Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky jsem kojení nemilovala, kojila jsem, protože jsem prostě potřebovala nakrmit kojence. Vždy jsem uvítala, když se děcka po čase odstavila. ![]()
Překvapilo mě, jak se to může v čase změnit. Já první dceru kojila ráda, do 19 měsíců, a bylo mi to příjemný; ale u druhý mě to vůbec nebaví a odstavím určitě dřív.
@Viking píše:
@ves. Tak debilnější důvod k nekojení jsem snad ještě neslyšela
tak já ti ten debilní názor potvrdím, já teda nekojit nechci jen kvůli toho ale naprosto tomu rozumím co ves psala, co je nejhorší tyhle aktivní veřejné kojičky(nemyslím maminy které jsou normální a nakojí s noblesou tak že ani nic nevidíte a jde jim jen o prcka že má hlad)My tu zažili tolik koz venku (bydlíme v centru) že byste koukali co ženské dokážou, kdyby nekojily nikdy by kozu neukázaly ani na koupališti ale kojím tak holky ven a všichni koukejte!! je sice takových extravagantních kojiček málo ale zato dokážou otrávit okolí pořádně. můj muž je chlap a když toto vidí tak blije a to bez nadsázky, ve chvíli kdy viděl jak švagrové vystříklo mlíko na stůl mezi jídlo tak ho přešla veškerá chuť a musel z pokoje odejít.
@martulkasloník můj „debilní“názor je právě díky těm extravagantním, jak píšeš. Opravdu nechci urážet maminky, které v pohodě kojí svoje děti.
@martulkasloník Pro mě za mě noste třeba burku, ať každý dělá, co mu vyhovuje. Jen mi rozhodnutí o ne/kojení pouze na základě toho, co dělá někdo jiný, v tomto případě jen někomu „natruc“ a nikoli s ohledem na sebe, dítě nebo na cokoli relevantního, přijde poněkud… nedospělé a nepřiměřené ![]()
Pani učitelko, já nebudu jíst ten salát, protože Pepíček jí salát, a přitom mě včera píchnul kružítkem! Salát fůj!
@Viking píše:
@martulkasloník Pro mě za mě noste třeba burku, ať každý dělá, co mu vyhovuje. Jen mi rozhodnutí o ne/kojení pouze na základě toho, co dělá někdo jiný, v tomto případě jen někomu „natruc“ a nikoli s ohledem na sebe, dítě nebo na cokoli relevantního, přijde poněkud… nedospělé a nepřiměřenéPani učitelko, já nebudu jíst ten salát, protože Pepíček jí salát, a přitom mě včera píchnul kružítkem! Salát fůj!
Souhlasím s Tebou.
Kojila jsem do téměř 19. měsíců, jsem pro kojení, ale rozhodně ne za každou cenu, vyhovovat musí oběma zůčastněným stranám, jak byť jedné nevyhovuje, nemá to cenu.
S žádnou kojo sektou jsem se nikdy nesetkala, zřejmě asi nějaká hláška tady z emimi a tady to beru z hodně velkou rezervou ![]()
Nikdy bych si do takové věci kecat asi nenechala, vyřízená bych byla s dotyčným hned. Je to má věc, stejně jako každého, ať už jde se sunarem rovnou do porodnice, nebo kojí 3 leté dítě ![]()
@Viking píše:
@martulkasloník Pro mě za mě noste třeba burku, ať každý dělá, co mu vyhovuje. Jen mi rozhodnutí o ne/kojení pouze na základě toho, co dělá někdo jiný, v tomto případě jen někomu „natruc“ a nikoli s ohledem na sebe, dítě nebo na cokoli relevantního, přijde poněkud… nedospělé a nepřiměřenéPani učitelko, já nebudu jíst ten salát, protože Pepíček jí salát, a přitom mě včera píchnul kružítkem! Salát fůj!
Přesně ![]()
@rerere já to měla dost podobně, vydržela jsem, ale stejně mě to neoslovilo i když to pak šlo. Bylo tam zadostiučinění, že jsem to zvládla, byl tam pocit, že teda malý má to „přírodní“ jídlo. Ale nějaké pocity něhy, sounáležitosti, spojení, blízkosti. Nic.
Nebo ne nic, ale nic víc než s lahví.
@Almira-Alm proč teda manžel nekrmí. Odstříkej nebo dej jednou denně UM a může to zařadit třeba do denního rituálu uspávání. Ve 3 měsících ho jedna dávka UM už nezabije.
@christiania píše:
@Myrha je ji 7 tydnu a par dni..jsem zvedava dokdy to vydrzime…je to maly vztekloun no. ale hrozne mi pribira a mam obavu ze by byla z umeleho tlusta…sni toho podle me fakt hodne
Hele tak jestli hodně přibírá, proč proboha kojíš hodinu?
Mě se nepřisával, usínal u toho, po 20 minutách boje vypil 10 ml. Ale jako některé děti jsou najedené už po 3 minutách (ty starší rozhodně, ale některé to mají už v porodnici).
Prostě jí dej jen do prvního blbnutí - jedno prso a dost. Za dvě hodiny znova, pokud si řekne a šmitec.
Po UM by Ti nepřibírala víc, protože bys věděla kolik vypila, tak bys jí asi víc nedávala. Ale podle mě, je-li mléko je zbytečné rvát prachy do baby businessu.
@christiania píše:
@martulkasloník podle mekojeni a nekojeni se spanim taky nesouvisi…my se kojime pres den chce mala jist kazdou hodku nebo hodku a pul ze by clovek rekl ze musi byt nenajezena kdyz je porad hladova..a pak kolem osme ji nakojim v pul devate usne a spi az do peti do rana…takze je to vyslovene jeji libovule…proste pres den nespi tak chce jist protoze nic jineho ji zas tak nebavi =D
aha koukám, že přes den jí co hodǩu - takhle to bylo pořád nebo se to teď zhoršilo - může jít o spurt.
Ale tak moje dítě jedlo a jí často a méně, takže já kojila ve 4. měsíci tak 15× denně.
Nicméně, buď ráda, že má různý noční a denní režim tak brzy. Avšak nechci strašit, ale může se to kdykoliv změnit.
@christiania bože chci dítě co se rádo přebaluje… U nás to je stres, ještěže je léto a je často úplně bez pleny.
Pardon za OT
@kvaček tak teda vytáhnout klobouček bylo to poslední co mi vadilo, když jsem kojila na veřejnosti, mě vadilo, že mi padal, teklo to atd. Nicméně díky díky za ně. Pomohly mi se rozkojit a neumřít bolestí, svůj účel splnily a pak se ztratily.