Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, znám to, bylo to úplně stejné. Hodně jsem mu ustupovala, asi jako ty, měl maminku. A co se naučil lézt, je to o dost lepší. Časem bude trošinku samostatnější, a já už si zajdu i do vany, on si prostě hraje vedle mě, leze kam potřebuje. Vařím, on si vedle hraje, je poblíž, ale už u něho nemusím prostě sedět a asistovat neustále. Myslím, že jak bude holčička větší a bude lozit, že se to zlepší. Jinak radu nemám, žádné vyřvávání u nás taky nepanovalo.
@Anonymní píše:
Tatinka i pribuzny samozrejne mam, ale tatinek chodi do prace, a pribuzny preci k nam nebudou chodit kdyz potrebuju na wcja nemluvim o pulhodinovym revu, ale treba par minut kdyz si potrebuju dojit na zachod. A ja ji nechci nechat brecet proot nechapu jak to delaji ostatni, nechodi na zachod, necisti si zuby?
Tak proste chodi na ten zachod i s ditetem, zuby si take cisti za jeho asistence. Vzdyt se jedna o velmi kratke obdobi. Navic zuby a sprchu lze vyresit brzy rano pred odchodem muze do prace, uklid po jeho prichodu. A zmodernizovat domacnost, mycka, susicka, roboticky vysavac a clovek temer nema co delat.
@Cuddy píše:
Pokud se potrebuji najist, vezmu dite na klin. Obcas place i tam, tak do sebe jidlo rychle nahazim, ale najim se. Ale treba internet proste par mesicu pocka…
Vážně teda nemám nárok na 10 minut odpočinku během té 11 - 12 hodinové směny? Ona mi moc nespí. Přes den jen někdy. A momentálně jí jinak opravdu musím být furt za zadkem. Neexistuje abych jí dala do ruky něco, co jí zabaví - to fakt nejde. Baví jí jen se šplhat nahoru a tahat věci z polic ![]()
Otevřeně tedy přiznávám a podepíši to klidně vlastní krví, že nejsem supermatka, která dkáže 11 - 12 hodin být v pozoru, chodit na wc s dítětem v náruči, stejně tak jíst a po této směně bez minuty odpočinku ještě uklidit a připravit byt na další den. ![]()
@sladke-mameni píše:
Zakladatelko, máme to podobné, teď 8m. Háčkuji se do diskuze a jsem zvědavá na další radyJá teda vyhlížím jaro, že budeme víc venku než teď.. a taky to bude takový optimističtější.
Přesně! Já se taky na jaro těším… že budem moci chodit víc ven… ![]()
Byt stejne proste nejak zapezpecit budete muset. Knihovnu prisroubovat, tezke bichle dat z dosahu. Jake elektricke draty? Jako ted ji treba uhlidas, nebo das do ohradky, ale co kolem dvou let? Z ohradky vyleze, bude mnohem napaditejsi ve vymysleni kravin..pochybuju, ze ji budes chtit brat ve dvou letech na wc, kdyz ted Ti to vadi..jako neni nic strasneho, kdyz si tu chvilinku porve, ale me by to treba na wc s rvoucim ditkem v jiny mistnosti neslo
proste ten byt uzpusobte a bude lip.
A proc tak vadi, ze bude tahat veci z polic? aspon bide chvilka kyzeneho klidu ![]()
Vim jak ti je mam takove dite uz skoro 6.mesicu…ted je to tedy trochu lepsi, dokaze se na chvili zabavit, ale do 4.mes. jsem mela doma fakt bordel a skoro nevarila. Udivuje me, ze dite v 10.mes..je stale takove, v tomto veku si uz deti dokazi pohrat. Nestalo se u Vas neco? Ze ma takovy stach byt sama.
@Anonymní píše:
Tatinka i pribuzny samozrejne mam, ale tatinek chodi do prace, a pribuzny preci k nam nebudou chodit kdyz potrebuju na wcja nemluvim o pulhodinovym revu, ale treba par minut kdyz si potrebuju dojit na zachod. A ja ji nechci nechat brecet proot nechapu jak to delaji ostatni, nechodi na zachod, necisti si zuby?
zuby jsem si čistila než odešel tatínek, nebo s ní, postavila jsem jí k židli k umyvadlu a než jsem nandala pastu, buď tlačila židli proti zdi, tak si mákla, ale nikam nešla a i když šla volnou cestou, tak za ty tři vteřiny nikam moc nezdrhla a pak jako jde jednou rukou usměrňovat židli a druhou si ty zuby čistit… jinak proč by tvoje máti nebo tchýně nemohla během dne přijít a pomazlit se s vnoučátkem, zatím co ty se osprchuješ?
Tak základ prostě je uzpůsobit byt tak, aby byl pro dítě bezpečný. Nebo to jí budeš příští minimálně tři roky stát neustále za zadkem? Jaký je problém, aby se při tvém jídle batolila někde vedle? Přeci na ni vidíš, tak v případě potřeby zasáhneš, ne? U prvního jsme měli ohrádku jako odkladiště hraček, u druhého vůbec ne. Dovedu si představit, jak by se mnou vyběhli
A normálně jsem jedla, chodila na záchod, uklízela a vařila
Žijí oba a pád vyžadující kontrolní rentgen hlavy byl jen jeden (v momentě, kdy jsem stála metr od dítěte), zranění vážné žádné…
@Anonymní píše:
Máme maličkatý byt - nemůžu sedět (kouknout na net, pít, jíst) a zároveň jí hlídat - fakt to nejde. Má ted´ období, kdy si chce pořád stoupat, ale nohy jí vůbec neudrží (vlastně se na ně ani sama nedostane, vytahuje se za ruce), není tu pro ní bezpečno - nechce si hrát na podložce s hračkama. Leze po knihovně, v kuchyni na polici, na elektrické dráty, opírá se o židli…Když půjdu na záchod, nechám jí na podložce - něco se jí stane. Minimálně si nabije pusu - poleze někam, kde to není bezpečné. Celé dny s ní sedím na zemi a držím jí nebo jí odnáším od knihovny, skříně, elektriky. Máme 2kk - nelze to tu uzpůsobit
Chápu, že musím dítě hlídat - chápu, že to všechny znáte!! Trápí mě, že jí musím nechat řvát a ona fakt řve nepředstavitelně.
Je to asi období… no, snad to tedy přejde…
No, taky když se vytahuje pouze za ruce, tak asi po té knihovně moc vysoko nevyleze, tak ji prostě přišroubujte ke zdi, aby ji neotočila na sebe a jinak ať si na zem klidně spadne, zas z takové výšky to nebude… o židli ji taky nech opírat, co je v tom za problém, dráty zajisti a máš to. Přijde mi, že svou zbytečnou úzkostlivostí vytváříš problémy, tam kde nejsou.
@Anonymní píše:
Vážně teda nemám nárok na 10 minut odpočinku během té 11 - 12 hodinové směny? Ona mi moc nespí. Přes den jen někdy. A momentálně jí jinak opravdu musím být furt za zadkem. Neexistuje abych jí dala do ruky něco, co jí zabaví - to fakt nejde. Baví jí jen se šplhat nahoru a tahat věci z polic
Otevřeně tedy přiznávám a podepíši to klidně vlastní krví, že nejsem supermatka, která dkáže 11 - 12 hodin být v pozoru, chodit na wc s dítětem v náruči, stejně tak jíst a po této směně bez minuty odpočinku ještě uklidit a připravit byt na další den.
jak píšou přípevnit police a jejich hodnotný obsah posunout mimo dosah… malá měla dole letáky a co vytáhla, mohla začít trhat..
@Anonymní píše:
Vážně teda nemám nárok na 10 minut odpočinku během té 11 - 12 hodinové směny? Ona mi moc nespí. Přes den jen někdy. A momentálně jí jinak opravdu musím být furt za zadkem. Neexistuje abych jí dala do ruky něco, co jí zabaví - to fakt nejde. Baví jí jen se šplhat nahoru a tahat věci z polic
Otevřeně tedy přiznávám a podepíši to klidně vlastní krví, že nejsem supermatka, která dkáže 11 - 12 hodin být v pozoru, chodit na wc s dítětem v náruči, stejně tak jíst a po této směně bez minuty odpočinku ještě uklidit a připravit byt na další den.
Slovem narok se zbytecne plytva. To je na tobe, ale nechat dite plakat a sedet vedle na netu, to by nebylo nic pro me. Mne obcas take dite place, napriklad kdyz musim vyklidit susicku, abych nemusela zehlit, ale mam ho vzdy u sebe a v tu chvili vic nabidnou nemohu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, maminky.
Stále někde narážím na to, že „dnes už se děti nenechávají vyřvat“, že se „nenechávají vědomě plakat - o samotě“… OK, dobře. Já nechci své dítě (10 měsíců) trápit! Mrzí mě, když pláče. Ale!! Je mi to líto, ale já fakt nevím, jak to udělat!!! Třeba ted´ - jsem s ní od rána půl osmé. Byly jsme na kurzu, rodinném centru, pak na procházce se psem. V kočáru spala asi půl hodiny. Domů jsme přišly kolem druhé… Já si prostě potřebuju dojít na záchod, napít se. MUSÍM ji odložit do ohrádky, prostě musím. A ona tam usedavě řve, že to musí slyšet na druhém konci města!Potřebuju uklidit po snídani. A taky si chci na 10 minut dát nohy nahoru, napít se čaje, něco sníst…
Ano, šátek používám, ale že bych se šátkem šla na wc… to nechodím
Stejně tak uklízení je neefektivní, s navázaným dítětem.
Když se chystám ven, připravuju tašku, oblečení pro mě, pro ní, čistím si zuby - prostě jí musím odložit, a v tu ránu řvě a já jí MUSÍM nechat řvát! Jinak bychom ven nešlyJako - jak to děláte vy, co tedy máte spokojené dítě, které nikdy nenecháte řvát a plakat…!? Já už nevím, jsem na dně
![]()
Ty nemas zadny babicky, dedecky, tatinka? To si nejvic odpocinu, kdyz vezme dti nekdo ven, byt na hodinu. Driv jsem surovala, ted na to prdim, sednu k internetu a nebo jenom cumim. ![]()
@katyna1984 píše:
A proc tak vadi, ze bude tahat veci z polic? aspon bide chvilka kyzeneho klidu
Převrhne na sebe knížky…? Nebo rovnou celou polici…
No - to bude klid… až jí to zavalí
![]()
@Anonymní píše:
Převrhne na sebe knížky…? Nebo rovnou celou polici…No - to bude klid… až jí to zavalí
![]()
si ten problém vytváříš, jestli tě baví štěžovat si, tak si stěžuj, ale trochu to zmátlo, zezačátku to vypadalo, že chceš poradit… ![]()