Nemáme peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@wildcherry píše:
Co???Nerozumim leda tomu, jak muze nekdo srovnavat psa s ditetem proboha. A to kladny vztah ke zviratum mam a vyrustala jsem s nima.Ale proboha stavet nemocneho psa na stejnou metu jako postizene dite, ba naopak vypichovat toho psa snas jeste vic, je mi zle…
Napíšu to trochu drsně… ale co jako s takovým ležákem?
Vždyť je to úplně zbytečné rvát peníze do jeho nějaké udržovací léčby…
Ty peníze by přece mohly jít na smysluplnější věci, než do dítěte, které nikdy nebude normální… a které stejně jenom přežívá…
Stejný případ i se psem… pokud je nemocný tak, že se trápí a vyléčení není možné, tak ano, uspat… pokud ale má nějakou nemoc, se kterou se dá normálně žít, tak na co utracení???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nechala bych utratit všechny co to tady napsali. Ten pes za to asi nemůže, že majitele si ho pořídí aniž by se o něho finančně mohli postarat. On ale na výběr nemá. Přála bych aby se k vám chovali lidi stejně jak vy k zvířatům. Ano dítě je na prvním místě ale kvůli tomu nebudu někoho zabíjet. Pro zakladatelku :v sekači jsou fajn oblečky, zkus třeba podat inzerát na hlídání dětí, třeba bude někdo rád. Jinak nechápu proč si lidi pořizují dítě, zvířata když na to nemají. To si neumí spočítat kolik se dostává na mateřské, nájem, dítě, plat chlapa…
Vážně tady budeš někomu vyhrožovat utracením? ![]()
A proč anonym, stydíš se za názor? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky mám problém, nevím jak dál. Nemáme peníze, mazel je denně xhodin v práci a stejne to nestačí na jidlo, pohledávky a na věci pro malou. Teď nás čekají různé narozeniny a když slyším o vánocích, tak mi je na zvracení. Dáváme měsíčně X tisíc do léků pro psa, do umělého mléka. 15tis nájem.. Auto se nám rozpadá a nemáme skoro co jíst. Kolem mě jsou všichni šťastný na mateřský, jejich děti mají vše co jim na očích vidí a já jen uvnitř placu, že malá má vše že sekace a z druhé ruky.. Tak strašně moc bych ji chtěla koupit něco krásného. Na brigádu teď nemůžu, nemám hlídání a nevím kam dát holčičku. Je někdo v podobné situaci?
Zkus nám rozepsat tu Vaši špatnou situaci, příjmy, výdaje, jak je staré dítě? Pak se dá poradit kudy utíkají peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@Lily Evans Ale dítě si vyfintíš i v Pepcu, za pár korun.
Nooo, tak to asi ne ![]()
Nekvalitní šunty tam akorát mají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
@Kačus82 jojo ti se strojem času jsou nejlepší. Zvlášť když zakladatelka ani nerekla, kdy je chudoba postihla.
Maji dite na UM, predpokladam ze je to mimino. Pochybuji ze chvilu zpet bylo na vse a ted se to obratilo a dosly i rezervy. Podle me jde o dlouhodobejsi financni stradani.Uz pred ditetem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
jo hromada dobrých rodin touží po cizím starém nemocném psukterého léčba stojí spoustu peněz - kdyby naivita nadnášela, tak …..
No ani ne, protože pomáham v organizaci pro záchranu psů..v mém případě pomáhám najít pro psy dočasné ubytování a dále se dávají k adopci. jedná se o ty, kterým hrozí utracení a nebo jsou i nějakým způsobem handikepovaní a nadále potřebují i nákladnou veterinární péči.
Daří se díky pohnutýmu osudu najít i majitele co si takové pejsky rádi berou.
Máme i tady takovou hodnou paní co si dokonce bere několik starých a nemocných psů na dožití… mladší nechce.
Diamond factory, kdybys chtěla vědět tu organizaci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale Ano plno rad je tu super
zenskou na matersky pozenou na noční ale uz nechapu kdy by mela zakladatelka spat kdyz ma malé děcko a druhy den musi fungovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet Jasně, že nikdy nevíš, co se může stát…ale prostě nad utracením psa, protože má drahou léčbu, bych vůbec nepřemýšlela, to není pro mě varianta. Můžu nad tím přemýšlet, pokud trpí a nedá se to zvrátit, jinak ne…Takže prostě další práce, levnější bydlení, vymyslet cokoliv dalšího…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka Něco si nechávám na druhý (krom šatů mám většinou unisex barvy, takže i kluk to užije kdyžtak), něco daruju (kámošky, rodina), něco vyhodím (když to má nezašitelný díry a nevypratelný fleky), z něčeho občas udělám hadr na podlahu, něco prodávám. Hlavně boty - ty na druhý dítě pravděpodobně nevyužiju, neb asi nebudou mít stejnej tvar nohy. Nemá toho plný skříně, kupuju s rozumem, tak aby to stihla vynosit. Navíc je drobná, takže jsem takový to „vyroste z toho za měsíc“ skoro nezažila, většinou jí byly věci hodně velký a dorostla do nich až časem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše:
Napíšu to trochu drsně… ale co jako s takovým ležákem?
Vždyť je to úplně zbytečné rvát peníze do jeho nějaké udržovací léčby…
Ty peníze by přece mohly jít na smysluplnější věci, než do dítěte, které nikdy nebude normální… a které stejně jenom přežívá…
Stejný případ i se psem… pokud je nemocný tak, že se trápí a vyléčení není možné, tak ano, uspat… pokud ale má nějakou nemoc, se kterou se dá normálně žít, tak na co utracení???
Ale tak pozor, ja ani jednou nerekla nic o utraceni psa, ba naopak.Me jde o srovnani psa s ditetem a i kdyz je dite mrzacek, porad to ma hodne daleko do zvirete proboha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@Lalelale Ano plno rad je tu superzenskou na matersky pozenou na noční ale uz nechapu kdy by mela zakladatelka spat kdyz ma malé děcko a druhy den musi fungovat.
Ale víš, že takhle lidi i fungujou, když nemají co jíst… Loni jsem nám chtela dopřát nadstandartni dovolenou, tak jsem šla a brigadu. Jen se musí chtít a nemusí chodit každý den… Stačilo by 40h mesicne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wildcherry píše:
Ale tak pozor, ja ani jednou nerekla nic o utraceni psa, ba naopak.Me jde o srovnani psa s ditetem a i kdyz je dite mrzacek, porad to ma hodne daleko do zvirete proboha
Pes je živý tvor stejně jako člověk… i on má city, cítí bolest, smutek, radost…
pes na tebe spoléhá, protože se o sebe neumí postarat sám.
Stejně jako dítě…
Náš pes je prostě součástí rodiny. A i kdybych měla jíst jeden suchý rohlík denně, tak bych mu léčbu platila a nenechala ho utratit ( pokud by to teda nevyžadovala jeho zdrav. stránka).
To je to, co se tady snažíme vysvětlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@Ba-stet Jasně, že nikdy nevíš, co se může stát…ale prostě nad utracením psa, protože má drahou léčbu, bych vůbec nepřemýšlela, to není pro mě varianta. Můžu nad tím přemýšlet, pokud trpí a nedá se to zvrátit, jinak ne…Takže prostě další práce, levnější bydlení, vymyslet cokoliv dalšího…
No jako 15 tisíc za bydlení mi nepřijde jako palka…pokud nežije na vesnici. Z ČR pocházím z malého města do 10 tisíc obyvatel a bytu nedostatek a ceny cca 10 plus energie 3+1
ono radit nejít levnější bydlení taky nic moc ráda, ne všude byty jsou a k tomu levnější…tam je problém ten pes no…ale co mu je zakladatelka nenapsala
Příspěvek upraven 13.08.19 v 13:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
Ano, naprostý souhlas. Sama jsem psala, že jsem za kocoura léta utrácela raketu. Já spíš narážím na to, že si má člověk „pořídit psa, až když na to má“. Protože někdy si ho pořídí, má na všechno a za pár let je to jinak. Ale jinak opravdu souhlasím, já bych léky či dietu platila i za cenu maximálního uskromnění na všech frontách…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit