Nemůžu zhubnout 3 roky po porodu stejná váha

Anonymní
21.6.20 12:23

Nemůžu zhubnout 3 roky po porodu stejná váha

Ahoj, vim, že takových diskuzi je tu spoustu, ale nedá mi to a napíšu svoji.
Jsem čerstvě 3 roky po porodu dcery.Od porodu jsem nezhubla ani deko. Defacto tři roky se snažím marně zhubnout. Mám stalou váhu 65 kg, což je při výšce 160 cm opravdu hodně. Před druhým těhotenstvím jsem měla 49 kg. Takže mám nahoře 15 kg.Jsem z toho nešťastná. Po prvním porodu jsem zhubla tak, že jsem skoro nejedla. Stačil mi jeden rohlík, jen tak pro představu…Ze zoufalství jsem e obratila na vyživoviho poradce, ve finale po třech měsících jsem přibrala, protože jsem jedla pravidelně a vic, než je moje telo zvyklé. Pak jsem zkoušela zase jíst 300 kcal denně, vydržela jsem 2 měsíce a to jsem zhubla 3 kg, které se do pár tydnu vrátili, když už jsem to prestala hlídat, ale i tak jsem se nedostala nad 1000 kcal. Nejsem zvyklá jíst pravidelně 2000 kcal, nikdy jsem tak nejedla, když jsem chodila na školu ještě, domů jsem se vracela večer a zároveň moje první jidlo a pak spanek. Pak jsem zase zkoušela zvýšit zátěž, chodívala jsem 20 km denně a vůbec se to ani v cm neprojevilo. Opravdu už nechapu, jak se dá zhubnout. Jsem už zoufalá. Stitnou zlatu mám v pořádku. Koukám se na hubené kamarádky, jak jí, kdybych takhle jedla ja, tak mám 100 kg.Po prvním porodu jsem zhubla asi po 9ti měsících, teď po třech letech stejna váha, jako kdyz mě připouštělu z porodnice.Uz opravdu nevím jak dál.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
21.6.20 12:29

No ono nemáš zas tak velkou váhu, aby to šlo rychle to hubnutí. JdU zhubnes 2-3kh za měsíc, je to ok. Doporučuji pravidelnou stravu, bez příloh, hodně zeleniny, pít jen bodů a neslazený čaj. A pohyb, nejlépe kardio. Například běh obden. Jestli chceš nastartovat metabolismus, hodně pomáhá detox. Třeba tři dny. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
21.6.20 12:40

Ahoj najdi si stránky mjt (michal josef toth) je tam kalkulačka a vypočítá ti kolik jíst a kolik je bazal, kcal které tvoje tělo potřebuje aby fungovalo, dokud pomalu nezačneš jist tak nezhubneš na trvalo protože ty své tělo tyráš hlady a boji se zhubnout protože ví že mu potřebné živiny nedáš. Ja si stáhla k tomu ještě kaloricke tabulky píšu si každý den už 3 měsíce, cvičim podle appky fitify a mám dole 7kg. To že jsi jako první při zvýšení jídla přibrala je normální když zapojiš pohyb časem to jde dolu a hlavně mizí i cm a to je také hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.6.20 12:41

1. máš mírnou nadváhu, není potřeba sahat k ničemu drastickému -jen spíš pomalu měnit zaběhané zvyky směrem ke zdravěnšjímu fungování - on se pak přizpůsobí i tvar těla. Naopak, když si vážila pod 50 kg, tak si byla vyloženě droboučká a hubená.

To už se nevrátí, s tím je potřea se smířit - prostě už z tebe je dospělá žena, ne drobná holka. Je více než žádoucí přehodit si v hlavě že se chceš naučit být dobře v těle co máš v současné fázi a dovést ho do nejzdravěnšjí možné podoby, než se ničit tím, že už nikdy nebudeš vypadat jako před porodem.

Tou nesmyslnou hladovkou sis poničila metabolismus a potřebuješ ho srovnat - tedy musíš jíst tak, aby si pokryla svůj bazální metabolismus. To fakt není 2000 kcal - v tvém případě to je 1400 kcal. Aby si měla jistotu, že jíš dostatečně - protože výpočet je jen orientační, potřebuješ k tomu přidat 140 kcal navíc - tedy 10%. To je zaokrouhleně 1600 kcal.

Dokud jíš méně než 1000 kcal, máš metabolismus v krizovém modu a produkuje spoustu hormmonů, které zabrańují tomu, aby pálil tukové zásoby, protože díky evoluci počítá s tím, že když je dlouhodobě mírný hlad, tak přijde ještě horší a je třeba mít tuk do zásoby.

Takže prostě musíš začít jíst víc a to jíst správně. TEdy s dostatke bílkoivn - tak 70-80 g, složitými sacharidy - cca 250-300 g a zbytek tuku - to je v tvém případě 40-50 g tuku denně. Ideálně aby z toho bylo 20-30 g vlákniny, která zároveň pomůže tomu, aby si měla co nejpestřejší střevní mikrofloru, která ti pak pomůže opravit metabolismus do správného rytmu. A vlákninu chceš co nejpestřešjí - z celozrnných obilovin, luštěnin, pseudoobilovin, ovoce, zeleniny, semínek - zejména slizutvroných jako je len, chia, psylium atd, ořechů, hub a mořských řas.

Přes to nejede vlak a musíš to vydržet dlohodobě. Je lepší jíst víc a o něco víc se pak hýbat, než zase spadnout do hladovění.

Aby si pálila tuk, tak se k tomu potřebuješ hýbat a to tak, aby si spálila o cca 15-20% energie víc, než přijmeš. Ze začáktu spíš míń, protože musíš uklidnit metabolismus a vysvětlit mu, že hladovka už nebude. V tvém případě potřebuješ spálit to je cca 1840-1900 Kcal denně. 1400 spálíš tím, že vůbec existuješ, takže tím pádem ti na cvičení zbývá 400-500 kcal denně. Jakmile na sebe budeš děsně tvrdá a budeš cvičit daleko víc, tak se začnou vyplavovat stresové hormony a metabolismus bude spalovat jen velmi, velmi neochotně.

NA tvém místě bych střídala nějaké kardio - ostrá chůze, plavání, kolo, tanec, koně, cokoliv s dvěma náročnějšími silovými cvičeními zaměřenými především na zpevnění jádra - tedy hluboko uložených svalů. a nějaké jednoduché protahování ráno a večer.

takže - víc a lépe jíst a lépe se hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
21.6.20 12:44

Neprijde mi, že bys měla zas tolik kg. Jinak máš podle mě totálně zes**nej metabolismus tím tvým nejezenin. Když jíš tak málo, tak si tělo dělá zásoby. Obrátila bych se zase na toho výživového poradce a tentokrát ho poslouchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
21.6.20 12:44

Mně se to začalo hýbat až po roce a půl. Chodila jsem taky hodně, ale až když jsem začala pravidelně cvičit, šlo to dolů. Chodím dvakrát týdně na kruhové tréninky a jednou týdně kolo. U tebe je dle mého problém v jídle, protože hladovís a když se už konečně najíst, tělo si dělá zásoby. Chce to pravidelnou stravu dlouhodoběji a intenzivnější pohyb.

• Citovat
  • Upravit
12983
21.6.20 12:52

Máš naprosto zmršený metabolismus tím, žes defakto propadla mentální anorexii, pokud píšeš pravdu.
Dle mého bude trvat hodně dlouhou dobu, než si tělo dáš do pořádku a ze začátku určitě ještě trošku i přibereš. Ale vzhledem k tomu, jakým způsobem jsi se k sobě dlouhodobě chovala, by to asi chtělo lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.6.20 12:59
@Anonymní píše:
Jsem čerstvě 3 roky po porodu dcery.Od porodu jsem nezhubla ani deko. Defacto tři roky se snažím marně zhubnout. Mám stalou váhu 65 kg, což je při výšce 160 cm opravdu hodně. Před druhým těhotenstvím jsem měla 49 kg. Takže mám nahoře 15 kg.Jsem z toho nešťastná. Po prvním porodu jsem zhubla tak, že jsem skoro nejedla. Stačil mi jeden rohlík, jen tak pro představu…Ze zoufalství jsem e obratila na vyživoviho poradce, ve finale po třech měsících jsem přibrala, protože jsem jedla pravidelně a vic, než je moje telo zvyklé. Pak jsem zkoušela zase jíst 300 kcal denně, vydržela jsem 2 měsíce a to jsem zhubla 3 kg, které se do pár tydnu vrátili, když už jsem to prestala hlídat, ale i tak jsem se nedostala nad 1000 kcal. Nejsem zvyklá jíst pravidelně 2000 kcal, nikdy jsem tak nejedla, když jsem chodila na školu ještě, domů jsem se vracela večer a zároveň moje první jidlo a pak spanek. Pak jsem zase zkoušela zvýšit zátěž, chodívala jsem 20 km denně a vůbec se to ani v cm neprojevilo. Opravdu už nechapu, jak se dá zhubnout. Jsem už zoufalá. Stitnou zlatu mám v pořádku. Koukám se na hubené kamarádky, jak jí, kdybych takhle jedla ja, tak mám 100 kg.Po prvním porodu jsem zhubla asi po 9ti měsících, teď po třech letech stejna váha, jako kdyz mě připouštělu z porodnice.Uz opravdu nevím jak dál.

Můžeš být podvyzivena, tělo pak vše ukládá.. Poradila bych se s odborníkem.. Nejíst není způsob, jak zhubnout.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26881
21.6.20 13:11
@Anonymní píše:
Jsem čerstvě 3 roky po porodu dcery.Od porodu jsem nezhubla ani deko. Defacto tři roky se snažím marně zhubnout. Mám stalou váhu 65 kg, což je při výšce 160 cm opravdu hodně. Před druhým těhotenstvím jsem měla 49 kg. Takže mám nahoře 15 kg.Jsem z toho nešťastná. Po prvním porodu jsem zhubla tak, že jsem skoro nejedla. Stačil mi jeden rohlík, jen tak pro představu…Ze zoufalství jsem e obratila na vyživoviho poradce, ve finale po třech měsících jsem přibrala, protože jsem jedla pravidelně a vic, než je moje telo zvyklé. Pak jsem zkoušela zase jíst 300 kcal denně, vydržela jsem 2 měsíce a to jsem zhubla 3 kg, které se do pár tydnu vrátili, když už jsem to prestala hlídat, ale i tak jsem se nedostala nad 1000 kcal. Nejsem zvyklá jíst pravidelně 2000 kcal, nikdy jsem tak nejedla, když jsem chodila na školu ještě, domů jsem se vracela večer a zároveň moje první jidlo a pak spanek. Pak jsem zase zkoušela zvýšit zátěž, chodívala jsem 20 km denně a vůbec se to ani v cm neprojevilo. Opravdu už nechapu, jak se dá zhubnout. Jsem už zoufalá. Stitnou zlatu mám v pořádku. Koukám se na hubené kamarádky, jak jí, kdybych takhle jedla ja, tak mám 100 kg.Po prvním porodu jsem zhubla asi po 9ti měsících, teď po třech letech stejna váha, jako kdyz mě připouštělu z porodnice.Uz opravdu nevím jak dál.

Mas rozhozeny metabolismus. Za to se ti organismus pomsti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
21.6.20 13:31

Já to mám podobné, jak ty. Prostě ať se snažím sebevic, nehubnu ani nepribiram. Jim pravidelně, ovoce, zeleninu, ořechy i normální jídlo teda jako je kuře na paprice, pecivu se vyhýbám. Teď jsem začala běhat, jenže není tolik času (nemá mi pořádně kdo hlídat děti), takže to vychází na 1-2 týdně a zařadila jsem víc bílkovin. Cítím se líp, ale váha se prostě nehne. Připadá mi, že je to hodně tím, co vše jsem zkoušela a taky s přibývajícím věkem… Kamarádka to samé, ale ta má větsi nadváhu. Já mám 35 let, 168cm 69kg. Stačilo by mi zhubnout 5kg ale nejde to prostě. Taky nevím, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
21.6.20 13:35

@Mallorka měřís se? Já hmotnostne dolů taky moc nejdu, ale objemove jo. Podle mne už jsem nabrala nějakou svalovou hmotu a to se váhové moc neprojeví.

• Citovat
  • Upravit
4535
21.6.20 19:16

@lolink nemerim se, ale připadá mi, že mám pevnější břicho a zmizela mi celulitida, kalhoty mi připadá, že už nemám tak obsponovane. Asi účinky to má, ale začínám. Začínám znovu jist, tak já se má, tudíž snídat, jist dopoledne, večer přiměřeně. Rano vodu s citronem, sladké pouze v ovoci, úplně minimálně kousek buchty a to vždy jen dopoledne. Hlavní je nepribrat. Jsem ve věku, že kdybych prasila, tak jako před tricitkou, mám klidně za půl roku 10kg nahoře ani nemrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
22.6.20 08:34

@Mallorka tak vidíš, hubnes. Na váhu se vyprdni a měr se. Mne se váha nehne, ale v pase mám o pět cm méně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková