Nemám rada naše štěně

Anonymní
24.11.21 13:29

Nemam rada nase stene

Ahoj. Prosim neodsuzujte me hned. Ani nevim proc tu pisu, asi se potrebuju jen vypsat a mozna to tady nekdo mel podobne. Poridili jsme si stene labradora, je mu 5 mesicu. Byl to muj napad, chteli jsme si psa poridit az za par let protoze mame male deti a uz tak toho mame dost. Meli jsme jako deti oba psy, ja s mym i spala v posteli. Od narozeni deti se muj vztah k psum zmenil, vidim je spis jako ohrozeni ale proste myslela jsem, ze kdyz bude nas tak to bude muj milacek. Je strasne pritulny, az moc, k detem hodny ale me proste vetsinou stve. Stve me jak porad zamnou chodi, kdykoliv otocim hlavu uz kouka, porad hleda neco na zradlo i kdyz svoje dostava, vim je to normalni ale strasne me to zere. Porad skace na lidi a neumi pochopit, ze kazdy ho rad nema. Jo vim to se musi trenovat. Muj muz ma praci kde je porad pryc takze jsem ja jeho panicka a je porad zamnou. Snazim se mi to vsechno vymlouvat, jak rika muj muz vzdyt je to male miminko. On kdyz prijde ho veme a mazli se s nim a dava mu pusinky. Jeho rodina psy bere jak lidi, az moc, to me casto uz predtim stvalo, pes je pro me pes i kdyz soucast familie. Kdyz neco nedela jak ma tak ho i rada potrestam. Bojim se, ze mam neco z tyrana. Ale snazim se byt k nemu hodna protoze se bojim, ze ho zkazim a pak treba pokouse deti. Jinak prace kolem neho mi nevadi, prochazky s nim me moc bavi.
Jsou dny kdy se s nim pomazlim ale kdyz mam spatnou naladu tak me fakt s***.
Manzel a deti jsou stastni, oni ho uplne milujou ale me to zatim jeste nezasahlo. a mrzi me to jen to tak proste necitim. No nic asi ho budu proste akceptovat a treba se to casem zmeni. Chtela jsem at deti zaziji detstvi s pejskem, ja byla stastna. :) dekuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
24.11.21 13:38

Labradori jsou zlatí a nenarocni na výchovu i pro začátečníka. Poridili jste si zivyho tvora tak s nim musite pracovat a vycvicit ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
24.11.21 13:41

Chápu, že pes, obzvlášť malý, je velká změna a aktuálně máš v podstatě další dítě. Agresivita a touha trestat může pramenit i z pocitu bezmocnosti, protože už víš, co za práci navíc ti přibylo.
Pokud bych prožívala podobné stavy, promluvila bych si o tom s manželem a snažila se najít řešení vhodné pro všechny. Uvažovala bych i o přenechání pejska někomu z rodiny, aby ho děti mohly dál vídat.
Myslím, že tvoje prvotní pocity, že pes by měl přijít až k větším dětem byly správné a příště bych si dvakrát rozmyslela na sebe uvázat takovou povinnost a snažila se předvídat, co reálně takové rozhodnutí vlastně znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011

:? Nemam na Tebe slov. Tohle mi předvádět, tam Ti sbalim.
Chtěla si psa, máš psa. Je to štěně = dítě. A jinak by ses asi možná mela jít i léčit - mít špatnou náladu a následně mě díky tomu štvát štěně, to není normální. Je evidentní, že nemáš vztah k zvířatům.

Labrador/retrívr je snad nejlepší plemeno do rodiny.

Příspěvek upraven 24.11.21 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785

Ty jsi očividně nebyla vůbec rozhodnutá ani připravená si psa pořídit. Nechápu, co jsi čekala, když máš takové zkušenosti se psy z rodiny, jak říkáš.
Prosímtě, řekni to manželovi, a zkuste se domluvit, že pes prostě ne. To zvíře u tebe bude trpět a nemyslím, že bys ho ani chtěl asprávně vychovávat, ač labradoři jsou nenároční.
Zasloužila by si ho milující panička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.21 13:42

Každé štěně je někdy otravné. Skákání na lidi je v tomto věku taky normální. S věkem ho to přejde. Zkuste ho víc unavit. Chce to trpělivost…můj pes byl tak neposedný snad do 2 let. Letos jsem ho musela uspat v jeho pouhých 6 letech. Mysli na to že jeho život může být bohužel i velmi krátký. Buď na něho tvrdá ale zároveň hodná. Je to štěně (děcko)..počkej až vám za chvíli začne ničit věci :D :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
24.11.21 13:45

Ahoj zakladatelko, než jsem si přečetla tvůj příspěvěk, tak mě napadlo, leda ti „vynadat“, každopádně, to co popisuješ není vůbec tak špatné. Hlavně, že s ním ráda chodíš na procházky, to je super. Já si myslím, že si to časem sedne.
Soustřeď se na to dobré a takové hlouposti, jakože Tě pes miluje více než bys chtěla vypusť

• Citovat
  • Upravit
9148
24.11.21 13:45

No pro stene jsi alfa, je to pes, chova se jako pes. Mame retrivra uz 8 let a leze za mnou porad. A nenazrana jsou tahle plemena bezne..
Skakani se da vychovne eliminovat. Cvicis s nim poslusnost? Umi neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.11.21 13:46

@foxtauri @liptom vy delate jak bych ho tyrala. To ne. A on nejak narocny neni, nekdy ani nevime, ze tu je. Takze prosim nemusite psat takove hejty. Ja jsem taky trochu v soku, predstavovala jsem si to jinak a doufam, ze si k sobe najdeme cestu, resp ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.11.21 13:47

@sarah1618 dekuji moc. Tohle pohladi na dusi. Ja v to taky doufam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.11.21 13:47

@Tarjei ano, cvicime. Zakladni pokyny umi a moc ho to bavi. Je to stene je na nem jeste moc prace, jsem si toho vedoma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
24.11.21 13:49

@gusica to nikde netvrdím. Tak trochu přemýšlím nad tím, že sama ze sebe nemáš dobrý pocit a proto v našich textech vidíš něco, co tam není, protože nad tím sama vůči sobě přemýšlíš.
Já si myslím, že by se ti ulevilo, kdyby se o pejska staral někdo jiný, ale mohli jste ho pořád vídat.
Pokud máš pocit, že to je jen období, klidně si ho nechej a zkus se obrnit trpělivostí. Držím vám oběma palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
24.11.21 13:52

@gusica 8o Tak to fakt nechápu, co sis jinak představovala.

Já štěně jako malá nezažila. Pouze dospělé psy.

Jako dospělá: jsme si pořídili 2× 8tydenni mimina + jsme koupili dům a začali rekonstruovat. Zvládli jsme to a nikdy mě nenapadly myšlenky jako Tebe, a nebo představy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
24.11.21 13:57

Měla jsem to dost podobně, hlavně proto, že jsem nebyla psychicky v pořádku - byla jsem přepracovaná, vyčerpaná. Psa chtěly hlavně děti, natěšené, jak se budou starat a venčit a cvičit…
Bohužel se na psa v tomto směru v podstatě vykašlaly, starají se, jen když se jim chce, když je zájem kamarádů, necítí vůbec zodpovědnost k tomu zvířeti, dokonce by i souhlasily, abych psa prodala. Takže je to na mě, beru to, ale naprosto tě chápu, jak to leze na nervy, že kam se hneš, jde štěně za tebou, dělá to i můj pes a to už jsou mu 3 roky. Miluje nás, my jeho, ale z mojí strany je tam hodně to, že mi prostě přidělává práci. A to jako dost, nemůžeš otevřít dveře, aby nechtěl utéct, připravovat jídlo, aby se mi nemotal pod nohama, nemůžu kolem něj projít bez povšimnutí, jak si sednu, mám ho na klíně atd atd. Mám ho ráda, ale není to už taková ta čistá láska, jako byla u mého psa v dětství. Taky je poděs, takže skáče na návštěvy, některé děti se ho hodně bojí, a sežere všechno, takže i dost návštěv na veterině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.11.21 13:57

@liptom ja si predstavovala ze ho budu milovata a i ho rada brat treba do postele jako v detstvi. Jinak bych si ho neporizovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová