Nemáme peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2101
13.8.19 12:30

Kdyz vychazim jen tak tak s penezma, tak si prece neporidim psa :roll: :nevim: poohlidla bych se po brigadach, co muzes delat vecer nebo s malou (ten roznos letaku muzes s kocarem). A veci ze sekace by mi nevadily. Vadilo by mi, ze musim pocitat kazdou korunu, nemuzem poradne na vylety a sem tam do restaurace a dovoleny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
13.8.19 12:32
@Anonymní píše:
@Kriss Tina nejhorší jsou ty vánoce, to nevím jak zvládnu.. :( nájem je dost to je i s energií..

Tak zkusit najít levnější byt, pokud fakt nejsi z Prahy tak levnější seženeš. Pokud se vám rozpadá auto a nemáte na něj, tak prodat, to je zbytečný výdaj, pokud třeba chlap nepotřebuje dojíždět denně do práce. Co se týče pejska, záleží co s ním je, jestli už je nějak vážně nemocný a starý, tak bych neprodluzovala oboustranne utrpení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4904
13.8.19 12:33

Jen pro uklidnění, my máme peněz relativně dost a moje děti mají stejně většinu oblečení z druhé ruky (i já si v sekáči občas něco koupím), kolikrát jsou to věci jako nové. Ber to tak, že alespoň nezahlcuješ planetu zbytečným odpadem ;)
Jinak teda nájem 15 tisíc je hodně, něco levnějšího se sehnat nedá? Kolik manžel vydělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
13.8.19 12:33

Vánoce vypustte. S dospelyma se domluvte, že si dárky dávat nebudete a kupte jen něco dětem. Naše děti mají taky většinu věcí z druhé ruky, připadá mi nesmyslné kupovat nové hadry, když můžu šetřit kapsu i životní prostředí. Tomu dítěti je to jedno, musíš se zbavit toho smutku v sobě. Je nějaká naděje na zlepšení? Nemůžeš třeba někomu žehlit prádlo nebo uklízet? Třeba jednorázově mýt okna, když chlap bude hlídat. Auto potřebujete? Kolik je dceři, musí mít ještě UM? Co ty léky pro psa? Jako když nemáte na jídlo pro sebe, tak holt pes musí stranou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
13.8.19 12:34
@Zorbas píše:
Kdyz vychazim jen tak tak s penezma, tak si prece neporidim psa :roll: :nevim: poohlidla bych se po brigadach, co muzes delat vecer nebo s malou (ten roznos letaku muzes s kocarem). A veci ze sekace by mi nevadily. Vadilo by mi, ze musim pocitat kazdou korunu, nemuzem poradne na vylety a sem tam do restaurace a dovoleny…

Pes může mít třeba 10 let :roll:
Ty víš co bude za x let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
13.8.19 12:34

Věci ze sekáče by mi nevadili, ten zbytek no. Tak buď se přestěhovat někam, kde je levnější nájem nebo ať si chlap najde lépe placenou práci. Ty můžeš na brigády o víkendu, když je on třeba doma. Psa chápu, toho bych pryč nedala, holt musíš léky platit. Doma taky věčně nebudeš, dítě můžeš dát do školky ve dvou letech, takže situace se určitě zlepší. Jak se k tomu staví tvůj muž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.8.19 12:38

S financemi problém nemáme, přesto mají děti vše ze sekáčů, i hračky z druhé ruky. Jako pracovní auto máme Felicii a ta jezdí šest let prakticky bez poruchy a opravy jsou za hubičku. Není potřeba mít hogofogo auto, co má poločas rozpadu 14 dní. Pokud bych neměla peníze na věci pro dítě, tak prostě oželím nemocnýho psa, ale v tomhle jsem fakt realista :nevim:. U dluhů bych si dohodla menší splátky na delší dobu a chlapa bych donutila hledat lepší práci nebo si našla práci na nočni směnu a dítě by holt obstaral chlap. Otázka je, jestli hledáš řešení nebo se chceš jen vybrečet ;)

• Citovat
  • Upravit
32184
13.8.19 12:39

@Janli Jakým způsobem oželíš nemocného psa?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33833
13.8.19 12:42
@Anonymní píše:
Ahojky mám problém, nevím jak dál. Nemáme peníze, mazel je denně xhodin v práci a stejne to nestačí na jidlo, pohledávky a na věci pro malou. Teď nás čekají různé narozeniny a když slyším o vánocích, tak mi je na zvracení. Dáváme měsíčně X tisíc do léků pro psa, do umělého mléka. 15tis nájem.. Auto se nám rozpadá a nemáme skoro co jíst. Kolem mě jsou všichni šťastný na mateřský, jejich děti mají vše co jim na očích vidí a já jen uvnitř placu, že malá má vše že sekace a z druhé ruky.. Tak strašně moc bych ji chtěla koupit něco krásného. Na brigádu teď nemůžu, nemám hlídání a nevím kam dát holčičku. Je někdo v podobné situaci?

Co jít třeba roznášet letáky? To můžeš i s kočárem. Jestli jste na tom tak špatně, že nemáte sporo co jíst, tak buď si bude muset chlap najít lépe placenou práci, nebo ty na brigádu. Třeba párkrát za týden na pár hodin v noci do mekáče, doplnovat zboží atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
13.8.19 12:43
@Monchichik píše:
@Janli Jakým způsobem oželíš nemocného psa? :think:

Mě se soused ptal kolik stála léčba a operace psa… když jsem mu řekla částku, tak se na mě podíval jak na idi.ota a řekl, že jsem ho měla nechat utratit. Protože za tu čásku za léčení jsem mohla mít dva nové :roll:
No málem jsem ho poslala do pr.dele.
Někteří lidé nemají ke zvířatům vůbec vztah :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116240
13.8.19 12:43
@Janli píše:
S financemi problém nemáme, přesto mají děti vše ze sekáčů, i hračky z druhé ruky. Jako pracovní auto máme Felicii a ta jezdí šest let prakticky bez poruchy a opravy jsou za hubičku. Není potřeba mít hogofogo auto, co má poločas rozpadu 14 dní. Pokud bych neměla peníze na věci pro dítě, tak prostě oželím nemocnýho psa, ale v tomhle jsem fakt realista :nevim:. U dluhů bych si dohodla menší splátky na delší dobu a chlapa bych donutila hledat lepší práci nebo si našla práci na nočni směnu a dítě by holt obstaral chlap. Otázka je, jestli hledáš řešení nebo se chceš jen vybrečet ;)

jakože když nebudeš mít peníze, tak necháš nemocného psa utratit? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
13.8.19 12:44

Bydlení a pes, jsou vysoké položky. Hlavně znovu neotěhotni!!! Zkuste snížit výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
13.8.19 12:45
@aiwwa píše:
jakože když nebudeš mít peníze, tak necháš nemocného psa utratit? 8o

Taky to tak chápu, ale oni mají nouzi sami, takže? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.8.19 12:45
@Monchichik píše:
@Janli Jakým způsobem oželíš nemocného psa? :think:

Nechám ho utratit. Psala jsem, že jsem v tomhle realista. Pro mě by bylo přednější dítě.

• Citovat
  • Upravit
15891
13.8.19 12:47

Se mi líbí, jak si lidé neschopni uživit sami sebe pořizují psy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat