Nemáme peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ahojky mám problém, nevím jak dál. Nemáme peníze, mazel je denně xhodin v práci a stejne to nestačí na jidlo, pohledávky a na věci pro malou. Teď nás čekají různé narozeniny a když slyším o vánocích, tak mi je na zvracení. Dáváme měsíčně X tisíc do léků pro psa, do umělého mléka. 15tis nájem.. Auto se nám rozpadá a nemáme skoro co jíst. Kolem mě jsou všichni šťastný na mateřský, jejich děti mají vše co jim na očích vidí a já jen uvnitř placu, že malá má vše že sekace a z druhé ruky.. Tak strašně moc bych ji chtěla koupit něco krásného. Na brigádu teď nemůžu, nemám hlídání a nevím kam dát holčičku. Je někdo v podobné situaci?
Mě se to zdá celé divně nastavené.
Za psa bych tolik asi neutrácela, když nejsou peníze..je to sice blbý, ale co je důležitější - pes nebo dítě?
Dál mě zaráží, že doma brečíš, že má malá věci ze sekáče. Připadá mi, že jsi moc náročná a rozhodně není pravda, že je potřeba kupovat dítěti, co na očích vidí - to je naopak často cesta do pekel - dítě si na ten vysoký standart zvykne a je po legraci. My máme oblečení hodně ze sekáče a některé i hračky si tam holky vybrali a jedna barbína za 50,– Kč patří mezi nejoblíbenější u starší dcery (a nekupuju to tam jenom kvůli penězům, kolikrát bych si mohla dovolit nové věci, ale prostě mě to zaprvé baví a zadruhé je to ekologičtější řešení - recyklace).
Jinak píšeš o umělém mléce, čili malá je ještě malá. Takovým dětem se třeba moc líbí látkové hračky, jestli jsi šikovná, mohla by jsi i zkusit jí něco sama vyrobit, návody jsou i na youtube..a ve finále to potěší nejen ji, ale i tebe.
Bydlení - když nemáte peníze, co se přestěhovat někam do levnějšího?
Příspěvek upraven 13.08.19 v 14:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@aiwwa Tak pokud děti nemáš pak chapu ze ti staci kolo
prosím tě, spousta rodin s dětmi nemá auto nebo žena nemá řidičák. Pokud jsem ve finančním srabu, tak auto je první zbytná věc které bych se zbavila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pardon, ale vždy mě dokáže rozhořčit tady to, nemáme peníze ale do čokla rveme x tisíc, nemám nic proti psům, ale přijde mi to strašně vyhozený peníze, na tvým místě bych dala pryč prostě psa, bohužel nevím co je „x tisíc“ ale asi nic malého v rozpočtu to nebude, máš na výběr budto budeš léčit a rvat prachy do zvířete a koukat se a smutnit z toho, že prostě nemáte a „okrádáš dceru“ a to ted nemyslím ty věci z bazárku, to mi přijde naopak naprosto super, mají krásný levný věci, trh je přeplněný, a nebo prostě odděláš tu finanční zátěž a dopřeješ trochu víc dítěti a třeba i vám rodičům. Nikdy bych neupřednosnila zvíře před dítětem a celkově uroven žití naší rodiny, psa bych brala jako poslední možnost až bych věděla, že když bude pes a něco se zvrtne, neohrozí to náš finanční chod. Asi tak nějak no, neber to odemě nějak zle, myslím to upřímně, přeju mnoho štěstí třeba se vám poštěstí a bude líp, já myslím, že ano ale zkuste nad tím i s mužem popřemýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
tak nákup si můžeš dneska objednat až domů, nevím, mám na to prostě jiný názor.
Tak to u nás opravdu nejde.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Nocni je nereálná, cely den nespat se projeví hned.Kdyz uz tak vikendova práce pokud to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
prosím tě, spousta rodin s dětmi nemá auto nebo žena nemá řidičák. Pokud jsem ve finančním srabu, tak auto je první zbytná věc které bych se zbavila.
Já být zakladatelkou, tak ještě dřív, než o autě, bych přemýšlela o těch drahých lécích pro psa a o levnějším bydlení. Pokud je někde z vesnice, kde dávají lišky dobrou noc (i když s 15ti tisícovým nájmem je to asi město), tak je auto dobrá věc. Ve větším městě bych ale auto taky oželela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Tak to u nás opravdu nejde.
tak pokud máš na provoz prostředky tak chápu, ale když bys neměla na jídlo??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa A co kdyz se chlap jinak do prace nedostane? Ono je vic duvodu proč je auto potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@onajeblond píše:
Pardon, ale vždy mě dokáže rozhořčit tady to, nemáme peníze ale do čokla rveme x tisíc, nemám nic proti psům, ale přijde mi to strašně vyhozený peníze, na tvým místě bych dala pryč prostě psa, bohužel nevím co je „x tisíc“ ale asi nic malého v rozpočtu to nebude, máš na výběr budto budeš léčit a rvat prachy do zvířete a koukat se a smutnit z toho, že prostě nemáte a „okrádáš dceru“ a to ted nemyslím ty věci z bazárku, to mi přijde naopak naprosto super, mají krásný levný věci, trh je přeplněný, a nebo prostě odděláš tu finanční zátěž a dopřeješ trochu víc dítěti a třeba i vám rodičům. Nikdy bych neupřednosnila zvíře před dítětem a celkově uroven žití naší rodiny, psa bych brala jako poslední možnost až bych věděla, že když bude pes a něco se zvrtne, neohrozí to náš finanční chod. Asi tak nějak no, neber to odemě nějak zle, myslím to upřímně, přeju mnoho štěstí třeba se vám poštěstí a bude líp, já myslím, že ano ale zkuste nad tím i s mužem popřemýšlet.
Já mám z toho pocit, že je zakladatelka zvyklá na vysoký standart a najednou se to „zvrtlo“ a ona si nedokáže v hlavě urovnat priority.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@aiwwa A co kdyz se chlap jinak do prace nedostane? Ono je vic duvodu proč je auto potřeba.
to jsou spekulace, co by kdyby. Dost pochybuju, že se ještě zakladatelka ozve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa @onajeblond vy jsye aosi necetly diskuzi, ze
o coklech je tady vlakno asi 7 stranek… ![]()
- Citovat
- Upravit
@aiwwa píše:
tak pokud máš na provoz prostředky tak chápu, ale když bys neměla na jídlo??
Tady je opravdu levnější auto než veřejná doprava. A já jsem zastánce toho, že se dá za desítku koupit slušná felicie, která se nesype a opravy jsou za hubičku. Nepotřebuju mít doma starou audinu, kde každá oprava začíná na pětitisících.
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
Autem zajedu jednou týdně do města na velký nákup. Náklad cca 50,–kč. Kdybych měla jezdit s dvouma dětma a kočárkem obden nakupovat autobusem tak to máš 4× 60,– A to nemluvím o spotřebě lexaurinu, abych to přežila ve zdraví. Pokud jsi sama a máš obchod za rohem, tak to kolo chápu. S dvouma dětma je to ovšem sci-fi.
My dnes jeli u nas MHD, ze bylo nutne na kontrolu rovnatek. Mam sestry deti na prazdninach, ale mame je bez autosedacek, ze je dovezli vlakem, takze po delsi dobe autobus. A muj muz dnes po dovolene nastoupil do prace. Takze 10 km tam ja 20,– a 3× 5,– za moje deti nad 6r. a 2× nic sestry deti do 6r. a stejna castka zpet.
Byl to adrenalinovy vylet. Po ceste byl Lidl, tak trochu nakoupit. Co vlezlo nejmensi od kocar. Po navratu dostali obed a stale spi
. Autem je to jina parada. Ale zase mali maji radost a pocit, ze byl vylet. Kdyz jsem byla na rodicaku, tak jsem takhle fungovala bezne, ze jsem nemela svoje auto. Velice rychle si clovek odvykne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem všechny komentáře.
My teda peníze extra neresime, ale nové oblečení neřeším a kupuji z druhé ruky i hračky. Přijde mi zbytečně kupovat vše nové. Jinak já mám děti 2 a při obou jsem na mateřské chodila na dohodu do práce. Pak je ještě možnost, můj muž podniká v autodoprave a zaměstnává takto na dohodu několik kluků, který mu po práci jezdí na dodávce nebo taxíku. Je to sice na úkor času s vámi (s námi muž také nemůže trávit tolik času kolik by chtěl, ale zas nemusíme řešit tyto věci). A ty kluci když jsou spolehlivý, tak si mohou hezký vydělat, také se toho drží a jsou mu věrný dlouho
. Jinak zvíře nemáme, právě proto že víme kolik stojí když je nemocné. To radši doprejeme dětem.. anonym kvůli manželovi, prosim
- Citovat
- Upravit
@onajeblond bacha, tady nemůžeš napsat “čokl” a “dala pryč”… tady mají útlocitný duše psy na stejné úrovni jako děti a taky by ses mohla dozvědět jako já, že ti přejí, aby tě tvoje děti taky utratily… Mít moje děti hlad, tak nejenže bude pes to první čeho se zbavím, já bych jim ho klidně upekla k obědu ![]()
- Citovat
- Upravit