Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inzenyrka85 píše: Více
K nám se nastěhovala vzácnost, drvodělka fialová. Poprvé jsme si ji všimli u grilování, letala kolem, dělala docela ramus, už se šeřilo, neviděli jsme pořádně, nejdřív jsme si mysleli, že je to chřest.
No a druhý den jsme zjistili co to je a proč kolem nás tam kroužila a dělala rámus. Seděli jsme totiž na staré dřevěné lavici, kterou si páreček vybral za nový domov ![]()
Ta lavice se rozpadá, je k likvidaci, teď ji tam necháme stranou, dokud tam noví nájemníci budou chtít být.
@adresa píše: Více
Ta je krásná! Musela jsem si ji najít, nikdy jsem to neslyšela, a je od vás moc hezké, že jste jim ten jejich prostor nechali Často mi přijde, že si lidé myslí, že mají právo mít všechno po svém bez ohledu na přírodu, a tak mě tenhle přístup hřeje u srdce ![]()
@Rhian je opravdu nádherná, zajímavá. Taky jsem ji do té doby neznala.
Máme z ní radost. A lavice nepřekáží, má jít teď nebo na podzim.
Manžel jim ještě udělal víkendový srub
navrtal kus starého pařezu a dal to poblíž. Tak mají na výběr ![]()
@Rhian @adresa jojo rozhodně jsem taky pro podporu zvířátek na zahradě
Trochu mi to teď kazí kočky, které nechytají jen myši, jak jsem si představovala, ale především je baví ptáčci a slepýši
Jo příroda ![]()
Já jsem teď večer přivolávala déšť - šla jsem zalít zahradu. Často mi to funguje, jakmile mám zalito, začne pršet. ![]()
Rovnou jsem vymyla a naplnila vodou misky, co máme na zahradě pro ptáčky.
Už pokukuju po keramickém pítku, paní tady poblíž dělá moc pěkné.
@adresa to se tak hezky čte!
Mám ke hmyzáčkům stejný přístup a vždycky mám radost, když to má někdo také tak. ![]()
@inzenyrka85 píše: Více
To taky znám, bohužel.
A nejvíc tu přírodu miluju když si takhle v poklidu medituju u linky při vaření a najednou mě něco zašimrá na holém nártu. Mrknu dolů a málem mě trefilo, mrskal se mi tam kus slepýše. Vedle seděl kocour a tvářil se pyšně
![]()
Dotaz: je tu nekdo, kdo nema rad vedro, a presto rad jezdi na dovolenou k mori?
my jezdime na hory nebo na sever (Rujana ap.), u more jsem byla kdysi davno, uz ani nepamatuju a uvazuju, jestli to jeste nekdy nezkusit
@Eliška píše: Více
Ja
u moře je to úplně jiné. Ten vzduch a vůbec.
U jakékoli vody se vedro snáší lépe, ale u more vedro ani nevnímám. Musím teda být pod stromy nebo pod slunečníkem a bud chladný zděný/ kamenný penzion nebo hotel s klimatizací.
Naopak hory v létě nesnáším. V zimě ano, hodně jsem lyžovala, v létě jsem byla jednou v Krkonoších, v ranem mladí, hřebenové túry v rámci akce 100 jarních kilometrů. Sucho, prach, pohorky, peklo na zemi
podruhé s manželem v rumunské Transylvanii, to jsem byla zamilovaná, tak to mám v růžovém oparu, ale po opakování jsem nezatoužila ![]()
Jj, já. U moře mi vedro nevadí. Ale nejezdím v hlavní sezóně.
Ano, od září do května se dá u středozemního moře vydržet
jinak se nemusí ležet u vody pořád, dá se jezdit po vejletech se svým nebo půjčeným autem, evropské země mají spoustu památek ale i akvaparků, zoo.. dá se určitě naplánovat leccos. Vedro nesnášim, v těchto dnech vycházim ven ideálně v 8 večer ![]()
@Eliška A ještě bych doplnila, že jsme došli k tomu, že i když moře milujeme, my jsme fakt vodníci a rádi hodně plaveme, cachtani u pláže není pro nás, tak 15-17 dnů stačí. Loni jsme byli 19 dnů i s cestou a to je tak maximum. Před 3 lety jsme byli po hodně dlouhé době u moře, bylo mi jedno které Středozemí to bude, hlavně pohodlí a relax, potřebovali jsme změnu jako sůl. Takže 24 dnů i s cestou, přes německou cestovku, chtěla jsem co nejdelší komfortní pobyt za co nejméně peněz, to klaplo, objednala jsem Turecko, všechno super, ale je konci jsem dostala zánět průdušek, asi z klimatizace, kterou jsme jednu noc zapomněli ztlumit a prochladli jsme
no a ty poslední dny už jsem se těšila domů. Což se mi jinak nestává, naopak.
Takže radši 2× 2 týdny než jednou 3-4. Týden je málo, ale kdyby to bylo 3× po týdnu tak ok.
My teda ve vedrech na výlety nejsme, jen brzy po ránu, a ne autokarem s davem lidi, to jsme byli kolikrát a není to ono, v největším parku a v davu turistů.
Takže půjčit auto, do poledne být zpátky.
Dekuju moc za reakce, tak to mozna nekdy zkusim
u nas prave ani deti k teplemu mori nechtely
Vcera jsme byli s muzem ve Vrchlabi, obesli mensi okruh pres okolni vesnice, nadherne vyhledy a vitr
ovsem dneska resim spaleny krk, bohuzel jsem to slunce podcenila