Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nekojím, na emiminu jsem svým přístupem ke kojení vyhlášená si myslím, nekojila jsem, nesnáším kojosektu, čekáme druhé a do porodky jdu se sunarem
nevím jak je to možné že moje nekojené dítě nekojených rodičů to přežilo ale malá je zdravá jak řípa a i to IQ nějaké má ![]()
@Jasněnkaa oficiální dojička
mě to slovo dojit a to i ve slovenčině dojčenie hrozně odpuzuje, nemůžu za to, vidím krávu v kravíně jak má na vemenu přísavky, na uších sluchátka alá Slunce seno
![]()
Kašli na ně, každýmu je do toho prd. Když ti to nevyhovuje… tak co?
Já teda kojím, kojila jsem i první dítko. Kojení ale pro mě není žádná velká euforie z blízkosti kterou sdílím s dítětem. Jako jo, je to hezký když se přicucne.. ale… nají se a fertig. Žáný odudlávání, žádný prso místo dudlíku a pod… je to prostě jídlo
a tak to pro mě je
(snad chápete co chi říct
)
@martulkasloník píše:
@Jasněnkaa oficiální dojičkamě to slovo dojit a to i ve slovenčině dojčenie hrozně odpuzuje, nemůžu za to, vidím krávu v kravíně jak má na vemenu přísavky, na uších sluchátka alá Slunce seno
![]()
Jsem 3 měsíce mlíko jen odsávala a vozila malému do nemocnice… teď pořád odsávám + trochu kojím, takže já spíš dojím a jsem dojná kráva ![]()
@jalemina já to zcela chápu, mě kdy malou dávali na prsa tak ne že bych z toho měla šoky a hnusilo se mi to ale řekla bych nula pocitů, bylo fuk jestli kojím nebo jdu na záchod, nechápala jsem jak v porodnici ty holky jsou úplně hotové z toho jak prcek cucá a blažené z toho že kojí, pořád jsem čekala kdy přijde ta euforie a ona nikde. jsem úchyl ale já jsem prožívala to co popisují ženský při kojení pak s flaškou, mě to hrozně uspokojovalo dát malé flašku sunaru, bavilo mě to umývat, chystat, cítila jsem se hrozně důležitě
![]()
@Jasněnkaa píše:
@ljarosova99 kojení mě nebaví, a takhle to taky říkám a nikdy jsem se nesetkala s žádnou kojící sektou, NIKDY! až tady na emiminu, ale to jsou cizí lidé a je mi to jedno co si myslí, píšou. Ono u PC je každý chytrý a odvážný, ale do očí to řekne málokdo
První jsem dojila 3 měsíce, druhé asi 3.5 a třetí 6 týdnů, pak dostal flašku. Dojím jen dokud to jde bez chybičky, tzn. dítě je klidné, spokojené, v noci spí. Jakmile začne prudit a budit se, dávám flašku. Nedovedu si představit, mít na koze napojený dítě půl noci, prostě potřebuju spánek abych mohla fungovat.Takže když to jde a jsou spokojený jak mamina tak mimino, je to bezva.
A možná právě proto jsem si mimino vždycky užívala, a prořvané noci znám jen když jsou nemocné.
moc mě pobavil Tvůj příspěvek a dávám Ti za pravdu ![]()
@jalemina
já měla na pokoji v porodce holku která dojila neustále, měla hrozně moc mlíka a odsávačku měla na sobě skoro nonstop, takovou tu ruční vydávala divný zvuk, odsávala se i při obědě, jednou rukou jedla lžící druhou dojila…ten zvuk mě budí ze spaní dodnes
![]()
Nedefinovala bych to jako zakladatelka, ale za sebe říkám, že si kojení nijak zvlášť neužívám a hodně se těším, až s kojením skončím, ne proto, že si budu moci dát panáka či co, ale proto, že z toho mám velký nekomfort- ač kojím už 8. měsíc, pořád mám hodně citlivá celá prsa i na slabý dotek, bradavky velice citlivé a věčně bolavé (i přes, myslím, dobrou techniku přisátí), 8m jsem nemohla na chvíli odložit ani podprsenku, dokonce ani prsní vložky, nemůžu spát na břiše, každou chvíli rozháním nějaký ucpaný mlékovod atd. a žádnou extra blaženost při přisátí miminka necítím, jen uznávám, že je to pohodlné. U staršího dítěte se mi kojení nezdařilo (teda jen do 3m plně a do 5m částečně), užila jsem si u toho spoustu bolesti a nervů a přesto mi bylo líto, že mi to nešlo.
Stejně jako @Jasněnkaa musím říct, že ve svém okolí žádný kojící nátlak necítím, jako lidi se ptají, ale jen pro informaci, nikdo pak nijak nekomentoval ani jeden ze stavů (kojím- nekojím). Až tady na e-miminu člověk zažil jak kojící tak antikojící maniačky
.
Ja teda kojim, ale nechapu, co by bylo komu do toho, kdyby ne. Tesila jsem se na navrat z porodky az koupim Sunar, pak jsem rikala, ze do 6ti nedeli, pak do pul roku a ted rikam, ze do prvnich zubu ![]()
@Bábi Zlopočasná pro mě je mnohem jednoduší ráno dát dítěti flašku a jít znova spát než ho kojit…
@christiania jak je stará?
Ja musela prestat s kojenim v 5 tydnech maleho (a i kdyz to bylo nutne, tak jsem prestala velice rada a klidne to priznam), nicmena v prvni okamzik jsem to skoro obrecela a pak me jeste dlouhou fakt stvaly ty „pro-kojici“ poucky. jako kdyz jsem si chtela najit neco na strankach Nutrilonu a prvni jsem musela odklikat upozorneni, ze „jsem si plne vedoma, ze jedine kojeni je ta nejlepsi vyziva pro me dite“ atd. jako sorry, ale pro matku v sestinedeli, co zrovna orvala, ze kojit nemuze, to fakt nepomuze ![]()
pak me stvalo, ze na UM 1 se nevztahujou zadne slevy, zadne akce, ani blby kupon v DM na to nevemou. no proste jsem si zpocatku prisla, jak vyvrhel spolecnosti, kteremu je nutne neustale pripominat, ze dela desnou chybu…
@Myrha ja ju mam preto rano v posteli, a ked do mna kopne, tak len vyvalim prso a spim dalej. Akurat z toho boli za krkom, lebo prsia sa mi uz vratili na velkost 0+ ![]()
@Myrha
jo presne. vzhledem k tomu, z ev mem pripade kojeni znamenalo neustale promazavani bradavek, vetrani, masirovani, nahrivani teplem, meneni tamponu, prevlikani prosakleho obleceni atd. tak nachystat flasku mi pak prislo jak desna sranda…
@Ali-Ali ja mam asi fakt len stastie… ale bradavky som mazala vlastnym mliekom a na nahrievanie mi stacilo strcit plienku do podprdy. Aspon ju vypchala, v mojej velkosti kojprdy nepredavaju, ze sa prsia kazdej naleju ![]()
@Bábi Zlopočasná já mám moc velká prsa na kojení v leže, museli jsme vždy zaujmout polohu v sedě ještě jsem se bála, že mi slítne, takže kojení v postli jsem přímo nesnášela. Když už tak v křesle.
@Ali-Ali mě to mléko zas teklo málo, takže tampony neznám, ale pro mě třeba peklo, blbá podprsenka, např.