Neočkující rodiče zaplatí pokutu až 10 000 Kč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
145
24.2.15 12:30

A spalničky jsou nakažlivé ještě před výsevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.2.15 12:32
@Ottylka píše:
@pe-terka Tak snad je známo, že očkování nezpůsobí, že nemoc zcela zmizí, ale znatelně se sníží riziko přenosu a v případě nákazy, se s ní očkované dítě daleko lépe vypořádá.

tak pokud to bereš takhle, tak neočkované dítě není pro Tvé očkované hrozbou, tak co řešíš?…Navíc ber v potaz, že ani dospělí dnes nejsou očkovaní. A není vyloučené, že nějaký dospělec, který se vyskytne poblíž, nemá třeba černý kašel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.15 12:32
@Ottylka píše:
Já chápu i tu žloutenku typu B, už se mi poštěstilo na dětském pískovišti nalézt injekční stříkačku. K tomu si přidejme půlroční lezoucí batole a ejhle..

Tak půlroční batole jsem na pískovišti ještě neviděla, stejně jako injekční stříkačky (a to chodíme na písek nejčastěji v Praze). Takže pro mýho prcka zbytečné očkování.

• Citovat
  • Upravit
25179
24.2.15 12:34
@Ottylka píše:
A spalničky jsou nakažlivé ještě před výsevem.

ok, a umírá se na ně? já je jako dítě prodělala, zarděnky taky, i příušnice - a jsem zcela fit…Toto nejsou v obecném měřítku smrtelné nemoci, ani obzvlášt rizikové - pominu - li, že někdo, bohužel, může umřít i na chřipku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
24.2.15 12:34

@pe-terka Ale proč zvyšovat tu pravděpodobnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
24.2.15 12:36

@lucenka A to tuto možnost vylučuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
24.2.15 12:37

@pe-terka Zrovna ty spalničky jsou pěkná potvora, buď ráda, že se to obešlo bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.15 12:38
@Ottylka píše:
@pe-terka Ale proč zvyšovat tu pravděpodobnost?

takže radši zvýšíme riziko, že např. příušnice chytí muž v pubertě, kdy jsou závažnější následky než v dětském věku (kdybys to nevěděla, tak očkování chrání cca 15 let). Nebo takové zarděnky v těhotenství. To je např. u mě důvod, proč jsem se snažila u kluka odložit MMR co nejdýl to šlo. Bohužel kvůli školce jsem musela očkovat.

• Citovat
  • Upravit
25179
24.2.15 12:39
@Gosi píše:
né, že to chytne od prvního a jediného neočkovaného kterého potká… ale spíš, že tím, že bude stále možnost přenosu jak mezi neočkované, tak pozdějí i mezi očkované protože budou mít čas ziskat určitou rezistenci vůči očkování… ve výsledku je opravdu očkování nebezpečnější, nejen kvuli riziku nú, ale i kvuli kombinaci očkování a nové varianty… viz tbc… ale samozřejmě, kdo hledá najde a i tady najdeš pět studii pro a pět proti a hoď si korunou, která je ta správná, že… :nevim:

tak neočkovaní si to vyřeší mezi sebou, a s očkovanýma je to tak, jak píšeš, prostě diskutabilní..Hele, vem v potaz, že ty nemoci nejsou smrtelné, tady se nebavíme o Ebole, ale o zarděnkách, spalničkách, černé kašli…Já měla v dětství zarděnky i spalničky a jsem zcela ok :mrgreen: Navíc mám proti zarděnkám trvalou imunitu, což se mi v těhu safra hodilo…Tyto nemoci jsou dnešní medicínou dobře léčitelné, tak se neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.2.15 12:40
@Ottylka píše:
@lucenka A to tuto možnost vylučuje?

ne, ale ať má rodič možnost volby. Pokud má v plánu dávat půlročního kojence na písek, tak ať si očkuje, pokud má zájem. Ale ať k tomu nejsou nuceni rodiče, kteří poranění kojence o injekční stříkačku neberou jako hrozbu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.15 12:41

Já se musím smát té třetí zemi… chcete neočkovat, tak jděte tam a umřete raz dva… super! a napadlo vás někdy, v jakých podmínkác se tam žije a v jakých u nás? není to o nemoci, ale o té hygieně a stravě. Čeho se očkující pořád tak bojíte? Vojáci jezdí do misí přeočkovaní a každý z nich chytne vše možné… chlamydie, chřipku atd. a víte proč? protože jsou vyčerpaní a oslabení a ta očko látky má opačné účinky a znám dost chlapů, co jeli bez očka a předtav te si, že se vrátili zdraví a nic jim nebylo. žádné přeléčení je nečekalo a tady je ten problém! Kdo chce vědět ví a kdo ne, nikdy nepochopí. Pokuty jsou směšné! Zdraví je nevyčíslitelné a ten kdo si sám nezažije na vlastní kůži, co to je NU po očku, tak nepochopí co to je za svinstvo a sem ráda, že sem to odnesla jenom já a ještě včas než sem počala své vymodlené miminko, které si díky NU zažilo vzrůšo v celém jeho vývoji. Mohu jenom děkovat andělům, že moje miminko je už skoro 2 roky zdravé a snad plně v pořádku, po tom co do mě v těhu cpaly. To je docela pádný důvod, proč jsou tací, co očkování odsouvají. Pro zdraví svého dítěte! Aby aspon jeho uchránili a je mi líto těch, co se bojí, že by je nenaočkovaný mohl nakazit. Proč??? vždyt jsou očkovaní, ne??? Ten neočkovaný by měl být ten, kdo se má bát :D to je fakt paradox! Tak už se konečně zamyslete, co se děje kolem nás! A ty nemoce se postupně díky civilizovanosti lidí začali sami vymítat. Ne vakcíny, ale vývoj moderní doby. ;-)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
24.2.15 12:42
@Ottylka píše:
@pe-terka Zrovna ty spalničky jsou pěkná potvora, buď ráda, že se to obešlo bez komplikací.

a když jsou taková hrozba, tak proč nejsou jako monovakcína? Proč, když bych se po 20 letech, kdy už nejsem chráněna očkováním, nemáme možnost se nechat přeočkovat. Teda tu možnost máme, ale musíme do sebe zbytečně cpát další 2 nemoci a dát tak akorát vydělat farmaceutickým firmám.

• Citovat
  • Upravit
25179
24.2.15 12:44
@lucenka píše:
ne, ale ať má rodič možnost volby. Pokud má v plánu dávat půlročního kojence na písek, tak ať si očkuje, pokud má zájem. Ale ať k tomu nejsou nuceni rodiče, kteří poranění kojence o injekční stříkačku neberou jako hrozbu.

taktak, očkovat miminka proti hpatitídě je naprosto šílené :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
24.2.15 12:45

@lucenka To vše vím a zařídím se dle toho. Nechám zjistit protilátky, případně přeočkujeme, přeci je nenechám nakazit od dětí, které jejich rodiče nenechali očkovat proti příušnicím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
24.2.15 12:46

S rozhodnutím Ústavního soudu souhlasím. Pokud jde někdo proti, ať platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová