Nemáme peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27723
13.8.19 13:03
@Lily Evans píše:
@stinga to jo, ale já mám skoro tříletou a tý to jedno není :nevim: a mně taky nebylo jedno, v čem byla, když byla mimino. Ale to je fuk, v tomhle se s většinou matek prostě neshodnu, sekáč mi neva, ale vadí mi nehezké oblečení, které spolu neladí, jsem fiflena a fintím si dítě. A mrzelo by mě, kdybych to dělat nemohla.

tak ale i v sekáči se dá najít nebo na bazarech a když nemáš peníze tak holt nebudeš tolik fintit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
13.8.19 13:03
@Monchichik píše:
@Šmoulice No tak jestli s taky soused nechá utratit, až bude nemocný? :think: No tak já jsem si pořídila zvíře s tím, že se o něj postarám prostě v každém případě…a navíc, je to prostě člen rodiny, takže jiný přístup ani nepřipouštím…

Jo, tak fajn. Pro me prednejsi rodina. Jestli nemam na jidli, tak nebudu mit na leky pro psa :roll: kdyby se pes trapil, necham utratit, kdyby mel treba astma nebo nevim, co jsou za chronicke drahe choroby, zkusim udat dobrym lidem. Kdyz nejsou penize, tak pujdes delat prostitutku?…no nevim no

• Citovat
  • Upravit
8872
13.8.19 13:04
@Lalelale píše:
Přiznám se, že by mě zajímalo, jak se někdo tak schopný vyjít s naprostým minimem (hledání jídla v lese, akce, kalkulovani s vařením dopředu, výroba sýrů a jogurtů doma…) dostal do insolvence.
:P myslím si spíš, že nouze naučila Dalibora housti… 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
13.8.19 13:04
@aiwwa píše:
naštěstí veterináři u nás neutrácejí psy na požádání. A jinak teda doufám, že žádné zvíře nemáš.

tak tim bych si fakt jista nebyla, nas veterinar, stary pan, ale nejlepsi siroko daleko (to bez ironie) no a jeho odpoved na utraceni nemocneho zvirete: " to doma nemas zeleznou tyc?" zvirata k nemu berou jen dospeli bez doprovodu deti, protoze ty se z jeho pece casto dlouho vzpamatovavaly…

jinak teda u me zalezi na stavu psa a stari a pak vyhodnoceni jestli dlouhodoba draha lecba, na kterou ani nemam, má vůbec smysl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.19 13:05
@Anonymní píše:
Jen jsem se chtěla vypovídat, rozhidne nechci od nikoho peníze. Jen jestli je někdo v podobě situaci

Také to pytlíkujeme, jak se dá. Dlužíme už asi 7 let 140 tisíc. Vždy splatíme několik desítek tisíc a vzápětí jsme na tom tak, že si zas půjčíme. Ale aspoň dluhy nezvyšujeme a děti se mají dobře. Dárky k Vánocům nakupujeme v lednu ve výprodejích.

• Citovat
  • Upravit
6180
13.8.19 13:06

@ka2ka jako jo, taky jdu občas do sekáče, ale tak věděla jsem že si chci dítě fintit tak jsem si ho nepořizovala v době, kdy jsem na to neměla. A navíc nemaj ani jídlo, takže je jedno jestli fintí nebo nefintí, v háji jsou tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
13.8.19 13:06

Holky uz to napsaly vsechno, jak by se dalo poradit.Ja teda osobne vidim problem u partnera, za sebe rikam, ze kdyz je zena doma s ditetem, musi chlap rodinu zajistit. Takze na miste by byla vhodna zmena prace tveho muze, kde bude nosit vetsi prijem, aby jeho dite nestradalo hlady. K tomu obleceni, tolik krasnych veci z druhe ruky, ze bych se nad tim nepozastavovala.(Ale setkala jsem se uz s vice socialnima rodinama a nedej buh, kdyz dite nebylo v adidasce, aby to jakoze vypadalo. Vypadalo, jeste vic blbe, kdyz matce chybel predni zub a to bylo v poradku :roll:,ale vecma z druhe ruky fujky fujky, tak radeji obleceni malo, hlavne kdyz je na cigara a pivo-nerikam, ze je to vas pripad).Pes…pes…tady jsem v koncich i ja, nejsem pejskar, uprednostnuji deti, ale dokazu obrecet i krecka, pac mam zvirata rada. Jinak je mi vasi situace lito, pro me je to nocni mura. Nebudu se ohanet tim, ze nam se to nikdy stat nemuze, muze, ale dobrovolne bych do chudoby neprivedla dite no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
13.8.19 13:07
@Lily Evans píše:
@ka2ka jako jo, taky jdu občas do sekáče, ale tak věděla jsem že si chci dítě fintit tak jsem si ho nepořizovala v době, kdy jsem na to neměla. A navíc nemaj ani jídlo, takže je jedno jestli fintí nebo nefintí, v háji jsou tak jako tak.

tak otázka je kdy se to všechno pos.ralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale

Něco mi říká, že po tak šílené smršti hejtu se zakladatelka už neukáže a já se jí nedivím. psa nejlíp utopit, do práce tak na 12ctky po nocích, okamžitě najít levnější bydlení bez špetky znalosti o tom, v jakém kraji zakladatelka bydlí…a když to nepomůže, tak utopit i dítě, které si pořídila, když na něj nemá. Někteří by se tu také mohli nad sebou zamyslet, když tak dobře radi

Příspěvek upraven 13.08.19 v 13:08

• Citovat
  • Upravit
607

@Hanka1 jako proč? Úplně zbytecne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 13:09

Tak s tím zvířetem to není tak jednoduché. Měla jsem kocoura, který chronicky onemocněl a „údržba“ stála 10-30tis za rok (jen akutní veterina, nikoliv běžná nebo dietní žrádlo). Prachama jsem zrovna doma netapetovala, ale díkybohu se to vždycky nějak udělalo, někdy i s pomocí rodiny. Nikdy jsem to nikomu moc nevykládala, protože spousta lidí dá oči v sloup a řekne, že by to nezaplatila. No, ale zvíře tu je, nemoc není tak vážná, aby ho veterinář utratil (nehledě teda k citovým důvodům nebo pocitu zodpovědnosti) - tak co člověk udělá? Trhne ho mezi dveřma? :nevim:

Zakladatelko, pokud jste na tom s penězi tak, že vůbec nevycházíte, můžeš se zkusit obrátit na nějakou dočasku nebo zvířecí nadaci, někdy lidem ve finanční nouzi pomohou, aby zvíře nestrádalo… Co se týče těch dalších věcí, pokud opravdu neutrácíš za kraviny (fast food, polotovary, „výhodné“ nákupy), tak prostě vydrž. UM nebude navždy, vrátíš se do práce… Vánoce a narozeniny udělej skromné, dítě v tomhle věku z toho stejně nemá rozum a neocení XY druhů jídla, cukroví. Důležitá je atmosféra. A co se týče sekáčů - jsem poprvé těhotná, peníze mám, ale moje dítě bude mít z druhé ruky 98% výbavy. Opravdu mi nepřijde nutné dávat peníze za věci a oblečení, které jsou na chvilku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
13.8.19 13:09
@Lalelale píše:
Něco mi říká, že po tak šílené smršti hejtu se zakladatelka už neukáže a já se jí nedivím. psa nejlíp utopit, do práce tak na 12ctky po nocích, okamžitě najít levnější bydlení bez špetky znalosti o tom, v jakém kraji zakladatelka bydlí…a když to nepomůže, tak utopit i dítě, které si pořídila, když na něj nemá. Někteří by se tu také mohli nad sebou zamyslet, když tak dobře radiPříspěvek upraven 13.08.19 v 13:08

no a co má zakladatelka dělat, než nějak snížit náklady a příjem zvýšit, nechceš aby jí tu někdo napsal jak je skvělá a úžasná
koukni na anonymní která chodí na houby atd jak to zvládá klobouk dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
13.8.19 13:10
@Lalelale píše:
Něco mi říká, že po tak šílené smršti hejtu se zakladatelka už neukáže a já se jí nedivím. psa nejlíp utopit, do práce tak na 12ctky po nocích, okamžitě najít levnější bydlení bez špetky znalosti o tom, v jakém kraji zakladatelka bydlí…a když to nepomůže, tak utopit i dítě, které si pořídila, když na něj nemá. Někteří by se tu také mohli nad sebou zamyslet, když tak dobře radiPříspěvek upraven 13.08.19 v 13:08

Co bys poradila ty lepšího? Mně to spíš přijde jako provokace, aby si pejskaři s nepejskařema roztrhali občanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
13.8.19 13:10
@Šmoulice píše:
Mě se soused ptal kolik stála léčba a operace psa… když jsem mu řekla částku, tak se na mě podíval jak na idi.ota a řekl, že jsem ho měla nechat utratit. Protože za tu čásku za léčení jsem mohla mít dva nové :roll:
No málem jsem ho poslala do pr.dele.
Někteří lidé nemají ke zvířatům vůbec vztah :-(

To je jako mít nemocné dítě ležáka - stojí mraky peněz. Eutanázie je zdarma. A může si dotyčná vyrobit nové a zdravé dítě, vyjde levněji. Přijde mi to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.8.19 13:11

@aiwwa @Monchichik neřešíme tady mě :roll:. Buď mají takovou nouzi, že těch pár tisíc je pro ně likvidačních a pak mít domácího mazlíčka je na hlavu nebo tady zakladatelka jen fňuká, že nemůže nakoupit nový kraviny a pak se to dá udělat jinak. Ale můžete být v klidu. Psa nemám, jsem totiž z těch, co dokážou přemýšlet a vím, že bych na něj neměla čas ani vhodný místo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat