Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako, ja bych to neodmitla, mozna zpanikarila, nevedela co, volala sve nejblizsi osobe a ta ji rekla, ze jde spat, chapu i tebe, ale zas se tohle nestava denne..hele, tezko soudit..dej ji chvikku a pak za ni dojdi…
Nevím, já bych jela. I v kómatu, o půlnoci a s dítětem v autosedačce, bych odvezla do nemocnice třeba souseda (a že jsem ho tam jednou vezla s uřízlým prstem). Pokud by to přítel potřeboval, nepátrala bych po důvodu, prostě bych mu věřila. Jediné, co jsem kdy odmítla, bylo táhnout kamarádku po sněhu na laně od benzínky, protože se jí podělalo auto, měla jsem malé mimino a ani jedna to neumíme.
Udělala jsi dobře. Kamarádka by vystavila nemocného otce kdoví jak dlouhé jízdě ve špatném počasí místo toho, aby zavolala sanitku, kde mu bude ihned po příjezdu poskytnuta pomoc?
@Secado píše:
Zařadila bych kamarádku mezi bývalé kamarádky. Melas objektivní důvody. Vysvetlila jsi jí to, omluvila ses.. Co by víc chtěla. Navíc je to od ní naprosto bezohledne, protože by tě tím vystavila riziku, které si jako samozivitelka nemůžeš dovolit. Nekontaktovala bych ji, počkala bych na omluvu z její strany.
Zakladatelky otec mohl mít Covid, naštěstí neměl. Sama zakladatelka má zdravotní potíže a nemůže riskovat své zdraví. Má dvě děti.
Zakladatelko, kamarádku nech vychladnout.
@terien píše:
Už tak nějak chápu, proč na kamarádství nevěříš
Já bych určitě jela. Kamarádkam vždycky pomůžu, vážím si jich a jsou pro mě stejně důležité jako rodina
.
@Sany80s píše:
Za daných okolností a v dnešní době mi přijde to, že ti volala, jako přinejlepším její zkrat, přinejhorším totální sobectví.
K dušnému člověku se volá sanitka.
Jejího otce bych nekontaktovala.
Nechala bych ji vychladnout a pokud by ještě měla tendenci být uražená, řekla bych jí něco od plic.
Přestřelila už tím, že ti zavolala.
Kamarád má strach o svého blízkého, co horšího může ještě být? Snad jen to, že o něj přijde. Každý to nezvládne v klidu a bez zmatků, jsou prostě stresaři. Neříkám, že měla zakladatelka povinnost jet, ale uklidnit ji, odkázat na tu sanitku apod. snad není kdovíjaká oběť. A ty bys kámošku ještě seřvala, co si to dovolila vůbec volat, když jí bylo ouvej? To vnímám pojem přátelství teda jinak.
@stinga píše:
Navíc dušný tatínek - to mohl být také koronavirus, určitě měla volat sanitku, nechápu v podstatě ten její zkrat, volat kamarádce, ať dušného tatínka odveze![]()
- zakladatelko, nechej to vyhnít, nic nedělej ani neříkej, pokut to kamarádka rozchodí - dobrá, pokud ne, asi to nebyla kamarádka
Na příjmu ted prý dělají všem pacientům test na covid.
To by mě zajímalo, co by kamarádka dělala, kdyby tatínkovi vyšel pozitivně, zakl. musela do karantény anebo by i onemocněla, je ve zkušebce, takže by jí možná i vyhodili.
@jahuhudka píše:Pro své blízké bych se klidně rozkrajela. A pokud mne někdo za blízkého považuje, klidně soused, udělám pro nej totéž. O lidech ale iluze nemám, tady se to jen potvrzuje a proto nevěřím na kamaradstvi
Rozkrájet se pro někoho není důkaz přátelství. Asi je dobře, že na něj lidé jako ty nevěří
Podle mě reaguje dost přehnaně. Na jednu stranu má pravdu, od někoho s takovým druhem kamaradstvi bych fakt nečekala, že mě odmítne. Na stranu druhou, mě by ani nenapadlo něco takového po někom chtít. Kor v současné situaci. Je potřeba myslet hlavou. Kdyby mi kamarádka v noci zavolala, tak bych taky nemohla. Nemůžu nechat doma samotné malé děti a uprostřed noci těžko seženu hlídání. Kdyby byl manžel doma, tak asi podle toho, kdy by ráno musel odcházet a na jak dlouho by ta pomoc kamarádce byla. A kamarádka by zas měla dobře volit,.po kom tu pomoc chce, právě proto, že někdy je to i při vší dobré vůli nereálné. Nech jo vychladnout l, dej ji čas, nikoho nekontaktuj. Pokud to nerozdycha, tak to zas tak asi smůla. Nicméně pokud jediný tvůj důvod bylo to, že se ti nechtělo vstávat, tak bych naštvaná byla taky.
@topazio píše:
Zakladatelky otec mohl mít Covid, naštěstí neměl. Sama zakladatelka má zdravotní potíže a nemůže riskovat své zdraví. Má dvě děti.Zakladatelko, kamarádku nech vychladnout.
Proč reagujes na mě?
Myslím si to samé ![]()
@terien píše:
Rozkrájet se pro někoho není důkaz přátelství. Asi je dobře, že na něj lidé jako ty nevěří
Tak kamarádky na plkání u kafe o hadrech taky moc nepotřebuju, když v těžkých chvílích nepodrží. Každý vnímáme přátelství fakt jinak..
@Secado píše:
Proč reagujes na mě?Myslím si to samé
Chtěla jsem příspěvek napsat jinam. Omluvám se.
@Violkafiala píše:
Tak kamarádky na plkání u kafe o hadrech taky moc nepotřebuju, když v těžkých chvílích nepodrží. Každý vnímáme přátelství fakt jinak..
To je pravda, pro mě kamarádka, která nechápe že nemůžu, není kamarádka
Když jdu spát, mám mobil na tichý a ne v ložnici.
V případě dušnosti by mě jako první napadlo volat záchranku.
Zakladatelko, nic si nevyčítej, nechala bys doma děti, rozespalá bys mohla taky způsobit nehodu…
Chápu kamarádku, že panikařila, ale aby se urazila, to mi přijde přehnané.