Nemáme peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3957
13.8.19 13:53

@Dorotka101
Mě to zas tak hrozné nepřijde. Ano, jsou tu některé dost kousavé komentáře, ale většinou jsou tu příspěvky, které se snaží zakladatelce ukázat, že se nic nejí horké, jak se uvaří. Tedy na mě to tak alespoň působí. Co je tak špatného na tom, když se někdo zeptá „…a opravdu nejde ušetřit na tomhle či tomhle…“? Spoustu lidí se zakladatelky ptalo kde bydlí, co je pejskovi, jak staré dítě má, jaké mají příjmy a výdaje. Kdyby odpověděla, dá se na základě toho poskytnout i rada, jak ze situace ven. Ale ona ani na jeden takový dotaz nereagovala.
Na mě to spíš dělá dojem, že zakladatelka si přišla jen poplakat a všichni ji tu musí politovat jaká je chudinka, jak ona to má táááák strašně těžké. Ale posílání 100 :srdce: a 100 :hug: jí situaci nevyřeší. :nevim: Takže na jednu stranu se těm kousavým komentářům nedivím.
Nejde o to, že by ji tu nikdo nechápal nebo tak něco. Ale pokud vidím, že finanční situace je takhle moc zlá a nechci aby dítě skončilo v dětském domově, protože já ho uživit nezvládám, tak pro to hold musím udělat. Nebo jak si tu pomoc dotyčná představuje??? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
13.8.19 13:54
@Origamia píše:
Přesně, pohledávky taky většinou nevzniknou ze dne na den. Celkově, jak jsem to četla a ty priority… mám dojem, že jde o další z mnoha finančně negramotných.

Se moc nedivim když plati tolik za psa…kdyby to byly léky za pár dní tak to chápu ale tohle vypadá spíš na něco dlouhodobého a to je prostě nad jejich rozpočet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
@Crystal87 píše:
Mekac není všude…a ty letáky…no za pár Kč tolik namahy že se to asi moc nevyplatí..

Ja mam pocit, ze teda jo :lol:

• Citovat
  • Upravit
Janli

Bravo děvčata! Vy se tady strašně pohoršujete nad tím, že by někdo utratil nemocnýho psa a samy tu napíšete, jak by jste utratily lidi s takovým nározem a že doufáte, že mě utratí vlastní děti 8o. A jinak si připadáte úplně v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
35848
13.8.19 13:55

10 stránek se tu budete hádat a ona už tu dávno nepíše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
13.8.19 13:55
@hanka.br. píše:
Pokud lidé stavějí psa na stejnou úroveň jako dítě, měli by taky pořízení psa zvažovat stejně dobře, jako plánování dítěte. S tou výhodou, že se nemůže stát, že pes přijde tak nějak neplánovaně. Pak si samozřejmě pořídí děti a diví se, že i ten pes stojí plno peněz a že to všechno neutáhnou. Jenomže o tom se zpravidla uvažuje málo nebo vůbec a pak je špatný každý, kdo by v takové tíživé situaci upřednostnil své dítě. Možná je to jen můj dojem, ale přijde mi, že ty největší s prominutém socky mají minimálně jednoho případně více psů. Přemýšlí ty lidi vůbec nad tím, že jsou to dost finančně náročné položky?
:potlesk: máš pravdu, to není jen dojem…A někteří je mají i raději než ty děti :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24862
13.8.19 13:56

Já jsem osobně pejskař, zvíře je člen rodiny… ale záleží na diagnoze.. pokud už je fakt starý, trápí se a jen ho léčba „udržuje“, tak si spíš veterinář udržuje své konto.. je to prostě koloběh přírody.. držet ho jen na lécích, aby třeba vůbec vstal, je spíš živoření než život…

ohledně dalšího : u nás nejdou nájmy nad 10tisíc.. mrkla bych fakt po možnostech přestěhování.. u manžela po jiné práci… pokud splácíte dluhy, tak zkusit konsolidaci.. rozvrhnout splácení na delší dobu (i když s vyšším úrokem, ale nemáte ani na jídlo, takže v tomto případě je konsolidace závazků řešení)… s roznášením letáků moc nesouhlasím-to je časově náročná almužna, spíš to pohlídání dítěte u sebe doma nebo úklid někomu… případně mrknout po nějaké brigádě (doplňování zboží apod.)
bez peněz je krušný život, takže zakladatelku chápu.. a nemyslím, že je troll.. žije tak dost lidí i v mém okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.8.19 13:57

@Hanka1 Tak pokud chlap nedela i vikendy tak zakladatelka jit na par hodin nekam pracovat může to ano. Nekdo tu zminoval prave ze muze jit na noční na to jsem reagovala. Letaky nevim behat s kocarem treba v desti nebo v horku no nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.8.19 13:58
@Šmoulice píše:
Pes je živý tvor stejně jako člověk… i on má city, cítí bolest, smutek, radost…
pes na tebe spoléhá, protože se o sebe neumí postarat sám.
Stejně jako dítě…
Náš pes je prostě součástí rodiny. A i kdybych měla jíst jeden suchý rohlík denně, tak bych mu léčbu platila a nenechala ho utratit ( pokud by to teda nevyžadovala jeho zdrav. stránka).
To je to, co se tady snažíme vysvětlit.

No jako byt o suchych rohlikach, abych mohla psovi doprat drahou lecbu mi prijde docela ulet. Nerikam psa primo utratit, ale pokud si ho na ukor vlastni rodiny nemohu dovolit a neni moznost vzit penize jinde a situaci resit jinak, pak se proste musim psa vzdat. Ano, je to bolestive, ale dite nebo me vlastni zdravi je proste dulezitejsi, pres to nejede vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
13.8.19 13:59
@hanka.br. píše:
Pokud lidé stavějí psa na stejnou úroveň jako dítě, měli by taky pořízení psa zvažovat stejně dobře, jako plánování dítěte. S tou výhodou, že se nemůže stát, že pes přijde tak nějak neplánovaně. Pak si samozřejmě pořídí děti a diví se, že i ten pes stojí plno peněz a že to všechno neutáhnou. Jenomže o tom se zpravidla uvažuje málo nebo vůbec a pak je špatný každý, kdo by v takové tíživé situaci upřednostnil své dítě. Možná je to jen můj dojem, ale přijde mi, že ty největší s prominutém socky mají minimálně jednoho případně více psů. Přemýšlí ty lidi vůbec nad tím, že jsou to dost finančně náročné položky?

No to máš pravdu…
Ale ty největší socky z pravidla mívají jak hodně psů, tak hodně dětí :roll:
A ne, nad takovými věcmi, jako jsou peníze, tito lidé dopředu opravdu nepřemýšlejí…
Ono se to nějako udělá :roll: Stačí, když si přečteš pár diskuzí zde :roll:

Není špatný člověk, který upřednostní dítě… Je to i pochopitelné, ale jde o okolnosti…
Jak to ten člověk udělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
@pikola píše:
10 stránek se tu budete hádat a ona už tu dávno nepíše :mrgreen:

Vsak to jsou pak ty nejlepsi diskuze :mrgreen: a za dalsi 4 stranky o pravech zvirat a kvadroplegiku se zacnou ozyvat novi clenove ve stylu: „necetla jsem celou diskuzi, ale neslo by usetrit za pejska?“ :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
18177
@hanka.br. píše:

Takových případů se najde. Mnoho „chudých“ třeba hulí jak fabrika, to je asi nejčastější. Mají jedno či více aut ve městě. Oblečení ve značkovém, nejnovější elektronika, velká tetování… My měli sousedku, která neplatila nájem, protože neměla peníze - její pes byl bišonek s PP a domů tahali kartony balených vod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.8.19 14:00

@Crystal87 Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116238

Tak letáky je dřina za drobné. Než letáky, tak u nás berou firmy jako Lidl na doplňování zboží a co vím, dá se domluvit třeba třikrát týdně na čtyři hodiny. Jako není to nic moc, ale každá koruna se počítá. Pokud bydlí ve městě, zbavila bych se auta. No a kdyby ses ozvala Zakladatelko, tak myslím, že holek co by pomohli a poslali třeba oblečení za poštovné by se tu taky pár našlo. Když tak mi napiš SZ, poslala bych ti něco pro psa.

Příspěvek upraven 13.08.19 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
@Ernais píše:
No jako byt o suchych rohlikach, abych mohla psovi doprat drahou lecbu mi prijde docela ulet. Nerikam psa primo utratit, ale pokud si ho na ukor vlastni rodiny nemohu dovolit a neni moznost vzit penize jinde a situaci resit jinak, pak se proste musim psa vzdat. Ano, je to bolestive, ale dite nebo me vlastni zdravi je proste dulezitejsi, pres to nejede vlak.

Každý to má prostě jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat