Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@tulipanekL píše:
@welovefashion Děkuju!a vy sama něco máte?
Mám FB i Instagram, ale na FB jsem snad 2 měsíce vůbec nebyla a Instagram otevřu 1× za cca 14 dní, právě jak mám děti, tak mi to přijde jako ztracený čas… Dřív jsem tam třeba každý den nakoukla, v práci nebo cestou do a z práce…
@tulipanekL Tak si porid WhatsApp, to není sociální síť je jen na volání a psaní
@tulipanekL píše:
@welovefashion Tak to je pak zbytečné, něco takového mít ne?![]()
Tak asi jo, mám to jen ze zvyku, možná pocit kontaktu s okolním světem, na FB mám hodně známých na které jiný kontakt nemám… Lidi ze škol, z práce. Ale třeba kamarádka si FB smazala a nelituje…
@welovefashion Podívám se jaký se nabízí možnosti a přestanu asi vše tak řešit
jinak i já smazala fb před pár lety a vůbec nechybí ![]()
@tulipanekL emimino je sociální síť. Takže pokud bys byla sama v sobě důsledná, tak tohle bys řešila s někým na živo, ne na sociální síti. Evidentně mají sociální sítě svá významná pozitiva, ne jen rizika ![]()
Je to něco, čemu se dá jen těžko vyhnout. SPíš než odpor je lepší problému porozumět a naučit se ho používat bezpečně a s dětmi o tom mluvit, aby se to taky naučili používat bezpečně.
Jinak ti tam prostě začnou dříve či později lézt na zapřenou a bez možnosti se ti svěřit a řešit případné problémy se v tom utopí.
Jinak už ani dnešní děti nejsou na FB, většinou ani na Instagramu, za několik let bude fugnovat něco úplně jiného.
Příspěvek upraven 15.04.20 v 12:13
@tulipanekL píše:
@lucenka To se mi zdá rozumnéale jak se zbavit toho hnusného pocitu, že vaše bezbranné dítě někdy bude mít takovouto nebezpečnou „věc“?
No ale to je něco úplně jiného - naučit se zvládat úzkosti je to, co potřebuješ. Naopak snaha zamezit jakémukoliv riziku zvenčí je činnost, která nemá šanci na úspěch a jedinné k čemu vede je zvyšování úzkosti
Na ten hnusý pocit - to je úzkost - platí pár vcelku osvědčených mechanismů - velmi dobře jsou popsané v téhle knížce, včetně konkrétních postupů. jak se je naučit.