Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, před měsícem jsem se seznámil se slečnou. Je mezi jistý věkový rozdíl. Slečna 20, já 31. Byli jsme spolu 3×, na posledním rande jsme se spolu vyspali, což mě mile překvapilo. Měl jsem za to, že si mě spíš jen oťukává. Od prvního kontaktu jsme spolu byli prakticky denně v kontaktu (sms/tel.). Nicméně před týdnem odjela na pár týdnů pracovně do zahraničí (mluvila o tom dříve) a od té doby neodpovidá. Volně jsme plánovali i nějaké další aktivity. V den odjezdu jsme spolu krátce telefonovali - říkala, že musí balit a že zavolá později, což se nestalo. Pár dní na to jsem ji poslal zprávu jak se má a čtvrtý den bez reakce. Z toho co jsem načetl na netu vyplává, že už nemá zájem. Akorát bych do ní „mrtvého brouka“ nikdy neřekl. Stát se mohlo cokoliv a dedukovat to je jako vymýšlet stroj času. Kolik dní je ještě v pohodě, když se člověk neozve? Nerad bych na ní vyvíjel nějaký nátlak. Na druhou stranu bych to nerad promeškal…
@Jendaaa222 píše:
Ahoj, před měsícem jsem se seznámil se slečnou. Je mezi jistý věkový rozdíl. Slečna 20, já 31. Byli jsme spolu 3×, na posledním rande jsme se spolu vyspali, což mě mile překvapilo. Měl jsem za to, že si mě spíš jen oťukává. Od prvního kontaktu jsme spolu byli prakticky denně v kontaktu (sms/tel.). Nicméně před týdnem odjela na pár týdnů pracovně do zahraničí (mluvila o tom dříve) a od té doby neodpovidá. Volně jsme plánovali i nějaké další aktivity. V den odjezdu jsme spolu krátce telefonovali - říkala, že musí balit a že zavolá později, což se nestalo. Pár dní na to jsem ji poslal zprávu jak se má a čtvrtý den bez reakce. Z toho co jsem načetl na netu vyplává, že už nemá zájem. Akorát bych do ní „mrtvého brouka“ nikdy neřekl. Stát se mohlo cokoliv a dedukovat to je jako vymýšlet stroj času. Kolik dní je ještě v pohodě, když se člověk neozve? Nerad bych na ní vyvíjel nějaký nátlak. Na druhou stranu bych to nerad promeškal…
To je snadné - byla to neockovana tenistka, asi ji drží někde v Austrálii.
A teď vážně, jestli víš, ze je ok a iniciativu jsi vyvinul, tak už ji nech. Třeba se s vysvětlením sama ozve nebo už ne
Nechala bych to bejt, asi se jí něco nelíbilo a když ti neřekla co, tak to těžko ovlivníš. Když bude chtít, ozve se.
Nechala bych ji v klidu a počkala. Je venku v zahraničí, roaming je drahý. A třebas ztratila telefon, byla okradená, kdo ví. Prostě počkej a uvidíš, co z toho bude - nebude. Možná ztratila zájem, možná zájem má, ale prostě teď nemá čas sedět na tlf.
@Jendaaa222 Na Tvém místě bych se jen dotázal, zda je vše v pořádku, že máš o ní strach a napsal, že pokud si nepřeje být dále kontaktována, že to respektuješ.
A respektovat bys to měl. Pokud na zprávu reagovat nebude, tak zkusit ověřit že je v pořádku přes její blízké, pokud znáš. Pokud ne, a nemáš vyloženě důvod se domnívat, že v pořádku není, tak to nechat být.
@Jendaaa222 píše:
Mrtvého brouka bych neřekl do tolika ženských, a přesto dokázaly překvapit
![]()
Patrně ghosting, metla postmoderní doby. Mezi námi žije mnoho nevyléčitelných zbabělců a zbabělkyň.
Po tydnu uz bych se na to vykvakla. Na socialnich sitich jde videt, ze stale zije? Jestli ano, tak uz bych ji nepsala ani to, ze mas strach, jestli je v poradku. Velmi pravdepodobne v poradku je a jedna se o takovy nesvar, ktery se nam rozmohl, rika se mu ghosting. Proste nema zajem a nema koule to rict na ferovku, tak ceka, az ti to dojde. Pak je jeste mozne, ze se ti znova ozve, az bude mit zajem o sex, pokud se ji to libilo, nebo pokud to krachne s nekym jinym, s kym cvrdlika momentalne. Nebud z toho smutny, stava se, ze zajem neni oboustrany, ale da se to resit normalne, tady jsi nejspis fakt o nic neprisel. Tak bud rad, ze sis aspon zasoulozil. ![]()
Díky za příspěvky. S nejvyšší pravděpodobností se jedná o ghosting. Ten bych čekal např. v komunikaci na nějaké seznamce nebo když vám holka dá večer v baru na sebe kontakt a ráno uzná, že to nebyl nejlepší nápad. Ale ne když jste na dením kontaktu
Ale OK, člověk se učí ![]()
Měli jsme na sebe jen tel. kontakt. Slečna na soc. sítě moc není.
Co pomohlo se s tím relativně rychle srovnat pro někoho kdo to zažil poprvé, byly některé příspěvky tady (Silverine247), pokec s kámošem a přejmenování kontaktu v tel na „Ghosting 1“. Komunikaci jsem nemazal, aby člověk nezapomněl a časem se tomu zasmál ![]()