Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak až se dostanete zase k tomu že ti bude klást na srdce že musíš dodržovat hygienu když čekáš mimčo tak nadhodˇto že by bylo fajn naučit jejich pejska vykonávat potřebu jen venku, jinak k nim nebudete moct s miminkem chodit
asi jí to budeš prostě muset říct natvrdo, jinak to neje. Nebo si promluv se švagrovou a švagrem, vždyť oni v tom žijí, to jim to nevadí?
To není lenost, to je psychická porucha. Úklidem se to nevyřeší, začne to pak celé znova. Musí chtít tchyně sama a nechat si pomoct. Jinak je to zbytečné. Podívej se na americké Po krk v odpadcích, tam je takových případů spousta.
Každopádně já bych teda do takového prostředí nechodila a s miminkem už vůbec. Ať chodí oni k vám.
Taky myslím, že je nemocná, ne nepořádná. Chtělo by to psychiatra.
Dívala jsem se na tyhle americké reality show a někdy to byla fakt síla.
@Alyss1 píše:
A co jim v ramci vanocniho darku zaplatit uklizecku? Jedno za ctrnact dni treba. A ty budes chodit na navstevu druhy den:):)?
Spocitej si to za cely rok ![]()
A chudak pani na uklid.
Fuuj, to je megahnus. Nechodila bych tam a důvod bych netutlala
Prosím o anonym
tchyně je to samé a je to fakt jen lenost, když se po ní cokoliv chce třeba jen podat recept ze stolu začne brečet že jí je zle a že nemůžu. Oblečení rozházený po zemi, do toho časopisy, po tom se normálně chodí, vrstva prachu na centimetry, wc po..srané, zkažený věci v lednici. Dítě jsem tam nebrali max v kočárku nebo v tašce. Jinak ve finále tchýně vymyslela že si svoje návštěvy bude zvát k nám aby nemusela uklízet a nic připravovat mě buzerovala že jim mám udělat kafe, a vodu a jídlo a poučovala jak musím hned a jak jsem neschopná, tohle jsme po druhé návštěvě zatrhla, půl roku se mnou nemluvila
Tak já jsem celkem na čistotu zatížená a do domácnosti, kde jsou např. po zemi výkaly od psa by mě nikdo nedostal
.A mohl by tam bydlet z rodiny kdokoliv. A čisté wc je u mě naprostý základ.
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,
potřebuji se poradit.
Téma je jasně dané tchyně je trošičku nepořádná.
Do teď jsem to vnímala, tak že to není můj nepořádek a já jí ho uklízet nebudu. I když se několikrát stalo, že mě požádala, zda bych jí nepomohla. To jsem jí potom pomohla, ale dost mě to štvalo, nebudu lhát, ano štvalo. Já mám také svou domácnost a musím se o ní postarat sama. Jinak tchyni je 47let má dohromady 4děti - 3 kluky, kteří jsou již dospělý a jednu dceru, které je teď 10let. Dcera je benjamínek, který nemusí vůbec nic doma udělat.
S partnerem teď čekáme miminko a já se hrozím už teď návštěvy u nich doma.
Možná to někomu bude připadat hrozné co píšu, ale mě to opravdu trápí a bojím se toho až nato přijde. Nejstarší bratr již k nim domů ani nechodí, také jim vadí hrozný nepořádek a nejmladší s nimi ještě bydlí (21let)
Jinak abych přiblížila tu domácnost, pomíjím drobky, cokoliv rozlitého atd.., ale mě nejvíce vadí jejich pejsek, který je zlatý, ale močí všude a na vše a kálí taky kde se mu zlíbí. Kdyby se alespoň to hned utřelo a něčím vydezinfikovalo, ale tam najdete třeba zaschlé čůránky i dva dny a nikomu to nevadí. Ho.no se tam nechá ležet dokud nezaschne a pak se zamete. Vždy když jdeme z návštěvy domů, tak si při příchodu musíme vyměnit ponožky, protože z bílé ponožky je rázem černá. Dcera ani syn nic doma neudělají, ani talíř do myčky nestrčí, prostě nic. Tchyně mi neustále opakuje jak nic nestíhá. Nedělá na směny, pracuje od 6hodin ráno do půl třetí, ale pořád nemá čas. Holka je již soběstačná a nepotřebuje 24hodinovou péči. Jinak o WC ani nemluvím, když už u nich potřebuji na malou, tak jedině ve stoje. Všude se hromadí staré časopisy a vlastně všechno se jednou bude hodit, xdesítek pod tácků od masa, misek od másla, staré oblečení, které ani nevím kde neustále bere. Všechno doma střádá.
Ale kdyby jste jí viděli na ulici, vůbec by to člověk neřekl. Vždy je upravená, načančaná. Když přijde k nám domů neustále mi předhazuje, jak musím dodržovat zásady hygieny, když teď čekáme miminko.Od ní to sedí.
A já se bojím toho až se malý narodí a ona nás k sobě pozve. Nevím jak jí slušně říci, že ne.
S partnerem jsme se na toto téma již několikrát bavili a vždy řekne jen, že my k nim už chodit nebudeme, ale jen oni k nám. Ale až přijde ten čas, tak ho vidím, že bude mlčet a nic jim neřekne.
Jak to tedy slušně říci? Nechci jim ublížit nejsou to vůbec zlý lidé, dá se s nimi povídat, ale ten nepořádek
Nejsi v tom sama. Moje maminka je také nepořádná, přičemž nepořádná je slabé slovo. Koupelnu a záchod by mohli vykopávat archeologové. Vypadají jak vykopávka z Pompejí. V celém bytě se nedá nikam sednout. Při příchodu si musím rozhrnout někde místo, abych si mohla někam sednout. Drobků je tam milion. Ale je to moje máma, mám ji ráda a za ty desítky let, co jsem na světě, vím, že jiná nebude. Už to tedy nekomentuji. Děti se s tím musí poprat, že mají babičku nepořádnici. Má je ale ráda a to je podstatné. Takže, nejsi v tom sama. Nepokaž si ale vztahy kvůli nějakému pitomému binci, nestojí to za to.
@dadas ahoj sakra tak to mám úplně stejný u mojí tchýně. Občas se štitim napít se ze skleničky, když mi nalije pití. Párkrát jsem jim vařila oběd a co každý kus nádobí, to hnus.. do toho kočka. Přesně jak říkáš..záchod už tak zažloutly a obsrany..pardon za ten výraz..že už by to nikdo neumyl. Do toho tam kouří a na gauči má hračky pro mého synka..na zemi špína snad vždy..ona nevytírá mají lino a ma jen koště… Prostě strašný. Taky nechci aby mu do ručiček a na zuzlani dávala ty zakourene hračky. Ale člověka nezmenis prostě..když je čuně..ani když mu to řekneš.. člověk se stejně jen urazí. Ty navyky tam fakt nejsou…
@Anonymni píše:
i já se na návštěvě musím převlíknout i manžel do tchýninejch připravenejch věcí, tepláků a ponožek …v tchýninejch teplákách - sluší mi to děsně
Petra