Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny ![]()
Ráda bych se dozvěděla víc o svém problému od někoho, kdo má přímou zkušenost. Věc se má takto. Před rokem mi byla diagnostikována IgA nefropatie-ledvinna nedostatečnost v dost pokročilém stádiu. Půl roku jsem užívala kortikosteroidy, nyní už jen léky na tlak, na kyselinu močovou, na otoky a píchám si fraxiparin.
Chceme s manželem miminko. Lékař mi to přimo nezakázal, ale povykládal mi o rizicích, které hrozí-především pro miminko.
Hrozí předčasný porod, pomalejsí vývoj miminka, menši hmotnost.. taky to může dopadnout celé špatně ![]()
A jás e ptalm, je tu někdo, kdo řešil podobnou věc? A šly byste domtoho i přes tato rizika? Miminko si moc přejeme ale opravdu mám strach..
Děkuju vám všem za příspěvek do diskuze ![]()
@Niklik píše:
Zdravím všechny
Ráda bych se dozvěděla víc o svém problému od někoho, kdo má přímou zkušenost. Věc se má takto. Před rokem mi byla diagnostikována IgA nefropatie-ledvinna nedostatečnost v dost pokročilém stádiu. Půl roku jsem užívala kortikosteroidy, nyní už jen léky na tlak, na kyselinu močovou, na otoky a píchám si fraxiparin.
Chceme s manželem miminko. Lékař mi to přimo nezakázal, ale povykládal mi o rizicích, které hrozí-především pro miminko.
Hrozí předčasný porod, pomalejsí vývoj miminka, menši hmotnost.. taky to může dopadnout celé špatně
A jás e ptalm, je tu někdo, kdo řešil podobnou věc? A šly byste domtoho i přes tato rizika? Miminko si moc přejeme ale opravdu mám strach..
Děkuju vám všem za příspěvek do diskuze
Dobrý den,
mohla bych se zeptat, jestli se Vám otěhotnění podařilo? Mám stejný problém. Děkuji!
Já mám stejnou nemoc už 5 let, zjistila se při mém prvním těhotenství. Syna jsem v pořádku donosila. V roce 2016 jsem otěhotněla znovu, doktorce se to moc nelíbilo ale nakonec to těhotenství schválila. Rodila jsem sice předčasně v 29 týdnu ale syn je zdravý. A teď jsem otěhotněla po 3 a opět se jí to moc nelíbí tak uvidíme jak to dopadne 😊 😊