístek píše:
Tohle je red flag jako kráva!!! Častá odpověď na téma děti u chlapů, které děti nebudou chtít mít nikdy a budou to pouze odkládat a nikdy nebude ten správný okamžik.
Jednou to bude práce, cestování, kamarádi, koupě nemovitosti auta, prostě vše bude překážka pro dítě.
Jinak já cizí děti taky nemusím a vřelé vztahy mám pouze se svými dětmi a jakési mírnější vztahy s dětmi v rodině.
Cizí děti spíše ignoruji a je mi velmi nepříjemné, pokud mě někdo nutí cizí dítě chovat, reagovat na něj, či ho chvíli hlídat, hlavně ty malé.
Tak nějak jsou děti v rodinném okruhu odtrostlejsi a beru je tak, že se do nich nestarám, nesnažím se je vychovávat, napominat, atd., neteř k nám normálně chodí, ale nepotřebuje už žádnou zvláštní péči.
Red flag? V 27 u chlapa zvlášt, je to úplně normální odpověď. Málokterý chlap v tomto věku řekne „Chci dítě, hned teď“.
@GerveisaOdZoly píše:
Red flag? V 27 u chlapa zvlášt, je to úplně normální odpověď. Málokterý chlap v tomto věku řekne „Chci dítě, hned teď“.
Jde to říct i jinak. Takhle explicitně to neřekne žádný, což je taky dobře.
Hele, v 27 cizí děti absolutně nezajímali ani mě, byli pro mě něco jako ufoni, nikdy jsem si z žádným nehrála. V rodině jsem kontak s dětmi taky měla minimální. Vzdychání kamarádek nad kočárky jsem absolutně nechápala. Zlepšilo se to, když jsem pracovala na jednom tábore, to se ukázalo, že mě děti mají rádi, až takoví ufouni zas nejsou a jsou vlastně docela fajn. Mé děti miluji a od té doby, co je mám, se moc zajímám i o cizí děti. Takže za mě řešíš blbost. To, že přítel ve 27 nemá nějaký vztah k dětem, neříká vůbec nic o tom, jaký bude táta. Klidně si rozvíjej své koníčky a jemu nech ty jeho
.
Mám ráda děti vlastní, cizí mě nezajímaly ani před vlastníma, ani potom. Manžel na návštěvách před miminama aktivně prchal, a o obě dcery se nadšeně stará a je skvělej táta. Zájem o cizí děti o ničem vypovídat nemusí.
Už jsem si kolikrát přišla divně, když jsem se zmínila, že mě děti prostě neberou… Ale když to tu tak čtu, začínám si připadat vcelku normálně, protože plno z vás to má stejně ![]()
Holt jak se říká: „Děti jsou jako p. r.d. y. Ty vlastní nějak rozdýcháš.“
![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno,mám úžasného přítele nemůžu si stěžovat… Ano jsou dny kdy to nejí růžové ale neměnila bych. Jen já mám v rodině od sourozenců spoustu dětí (vlastní nemám a zatím nechci, na tom jsme se shodli s partnerem).. Můj přítel ale děti moc nemusí nemá k ním žádný kladný vztah, a já děti miluju. Synovec je můj závislák na mě a já na něm… potřebovala bych radu jak udělat, aby si přítel našel cestu k dětem..?
Děkuji moc, krásný den.
a představuješ si to jak? Vždyť jste spolu 6 měsíců a asi chce dělat jiné věci než dělat animátora
Pro něj je to přece cizí dítě a ve volných chvílích chce být s tebou a ne se věnovat dítěti které ani nezná ![]()
@Markéta80 píše:
a představuješ si to jak? Vždyť jste spolu 6 měsíců a asi chce dělat jiné věci než dělat animátoraPro něj je to přece cizí dítě a ve volných chvílích chce být s tebou a ne se věnovat dítěti které ani nezná
Dobrá poznámka. Ono by vypadalo i divně, kdyby se cizí chlap představil v rodině a začal si hrát a mazlit se s jejich malým synovcem ![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno,mám úžasného přítele nemůžu si stěžovat… Ano jsou dny kdy to nejí růžové ale neměnila bych. Jen já mám v rodině od sourozenců spoustu dětí (vlastní nemám a zatím nechci, na tom jsme se shodli s partnerem).. Můj přítel ale děti moc nemusí nemá k ním žádný kladný vztah, a já děti miluju. Synovec je můj závislák na mě a já na něm… potřebovala bych radu jak udělat, aby si přítel našel cestu k dětem..?
Děkuji moc, krásný den.
Já bych v první řadě přestala na sebe vázat toho synovce…Co znamená přesně, že je na tobě závislák? On ten vztah bere smrtelně vážně, na rozdíl od tebeJe to dítě, pro děti je všechno opravdové…Ty ho bereš jako povyražení a nakojení svých právě probuzených mateřských pudů…Až si pořídíš vlastní dítě, tak s největší pravděpodobností tě synoveček přestane opravdově zajímat…Jinak přítel to má nastavené správně. Začnou ho zajímat až vlastní děti…Mezitím si pořiďte třeba štěně.
@Anonymní píše:
Děkuji moc, krásný den.
Z mého pohledu do mých takových 25 let sem k dětem přistupoval taktéž spíš s odporem a neměl je rád. Bral sem to jako urvane otravné tvory nechapajic jak si to někdo může dobrovolně pořídit. Jednoho dne se něco změnilo a ted na nějaké obcas naschval koukám, dělám ksichty a nebo jim aspoň zamávam
. Tudíž teoreticky se to v něm může zlomit, ale ani nemusi. Pokud bude mít furt tedle přístup, děti bych si s ním určitě nedělal. Když má odpor k ostatním, nevím jestli to je dobrá partie na vlastní. Spíše ne ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji moc, krásný den.
Netěhotni omylem a přes antikoncepci. Po roce vztahu můžeš začit uvaživat o společném bydlení a pak můžeš tu otázku někdy znovu otevřít. Záleží na tom, jak moc už v té době budeš děti chtít ty. Počítej s tím, že třeba ještě děti chtít nebude. Nepoznáš nikdy, jaký bude otec podle toho, jak ae chová k cizím dětem. Vlastní dítě je jiné. Můze působit chladně a ke svému byde úplně jiný. Ale základ je chtít díté oba a být k sobě upřímní. Že to může trvat roky nebo se může zadařit klidně hned. Aby nebyl překvapený. A měl by tušit něco o ženském cyklu, aby si nemyslel, že stačí nenasadit kondom a bude dítě.
@Gabriela2033 píše:
Asi to nemyslela doslovně.. spíš mi to zní tak, že s ním ráda tráví čas a chtěla by ho vzít někam na výlet i s přítelem. Tolik bych to nehrotila.. synovec s ní asi nebydlí, tak ta závislost taková nebude.
Děkuji přesně tak to je.
Děkuji všem za odpovědi, za názory.. Vážím si toho, že jste si našli minutku odpovědět.
Tímto bych to chtěla uzavřít 🙂
Mějte fajn den 🙂
Příspěvek upraven 28.03.23 v 15:34
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat