Nemám energii na děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
24.6.23 21:17
@Anonymní píše:
Ne? O několikadenní hospitalizaci a jizvě po laparoskopii se vůbec nedozví :potlesk:

Jsou i jiné problémy, které se takto řeší. Nebo mu snad dáváš číst svou zdravotní dokumentaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.6.23 21:18

Docela by mě zajímalo, jaký typ antikoncepce selhal.
Jestli v tom mohl nebo nemohl mít prsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.23 21:27
@terien píše:
Jsou i jiné problémy, které se takto řeší. Nebo mu snad dáváš číst svou zdravotní dokumentaci?

Jakože sehrát divadlo? To by mě nenapadlo. To je jak ze seriálu, ne? :D

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
24.6.23 21:29
@Anonymní píše:
Jakože sehrát divadlo? To by mě nenapadlo. To je jak ze seriálu, ne? :D

A jaký ti tede selhal typ antikoncepce a jakou používáš teď?

• Citovat
  • Upravit
34473
24.6.23 21:33
@Anonymní píše:
Jakože sehrát divadlo? To by mě nenapadlo. To je jak ze seriálu, ne? :D

Tak tvoje situace je jak ze špatného filmu, takže zas taková změna by to nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
24.6.23 21:33

Domluvila bych se se starsi, ze vylet 1× za tyden, to same navsteva.
Nevim, jestli mate byt nebo barak, ake zkusit ji naucit samostatnosti a najit ji neco, cim by se mohla po prazdnicach chlubit..Treba koupit barvy a platna..
Poustet ji treba na tv more, at si hraje, ze je na plazi..
Koupit nove svihadla a hula hopy.
Udelat celoprazdninovou soutez - pri plneni ti da pokoj..
Ja taky nejsem hraci mama..Ale deti se.maji umet i nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
24.6.23 21:41

3 děti musí být fičák, to je jasný, že jsi vyčerpaná. Já mám co dělat se dvěmi. O víkendech se cítím na večer už hodně přetížená. Oba pořád něco potřebují.
My jsme tedy hodně venku, doma je to nebaví. Je to otázka priorit, jsme sice hodně venku, ale doma neuklízím, jíme hlavně venku - fast food plus wolt/bolt. Toho množství prádla to je děs. A pak od pondělí do pátku kolotoč nachystat do školky/školy, kde obě instituce začínají nesmyslně brzy, pak do práce. V práci naštěstí od dětí vypnu, ale přijdu domu a opět to jede. A ještě jako bonus, jsem unavená, ale neusnu. Mit k tomu ještě roční, tak asi jediná výhoda, že nemusím tahat těžké věci v batohu, ale měla bych takovej kočár, co má největší koš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.23 22:20
@Tosidelassrandu píše:
A jaký ti tede selhal typ antikoncepce a jakou používáš teď?

To už je vyloženě aby sis kopla nebo proč se ptáš?

• Citovat
  • Upravit
14727
24.6.23 22:35
@Anonymní píše:
To už je vyloženě aby sis kopla nebo proč se ptáš?

No mě teda taky napadlo to, co zmínila @Sany80s, že to mohlo být klidně z jeho strany plánované, pokud je jaksi vaše antikoncepce spíše v jeho rukou. Aby to nakonec nebylo tak, že ty tady z nějakého vyššího morálního principu nechceš sterilizaci, aby se nenaštval a neopustil tě, přitom jsi mohla být „obětí“ jeho intriky. To jen říkám za sebe, proč mě také napadla otázka, jak se vlastně chráníte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
24.6.23 22:36

Když má nárok na aktivity tatínek, tak ty taky. I kdyby to byl jen odpolední spánek.

Ale jako upřímně asi začnu příspěvky na emiminu sbírat, až mi zas někdo bude vnucovat, že potřebuji víc dětí, “aby byla parta, aby se spolu zabavily”, dostane to vytištěné. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2205
24.6.23 22:52
@Anonymní píše:
On dětí chce víc, já ne. Dohodnutý přesný počet jsme neměli. Nehledě na to, že takovéto naivní dvacetileté „chci xy dětí“ je dost mimo realitu potom v té rodině. Muž si myslí, že má právo o tom rozhodovat stejně jako já, protože jsme manželé, je to věc obou. Ne, že je to moje tělo. Pokud bych šla na sterilizaci za jeho zády, pravděpodobně to pro něj bude věc, kterou dlouho, možná nikdy neprekousne. Možná bychom se i rozešli. A já se třemi dětmi sama na krku? Tak to fakt ne. :zed: Věř, že velmi často přemýšlím, jak tohle rozseknout. :nevim:

Tak se s manželem na rodičáku vyměňte. Pak si skočí na sterilizaci sám… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
24.6.23 23:11

Ja mam taky tri, ted uz 11,9,6r. Ficak je to porad, zvlast v kombinaci s praci. Ja ucila deti v predskolnim veku samostatne cinnosti s minutkama v ruce - natahla jsem nejdriv 5 (pozdeji 10, 15,… ) minut s tim, ze dokud nezazvoni, nechci o nich vedet. Fungovalo to aspon na zakladni psychohygienu a dodelani nejdulezitejsich veci. Dalsi bod byl, ze jsem hodne slevila ohledne poradku v domacnosti. Nejmladsi 6r predskolacka uz si chodi za kamoskama sama, kdyz se domluvi. Takze to konecne zacina jit lepe. Co si delam sama narocnejsi, ze deti jsou v ZUS, kde to chce kazdodenni pripravu + delame denne s 6r logopedii + deti hodne vystupuji a maji id dalsi aktivity mimo ZUS, takze logisticky je to narocne, muz se vraci z prace az cca 18:30… Mam uvazek 0.9 aktualne, do ledna jsem mela 0.8. Muz se zapojuje pomerne hodne po vecerech. Ten Tvuj by to mel taky dostat befelem. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
24.6.23 23:22

Co je ten tvůj starej zač? Vládce domácnosti?, diktuje si víc dětí a nestará se. Doma tě vychovali, že žena svýho muže poslouchá a neodporuje, nebo co je to tohle kur.va. za rodinej model?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
25.6.23 02:17

Tři děti jsou náročný. Obdivuju tě, jak to zvládáš. A to jako vážně. Prosím tě, co dělá ten tvůj manžel tak náročného, že se do péče o děti nezapojuje? To fakt není rypani, ale zajímalo by mě to. Protože když máte tři děti a chtěl by i další, neexistuje, že se domů přijde jen vyspat. Jak ti pomáhá s dětmi a domácností? Pokud nijak, musíš si dupnout. Nebo ať dá prachy na paní na úklid nebo na hlídání, že ti občas na hodinu dvě pohlídá a ty si na chvíli vydechnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
25.6.23 03:39

Zakladatelko, také mám tři děti, batole až první třída. V tom tvém popisu bych vyzvedla dvě věci. Zabavování nejstaršího, no co to je? Jaké obvolávali kamarádů, ať přijde někdo na návštěvu? U nás platí, že kamarádi jsou ve školce/družině a pokud se chce s někým vidět mimo, tak si to dítě musí domluvit samo. Děti se musí samy snažit si najít a udržet kamarády. Druhá věc, najdi, co ty máš ráda, jde dělat s dětmi a není to pro tebe povinnost, ale radost. Ono totiž platí, že když ses při dané aktivitě ty v pohodě, máš mnohem větší toleranci k dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí