Nemám vysokou školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.7.20 10:28
@Anonymní píše:
Padla na mě deprese. Jako snad jediná z mý rozvetveny rodiny nemám vysokou školu. :( Nikdy mi to nevadilo, nebo jsem si to nepripoustela. Nevím. Když mi bylo 20 a vrátila se ze zahraničního pobytu, dělala jsem přijímačky na jednu VS, uspěla jsem, ale nikdy do školy nenastoupila, protože představa, že se budu muset na učení soustředit dalších pět let, mě desila. Vždycky jsem měla problémy se soustředěním a učením. Na střední jsem sice patřila mezi premianty, ale to bylo asi tak vše. Teď už mi bude 40, a popravdě si myslím, že na přijímačky už prostě nemám. Vůbec si už nepamatuji učivo že střední školy, takže by mě u těch přijímaček asi všichni čerství maturanti prevalcovali… Je tu někdo, koho taky štve, že nemá výšku nebo je v podobném věku a uvažuje o studiu? Má vůbec ještě o studiu uvažovat, když už mi je tolik? Je tu někdo, kdo se snažil dostat na výšku třeba několikrát za sebou a uspěl třeba až po páté?

Moje žena nedodělala ani střední, buď v klidu. V tomto věku každého zajímá spíš praxe a co skutečně umí, než nějaký titul… ale když jsme u toho, tak švagrová si dodělávala titul dálkově taky až v 35…

• Citovat
  • Upravit
43037
29.7.20 13:11
@TopSecret píše:
Mimo téma.
Nezlob se, ale ty učíš na VŠ a přitom píšeš chvílema česky, chvílema slovensky? To se nedá číst.
Učíš v jakém jazyce?

znam jednu Francouzsku, učí česky, rozumět jí jde těžce a studenti jí vyžadují. vysokoškoláci jsou inteligentní, s jazykovou bariérou si poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
29.7.20 13:16
@Pudloslava píše:
znam jednu Francouzsku, učí česky, rozumět jí jde těžce a studenti jí vyžadují. vysokoškoláci jsou inteligentní, s jazykovou bariérou si poradí.

To byla narážka na to, že její písemný projev nevypadal na ucitelku/profesorku VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
29.7.20 13:23
@TopSecret píše:
To byla narážka na to, že její písemný projev nevypadal na ucitelku/profesorku VŠ.

a co, pokud neučí češtinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
29.7.20 13:43
@Pudloslava píše:
a co, pokud neučí češtinu…

A nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 14:33

@Ijen budu mluvit za chlapa. Ve svém oboru nesežene a když chce na jinou pozici, nemá vzdělání a na pozici pro SŠ ho nechtějí. Začarovaný kruh. Takže si bude dodelavat VŠ, aby se mohl věnovat tomu, co chce. Může to dělat při studiu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová