Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkuji všem, já doufám, že to trvalý stav nebude a situaci vyřeším.
A nevíte, jak by to pak bylo s občankou, kdybych skončila na úřadě?
@Anonymní píše:
A nevíte, jak by to pak bylo s občankou, kdybych skončila na úřadě?
Udelala by sis novou s uredni adresou.. A to staci dojit tam kde je delaj, ani nemusis mit ten zlutej listecek..
Zapsat se na úřad, adresu úřadu budeš mít v občance. Ideálně zařídit nějaký odnos pošty. Třeba blbý je, že do techničáku od auta nejde zapsat doručovací adresa, takže když dostaneš pokutu z radaru, nemusí se k tobě dostat (já teda řešila jednou, že jsem volala na obec nebo celní úřad pod který radar spadá a po pokutě pátrala). Pak taky musíš zjistit, jak je to s placením za odpady.
Zakladatelko, hlavně si na úřad, kde budeš hlášena k TP choď pro poštu, nebo si (ještě lépe) zřiď datovou schránku. Jinak se snadno dostaneš do průšvihu, ze kterého se jen tak nevyhrabeš!
@Anonymní píše:
A nevíte, jak by to pak bylo s občankou
@Anonymní píše:
Udelala by sis novou
@Petula306 píše:
Zapsat se na úřad, adresu úřadu budeš mít v občance. Ideálně zařídit nějaký odnos pošty. Třeba blbý je, že do techničáku od auta nejde zapsat doručovací adresa, takže když dostaneš pokutu z radaru, nemusí se k tobě dostat (já teda řešila jednou, že jsem volala na obec nebo celní úřad pod který radar spadá a po pokutě pátrala). Pak taky musíš zjistit, jak je to s placením za odpady.
No to je prave hlavni duvod, proc do budoucna nemuze byt tp na jakykoli adrese ale na adrese kde dotyčný skutečně zije, kvuli exekutorum, policii atd. Spousta lidi ma tp nekde jinde a pak je ani neni mozny dohledat..
@Petula306 píše:
Zapsat se na úřad, adresu úřadu budeš mít v občance. Ideálně zařídit nějaký odnos pošty. Třeba blbý je, že do techničáku od auta nejde zapsat doručovací adresa, takže když dostaneš pokutu z radaru, nemusí se k tobě dostat
Konkrétně tohle lze řešit datovou schránkou. Úřady a soudy mají povinnost doručovat do datové schránky, pokud ji má adresát aktivní, a to pod sankcí neplatnosti fikce doručení.
@Petula306 Ale s těmi poplatky za odpad je to správná připomínka, tam by mohl naskakovat dluh, ze kterého by se tazatelka (i její rodiče) nevyhrabali.
A co píšeme tazatelce, to by měla poradit i svým rodičům, samozřejmě.
@eumedon píše:
@Petula306 Ale s těmi poplatky za odpad je to správná připomínka, tam by mohl naskakovat dluh, ze kterého by se tazatelka (i její rodiče) nevyhrabali.A co píšeme tazatelce, to by měla poradit i svým rodičům, samozřejmě.
Tak u rodičů jsem to pochopila tak, ze oni tp normálně v tom podnajmu kam jdou mit muzou, ale ona tam bydlet nebude, tak proc by mela mit..
Pokud bude nahlasena na úřadě ve meste kde ma tp ted tak by se tipuju na poplatních za odpad nemelo nic menit..
U nás ve městě byli ti, co mají tp na úřadě od poplatku osvobozeni. Pak jim vznikla povinnost poplatky také platit a tato informace byla na stránkách města a úřední desce. Hromada lidí o tom neví a za odpad neplatí. Buď si ten dluh město úmoří exekucí z bankovního účtu nebo bude mít dotyčný pěkný dluh.
@Petula306 Mimoto nemusí být poplatky vždy podle místa TP (každá obec to může mít jinak) a každá obec nemá ohlašovnu. Takže skutečné bydliště a povinnost platit poplatky může být v jiné obci, než je obec ohlašovny. Doporučoval bych na to nespoléhat na rady různých internetových anonymů, že se není třeba starat, a raději se zajímat. Pokud tazatelka a její rodiče zjistí, že je vše OK, tím lépe.
@eumedon píše:
@Petula306 Mimoto nemusí být poplatky vždy podle místa TP
Podle zákona může obec vybírat poplatky za odpad jen od těch osob, které mají v obci trvalý pobyt, nebo od majitelů rekreačních objektů:
Zákon565/1990 sb.: •§ 10b
(1) Poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů platí •a) fyzická osoba, •1. která má v obci trvalý pobyt, •b) fyzická osoba, která má ve vlastnictví stavbu určenou k individuální rekreaci, byt nebo rodinný dům, ve kterých není hlášena k pobytu žádná fyzická osoba
Tedy má-li někdo v nějaké obci trvalý pobyt (jedno kde, třeba na ohlašovně) musí se o placení odpadu v té obci.
A myslim teda, ze ne na nejake adrese, ale na te na ktere skutečně bydli.. Tp třeba u rodicu by nic neresil kdyz by bydlela třeba u strejdy..