Nemáme peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
13.8.19 12:56
@Malike píše:
Proč hned utratit..ale může se dostat do dobré rodiny :nevim: jako proč hned ho zabít? :roll:

Nemocného psa s takovými náklady si nikdo nevezme. Proč taky.

Zakladatelko když nemůžete zvýšit příjem, musíte omezit výdaje. Kolik je tomu psovi? Jak dlouho bude ještě dítě na um?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.19 12:56

Jsme 4, máme insolvenci, která jde z chlapova platu, ale i tak vyžijeme :) Na něčem se prostě ušetřit dá.. Děcka holt nemají oblečení H&M atd, ale pepco, sekač a podobně, jako to děláš ty.. jídlo navařím na 2 dny, s kočárkem obejdu akce, podle toho si udělám plán co budu vařit.. chleba a jiné pečivo si dělám doma vlastní, dělám domácí pomazánky, občas sýr, jogurty si taky dělám doma sama.. Přes léto si v lese nasbírám ovoce, ze kterého si udělám domácí marmelady na zimu.. auto nemáme a nepotřebujeme, protože je to zbytečný, když můžu jít s děckama z obchodu procházkou a chlap jezdí do práce s kámošem, kterému přidává nějaký drobný na benzín :) Vždy se to dá nějak udělat, jen je potřeba hledat možnosti jak ušetřit :) Ve vašem případě bych asi nějak pořešila psa.

• Citovat
  • Upravit
34473
13.8.19 12:57

To by mě zajímalo, co tomu psovi je, že stojí x tisíc měsíčně. Já bych ho dala pryč nebo ho nechala utratit, dítě je mi přednější. Brigádu si můžeš najít po večerech když je muž doma a on by měl popřemýšlet jestli se mu ten čas v práci rentuje. 15 tisíc za bydlení je šílený, šla bych do levnějšího. Přijde mi, že spíš neumíte počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79935

@Lily Evans dítěti, které je ještě na UM, je srdečně jedno, v čem je oblečené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
@stinga píše:
jo hromada dobrých rodin touží po cizím starém nemocném psu :zed: kterého léčba stojí spoustu peněz - kdyby naivita nadnášela, tak …..

Stejná úvaha jako v případě dětských domovů 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
13.8.19 12:58
@aiwwa píše:
Tak snad toto řeším než si zvíře pořídím, jestli budu mít na péči a případnou léčbu. A když už to zvíře mám, tak mám za něj nějakou zodpovědnost, to není věc ani plyšák.

Souhlas. Jako nechat utratit psa, aby se ušetřilo. :( To je strašný. Ale nepochybuju, že se to děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.8.19 12:59
@Janli píše:
Nechám ho utratit. Psala jsem, že jsem v tomhle realista. Pro mě by bylo přednější dítě.

Tohle není být realista, tohle je naprostá sobeckost a krutost. Díky bohu, že veterinářů, co jsou ochotni utratit psa jen z rozmaru majitele, je míň a míň. Někteří lidé by nikdy neměli mít ani křečka.

• Citovat
  • Upravit
79935
13.8.19 12:59
@aiwwa píše:
Tak snad toto řeším než si zvíře pořídím, jestli budu mít na péči a případnou léčbu. A když už to zvíře mám, tak mám za něj nějakou zodpovědnost, to není věc ani plyšák.

psa může mít třeba od 15 nebo ho podědila po rodičích, určitě si nepořídila teď nemocného psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
13.8.19 13:00

@stinga to jo, ale já mám skoro tříletou a tý to jedno není :nevim: a mně taky nebylo jedno, v čem byla, když byla mimino. Ale to je fuk, v tomhle se s většinou matek prostě neshodnu, sekáč mi neva, ale vadí mi nehezké oblečení, které spolu neladí, jsem fiflena a fintím si dítě. A mrzelo by mě, kdybych to dělat nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
13.8.19 13:01

Tak situace asi nepotrvá vecne. Jen spatne obdobi. Kdyby bylo nejhur, nemůžete na rok, dva k rodicum(pokud maji velky dum),pokud by souhlasili, ze jim budete platit treba jen 5t+spotřeby?
Sekac bych neresila, usetris, nikdo nic nepozna a dceri je to jedno. Na narozeniny, vánoce nic, rodice to pochopi a vy svoji situaci znate, takze si muzete misto darku udelat masaz atp.
Auto neco stoji, ma smysl ho vubec udrzovat? Dle najmu bydlite ve meste, takze auto neni nutnost.
Ohledne psa, zjistila bych si, jestli nejsou stejne leky jine znacky za nizsi cenu.
Pohledavky napr. refinancovat.
A co na to manzel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15957
13.8.19 13:01
@Lalelale píše:
Tohle není být realista, tohle je naprostá sobeckost a krutost. Díky bohu, že veterinářů, co jsou ochotni utratit psa jen z rozmaru majitele, je míň a míň. Někteří lidé by nikdy neměli mít ani křečka.

Přesně, je to hnus :-(
Třeba ji děcka taky nechají “utratit”, až bude stará a nemocná.
Nebo ji šoupnou někam na dožití :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27847
13.8.19 13:02

Asi takhle na nový oblečení máme, ale kupuju po bazarech a sekáčích, najde se pěkné za pár korun, koukala jsi na nějakou domácí práci?
jinak nemocný pes upřímně pokud je nevyléčitelně nemocný je otázka jaký má vlastně život :nevim:
nemůžeš na brigádu když je manžel doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023

Pokud je pes starej a nemocnej, tak ho uspat. Auto nutne potrebujete? O vikendu mmuzes jit do prace :nevim: kor jestli bydlite ve meste, tak praci sezenes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
@Anonymní píše:
Jsme 4, máme insolvenci, která jde z chlapova platu, ale i tak vyžijeme :) Na něčem se prostě ušetřit dá.. Děcka holt nemají oblečení H&M atd, ale pepco, sekač a podobně, jako to děláš ty.. jídlo navařím na 2 dny, s kočárkem obejdu akce, podle toho si udělám plán co budu vařit.. chleba a jiné pečivo si dělám doma vlastní, dělám domácí pomazánky, občas sýr, jogurty si taky dělám doma sama.. Přes léto si v lese nasbírám ovoce, ze kterého si udělám domácí marmelady na zimu.. auto nemáme a nepotřebujeme, protože je to zbytečný, když můžu jít s děckama z obchodu procházkou a chlap jezdí do práce s kámošem, kterému přidává nějaký drobný na benzín :) Vždy se to dá nějak udělat, jen je potřeba hledat možnosti jak ušetřit :) Ve vašem případě bych asi nějak pořešila psa.

Přiznám se, že by mě zajímalo, jak se někdo tak schopný vyjít s naprostým minimem (hledání jídla v lese, akce, kalkulovani s vařením dopředu, výroba sýrů a jogurtů doma…) dostal do insolvence.

• Citovat
  • Upravit
1238
13.8.19 13:03
@Anonymní píše:
Ahojky mám problém, nevím jak dál. Nemáme peníze, mazel je denně xhodin v práci a stejne to nestačí na jidlo, pohledávky a na věci pro malou. Teď nás čekají různé narozeniny a když slyším o vánocích, tak mi je na zvracení. Dáváme měsíčně X tisíc do léků pro psa, do umělého mléka. 15tis nájem.. Auto se nám rozpadá a nemáme skoro co jíst. Kolem mě jsou všichni šťastný na mateřský, jejich děti mají vše co jim na očích vidí a já jen uvnitř placu, že malá má vše že sekace a z druhé ruky.. Tak strašně moc bych ji chtěla koupit něco krásného. Na brigádu teď nemůžu, nemám hlídání a nevím kam dát holčičku. Je někdo v podobné situaci?

Nejdřív dítě, bydlenir, rodina a pak až pes. Výdaje na psa si zmínila jako jedny z prvních, určitě bych ro prehodnotila a nelecila zvíře na úkor dítěte. A pak už jen ty jít do prace. Když se chce, jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat