Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Raději anonym…před pár lety jsem díky švagrové ztratila vztah s bratrem, po té ublížila mým rodičům, nemůžu jí přijít na jméno, jak se s tím naučit žít? pokaždé, když jí zahlédnu, zvedne se mi tep…
Neřešit jí, nic jiného stejně neuděláš. Co na to všechno říká bratr, a rodiče?
@Anonymní píše:
Raději anonym…před pár lety jsem díky švagrové ztratila vztah s bratrem, po té ublížila mým rodičům, nemůžu jí přijít na jméno, jak se s tím naučit žít? pokaždé, když jí zahlédnu, zvedne se mi tep…
@Anonymní píše:
Zhluboka dýchat. Co jiného?
Holky s bratrem jsem nemluvila tak šest let, za nedlouho se uvidíme na rodinné sešlosti, vůbec se mi tam nechce…
Kazdy je za sve vztahy zodpovedny sam. Vinu davej bratrovi, jestli se kvuli blbostem rozhadal s rodinou.
@Anonymní píše:
Holky s bratrem jsem nemluvila tak šest let, za nedlouho se uvidíme na rodinné sešlosti, vůbec se mi tam nechce…
Tak to nebude tak horke, kdyz se nebavi jenom s tebou. S rodici se bavi?
@Anonymní píše:
A co se teda stalo? Na té rodiné sešlosti budou i rodiče? Co jim švagrová udělala?
@Anonymní píše:
Pokud on sám tu sešlost navštíví, dělá krok ke smíření. Nemusíte se zbožňovat. Ale nemluvit spolu a nervovat se při setkání hrozně bere energii.
Jaké „sebrala mi vztah s bratrem“? Kdybyste spolu měli silný, kvalitní vztah. máte ho nadále. Zvlášť, pokud bydlíte blízko sebe, není problém se spolu vídat na kafe apod. Ono je vždycky jednodušší hledat výhradní vinu jinde.
Ahoj,
tak záleží natom, co bylo příčinou vašeho sporu či nedorozumění.
Vztah mezi tebou a bratrem nebyl zřejmě tak úplně pevný už dříve, když se cizímu člověku podařilo vaše sourozenecké pouto narušit. ![]()
Nejlepším vhodným řešením k urovnání vašich vzájemných rodinných vztahů bude, si o všem v klidu promluvit a snažit se nějakým způsobem najít kompromis. ![]()
Myslím, že je zbytečné se k sobě chovat nepřátelský a nevraživě. ![]()
Rodinná sešlost bude tou nejlepší cestou ke smíru. ![]()
@Lojzísek píše:
Jaké „sebrala mi vztah s bratrem“? Kdybyste spolu měli silný, kvalitní vztah. máte ho nadále. Zvlášť, pokud bydlíte blízko sebe, není problém se spolu vídat na kafe apod. Ono je vždycky jednodušší hledat výhradní vinu jinde.
Divné že? Proto sem se jí ptala, co se stalo, ale neodpovídá na to. Ono to bude celé asi malinko jinak ![]()
A nezarlis tak torchu na svagru? Pokud jo tak tvůj brácha není tvůj majetek. Já to zažila zase z opačné strany, kdy sestra mého manžela byla nesnesitelná a málem nam zničila vztah hned na začátku, protože si vymyslela intriky a neuvěřitelna obvinění a že mě udělala monstrum, které bylo nařčení z neuvěřitelných věci a dodnes to jde mimo moje chapani. A prostě tak byla a je jen žárlivka a zavaistivka co nikdy nevyrostla z mindraku, že najednou není středem vesmíru pro svého bratra. Někdy had se skrývá za dobrými úmysly.
@Lojzísek píše:
To taky vždycky neplatí. S bratrem jsme byli od malička jak dvojčata, měli jsme stejné kamarády, chodili spolu na party, jezdili na výlety, dokonce jsme byli nějakou dobu spolubydlící. Pak přišla ženská, která mě od začátku nesnáší (aniž by k tomu měla důvod, v podstatě se doteď neznáme, viděla jsem ji jednou v životě mezi dveřma a pak až na jejich svatbě) a najednou ho nezajímám ani já, ani jeho vlastní neteř, v podstatě ani naši rodiče. I silný vztah se může lehce zničit.