Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gosi píše:
takže ani tak nejde o zdraví, ale o možnost volby?
To sis má sova špatně interpretovala. O zdraví jde především, jen k němu máme každá jinou cestu
.Já respektuji tu Tvou a totéž vyžaduji od tebe.
@mgdln píše:
Já moc dobře vím, kdy se indikují ATB, ale je třeba podráždit tvouj mozek ve kterém přebývají různé nemoci.
jako spalničky, žloutenka a jiné přežívají na mozku? pááni… ![]()
@Anonymní píše:
Mam dotaz. V zime rikal v TV pan Chlibek, ze druhou davku MMR posunou na 7 let protoze ty dve davky vakciny tak rychle po sobe nefunguji jak mely a onemocnely i ockovany deti loni v Usti. Takze kdyz jsme si vyplejtvali 2 vakciny a mame treba 6 ti lety dite kterymu to ale asi nefunguje, tak co ted? To mi ted prijde chytrejsi svagrova ktera si druhou davku vysetrila a chce ji kdyz tak dat pichnout ted. Pry to zabira i 72 h po nakaze a rok 100%. Tak nevim zda nebylo lepsi pockat. Pry to z tech zahranicnich studii vidi, ze je ucinnejsi ockovat druhou davku pozdejc.
Prosim o anonymitu. Svagrova je desnej šťoura
No jo, na našich dětech se otestovalo, že to tak nefunguje. Stejně jako se testuje teď Hexacima… A mimochodem pro ty, co nevěří, že očkování dokáže zabít, článek: http://www.rozhlas.cz/…ana--1407726. Ale zase nezapomeňte podotknout, že se to píše na internetu, takže to není pravda nebo že určitě za to nemůže očkování ![]()
A ještě jeden článek o tom samém: http://svobodnenoviny.eu/…-spalnickam/. Dávám to sem, protože jsem si na to vzpomněla při čtení o té Indii. A v Africe jsou schopní naočkovat děti dva týdny po sobě a totálně nemocné. No jo, testují. A to jsem nikde nečetla, ale slyšela od člověka, který tam pracuje a viděl to na vlastní oči. Takže se Vás ptám: chcete dělat ze svých dětí pokusné králíky? Jak vidím, tak někteří dělají, když i po NÚ dál očkují. Dokonce i proti doporučením!
@Marta Vondrackova píše:
@Patejl1 Zdravím,
a o co jde Vám? Pokaždé přispějete nějakým moudrem a když Vám na něj někdo konstruktivně odpoví, již se nehlásíte a navážíte se do dalších lidí. Kdo jste a co je tedy Váš názor? Jakou máte zkušenost s očkováním? Proč sem přispíváte a čeho chcete docílit? Nechápu…
Dokud jsem byl u počítače (do 17:30) odpověděl jsem na všechno.
Do nikoho se nenavážím.
Jde mi o oddělení faktů od spekulací. A můj názor je středový, protože fanatizmus v každém směru je špatný. mimochodem, stačí si najít cca 10 stránku když jsme odcházel kde jsem celý svůj názor shrnul v několika bodech.
A co jde Vám? Vádí vám moje kritické argumenty na které nevíte co říct?
@Patejl1 Jasně a proto tuberu zrušili, že. Neexistuje proti ní imunita. Ani přirozená a ani očkováním. Dále bez komentáře a čekám na odpověď, proč tedy přispíváte, čeho chcete docílit a jaké máte zkušenosti s očkováním.
@iunka To jsou ale články docela od věci, tam šlo o špatnou manipulaci s vakcínami a kontaminaci. Zdravý jedinec po podání správně připravené vakcíny rozhodně neumře!
@mgdln píše:
V tom případě jsi hlupák. Nikdo tady nemluví, že bude nemocen chodit do kolektivu.
To ne, ale mluvím o tom, že nějakým způsobem chráním kolektiv před nějakým rizikem.
Ono TBC není taky zdaleka tak nakažlivá, aby se v kině někdo nakazila, ale riziko není nulové.
Ahoj, já mám děti teda naočkované, ale jinak jsem pro svobodu očkování, myslím, že většina by stejně očkovala, tak by se ta proočkovanost udržela, jen bych to podmínila, třebas sepsáním nějaké žádosti nebo prohlášení, proč nechci očkovat, čistě jen proto, aby neočkovali skutečně jen ti, kteří se o tu problematiku zajímají a vědí, proč to dělají a ne ti, kteří by se na to prostě vykašlali, když to není povinné.
Jinak bych určitě ocenila monovakciny a možnost výběru, co a kdy naočkovat, třebas miminko mi přijde zbytečné očkovat na tetanus, obrnu nebo žloutenku, kde by k takovým nemocem přišlo, zrovna tak zarděnky a příušnice bych očkovala až v pubertě jak to bylo za nás.
@Patejl1 Nevšimla jsem si, že bych na něco nereagovala a neměla své stanovisko. O čem to mluvíte? Mě jde o svobodu. Svobodu slova, názoru a převzetí odpovědnosti. Jde mi o to, aby neschválili novelu zákona 258/2000 Sb.
@Marta Vondrackova píše:
@Patejl1 Jasně a proto tuberu zrušili, že. Neexistuje proti ní imunita. Ani přirozená a ani očkováním. Dále bez komentáře a čekám na odpověď, proč tedy přispíváte, čeho chcete docílit a jaké máte zkušenosti s očkováním.
TBC zrušili a rok na to obnovili pro rizikové skupiny jako povinnou.
@lucenka píše:
A proto bych brala monovakcínu. Štve mě, že pokud bych se chtěla nechat přeočkovat, tak musím zároveň i příušnice, které jsem prodělala a zarděnky, kde je delší účinnost očkovací látky.
Byt na trhu monovakcina, take na to koukam jinak.
K tomu očkování od 9týdnů - mě moje dr řekla, když jsem chtěla odložit očkování ve 3m hexavakcínou, že ted se povoluje už od 9týdnů a že ona to NIKDY NEDĚLÁ, že až po 3m - což mě překvapilo, protože je výrazně proočkovací - moje kamarádka, co se mnou byla v porodnici, máme stejně staré děti a chodí ke stejné dr, ona není proti očkování - její dítě klidně tatáž doktorka naočkovala 14 dní před 3m -takž asi tak to je, jak si to každý pediatr „vymyslí“.
Nejhorší je na tom to „lhaní“ a obelhávání rodičů ![]()
Příspěvek upraven 24.02.15 v 11:47
@Patejl1 píše:
To ne, ale mluvím o tom, že nějakým způsobem chráním kolektiv před nějakým rizikem.Ono TBC není taky zdaleka tak nakažlivá, aby se v kině někdo nakazila, ale riziko není nulové.
Milý soudruhu, vy chráníte kolektiv? Já ho chráním také. Nechci, aby za x let žili má budoucí vnoučata v gestapáckém státě. Nechci aby se mé děti, nacházeli ve zdegenerované skupině nemocných dětí. Není normální být nemocný. Mít neurolgické poruchy, ekzémy, cukrovku, různé syndromy, apod. Není normální marodit a brát léky.
Ve finále, co je mi do masy lidí. Mě stačí menší skupina obyvatelstva k životu. Očkujte se, ale mě vynechte. Je to mé rozhodnutí a mělo by být respektováno.
@Marta Vondrackova píše:
@Patejl1 Nevšimla jsem si, že bych na něco nereagovala a neměla své stanovisko. O čem to mluvíte? Mě jde o svobodu. Svobodu slova, názoru a převzetí odpovědnosti. Jde mi o to, aby neschválili novelu zákona 258/2000 Sb.
Myslel jsme o co jde ohledně mně, protože já taky reaguji na všechno.
Svoboda padla v 70 letech. S potíraní svobody tam, kde přinese užitek ostatním mám daleko menší problém (očkování, trestní právo), než tam kde je svoboda potlačena a člověk ovlivňuje jen sebe nebo svoji rodinu (vzdělávaní, výchova, způsob života etc.)