Nemáme plot! Kdo tu nemá taky plot?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2397
3.8.11 17:53
janisi píše:
Taky nemáme plot, a přes zahradu nám jezdili cyklisti, když si všimli, že jsme rohoví. Ale co bylo horší, tak nám několikrát přes pozemek hnali stádo krav :-? …v trávníku jámy jako blázen. Pak jsme pozvali geodeta a ten nám pozemek vytyčil, a my jsme jen na zkoušku, abysme viděli kudy vlastně půjde plot, natáhli ve výšce prsou provázek a nechali ho tam. Psychologicky to zafungovalo dostatečně. Od té doby máme zase zahradu jen pro sebe :wink:

souhlasím,taky to máme podobně......máme provázek ve výši pasu a je klid-tuje bohužel něco stojí a když jich na pozemek potřebuješ 400 .....tak na ně člověk musí nejdřív ušetřit......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
3.8.11 17:56

OK! Zítra beru provázek a jdu na to!!! Teď pádím na trénink, snad se trochu uklidním :cert: :roll:

• Citovat
  • Upravit
20518
3.8.11 18:14

Nečetla jsem všechno ..... máme vcelku velkou parcelu, takže tady dělat plot, a pokud možno ne ostnatý drát, tak to bdue chtít chvilku šetřit. Ale když jsme stavěli, tak mi to nepřišlo. Prostě lidi přišli, zastavili se, pokecali, šli dál .....

Když nám na zahradě začali vyjíždět koleje od aut (původně totiž jezdili po našem pozemku, ikdyž trošku jinudy, ačkoli tu žádná cesta není a nikdy nebyla), tak jsem znejistěla. Dali jsme na hranice pozemku velké šutry. Splňuje to spíš okrasnou funkci, ale je fakt, že poté, co pár řidičů jelo po staré stopě, značně znejistělo. Drtivá většina sousedů pochopila. :think: Po „nové“ cestě (t.j. po pozemku sousedů, kde taky nikdy žádná cesta nebyla :zed: i chodí.

Manžel vyrobil dětem nějaké prolejzačky, skluzavky, pískoviště, atd. Dal si záležet a je tu toho dost, takže to tu vypadá jako košér dětské hřiště. A protože široko daleko nic takového není, chodí děti sem. Samozřejmě se zeptají, jestli jsou naši kluci doma a jestli si smí hrát … ale řekněte jim, že ne. Bývává tu i deste dětí. Bohužel společně s našimi synky se nesoustředí jen na „dětské hřiště“, takže lezou do aut (které jsme nezamkli), do garáže, už se pokusili nacpat i do domu (junior šel prostě domů a oni za ním :zed: ). Chovají se slušně, ne že ne, ale občas prostě pak zjišťujeme, co kde provedli (resp. vedeme diskusi, kdo má za to odpovědnost - ten, co celý den sedí doma, že?). Prostě jsou jak mravenci - to se nedá uhlídat. Bojím se, až tu nějakej slítne někde ze žebříku a máma mi pak přijde dát přes ústa … Dost na tom, že jeden si vzpomene, že bude kropit hadicí, a do pěti minut jsou všichni durch …

No a pak jsou tací, kteří „jen“ prochází ..... (když jdou „zkratkou“, která je navede na náš pozemek, jinak by museli obklikou k asfaltce a zpět na tu vyšlapanou stezku za naším pozemkem) :nevim: Beru to jako daň za poměrně dobré vztahy se sousedy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
3.8.11 18:22

A proč vlastně nemáte plot? 8-o 8-o To by byla jedna z prvních věcí, které bych si na pozemku udělala… 8-o

Čímž nechci rýpat - sousedi nemají žádné právo tam lézt a upřímně obdivuju, že to snášíš a ventiluješ jen takto… Já bych byla nepříčetná. Proto bych bez plotu existovat nemohla … :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
3.8.11 18:24
BohunkaP píše:
A proč vlastně nemáte plot? 8-o 8-o To by byla jedna z prvních věcí, které bych si na pozemku udělala… 8-oČímž nechci rýpat - sousedi nemají žádné právo tam lézt a upřímně obdivuju, že to snášíš a ventiluješ jen takto… Já bych byla nepříčetná. Proto bych bez plotu existovat nemohla … :-D

Asi tak :palec:
Mě stačí, když vidím co mají naši za nervy s předzahrádkou - co jsou sousedi a kolemjdoucí schopni na ní vymyslet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
3.8.11 18:35

u nasich na baraku plot neni a nikdy nebyl, bydlela jsme tam pres 20 let ale nikdy si nikdo bez pozvani nedovolil tam vstoupi, natoz oxidovat, hlavne nechapu tebe, ze odejdes dovnitr z vlastniho pozemku kdyz tam nekoho vidis…
to fakt nechapu.. normalne bych jim rekla ze tady nemaji co delat, jsou na cizim soukromem pozemku a jestli to nechapou tak zavolam policii aby jim to objasnila …
jak si to udelate, takovy to budete mit…

takovy ofrkly lidi ani dvoumetrovy plot nezastavi ale mozna do budoucna bych o nem uvazovala, aspon nizsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
3.8.11 18:47

Proboha to snad neni zadna povinnost mit plot. Pokud je na prvni pohled jasny, ze se jedna o soukromej pozemek- a to vzhledem k tujim urcite jasny je, tak kde to jsme, aby tam nekdo lezl?
V zahranici je uplne bezny ze domky nejsou ohraniceny plotama a presto si nikdo nedovoli na ten pozemek jen tak lezt, protoze by se mu taky mohlo stat, ze by ho pan domaci privital s bambitkou v ruce… Respekt k soukromymu vlastnictvi holt asi jeste spouste lidi chybi.
Pokud by se mi i pres upozorneni po pozemku dal ti balici prohaneli, tak bych volala policajty.

Příspěvek upraven 03.08.11 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
3.8.11 18:50
Sepishka píše:
Proboha to snad neni zadna povinnost mit plot. Pokud je na prvni pohled jasny, ze se jedna o soukromej pozemek- a to vzhledem k tunim urcite jasny je, tak kde to jsme, aby tam nekdo lezl?
V zahranici je uplne bezny ze domky nejsou ohraniceny plotama a presto si nikdo nedovoli na ten pozemek jen tak lezt, protoze by se mu taky mohlo stat, ze by ho pan domaci privital s bambitkou v ruce… Respekt k soukromymu vlastnictvi holt asi jeste spouste lidi chybi.
Pokud by se mi i pres upozorneni po pozemku dal ti balici prohaneli, tak bych volala policajty.

Jenže to se pak asi vylučuje s dobrými vztahy se sousedy :lol:
Nevím jak zakladatelka, já bych je teda nejspíš oželela, ale někdo třeba ne a pak si myslím, že plot je opravdu to nejlepší řešení :wink:

Příspěvek upraven 03.08.11 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
3.8.11 18:53
RyBANA píše:
Sepishka píše:
Proboha to snad neni zadna povinnost mit plot. Pokud je na prvni pohled jasny, ze se jedna o soukromej pozemek- a to vzhledem k tunim urcite jasny je, tak kde to jsme, aby tam nekdo lezl?
Nevím jak zakladatelka, já bych je teda nejspíš oželela, ale někdo třeba ne a pak si myslím, že lot je opravdu to nejlepší řešení :wink:

myslim ze tady v tom uz dobre vztahy asi stejne nebudou, ale nikdo nema pravo je nutit porizovat a udrzovat plot, kterej nechteji - z jakychkoli duvodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
3.8.11 18:57
RyBANA píše:
Sepishka píše:
Nevím jak zakladatelka, já bych je teda nejspíš oželela, ale někdo třeba ne a pak si myslím, že lot je opravdu to nejlepší řešení :wink:

Taky bych dobry vztahy ozelela, protoze s tupcem jich clovek stejne nikdy nedocili…Kdyz to nebude korzovani po pozemku, urcite se najde neco podobne drzyho. Pokud mela zakladatelka predstavu zivyho plotu a je nucena do barikad jen diky jejich sprostote…Ja bych jim neustupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
3.8.11 19:04

Příspěvek upraven 03.03.14 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.8.11 19:07

Necetla jsem celou diskuzi, ale radila bych jak zbesila!!!
Okamzite bych je vyhazovala, jen co by tam vkrocili! Nepomaha? Vyfotila bych si je a hlasila policii. Asi by s tim nic nedelali, ale sousedi by meli ostudu.
Parkrat by mi na ne vysplichla voda z bazenu, vystrikla hadice pri zalevani zahrady nebo ja nevim! :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
3.8.11 19:10
jitule_b píše:
Ahojky,
prvně smekám, že lezení sousedů toleruješ :-?
My jsme 3 roky neměli hlavní bránu cca 20m a pro mě to byl celkem dost problém, bydlíme u lesa a každý den jsme měli na pozemku srny a zajíce, cokoliv jsem zasadila,tak bylo sežrané, pak sousedi mají malého chlapečka a ráno jsme se probouzeli s tím, že nám lítal po zahradě. Se sousedama máme dobré vztahy,ale každý den mít jejich dítě na zahradě a oni zavření doma už mi lezlo krkem a myslela jsem, že bránou to skončí. A pro mě asi největší problém byli pejskaři, kteří šli venčit a v klidu nechali psi běhat u nás na zahradě a já tam 2 malý děti :pocitac:
Loni jsme konečně na bránu a zbytek plotu došetřili a aspoň od srn a zajíců máme klid. Malý soused tu je každý den pořád , nemám srdce mu říct ať jde pryč, když stojí třeba 15-20 min. opřený o bránu a dívá se jak si s holkama hrajeme na písku :-?

Tak se srnkama a zajicema se holt musi pocitat :-) Chovani malyho ditete je predevsim vizitka rodicu…A drzost nekterych pejskaru-dva roky jsem zila na pomezi Vinohrad a Zizkova a fekalie na metru ctverecnim se daly pocitat na kila. Tohle mysleni ve stylu moje to neni, tak tam klidne nakalim…to je fakt k nepochopeni a je to bohuzel zoufala vizitka kulturnosti nasi zeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.8.11 19:14

Já bych nastražila pasti :mrgreen:

Já to říkám furt, že obdivuju ten zákon, kdy můžeš cizího člověka, který ti vleze bez dovolení na pozemek, beztrestně zastřelit :lol: :lol: :lol:

Co třeba tam dát ceduli „zákaz vstupu, soukromý pozemek“? Pak už se dá argumentovat s nějakým focením a tak… :think: Nebo mezi tújema natáhnout elektrický ohradník :-P Zas nevidím jediný důvod, proč investovat kopec peněz do plotu, který nechcete, kvůli pár blbečkům…

Jinak se zájmem čtu, MM je rezolutně proti plotu, z mnoha důvodů a na moje argumenty, že nám tam budou courat lidi a kálet psi mi odpovídá, že „prostě nebudou“ :nevim: Že to půjde poznat, že to patří k baráku a nikdo tam nepůjde. Nechce ani živý, třeba habrový, který by se tam hodil, trvá na otevřeném prostoru (nemáme tam žádné přímé sousedy).

Tak jsem zvědavá, jak to zařídí :mrgreen: Vydupala jsem teda plot kolem zahrádky, protože jsme u lesa a bez plotu bych se na to mohla s prominutím zrovna vyvíteco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.8.11 19:14
RyBANA píše:
BohunkaP píše:
A proč vlastně nemáte plot? 8-o 8-o To by byla jedna z prvních věcí, které bych si na pozemku udělala… 8-oČímž nechci rýpat - sousedi nemají žádné právo tam lézt a upřímně obdivuju, že to snášíš a ventiluješ jen takto… Já bych byla nepříčetná. Proto bych bez plotu existovat nemohla … :-D
Asi tak :palec:
Mě stačí, když vidím co mají naši za nervy s předzahrádkou - co jsou sousedi a kolemjdoucí schopni na ní vymyslet :lol:

Ono holky i kdyz se zda, ze je to jen kus pletiva (v tom levnejsim pripade) tak to stoji docela dost!
Nas pozemek (cca 700 m2) vyjde na nejakych 160 tis! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný