Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SlecnaSally dobře ve vztahu jsem já hloupá a jeho chvoání je v pořádku? Potřebovala jsem poradit
tuhle radu nechápu… Proč jsem hloupá? Protože se to snažím zachránit, Protože jsem píšu, jestli mi poradíte, jelikož si sama rady fakt nevim? Proto že jsem se nechala uhodit asi, nebo proto že jsem si nechala nadávat, takle jsi to asi myslela? No jo, ale jak si to nemám nechat líbit, co mám teda dělat, když mu řeknu tak jdi a on, půjdu neboj se.. nebo mi řekne že se můžu odstěhovat já.. šla bych ale fakt není kam
Ještě proč si myslím, že bych mohla být hloupá, a to souhlas, že dopustím, že v tomhle zatím vyrůstají moje děti
Ale já věřím, že třeba dost je mnou, protože te´d kurňa nemám žádný sebevědomí on to cítí a jedná se mnou jak s hadrem.. vím že by neměl, ale co mám dělat aby to nedělal? ![]()
@Anonymní píše:
@neila no jo, ale on se prostě v tu chvíli neumí ovládnout, tak řve, mluví sprostě a když do toho mluvim i já a nejsem zticha jak mi říká (kdybych byla, tak by k tomu nedošlo, jenže prostě já nechci mlčet jako malé dítě,. které to dostalo nařízeno.. ještě když mi křivdí) tak pak se párkrát stalo, že byl prostě hrubejNechci se rozepisovat co dělal, ale nějaký příšerný domácí násilí, i když asi to co udělal v pořádku taky nebylo, pár modřin bohužel už jsem od něj měla, má velikou sílu, takže když mě třeba vzteky vzal za paži, tak se mi tam modřinka prostě udělala. Jenže já to chci vyřešit, nevím jak, jestli odejít je jediný řešení, i když asi bohužel je.. právě kvůli dětem
já ti neříkám, ať si zticha, to rozhodně ne. Být sprostý na ženu dokáže každý idiot. Pro mě je takový chlap méně než špína na blatníku
Když k tomu přirazí ještě hrubost a násilí, tak v zájmu jeho vlastního zdraví bych musela odejít
Co chceš řešit s magorem, který si nepřizná chybu, nedokáže se rozumně bavit a dokáže ti ublížit? Dokážeš si na tohle odpovědět??? Co čekáš? Že se šmahem kouzelného proutku změní jen co mu promluvíš do duše? ![]()
@Anonymní píše:
@SlecnaSally dobře ve vztahu jsem já hloupá a jeho chvoání je v pořádku? Potřebovala jsem poradittuhle radu nechápu… Proč jsem hloupá? Protože se to snažím zachránit, Protože jsem píšu, jestli mi poradíte, jelikož si sama rady fakt nevim? Proto že jsem se nechala uhodit asi, nebo proto že jsem si nechala nadávat, takle jsi to asi myslela? No jo, ale jak si to nemám nechat líbit, co mám teda dělat, když mu řeknu tak jdi a on, půjdu neboj se.. nebo mi řekne že se můžu odstěhovat já.. šla bych ale fakt není kam
Ještě proč si myslím, že bych mohla být hloupá, a to souhlas, že dopustím, že v tomhle zatím vyrůstají moje děti
Ale já věřím, že třeba dost je mnou, protože te´d kurňa nemám žádný sebevědomí on to cítí a jedná se mnou jak s hadrem.. vím že by neměl, ale co mám dělat aby to nedělal?
Smiř se s tím, že s ním se nikdy nedomluvíš. Přemýšlej nad tím, kam jít a kde na to vzít a jak to udělat..Máš rodinu, kamarádky? Jsi hloupá v tom, že si myslíš že něco zachráníš a chceš to zachraňovat..Máš na víc než na tenhle život a to si uvědom..O dětech ani nemluvim
Já vím, že to myslíte dobře a děkuju
Jakobych to asi nechtěla vidět, je fakt, že kdyby mi řekla kamarádka, že se k ní její hlap chová jako on ke mě, říká jí to co říká on mě, řekla bych jí ať ho kopne do zadku
Je mi to ale hrozně líto, zkoušela jsem všechno, pořád si říkám, že třeba si za to můžu sama, že kdybych zůstala sebevědomá, nikdy by si tohle nedovolil, že třeba tím že se změním já (sebevědomí) se změní on. Nechci rozbít rodinu kvůli tomu, že je chyba ve mně. Na druhou stranu když není po jeho je zle, co řeknu já je šptaně dokud se od někoho jinýho nedozví to samý.. promluvit si s nim ani nezkoušim, to nemá cenu, to by byl akorát naštvanej.- Já vlastně ani nic řešit nechci, chci jen prostě klid, pohodu, mít šťastnou rodinu! Přece nechci tolik. NECHÁOPU proč prudí, proč si pořád musí dokazovat že on je ten šéf, ale tak nešťastně že tím rozbíjí rodinu. Když ho na to upozorním, je mu to jedno, když se bráním - mám mlčet, když nemlčím je zle (párkrát se to stalo, šlo by to spočítat na prstech jedné ruky, není to nijak pravidelně),.. Chjooo… nebo dokáže fakt třeba tři dny mlčet, když je uražený, to je na palici, opravdu si pak myslím, že jsem asi něco podělala a nakonec příjde zapálí svíčku, někdy se omluví, někdy přinese kytku.. jako co to je prostě?! Se v tom plácám, že? Já vim… Vím, že to tady za mě nikdo nevyřeší, spíš asi potřebuji podpořit, poradit nebo se zdravě na.rat a začít jednat.. jenže zase.. já mám strach abych prostě něco nepodělala, nezazdila.
@Anonymní píše:
Já vím, že to myslíte dobře a děkujuJakobych to asi nechtěla vidět, je fakt, že kdyby mi řekla kamarádka, že se k ní její hlap chová jako on ke mě, říká jí to co říká on mě, řekla bych jí ať ho kopne do zadku
Je mi to ale hrozně líto, zkoušela jsem všechno, pořád si říkám, že třeba si za to můžu sama, že kdybych zůstala sebevědomá, nikdy by si tohle nedovolil, že třeba tím že se změním já (sebevědomí) se změní on. Nechci rozbít rodinu kvůli tomu, že je chyba ve mně. Na druhou stranu když není po jeho je zle, co řeknu já je šptaně dokud se od někoho jinýho nedozví to samý.. promluvit si s nim ani nezkoušim, to nemá cenu, to by byl akorát naštvanej.- Já vlastně ani nic řešit nechci, chci jen prostě klid, pohodu, mít šťastnou rodinu! Přece nechci tolik. NECHÁOPU proč prudí, proč si pořád musí dokazovat že on je ten šéf, ale tak nešťastně že tím rozbíjí rodinu. Když ho na to upozorním, je mu to jedno, když se bráním - mám mlčet, když nemlčím je zle (párkrát se to stalo, šlo by to spočítat na prstech jedné ruky, není to nijak pravidelně),.. Chjooo… nebo dokáže fakt třeba tři dny mlčet, když je uražený, to je na palici, opravdu si pak myslím, že jsem asi něco podělala a nakonec příjde zapálí svíčku, někdy se omluví, někdy přinese kytku.. jako co to je prostě?! Se v tom plácám, že? Já vim… Vím, že to tady za mě nikdo nevyřeší, spíš asi potřebuji podpořit, poradit nebo se zdravě na.rat a začít jednat.. jenže zase.. já mám strach abych prostě něco nepodělala, nezazdila.
přečti si něco o manipulaci a psychickém násilí.. pokud studuješ VŠ jak říkáš, tak ti jistě dojde oč jde aniž bys tady na fóru psala jak je vše tvá vina a jak se chceš změnit aby se choval on slušně..ani neříkám hezky píšu slušně.
Podle mě strach z toho že něco „poděláš“ či „zazdíš“je nesmysl ono to totož podělaný dávno je jen ty si meleš pořád dokola svoje…
pokud si necháš od chlapa nadávat za vodu okolo dřezu a ještě uvažuješ o tom že má pravdu, pokud ti on řekne že neumíš nic jinýho než roztáhnout nohy a přesto s ním spíš…pak ano chyba je v tobě - už nemáš náhled na to co je nebo není slušné chování.
Tvůj muž tě psychicky týrá. tečka. Na tom není nic co k vymýšlení a ani na to neexistuje žádná rada kterou ty snad tady očekáváš a je jen na tobě co s tím uděláš jestli si to necháš líbit. Uvědom si že nikdo a ty nejmín ze všech ho nedonutí aby se choval slušně…on se ktobě chová nehezky protože k tobě nemá žádnou úctu a nemá tě rád jen ho baví tě deptat, pamatuj že si to může dovolit, protože ví že neuděláš nic účinného a že seš na něm závislá
Příspěvek upraven 24.02.15 v 10:16
Tak bud odejdi, nebo bud tvrdá..Jestli to chceš zkusit, tak to zkus. Musíš mít dostatek sebevědomí a když zase bude mít řeči, tak mu říct jasně dost, takhle to teda nebude.Zkus ho překřičet. Když se naštve, tak to ignoruj, však on dřív nebo později příjde. Hlavně neustupuj! Jiná cesta nevede a počítej s tím, že u vas tímhle bude pěkná itálie! Ale jiná možnost není..Jsou dvě možnosti. Bud se budete hádat jako koně a nebo to zvládneš. Jelikož mi připadá, že je to člověk, který je hrozně negativní, tak s tím moc nepočítej. Ale není to tvoje vina, je to despota.Ty máš na víc a máš možnost volby
@jdukolem co dělat tedy? Odejít? Jen přemýšlím nad tím, jestli se takto chová kvůli mě prostě nebo jestli je takový ![]()
@Anonymní píše:
Já vím, že to myslíte dobře a děkujuJakobych to asi nechtěla vidět, je fakt, že kdyby mi řekla kamarádka, že se k ní její hlap chová jako on ke mě, říká jí to co říká on mě, řekla bych jí ať ho kopne do zadku
Je mi to ale hrozně líto, zkoušela jsem všechno, pořád si říkám, že třeba si za to můžu sama, že kdybych zůstala sebevědomá, nikdy by si tohle nedovolil, že třeba tím že se změním já (sebevědomí) se změní on. Nechci rozbít rodinu kvůli tomu, že je chyba ve mně. Na druhou stranu když není po jeho je zle, co řeknu já je šptaně dokud se od někoho jinýho nedozví to samý.. promluvit si s nim ani nezkoušim, to nemá cenu, to by byl akorát naštvanej.- Já vlastně ani nic řešit nechci, chci jen prostě klid, pohodu, mít šťastnou rodinu! Přece nechci tolik. NECHÁOPU proč prudí, proč si pořád musí dokazovat že on je ten šéf, ale tak nešťastně že tím rozbíjí rodinu. Když ho na to upozorním, je mu to jedno, když se bráním - mám mlčet, když nemlčím je zle (párkrát se to stalo, šlo by to spočítat na prstech jedné ruky, není to nijak pravidelně),.. Chjooo… nebo dokáže fakt třeba tři dny mlčet, když je uražený, to je na palici, opravdu si pak myslím, že jsem asi něco podělala a nakonec příjde zapálí svíčku, někdy se omluví, někdy přinese kytku.. jako co to je prostě?!Se v tom plácám, že? Já vim… Vím, že to tady za mě nikdo nevyřeší, spíš asi potřebuji podpořit, poradit nebo se zdravě na.rat a začít jednat.. jenže zase.. já mám strach abych prostě něco nepodělala, nezazdila.
k vytučněnému - prožíváš typický kruh domácího násilí
http://www.magdalenium.cz/index.php?…
on tě vytýrá pak se omluví, a pak znovu a celé pořád dokola
@Anonymní píše:
@jdukolem co dělat tedy? Odejít? Jen přemýšlím nad tím, jestli se takto chová kvůli mě prostě nebo jestli je takový
je prostě takový…
odejít? hele to musíš vědět ty kolik vydržíš, vycházej z toho, že on se nezmění, naopak se to bude spíš zhoršovat a pak si sama odpověz jestli je toto hezký život pro tebe jestli takhle chceš žít 10,20,30 let…
@Anonymní píše:
@jdukolem co dělat tedy? Odejít? Jen přemýšlím nad tím, jestli se takto chová kvůli mě prostě nebo jestli je takový
Holka, ty v tom lítáš
Odejdi a hned. Jak to chceš ještě slyšet?!
@Anonymní píše:
Pokud tomu chceš dát šanci, počkej do doby, až budeš moct být soběstačná- po škole, zaměstnaná… Pak budeš mít na výběr.
Jo,. upozorňovala mě na to i psycholožka, že už se stavím do role oběti.. že už tak mluvím a že to mohou být příznaky domácího násilí, že nejde jen o fyzický „útok“ ale může útočit i psychicky. Pořád si myslím, že ale na tohle by neměl. On opravdu není nijak chytrý, pracovitý je, to ano, ale prostě je to typ člověka, který si -myslí- že on ví všechno nejlíp a ostatní jsou tupci.. vyjma tedy některých jeho kamarádků.. ale to už jsem nějak přešla, vynahrazoval to dřív jinak, byl hodný, hodný k dětem, pracovitý, má hezký vztah ke zvířatům.. Ale někdy se prostě chová divně. Když ho zpozorním, že takle se před dětmi chovat nebude, nebere na to moc ohled.. Prostě ale to je ta jeho hloupost, myslí si, že dětem nějaké chování neuškodí, můžu mu stokrát říkat, že když budou te´d vyrůstat ve stresu, ponesou si to celej život!! Né prostě hahaha kdes na takovou blbost přišla
možná kdyby mu to řekl nějaký kamarád, tak by to připustil.. Tak jak takový člověk může mnou manipulovat? Vědomě? Leda nevědomě, ale proč by to dělal. Nevypadá že chce odejít, spíš že jen vyhrožuje, vím že si je mnou jistý. Škoda, že nemůžu s dětma aspoň na nějaký čas pryč, třeba by mu to doteklo