Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je zajimave, ze ta, co nic nema a hledá chlapa zivitele je taky odpuzující. Ta, co je schopná a nemusí hledat zivitele jakbysmet. Tak která není? Na jednu stranu se radi nehledat a přijde to samo. Pak ze kdo hledá intenzivně, z toho čiší zoufalství a těžko někoho najde. Pak zase rady hledat, snažit se lákat muze na sexy vzhled a házet oči a úsměvy na všechny strany.
Chlap nechce chudinku, ani sobestacnou.
Tak mi to přijde, ze vlastně vůbec nikdo neví, co chce a co dělat.
ideální je soběstačná chudinka ![]()
@Anonymní píše:no a jak by sis to randeni teda predstavovala , kdyz na to nemas cas ?
Tak na naší vsi jsou same pejskarky nebo pejskari v důchodu. V těchto vodách se mi zrovna lovit nechce, byt šance na úspěch by mohly být nemalé.Čas je zasadni problém. Ale to přece neznamená, ze musím zůstat sama dalších 5-6 let, dokud deti nebudou samostatne, ne?
Jak to dělají ostatní samozivitelky? Randí jen každý sudy vikend a každé druhé prázdniny?
Nebo kde berou čas ženy na rd, které mají nejen manžela, ale i milence?
@LLump píše:
Jsou prostě schopnější nez ty. Hlavně že máš auto a hypotéku, a děti ohrnují nos nad skautem. Vždyť sis to všechno takhle zařídila sama, tak čemu se divíš? Napaspvat se do pozice odpuzující chlapy a divit se, že se žádný nenajde
Co je ta pozice odpuzujici chlapy?
@Anonymní píše:
Je zajimave, ze ta, co nic nema a hledá chlapa zivitele je taky odpuzující. Ta, co je schopná a nemusí hledat zivitele jakbysmet. Tak která není? Na jednu stranu se radi nehledat a přijde to samo. Pak ze kdo hledá intenzivně, z toho čiší zoufalství a těžko někoho najde. Pak zase rady hledat, snažit se lákat muze na sexy vzhled a házet oči a úsměvy na všechny strany.
Chlap nechce chudinku, ani sobestacnou.
Tak mi to přijde, ze vlastně vůbec nikdo neví, co chce a co dělat.
Asi je odpuzujici kazda. Idealne samo nic nepriletne, ale neviset na tom a hlavne nebrat vsechno vazne. Deti mas, tak neres a uzivej si.
@pohledzdruhestrany píše:
ideální je soběstačná chudinka
To jsem ja ![]()
@LLump píše:
Ktera není? Pro mě teda ta, co se vys…e ma nějaký blbý auto a podobný kravoviny, a radši si udělá víc času. Ale tohle přesně souvisí s žebříčkem hodnot. Pokud mi někdo začne hned na začátku vykládat, jak má hypotéku a auto, napadne mě - hm, tak si to užij, já místo toho radši žiju…
Ále prosímtě, pěkně kecáš. Nepsala to jako první věc, ale v souvislostech s ostatním. Ta tvoje podebranost je tvůj problém. Ty nemáš na auto nebo máš nějaký trauma?
@LLump píše:
Ktera není? Pro mě teda ta, co se vys…e ma nějaký blbý auto a podobný kravoviny, a radši si udělá víc času. Ale tohle přesně souvisí s žebříčkem hodnot. Pokud mi někdo začne hned na začátku vykládat, jak má hypotéku a auto, napadne mě - hm, tak si to užij, já místo toho radši žiju…
Auto je docela důležitá a potřebná vec
@LLump píše:
A v čem mi zbavení se auta pomůže časově? A nemít hypotéku neznamená víc žít. Tak budu platit nájem. Oboje by me vyšlo v Praze stejne. Jak si budes vic uzivat zivota bez auta a hypoteky, kdyz otec si stejne deti nebere a babicky jsou daleko?
Auto je pro me svoboda. Jestli jde o seznámení, tak ano, obiram se o možnost seznámení ve vlaku, ale zajedu si na místa, kam se třeba vlakem/busem nedostanu. A navíc, s větším psem se cestuje busem blbě. Jo. Neměla jsem si ho pořizovat, tím jsem si hodila dalsi klacky pod nohy, ale uz ho mám, tak s tím musím pracovat. A vzít si hypo, psa atd.,většinou taková rozhodnutí dělají partneři. Když je na to člověk sám, rozhoduje se sám a holt někdy blbě.
Takže jsem taky vlastně chudinka, co se bez chlapa neumí správně rozhodnout. Ale sobestacna. Tak to jsem ten ideál, ne? ![]()
@LLump píše:
Vyhovuje ti to takhle? Podle toho tvého popisu to tak nevypadá, sice jsi děsně „soběstačná“, ale i diky tomu o tebe žádnej nezavadí.
To snad nemyslis vážně
@LLump píše:
Vyhovuje ti to takhle? Podle toho tvého popisu to tak nevypadá, sice jsi děsně „soběstačná“, ale i diky tomu o tebe žádnej nezavadí.
Já si myslím, že v dnešní době je nutnost mít kde bydlet (hypotéka), auto (spousta lidí by se ani nedostala do práce), nepřijde mi, že by paní psala něco o přepychu ![]()
@free333 píše:
Já si myslím, že v dnešní době je nutnost mít kde bydlet (hypotéka), auto (spousta lidí by se ani nedostala do práce), nepřijde mi, že by paní psala něco o přepychu
Právě. Je to nutnost. Hlavně být bez auta stejně znamená platit dost za busy/vlaky. Nemít hypo zase, ze platis nájem. O prepychu si můžu nechat zdát. Jsem ráda, ze máme kde hlavu složit, ze po mne třeba deti/ vnoučata zdedi bydlení, ze když potřebuju v noci s detmi na pohotovost, nemusím shánět po okolí odvoz.
Ale llump me vidí jako nějakou feministku, co hrabe pro sebe majetek, dělá všechny mužské práce atd. Ale to ha nejsem.
Klidně budu 4 roky doma na mateřské a nechám se zivit. Ale život me naučil, ze co si neudělám, to nemám. A tak jen bojuju s tím, co se mi postaví do cesty. A bojovat sám je prostě někdy těžké.
@Anonymní píše:
Právě. Je to nutnost. Hlavně být bez auta stejně znamená platit dost za busy/vlaky. Nemít hypo zase, ze platis nájem. O prepychu si můžu nechat zdát. Jsem ráda, ze máme kde hlavu složit, ze po mne třeba deti/ vnoučata zdedi bydlení, ze když potřebuju v noci s detmi na pohotovost, nemusím shánět po okolí odvoz.
Ale llump me vidí jako nějakou feministku, co hrabe pro sebe majetek, dělá všechny mužské práce atd. Ale to ha nejsem.
Klidně budu 4 roky doma na mateřské a nechám se zivit. Ale život me naučil, ze co si neudělám, to nemám. A tak jen bojuju s tím, co se mi postaví do cesty. A bojovat sám je prostě někdy těžké.
Přesně tak, s těma dětma a pejskem bys to bez auta těžko zvládala.
A s těma hypotékama, u nás ted po nárustu cen nemovitostí a pronájmu máme i s hypot. mnohem nižší měsíční placení než ti, co jsou v pronájmu a stejně to nebude nikdy jejich.
Kdoví, jestli to Lumpp pochopí ![]()
Na Tvém místě bych si našla někoho jen na sex a obveselení a až děti odrostou, tak budeš mít víc času na hledání na vážno a neboj, uteče to rychle ![]()
@LLump píše:
Každý svého štěstí strůjcem. Pokud nevidís napravo nalevo, jen že nutně „musíš“ mít hypo a auto ( auto v Praze, kde je luxusní MHD), a díky tomu „musíš“ trávit všechen čas v praci, abys na tuhle spotřebu vydělala, a nezbyde ti ho ani špetka, tak prostě o žádného logicky nezavadíš. Užij si tyhle krysí závody…
ctes, ze ma dve deti a velkeho psa a je na to sama? ten cas asi chybi kvuli tomu, ze nema hlidani a nemuze deti nechat samotne, ne ze by byla celou dobu v praci.
@Venetia píše:
ctes, ze ma dve deti a velkeho psa a je na to sama? ten cas asi chybi kvuli tomu, ze nema hlidani a nemuze deti nechat samotne, ne ze by byla celou dobu v praci.
Však ho nech. Asi má blbý den. Možná trable se ženou. Žena chce asi auto a barák na hypo, tak je u toho rozhozeny. ![]()
Samozřejmě jsem v praci celé dny, ale ne kvůli kariere- tu mám v paži, Ale ptz musím, abych nás uzivila. A autem nebo bez, všechno něco stojí.
Když bych napsala, ze jsem chudá samozivitelka, co hledá chlapa, dostanu čočku, ze neumím byt sama a potřebuju sponzora
To si nevyberes.
Tak beru svoji krysu a jdu závodit. ![]()
@Anonymní píše:
Náhodou je super, jak se dokážeš postarat o sebe, i děti. Jsi moc statečná holka. Tvůj problém je hlavně v tom hlídání pro děti. Ale to by se dalo vyřešit občasným placeným hlídáním. Určitě je dost studentek, nebo čilých důchodkyň, které si občas rády přivydělají nějakou korunu navíc. A neboj se, „na každý hrnec se najde poklička“.
Až děti trochu povyrostou, budeš mít zase jiné možnosti. A kdoví, třeba si tě „pan božský“ najde sám, a možná kolem něj každý den hodíš, jenom to ještě nevíš. ![]()
Kolik je dětem?
Mně se líbil ten první příspěvek, jak za současné situace by se mohl přpadný partner protáhnout jedině pode dveřma
. Moje zkušenost je, že si proto musíš udělat prostor v hlavě a srdci a pak se možnosti otevřou. jinak tě bude napadat jen proč to nejde a nenapadnou tě řešení, zacyklíš se.
Takže já se seznámila jako samoživitelka ve fitku + sauna(tam jsem ho doklepla
, znali jsme se od vidění z fitka), pak jsme rozšířili dodavatelsko odběratelské vztahy, pak kamarádky kamarád, elektrikář a seznamka
. Od odchodu od ex jsem byla bez partnerského vztahu 5 let ale sama nebo bez sexu nikdy moc dlouho. ten poslední měl být nezávazný milostný vztah a zvrtlo se to.
K času - ex si dítko bere jednou za 14 dní, babičky nehlídají (jedna nechce, druhá je na delší vzdálenost a pracuje). Takže si zaři´d čas pro sebe a nepřemýšlej o tom tak, že je to čas kdy na dítě kašleš. Jedna utahaná máma toho dětem stejně tolik nedá jako různé osobnosti, povahy…
Já jsem teda byla ta, co odmítá další partnerský vztah a chlápka chce jen pro radost a pro sebe. Takže pak pro mě bylo nejtěžší, že už nerozhoduju jen sama, docela to křesalo. Zpětně musím přiznat, že ten problém s přizpůsobením jsem měla spíš já.