Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gabki píše:
Zdravím jdu si tady trochu popovídat, a budu ráda za nijaké ty postřehy apod.Je toho ted niak moc těch krachů vztahů, rozchodů a i nás potkala taková krize, že vůbec nevím jak jí řešit. Jsme spolu pátým rokem máme dceru a to čemu se říká krize probíhá a vkrádá se pomalu plíživě už rok.Ted už to je tak daleko, že přítel se pohybuje mimo domov a nebo v garáži, at nemusí být doma s námi. Je to ubíjející nevědět kde je. Často vím, že je v hospodě, zbytek nevím spát chodí domů. S dcerou se baví, ale nezajímá se o školu, o to jak se měla apod.Tak jsem dnes ráno už na pokraji psychických sil šla a ptala se jak to vidí do budoucna, jestli s námi chce být, že na záchranu vztahu musí být dva, že se udělalo dost chyb, ale dá se to řešit, už i kvůli dceři, která ho má ráda. Že potřebuji vědět a mít jistotu co bude dál, nechci být v nejistotě, prostě s čím mám počítat. Řekl jenže ho nebaví takový život a to bylo vše, odjel do práce. Tak jsem se nic nedověděla a strašně mě to užírá. Na vše jsem sama, vracím se zpráce prázdno, víkendy-prázdno…Chci vědět co dál. Stalo se vám něco podobného? Mám ho ráda, a mám zájem vztah udržet, jsem ale spíš typ který doma uklidí, uvaří, pustí film, zajede za rodinou…Ano i s přáteli se sejít, ale rozumně a né každý večer a víkend. Má to dle vás smysl ptát se znovu? Co to je za krizi? Přítel ma 44let já 39.Děkuji za vaše komentáře. Nebudu se skrývat pod anonym, proč taky? To je život a jsme jen lidi, kteří chyby dělají a je toho všude nijak moc kolen mě.
takovým lidem většinou dojde, co chtějí, až když o to přijdou…
@gabki Připadá mi to takové typicky „chlapské“ jednání - nic neříkat, nic neřešit, dělat dusno, nechat věci vyhnít…Není možné, že má nějakou jinou? A neumí se rozhodnout, jestli chce být s ní nebo s tebou a doufá, že to rozsekneš za něj?
Zkusila bych si jeste promluvit…o predstavach. Trebas si udelat dny pro sebe a dny pro rodinu (4dny bude mit pro sebe a 3dny pro rodinu). Nebo zajit do poradny…Nebo se donlucit na spolecne akce s prateli. Nebo ze hude mit jednou za mesic volny vikend?
@M-77 píše:
Zkusila bych si jeste promluvit…o predstavach. Trebas si udelat dny pro sebe a dny pro rodinu (4dny bude mit pro sebe a 3dny pro rodinu). Nebo zajit do poradny…Nebo se donlucit na spolecne akce s prateli. Nebo ze hude mit jednou za mesic volny vikend?
Na tom se on evidentně už „dohodl“…
zvýšenou péči sobě nevěnuje.Oolí se jednou týdně,vlasy jen tak pohrábne a chodí v pracovním celý týden ,Nevoní se víc než doposud.Prostě klasika.Do telefonu se nedívám,to je mi proti,ono byla bych raději ,kdyby řekl pravdu co a jak bude,a né tak přežívat.Tímto myslím,že jinou nemá,ale taky si myslím,že sex má rád a je možné že si něco najde-nebo hledá anebo má já fakt tohle nevím,a proto by bylo fér tohle říct na rovinu.Nebo je to jen krize ,ale tak dlouho?My spolu naposled měli sex před 14dny…a ano bývá to s pauzami,protože když stále není doma a pak přijde připitý nebo pozde,už spím.
To si asi musíte promluvit vy dva. Udělat si v klidu večer a popovídat bez nějakých výčitek. Jen mi nesedi,že jste spolu 5 let a dcera chodí do školy. Není jeho? To by taky mohl být zádrhel,jestli nejsi o dost vyzrálejší a in mladé ucho, kterému „ujíždí vlak“.
@gabki Něco se polámalo.Obávám se,že z toho už dobrý vztah nebude,promiň.Takhle se chová člověk,který už o lásku nestojí.Nezáleží mu na Tobě,netrápí se pocitem,že Ti ubližuje a sráží sebevědomí.Dříve či později upadneš do psychických problémů a nebudeš se mít o koho opřít.Chová se jak blbec,ne jako chlap.
@gabki píše:
zvýšenou péči sobě nevěnuje.Oolí se jednou týdně,vlasy jen tak pohrábne a chodí v pracovním celý týden ,Nevoní se víc než doposud.Prostě klasika.Do telefonu se nedívám,to je mi proti,ono byla bych raději ,kdyby řekl pravdu co a jak bude,a né tak přežívat.Tímto myslím,že jinou nemá,ale taky si myslím,že sex má rád a je možné že si něco najde-nebo hledá anebo má já fakt tohle nevím,a proto by bylo fér tohle říct na rovinu.Nebo je to jen krize ,ale tak dlouho?My spolu naposled měli sex před 14dny…a ano bývá to s pauzami,protože když stále není doma a pak přijde připitý nebo pozde,už spím.
Tak si s ním zajdi na vínko, promluvte si a jestli je v tom nějaká jiná - odepiš mi.
![]()
@gabki píše:
Zdravím jdu si tady trochu popovídat, a budu ráda za nijaké ty postřehy apod.Je toho ted niak moc těch krachů vztahů, rozchodů a i nás potkala taková krize, že vůbec nevím jak jí řešit. Jsme spolu pátým rokem máme dceru a to čemu se říká krize probíhá a vkrádá se pomalu plíživě už rok.Ted už to je tak daleko, že přítel se pohybuje mimo domov a nebo v garáži, at nemusí být doma s námi. Je to ubíjející nevědět kde je. Často vím, že je v hospodě, zbytek nevím spát chodí domů. S dcerou se baví, ale nezajímá se o školu, o to jak se měla apod.Tak jsem dnes ráno už na pokraji psychických sil šla a ptala se jak to vidí do budoucna, jestli s námi chce být, že na záchranu vztahu musí být dva, že se udělalo dost chyb, ale dá se to řešit, už i kvůli dceři, která ho má ráda. Že potřebuji vědět a mít jistotu co bude dál, nechci být v nejistotě, prostě s čím mám počítat. Řekl jenže ho nebaví takový život a to bylo vše, odjel do práce. Tak jsem se nic nedověděla a strašně mě to užírá. Na vše jsem sama, vracím se zpráce prázdno, víkendy-prázdno…Chci vědět co dál. Stalo se vám něco podobného? Mám ho ráda, a mám zájem vztah udržet, jsem ale spíš typ který doma uklidí, uvaří, pustí film, zajede za rodinou…Ano i s přáteli se sejít, ale rozumně a né každý večer a víkend. Má to dle vás smysl ptát se znovu? Co to je za krizi? Přítel ma 44let já 39.Děkuji za vaše komentáře. Nebudu se skrývat pod anonym, proč taky? To je život a jsme jen lidi, kteří chyby dělají a je toho všude nijak moc kolen mě.
a změnilo se něco po těch letech, že řekl, že ho takový život nebaví? Jezdili jste třeba dřív víc ven, na výlety a teď jen sedíte doma? Máte nějaké společné zájmy? Nebo jste byli i dřív úplně rozdílní a teď se to teprve projevilo v plné síle?
Sem z manzelem 16 let.je mi 35 jemu 49 a tri deti.muzu ti rict ze jsme takove krize meli dvakrat!okolo 6 roku a 11.Asi nake depky a chova se naprosto stejne.Zalrzlej ve svem pokoji nebo v garazi.skoro nepromluvil..ale ustali jsme to a ted je nas vztah lepsi nez kdykoliv pred tim.Vzdy sem jednala stejne a taky se ptala co se deje a on jen ze ho takovej zivot nebavi.Udelala sem presne to co delal on.Delala sem jak kdyz neexistuje a navodila sem doma pocit,ze mozna nekoho mam.Strojila s3m se,zacla sem chodit ven.Vzdy otocil a mesic mi nadbihal a snazil se.Kdyz mu doslo ze ho taky nechci nebo ze bych bez nej mohla v klidu zit tak zacal lovit a snazit se.Zkus to taky.Myslim ze je druh chlapu se kterejma se proste neda domluvit jinak nez zacit jejich hru a jestli ho milujes tak to za to stoji.
Potřebujete se domluvit, jestli se domluvíte a nebo jestli to nepůjde. Už jste začali - vy jste vyjádřila, že už to nezvládáte a že potřebujete věci řešit. On se přiznal, že nezvládá to, jak se změnil váš život po narození dcery.
No a teď potřebujete v tom rozhovoru, který nebude snadný a příjemný -ani pro jednoho - pokračovat. Zkuste se domluvit - třeba po zprávách, kdy se domluvíte. A pak to nějak budete potřebovat ustát.
V ideálním případě budete schopní nějak dát dohromady potřeby všech vás tří a hledat cesty jak je naplnit bez toho, aby to bylo na něčí úkor.
@Nika079 j dcera je jeho akorát jsme do jejich šesti let byli sami dvě ,on nas pak chtěl zpátky.Takže po porodu jsem byla s dcerou sama,tatínek nás nijak nechal…než si uvědomil že má někde dceru a já ho přijala stím,že budeme rodina,ale vidím,že se to prostě sním nedá.Chtěla bych,ale sama nic neudělám.
@Regina Hero změnilo,jezdili jsme často na výlety,ještě loni v létě společná dovolená,ale mám pocit,že né kvůli mě,ale kvůli dceři.Máme i společné známé s dětmi,ale i na těchto návštvách se známými třeba v létě na zahradě se straní a dělá jako bych tam nebyla.Jeo koníček je čistě chlapská věc,ale mě se líbí,a pokud nejsem v práci ráda bych vždy jela na akci s jeho koníčkem spojenou.Když jsem v práci sebee se a jede sám,a dcera jde bud semnou do práce nebo chvíli čeká než příjdu,al jedná se o léto a teplé počasí v zimě se tento koníček neá provozovat.Já mám taky své záliby,ráda vařím,chodím do přírody na kolo a výlety celkově miluji.
omlouvám se za chyby v psaní-nedocvaknou mi na klávesnici písmenka ,a já to už po sobě moc nekontroluji.
Já nechápu, proč jsou někteří tak blbí, a dělají peklo celé rodině, než aby se sebrali a důstojně odešli. Krize trvá rok, samo se to už nezlepší. Manžel očividně nemá snahu řešit. Jasně bych mu dala najevo, že buď to řešit bude, nebo rozvod. Zeptej se ještě jednou, a pokud se jen otočí a opět uteče, tak bych mu řekla, že si musíme rozdělit majetek, kdo zůstane a kdo půjde, atd… Aby viděl, že tomu opravdu neuteče a že musí konat. Je mi tě líto, ale věř mi, že i když půjde, nude ti líp, než kdybys zůstala v tomhle.