Nemocné ledviny a těhotenství

63
13.9.17 19:02

Nemocné ledviny a těhotenství

Zdravím všechny :)
Ráda bych se dozvěděla víc o svém problému od někoho, kdo má přímou zkušenost. Věc se má takto. Před rokem mi byla diagnostikována IgA nefropatie-ledvinna nedostatečnost v dost pokročilém stádiu. Půl roku jsem užívala kortikosteroidy, nyní už jen léky na tlak, na kyselinu močovou, na otoky a píchám si fraxiparin.
Chceme s manželem miminko. Lékař mi to přimo nezakázal, ale povykládal mi o rizicích, které hrozí-především pro miminko.
Hrozí předčasný porod, pomalejsí vývoj miminka, menši hmotnost.. taky to může dopadnout celé špatně :(
A jás e ptalm, je tu někdo, kdo řešil podobnou věc? A šly byste domtoho i přes tato rizika? Miminko si moc přejeme ale opravdu mám strach..
Děkuju vám všem za příspěvek do diskuze :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
11.2.19 11:51
@Niklik píše:
Zdravím všechny :)
Ráda bych se dozvěděla víc o svém problému od někoho, kdo má přímou zkušenost. Věc se má takto. Před rokem mi byla diagnostikována IgA nefropatie-ledvinna nedostatečnost v dost pokročilém stádiu. Půl roku jsem užívala kortikosteroidy, nyní už jen léky na tlak, na kyselinu močovou, na otoky a píchám si fraxiparin.
Chceme s manželem miminko. Lékař mi to přimo nezakázal, ale povykládal mi o rizicích, které hrozí-především pro miminko.
Hrozí předčasný porod, pomalejsí vývoj miminka, menši hmotnost.. taky to může dopadnout celé špatně :(
A jás e ptalm, je tu někdo, kdo řešil podobnou věc? A šly byste domtoho i přes tato rizika? Miminko si moc přejeme ale opravdu mám strach..
Děkuju vám všem za příspěvek do diskuze :kytka:

Dobrý den,
mohla bych se zeptat, jestli se Vám otěhotnění podařilo? Mám stejný problém. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.5.19 13:13

Já mám stejnou nemoc už 5 let, zjistila se při mém prvním těhotenství. Syna jsem v pořádku donosila. V roce 2016 jsem otěhotněla znovu, doktorce se to moc nelíbilo ale nakonec to těhotenství schválila. Rodila jsem sice předčasně v 29 týdnu ale syn je zdravý. A teď jsem otěhotněla po 3 a opět se jí to moc nelíbí tak uvidíme jak to dopadne 😊 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí