Neočkující rodiče zaplatí pokutu až 10 000 Kč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30836
24.2.15 13:27

Myslím, že ani pokuta 10 000 Kč neodradí rodiče, kteří nechtějí děti očkovat. S pokutování a „perzekucí“ rodičů, kteří se rozhodli se informovat a odvážili se nejít jako stádo s davem nesouhlasím.
Já jsem pro očkování, i když nemám dobrou zkušenost. První dítě mělo reakci na perevenar v jednom roce, které nebyla ani omylem uznána jako reakce na očkování, pouze jako „prudká alergická reakce na něco“ (vyjádření dětské doktorky). Druhé dítě nechám očkovat povinným očkováním, ale v pozdějším věku než se doporučuje.
Podle mého by se mělo spoustu věcí změnit, represe za vlastní názor v dnešní době je „nepochopitelná“ kor s naší státní minulostí.
1. nevím jak, ale musel by se zmenšit tlak/uplácení pediatrů, poslanců a všech, co rozhodují - odstavit farmaceutické firmy a jejich loby, kterým jde jen zisk a peníze, nebudeme si přece nalhávat, že v dnešní době někdo postupuje eticky a v souladu s „dobrými mravy“ když má vidinu výdělku  – všechno je o penězích, bohužel
2. změnit očkovací schéma – začínat později, používat jednodušší vakcíny, za každou cenu netlačit do miminka 3 dávky s měsíčním rozestupem, když může ten rozestup být až 6m
3. zajistit pro pediatry povinné „proškolování“ nebo jak to říct, naučit je, aby podávali rodičům relevantní informace, aby podávali vůbec nějaké informace, i třeba ty negativní. Aby nestrkali hlavu do písku, když se objeví negativní reakce, aby byli ochotni diskutovat a postupovat individuálně a rozumně se dohodnout s rodiči v rámci možností.
Mě samotné přijde nejhorší lhaní a bagatelizace od dětských lékařů, kterým člověk svoje dítě „svěřuje“ do péče a pevně věří, že pro něj chtějí to nejlepší, jako chce rodič sám.
Strašení a vyhrožování hygienou a sociálkou, nepravdivé informace o možných variantách očkování a o možných rozestupech každé dávky, vůbec neupozornění na reakce, které mohou nastat kromě „mírné horečky“ - dneska každý, kdo umí číst a používat internet si může informaci ověřit, tak nevím, proč se musím s doktorkou v ordinaci dohadovat o tom, že mi lže do očí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
24.2.15 13:27
@mgdln píše:
Gosi, ale ty pořád nerozumíš tomu, že kdyby nespustili celoplošné očkování dětí před lety (nebo se na něj teď vykašlali), neměla jsi téměř žádnou šanci prodělat spalničky, zarděnky ani příušnice v dospělém věku, protože by jsi je prodělala v dětství. A myslím že pro těhotnou, pro její plod, jsou nebezpečné zarděnky.Spciálně u výše zmíněných nemocí mi očkování přijde jako totální zhůvěřilost a kontraproduktivní.

znovu, všechny, opravdu všechny děti, než bylo očkovaní ty nemoci prodělaly? opravdu neexistoval nikdo, kdo tu nákazu v dětství prošvihl a nemohl to dostat později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
24.2.15 13:30

@acimedaca no, to lhani a delani z lidi blbce mi na tom taky dost vadi. Nevim, proc to ti doktori delaji, proc de facto pohrdaji svymi klienty.

• Citovat
  • Upravit
30836
24.2.15 13:33
@BabyBella píše:
To mi není jasné, proč nejsou teda pediatři za jedno?! Když je bezpečnější očkovat až od 3 měsíce proč to nedělají všichni?! Kamarádce taky naočkovala obě děti až od 3 měsíce, automaticky. Proč tak a jinde jinak?!!!

Prostě doktor je doktor, že, to je ten co tomu rozumí. Mě by nemělo ani napadnout se s ním dohadovat, vždyť já jsem ten laik. A jako pediatra neřeším dopředu, protože by mě ani nenapadlo, se pitvat v očkování nebo nějakých přístupech a proč se očkuje tak a proč ne dříve. Hlavně se se mnou ten pediatr ani nebaví. Proč? protože jsem laik. Jako já své doktorce důvěřuji, má mnoholetou praxi.

To co tady čtu mě tedy hodně děsí! Snad ti odborníci, výrobci vakcín a sukl VĚDÍ co dělají ne? I oni si nechají naočkovat svoje děti, svoje vnuky a vnučky.

Očkování se často mění, nedávno se očkovalo povinně proti TBC. Uvidíme co bude za 10 let.

To není přece sranda. Jde o životy dětí. Když přemýšlím jako laik, tak očkování je tu pro to, aby nás jako společnost ochránilo proti těžkým a vážným nemocem.

Je to opravdu hrozné, co jsem se tu dočetla, velmi mě to mrzí. Ale pořád prostě věřím.

Nechci se s nikým hádat, jen uvažuji, nejsem pro to ani to.

a k otázce: Kdo očkovat nechce, tak ho ani pokuta nezastaví. Jako to jsou skálopevně přesvědčení lidé. Žádná pochybnost.

Když jdu s dětmi k doktorce, klepe se mi srdce, protože nikdy nevíme co se může stát.

no já se obávám, že je to proto, že dneska jsou za vším peníze - mediální masáž večer co večer cpe do rodičů že rotaviry jsou nebezpečné a že Lukášek prodělal pneumokoka a ohluchl - ano, rotaviry jsou nebezpečné a Lukášek měl „smůlu“ ale zase z toho mediálně určitě něco vytěžil.
Podle příbalového letáku u vakcíny jsou stanovené určité termíny a ty by měl lékař dodržet - ale zároveň by si měl uchovat vlastní logický rozum a přistupovat individuálně. Pravděpodobně je jednodušší dělat to pořád stejně a bez ohledu na všechno, hlavně, že mám udělanou čárku za použitou vakcínu a tím to pro mě hasne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.2.15 13:35
@pe-terka píše:
tak neočkovaní si to vyřeší mezi sebou, a s očkovanýma je to tak, jak píšeš, prostě diskutabilní..Hele, vem v potaz, že ty nemoci nejsou smrtelné, tady se nebavíme o Ebole, ale o zarděnkách, spalničkách, černé kašli…Já měla v dětství zarděnky i spalničky a jsem zcela ok :mrgreen: Navíc mám proti zarděnkám trvalou imunitu, což se mi v těhu safra hodilo…Tyto nemoci jsou dnešní medicínou dobře léčitelné, tak se neboj :kytka:

Zardenky a spalnicky jsou dobre lecitelne? Jak se leci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
@Patejl1 píše:
Dokud jsem byl u počítače (do 17:30) odpověděl jsem na všechno.
Do nikoho se nenavážím.
Jde mi o oddělení faktů od spekulací. A můj názor je středový, protože fanatizmus v každém směru je špatný. mimochodem, stačí si najít cca 10 stránku když jsme odcházel kde jsem celý svůj názor shrnul v několika bodech.A co jde Vám? Vádí vám moje kritické argumenty na které nevíte co říct?

Na všechno jste neodpověděl, já na Vaši odpověď stále čekám. Zajímá mě studie korelací mezi očkováním a výskytem leukemie v dětském věku, roztroušenou sklerózou (její epidemický výskyt po zavedení očkování žloutenky B ve Francii), Guillan-Barrého syndromu, imunodeficity atd.
Ráda bych viděla konkrétní čísla - na kolika lidech se problém zkoumal, v jakém časovém horizontu, zda bylo v kontrolních studiích použito placebo (nebo jen jiný adjuvans, čímž se dojde k závěru, že výskyt choroby není vyšší než ve druhé sledované skupině) atd.
Neočekávám názor: viděl jsem studii o DM I, která vyvrací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873

@acimedaca To je smutné.

Myslím si, že za pár let se i povinné očkování upraví, a povinně se bude očkovat jen proti nějakým nemocem, vyrobí se zase nová vakcína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30836
@jaaaaaana píše:
@acimedaca no, to lhani a delani z lidi blbce mi na tom taky dost vadi. Nevim, proc to ti doktori delaji, proc de facto pohrdaji svymi klienty.

právě - když už se jednou někdo rozhodne, že to očkování chce odložit, nebo neočkovat, tak asi ví proč a něco si o tom zjistil - rozhodně ví, že mu dítě sociálka nesebere, že když si přečte příbalový leták, tak ví co se MŮŽE co se MUSÍ :nevim: lékaři jsou podle mě zvyklí na to, že jim nikdy nikdo neodporoval, žádné informace nebyly dostupné a oni si to dělali po své, jak se jim to „hodilo“ - ted je to srážka s realitou a nepříjemná, že si někdo dovoluje zpochybňovat jejich 20 let zajetou praxi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
24.2.15 13:42
@Patejl1 píše:
A barbituráty se následně usmrtí, a přesto je podávají i lidem.Samozřejmě, že v obou případech jde o množství, a moje znalosti nejsou tak hluboké, abych řekl, kde je kritická hranice, ale věřím, že za léta výzkumu a postmarketingových studií se už našla.

Nemám důvod věřit v nějakou obecnou hranici. A prát jakékoliv množství jedů do mimin (ale i do dospělých) mi přijde skutečně jak ruská ruleta.
Přeci víš, že když Japonci posunuli první očko na 2. rok života dítěte, ohromně si polepšili v dětské úmrtnosti (ze 17. místa na 1.). Není to podezřelé, že v jedné zemi to jde a v dalších je to zločin? Vypadá, že jsi schopný, tak zkus sehnat jak jsou na tom Japonci s nemocností a úmrtími na „našich“ 9 nemocí. zajímalo by mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
24.2.15 13:43
@cepcolatko píše:
Na všechno jste neodpověděl, já na Vaši odpověď stále čekám. Zajímá mě studie korelací mezi očkováním a výskytem leukemie v dětském věku, roztroušenou sklerózou (její epidemický výskyt po zavedení očkování žloutenky B ve Francii), Guillan-Barrého syndromu, imunodeficity atd.
Ráda bych viděla konkrétní čísla - na kolika lidech se problém zkoumal, v jakém časovém horizontu, zda bylo v kontrolních studiích použito placebo (nebo jen jiný adjuvans, čímž se dojde k závěru, že výskyt choroby není vyšší než ve druhé sledované skupině) atd.
Neočekávám názor: viděl jsem studii o DM I, která vyvrací…

Ale odpověděl, napsal jsem že znám jen studii co se týká autismu (dostupná v medline http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25562790).

a u DM I jsem říkal že to byl můj soukromý výzkum který nemá hodnotu být publikován, ale nenašel jsem žádnou spojitost.

Ostatní zmiňované věci jsem nečetl, ale zkusíme medline
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25483516 - říká se, že výsledek je neurčitý (ale nečetl jsem dopodrobna)
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25623794

ale samozřejmě to může být vědecky zpracována lež :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
24.2.15 13:47
@mgdln píše:
Nemám důvod věřit v nějakou obecnou hranici. A prát jakékoliv množství jedů do mimin (ale i do dospělých) mi přijde skutečně jak ruská ruleta.
Přeci víš, že když Japonci posunuli první očko na 2. rok života dítěte, ohromně si polepšili v dětské úmrtnosti (ze 17. místa na 1.). Není to podezřelé, že v jedné zemi to jde a v dalších je to zločin? Vypadá, že jsi schopný, tak zkus sehnat jak jsou na tom Japonci s nemocností a úmrtími na „našich“ 9 nemocí. zajímalo by mě to.

Neznám, podívám se.

Ano hranice intoxikace je velmi individuální. Ale proto jsou u všech léku dělány tzv. postmarketingové studie, které by měli vyloučit tento problém (viz. cisaprid (prepulsid)) a problém Q-t intervalu, který po x letech používaní vedl ke stažení přípravku. A to ještě nikdo nevytáhl Talidomid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
24.2.15 13:50
@acimedaca píše:
Myslím, že ani pokuta 10 000 Kč neodradí rodiče, kteří nechtějí děti očkovat. S pokutování a „perzekucí“ rodičů, kteří se rozhodli se informovat a odvážili se nejít jako stádo s davem nesouhlasím.
Já jsem pro očkování, i když nemám dobrou zkušenost. První dítě mělo reakci na perevenar v jednom roce, které nebyla ani omylem uznána jako reakce na očkování, pouze jako „prudká alergická reakce na něco“ (vyjádření dětské doktorky). Druhé dítě nechám očkovat povinným očkováním, ale v pozdějším věku než se doporučuje.
Podle mého by se mělo spoustu věcí změnit, represe za vlastní názor v dnešní době je „nepochopitelná“ kor s naší státní minulostí.
1. nevím jak, ale musel by se zmenšit tlak/uplácení pediatrů, poslanců a všech, co rozhodují - odstavit farmaceutické firmy a jejich loby, kterým jde jen zisk a peníze, nebudeme si přece nalhávat, že v dnešní době někdo postupuje eticky a v souladu s „dobrými mravy“ když má vidinu výdělku  – všechno je o penězích, bohužel
2. změnit očkovací schéma – začínat později, používat jednodušší vakcíny, za každou cenu netlačit do miminka 3 dávky s měsíčním rozestupem, když může ten rozestup být až 6m
3. zajistit pro pediatry povinné „proškolování“ nebo jak to říct, naučit je, aby podávali rodičům relevantní informace, aby podávali vůbec nějaké informace, i třeba ty negativní. Aby nestrkali hlavu do písku, když se objeví negativní reakce, aby byli ochotni diskutovat a postupovat individuálně a rozumně se dohodnout s rodiči v rámci možností.
Mě samotné přijde nejhorší lhaní a bagatelizace od dětských lékařů, kterým člověk svoje dítě „svěřuje“ do péče a pevně věří, že pro něj chtějí to nejlepší, jako chce rodič sám.
Strašení a vyhrožování hygienou a sociálkou, nepravdivé informace o možných variantách očkování a o možných rozestupech každé dávky, vůbec neupozornění na reakce, které mohou nastat kromě „mírné horečky“ - dneska každý, kdo umí číst a používat internet si může informaci ověřit, tak nevím, proč se musím s doktorkou v ordinaci dohadovat o tom, že mi lže do očí :-(

Pěkně napsané. Myslím, že o tohle jde většině rodičů, kteří nechtějí očkovat. Ne, že by nechtěli, ale často nemají na výběr a nevěří doktorům. Nejednou jsem slyšela, že doktor hleděl na to, co mu sám rodič o očkování řekl. Někteří zarytí proočkovací vám to smetou ze stolu, že to není pravda a ti normální se v tomto směru dále vzdělávají a pak s rodiči diskutují. Tak jako naše bývalá pediatrička. Sice chtěla očkovat za každou cenu, ale dokázala se mnou o tom rozumně hovořit a viděla jsem, že se o to téma zajímá a ví. Pokud by možnost svobodně se rozhodnout byla rodičům dána, myslím, že se proočkovanost nesníží. Právě naopak začnou očkovat i rodiče, kteří za současné situace neočkují. Jako třeba my. Já bych ráda naočkovala dceru proti některým nemocem. Ovšem až ve věku dvou let, kdy má vyvinutou hematoencefalickou bariéru a je tak lépe chráněna proti chemikáliím, které ve vakcíně jsou. A navíc bych si ráda vybrala, které vakcíny očkovat. Některé mi přijdou zbytečné, některé bych očkovala až před pubertou… Já se domnívám, že opravdu o nic víc nejde. Nechceme zrušit očkování. Nechceme, aby se nemoci vrátily zpět. Chceme mít možnost volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
24.2.15 13:54
@Ottylka píše:
@iunka To jsou ale články docela od věci, tam šlo o špatnou manipulaci s vakcínami a kontaminaci. Zdravý jedinec po podání správně připravené vakcíny rozhodně neumře!

Myslím, že úplně od věci nejsou. Tak samo se to může stát u nás. Ale bohužel se to stává i s jinými věcmi, nejen s vakcínami (např. test na cukrovku v Orlové :( ). Nedávno v jiné diskuzi na jiném serveru si stěžovala maminka, že jí dítě naočkovali jinou vakcínou, než kterou měli. A aby to „napravili“, tak mu rovnou píchli tu správnou! Myslím, že v tomto směru se jedná o neznalost této problematiky. Lékaři jsou jen školeni firmami, které jim nakukají kdeco. Už si sami nic nezjišťují. Chybná manipulace s vakcínami to být mohla, ale taky nemusela. Stejně jako v té Indii. Mimochodem - i Bill Gates řekl, že je třeba snížit populaci, a proto musíme očkovat :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.2.15 13:55
@Gosi píše:
neumírá… ale bagatelizovala bys to stejně, kdyby jsi prodělala spalničky až coby těhotná..?

Ano, tenhle argument chápu…Jenže je bohužel víc (prvo)infektů, které mohou být v prvním trimestru fatální - neštovice, CMV, chřipka - a běžně se proti nim neočkuje. Navíc u spalniček nevím, jak to přesně je v těhotenství(musela bych dohledat a nemám na to ted čas). Já vím, že teratogenní jsou zarděnky, které jsem já osobně aktivně prodělala, mám tudíž trvalé protilátky. Jenže - když tyto nemoci naočkuješ malým děvčátkům, myslíš, že jim ta odolnost vydrží do dospělosti, kdy je těhot. aktuální? Já myslím, že ne…Takže v tom nejzranitelnějším, miminkovském období, očkování z tohoto důvodu postrádá smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30836
24.2.15 13:55
@iunka píše:
Pěkně napsané. Myslím, že o tohle jde většině rodičů, kteří nechtějí očkovat. Ne, že by nechtěli, ale často nemají na výběr a nevěří doktorům. Nejednou jsem slyšela, že doktor hleděl na to, co mu sám rodič o očkování řekl. Někteří zarytí proočkovací vám to smetou ze stolu, že to není pravda a ti normální se v tomto směru dále vzdělávají a pak s rodiči diskutují. Tak jako naše bývalá pediatrička. Sice chtěla očkovat za každou cenu, ale dokázala se mnou o tom rozumně hovořit a viděla jsem, že se o to téma zajímá a ví. Pokud by možnost svobodně se rozhodnout byla rodičům dána, myslím, že se proočkovanost nesníží. Právě naopak začnou očkovat i rodiče, kteří za současné situace neočkují. Jako třeba my. Já bych ráda naočkovala dceru proti některým nemocem. Ovšem až ve věku dvou let, kdy má vyvinutou hematoencefalickou bariéru a je tak lépe chráněna proti chemikáliím, které ve vakcíně jsou. A navíc bych si ráda vybrala, které vakcíny očkovat. Některé mi přijdou zbytečné, některé bych očkovala až před pubertou… Já se domnívám, že opravdu o nic víc nejde. Nechceme zrušit očkování. Nechceme, aby se nemoci vrátily zpět. Chceme mít možnost volby.

ano, přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová