Nemít trvalý pobyt, co mi hrozí?

221
31.1.13 10:29

nemit trvaly pobyt co mi hrozi?

Zdravim vsechny prosim o radu co mi hrozi kdyz mi probajimatel neda trvaly pobyt? a u rodicu ho nemuzu mit dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
31.1.13 10:31

@wercis Jak to myslíš, že ti nedá trvalý pobyt? Máš smlouvu nájemní, podnájemní nebo bydlíš bez papíru, na čestné slovo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
31.1.13 10:33

A kde mas ted trvale bydliste? Jestli u rodicu, tak pokud te odhlasi, budes mit trvale na mestskem urade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
31.1.13 10:33

Jinak pokud bys nemohla mít nikde trvalý pobyt, budeš ho oficiálně mít na úřadě… ale myslím, že ti z toho nic nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
31.1.13 10:35

Pokud „nemáš trvalý pobyt“ tak jsi napsaná jako na úřad. Pro tebe to zase tak moc nejspíš nebude znamenat. Maximálně třeba při žádosti o půjčku by se ti mohla snižovat bonita.

Spíš jde o to, že stát se celkem snaží, aby měl každý nějaký trvalý pobyt, takže není úplně nejjednodušší se sám od sebe nahlásit na úřad, co jsem tak slyšela. Asi by to šlo tak, že pokud u rodičů nebydlíš, tak oni tě musí od sebe odhlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
31.1.13 10:37
@wercis píše:
Zdravim vsechny prosim o radu co mi hrozi kdyz mi probajimatel neda trvaly pobyt? a u rodicu ho nemuzu mit dekuji za odpovedi

akort myslím nemůžeš žádat o příspěvek na bydlení. Sankce snad žádné nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
31.1.13 10:39

Ja ted mam trvalak u bejvalyho pritele ale ten me odhlasi a majitel butu kde bydlim ma obavy mi tam dat trvalak :( a bejvalej mi vuhrozuje ze az me odhlasi pujde po me socialka z duvodu ze nebudu mit trvalak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
31.1.13 10:40

Trvalý pobyt ti nedává majitel ale příslušná ohlašovna na základě platné nájemní smlouvy. Pokud si ho tam nedáš a rodiče tě odhlásí z TP u nich, budeš mít TP na ohlašovně tam, kde jsi ho měla naposled, teda v obci u rodičů.

Největší problém je s doručováním pošty, takže doporučuji si zřídit datovou schránku, nebo uvést do evidence obyvatel adresu pro doručování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
31.1.13 10:40
@wercis píše:
Ja ted mam trvalak u bejvalyho pritele ale ten me odhlasi a majitel butu kde bydlim ma obavy mi tam dat trvalak :( a bejvalej mi vuhrozuje ze az me odhlasi pujde po me socialka z duvodu ze nebudu mit trvalak..

Trvalý pobyt sociálku nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.1.13 10:41

Wercis: Přečti si tuhle diskusi, hlavně vyjádření uživatele „právník“…

https://www.emimino.cz/…rankovani/6/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
31.1.13 10:44

U nás na vesnici má několik spoluobčanů trvalé bydliště na úřadě, chodí jim tam pak pošta, takže to pak bude chtít občas se informovat, jestli tam nemáš dopis.
Jinak sociálka myslím nepozná a je jim to jedno, když má bydliště někdo Horní vesnice č. p. 51, nikdo nepozná jestli to je úřad nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
31.1.13 10:47

@Alenaxxxx Jistě, že to úřad pozná, ale je jim to jedno (pokud to není např. místo podnikání, které na ohlašovně být nesmí).
Ony ty ohlašovny většinou doporučené zásilky nenechávají uložit, takže to je velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
31.1.13 11:02

Jo, to je pravda, ohlašovny většinou dopisy neukládají. Já u nás chodila proo poštu a když se objevil dopis s cizím jménem (nebyl to úředník, takže s největší pravděpodobností občan s TP na úřadě), tak jsem to automaticky vracela odesílateli.
Je pak dobrý se na tom na obci přímo domluvit nebo si zřídit POBox nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
31.1.13 11:05

@Mar__tanka1983

Já bych se teda radši spolehla na do doručovací adresu nebo datovou schránku, tam musí orgány veřejné správy doručovat ze zákona a k tomu doplňkově např. ten PO BOX pro soukromou poštu. Nejhorší je nezařídit si nic a pak ukřivděně všude tvrdit, jak jsem o žádné poště nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
31.1.13 11:09
@mag píše:
Trvalý pobyt ti nedává majitel ale příslušná ohlašovna na základě platné nájemní smlouvy. Pokud si ho tam nedáš a rodiče tě odhlásí z TP u nich, budeš mít TP na ohlašovně tam, kde jsi ho měla naposled, teda v obci u rodičů.Největší problém je s doručováním pošty, takže doporučuji si zřídit datovou schránku, nebo uvést do evidence obyvatel adresu pro doručování.

ano ale majitel musí s trvalým pobytem souhlasit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová