Nemám ráda mámu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verun83
26.7.19 10:22
@Anonymní píše:
Díky za odpovědi, já opravdu nevím jestli jsem já ta špatná, nevím proč se tak vzdaluji nejenom od matky ale celkově od rodiny (babička, děda, sestřenky, bratranci, tety..), jen nerada sem s nimi, při nich se vždy cítím jako obyčejná nula, jako bych byla vzduch. Při cizích lidech se cítím silná, sebejistá. Je to opravdu divný. Sestřenka je doktorka, celá rodina je z ní nadšena, všichni ji mají rádi. Ona je ta úžasná, skvělá, chlouba a pýcha. Já jsem černá ovce. Naposled když jsem byla na oslavě narozenin jejího táty, nikdo si mě tam nevšímal, jakobych ani neexistovala. Jenom ona. Nevím jestli se „odstřihnout“ od rodiny úplně a žít si svůj život s přítelem, nebo se snažit „zapadnout“ do rodiny…

Rozhodni zij svuj zivot. Nikomu se nevnucuj, nesnaz zavdecit. Bud sva, v takove podstate v jake se citis dobre. Protoze jsi to proste jen TY. Nikdy se nemuzes zavdecit vsem. Bud stastna, rodinu ber jen jako rodinu. Jednou budes mit svou rodinu, a pochopis, ze ta puvodni rodina neni zaklad zivota. Snaz se byt lepsim clovekem, ne pro ostatni, ale pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
21593
26.7.19 10:23
@Lugerr píše:
Noo, nevím jak je to mezi vámi s komunikací. Ale když bys mamce řekla přesně to, co jsi napsala?

„Hodně jsi mi slovně ublížila. Nemám k tobě od dětství moc dobrý vztah. Necítím se vedle tebe dobře a proto se nezlob, ale na výlet nepojedu.“

Kazdy dospělý člověk tohle přece musí vzít a případně se o tématu i pobavit víc. :)

Držím palce! Naprosto chápu tvoje pocity. :srdce:

jako ze by sla bez okolku primo do otevreneho konfliktu? Nebo co myslis, ze se stane, kdyz matku primo konfrontuje s timhle? Tohle je dobre akorat kdyz mas v planu okamzite a s konecnou platnosti utnout veskery kontakt. Pak ano, doporucuju presne tento postup.

Jo a kdo si mysli, ze be se matka chytla za nos, padla na kolena a prosila o odpusteni a vsechno by od toho momento bylo zalite slunickem, ten asi nikdy nezazil patologicke vztahy v rodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
26.7.19 10:27
@Anonymní píše:
Díky za odpovědi, já opravdu nevím jestli jsem já ta špatná, nevím proč se tak vzdaluji nejenom od matky ale celkově od rodiny (babička, děda, sestřenky, bratranci, tety..), jen nerada sem s nimi, při nich se vždy cítím jako obyčejná nula, jako bych byla vzduch. Při cizích lidech se cítím silná, sebejistá. Je to opravdu divný. Sestřenka je doktorka, celá rodina je z ní nadšena, všichni ji mají rádi. Ona je ta úžasná, skvělá, chlouba a pýcha. Já jsem černá ovce. Naposled když jsem byla na oslavě narozenin jejího táty, nikdo si mě tam nevšímal, jakobych ani neexistovala. Jenom ona. Nevím jestli se „odstřihnout“ od rodiny úplně a žít si svůj život s přítelem, nebo se snažit „zapadnout“ do rodiny…

Opravdu platí, že rodinu a příbuzné si člověk nemůže vybrat, takže je přirozené, že si s každým nesedneš… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
26.7.19 10:27
@Lugerr píše:
@me57h Na sprostém jednání shledávám jen pár věcí. Neslušnost, nevychovanost a možná nějakej komplex z dětství.

Na člověka můžu zvýšit hlas, něco zdůraznit. Ale největší sílu mají často ty myšlenky, který jsou vyřčený v klidu a jemně. Člověk pak chápe to dobro z druhý strany a cítí respekt.

Každej zdravej člověk bere narážky na sebe špatně. Necítí z toho lásku a ani porozumění.

Já to taky v tu chvíli brala špatně, když mi maminka nadávala, ale zpětně vím, že to tak mělo být. Na někoho ty klidné rozmluvy neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
26.7.19 10:36

@me57h a jéje..to zas budou moudra

• Citovat
  • Upravit
a12
61110
26.7.19 10:36
@me57h píše:
Některé ženy drsnějšího rázu pod slupkou skrývají své jemné já. A takové paní to mohou považovat jako formu motivace.

Bys teda taky mela konečně odhalit to jemne ja vůči svym dceram..
Ale ty ho pod tou slupkou asi nemas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.19 10:41

Holky prosím nehádejte se. Založila jsem diskuzi protože si nevím rady a hodně mě to trápí a nevím co dál, jak to řešit. Máma je jenom jedna a je to opravdu těžké když s ní nemáte dobrý vztah.

• Citovat
  • Upravit
Hegy
26.7.19 10:41

@a12 Kvůli týhle blbce admini zamkli dnes již dvě diskuse..nebylo by lepší, kdyby zamkli blbku? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Hegy
26.7.19 10:42

Zakladatelko omlouvám se…

• Citovat
  • Upravit
53518
26.7.19 10:43
@me57h píše:
A jakého vzdělání jsi dosáhla ty? Asi chápu, že lékařkou se chlubí více než třeba někým se SŠ, ale to zatím nemohu soudit. Nepřipadáš si tak jen proto, že si sama ty problémy vsugerováváš?

Jako že ti manžel řekne, uvař mi kafe, krá. vo a ty radostí motivací nadskočíš? Nechápu, že se někdo může chlubit jen jednou dcerou, protože je doktorka a druhá je hned černá ovce, protože má jen sš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.7.19 10:43

Jo jo, to moje mati taky povazuje za motivaci mi rikat, jaka jsem zla osoba, kdyz mam depresi z toho, ze se mi stalo neco nepekneho (napriklad skaredy rozchod s ex a pod).

Kdyz jsem nevericne na ni koukala, co to ma znamenat… protoze naivne si clovek mysli, ze od matky by se mohl dockat nejakeho politovani, utechy a spoluciteni… tak mi matka rekla, ze co jako cekam za reakci, ze kdy jindy mi to ma rikat, nez prave tehdy, kdyz jsem depresivni z te situace. Prelozeno do jednoduche cestiny: ona si mysli, ze kdyz jsem depresivni, tak jsem nejvice otevrena kritice a tehdy si ji nejvice vezmu k srdci, tak honem honem, rychle dceru poradne setrit, dokud se neoklepe a nebude si opet ty ujete kecy brat k srdci.

No materska laska je nekonecne, ze jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.19 10:44

Vím, že někdy se stane, že rupnou nervy a rodiče řeknou ve hněvu i to, co nechtěli. Ale to není případ mojí matky, ona mi řekla tolik věcí co nesmí nikdy rodič říct svému dítěti. Ty nadávky jsou jenom slabý čajík oproti jiným věcem.

• Citovat
  • Upravit
53518
26.7.19 10:46
@Anonymní píše:
Holky prosím nehádejte se. Založila jsem diskuzi protože si nevím rady a hodně mě to trápí a nevím co dál, jak to řešit. Máma je jenom jedna a je to opravdu těžké když s ní nemáte dobrý vztah.

Netrap se tím, že s mámou nechceš trávit 3 noci. Můžeš zapracovat na vztahu k ní, pokud tě to trápí, ale asi postupně. Já jsem třeba loni jela poprvé na dovolenou s vlastním tátou. Byl to risk. Ale zvládli jsme to celkem dobře. Ale nedoporučila bych to každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.19 10:46

Řeším jak ji to říct že s ní nechci na výlet, že s ní nechci trávit čas. Chci to vyřešit jemně, mohla bych se třeba vymluvit na hodné práce.. ale nevím jestli to je řešení…

• Citovat
  • Upravit
Lugerr
26.7.19 10:47
@warita píše:
jako ze by sla bez okolku primo do otevreneho konfliktu? Nebo co myslis, ze se stane, kdyz matku primo konfrontuje s timhle? Tohle je dobre akorat kdyz mas v planu okamzite a s konecnou platnosti utnout veskery kontakt. Pak ano, doporucuju presne tento postup.Jo a kdo si mysli, ze be se matka chytla za nos, padla na kolena a prosila o odpusteni a vsechno by od toho momento bylo zalite slunickem, ten asi nikdy nezazil patologicke vztahy v rodine.

Proč do konfliktu. Stačí ze své strany říct jasně ne a dál nic nepitvat. Pokud takovou reakci dospělá matka nenese, pak není chyba v její dceři. Člověk by neměl dělat pořád nějaké ústupky jen aby se druhý nenaštval. Dost lidem to možná vadí. Ale upřímnost je pro mě na prvním místě. Pokud tě nebudu mít rád, okamžitě ti to řeknu a to samé bych rád od tebe. Takhle to myslím…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová