Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Electrolux.1 píše:
No zacal bych s tim, at se probere… ze nejsi jeho sluzka, ale partnerkaa at se chova tak, aby se pak nemusel omlouvat
Děkuju, jestli to dám a zůstanu a jestli se nakonec omluví - řekl že se omlouvat nebude.. tak něco podobného zkusím. Ten objímací smajlík je fajn
pohladí to, i když takle virtuálně.
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 a JAK mu to nedovoli? Mám mu zalepi (obrazně řečeno) pusu?? Já samozřejmě nekoukám a nemlčím.. řeknu mu že takle se semnou bavit nebude a druhý den mi řekne ty dobytku a že jediný co umim je roztáhnout nohy: Jak si to nenechat líbit jinak, že se ozvu, mám ho praštit něčím po hlavě? Já totiž opravdu nevím… S tou jeho maminou, já vím, je to trapný, ale já už prostě nevěděla. Vše jsem jí samozřejmě ježíšmarjá neřekla, to bych se musela stydět, jen to že nemluví, kvůli blbosti (čaj, dřez, špatně umytý hrnec)
Když mi poradíš jak si to nemám nechat líbit, budu ráda, já opravdu netuším, já si to přeci nechci nechat líbit
Odešla bych. I když vaši mají malý byt, poprosila bych je a šla tam, hledala bych nejlevnější podnájem, ale s takovým člověkem bych nebyla. Tohle už je moc
@Tinuvien píše:
Rodinu rozvracet nemusis, jen si nenech sr. t na hlavu. Neni to uplne o tom, ze se vykasles na domacnost, ale muzes polevit. Nemusi byt vsechno dokonale. A pokud se mu nelibi, klidne praskni dverma, jdi se sama nebo s prckem projit za kamoskou nebo jinam. Hlavne nesklapej hlavu, jinak si bude dovolovat porad vic. Jestli neco chce, tak at si to udela. Mas nejakou pravidelnou aktivitu mezi lidma, kdy by hlidal? Jestli ne, tak je nacase si neco najit. Zvedne Ti to sebevedomi. Jo a nic s miminama, dospelackou zalezitost
jojooo, já si takle jednou vyšla s kamarádkou na kafe.. asi po dvou letech sama, jinak jsme chodili spolu nebo sám, no nepřišla jsem do desíti, ale ve dvanáct, maličko ovíněná, asi 3 dny se semnou nebavil ahned jsem měla na talíři bůh ví klde jsem byla
Tak jsem si pak řekla, že už zase asi dlouho nikam nepůjdu, že mi to za to nestojí.. Já mohu aktivity leda přes den a ani z toho není nadšený třeba když jedu za jednou kamarádkou kterou nemusí..
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 a JAK mu to nedovoli? Mám mu zalepi (obrazně řečeno) pusu?? Já samozřejmě nekoukám a nemlčím.. řeknu mu že takle se semnou bavit nebude a druhý den mi řekne ty dobytku a že jediný co umim je roztáhnout nohyJak si to nenechat líbit jinak, že se ozvu, mám ho praštit něčím po hlavě? Já totiž opravdu nevím… S tou jeho maminou, já vím, je to trapný, ale já už prostě nevěděla. Vše jsem jí samozřejmě ježíšmarjá neřekla, to bych se musela stydět, jen to že nemluví, kvůli blbosti (čaj, dřez, špatně umytý hrnec
)
Když mi poradíš jak si to nemám nechat líbit, budu ráda, já opravdu netuším, já si to přeci nechci nechat líbit
taky netusim. On si asi kazdej mysli, ze zenska stoji a kyve. Vis, ono je rozdil, kdyz o tom pise clovek, kterej to zazil a ten, kterej to nezazil. Je to zcestne ty rady. To ho mas jako kopnout ze schodu?
klidne mi napis zpravu ![]()
@Anonymní píše:
jojooo, já si takle jednou vyšla s kamarádkou na kafe.. asi po dvou letech sama, jinak jsme chodili spolu nebo sám, no nepřišla jsem do desíti, ale ve dvanáct, maličko ovíněná, asi 3 dny se semnou nebavil ahned jsem měla na talíři bůh ví klde jsem bylaTak jsem si pak řekla, že už zase asi dlouho nikam nepůjdu, že mi to za to nestojí.. Já mohu aktivity leda přes den a ani z toho není nadšený třeba když jedu za jednou kamarádkou kterou nemusí..
A on nekam sam chodi? Tohle si nesmis nechat vzit, jinak te polapi uplne. Jsi svobidna bytost i kdyz jsi matka deti. Nemas kouli u nohy. Jen at si zvyka. Nemluvi s Tebou? Vydrz to dyl nez on. Zabejci se, jinak mu to asi nedicvakne ![]()
@MilijonDolarBejby píše:
Taky si myslim, ze to neni uplne cilene. I kdybys mela 5 vysokych a on jen zakladku, to je jedno
takže taky si myslíš, že mu to prostě jen nedochází? Že tohle není žádný psychický násilí??? On je teda vzteklej i na starší děti, zvláště na jedno, ale to je asi mnou.
@Anonymní píše:
jojooo, já si takle jednou vyšla s kamarádkou na kafe.. asi po dvou letech sama, jinak jsme chodili spolu nebo sám, no nepřišla jsem do desíti, ale ve dvanáct, maličko ovíněná, asi 3 dny se semnou nebavil ahned jsem měla na talíři bůh ví klde jsem bylaTak jsem si pak řekla, že už zase asi dlouho nikam nepůjdu, že mi to za to nestojí.. Já mohu aktivity leda přes den a ani z toho není nadšený třeba když jedu za jednou kamarádkou kterou nemusí..
To je naprosto stejny vsude, kde je chlap tyran. Muzu ti poradit jen to, at od nej odejdes a hodne sil preju. Kdyz s nim zustanes, je to o zdravi a o nervy ![]()
@Jaji77
svatá pravda, já vim
Předělat sebe? Mně by úplně stačila se dostat do dřívějších kolejích, kdy jsem se necítila jako hadr na podlahu ale jako docela fajn holka, která není úplně blbá. Fakt to by mi stačilo.. Vím, že teď moc fajn nejsem, když jsem věčně vyčerpaná, unavená… no je to děs
@Anonymní píše:
takže taky si myslíš, že mu to prostě jen nedochází? Že tohle není žádný psychický násilí??? On je teda vzteklej i na starší děti, zvláště na jedno, ale to je asi mnou.
Psychicke nasili to urcite je! ![]()
@Berousik vim a pořád věřím že mu to docvakne, omluví se a zvládneme to, to jsem ale blbá viď…
@MilijonDolarBejby píše:
taky netusim. On si asi kazdej mysli, ze zenska stoji a kyve. Vis, ono je rozdil, kdyz o tom pise clovek, kterej to zazil a ten, kterej to nezazil. Je to zcestne ty rady. To ho mas jako kopnout ze schodu?klidne mi napis zpravu
ano. Přesně
opravdu nestojím a neříkám, jasné máš pravdu, jsem to a to, bráním se přeci!! Nevím jak mu to nedovolit no, jak jsem psala mu zalepit pusu, by koukal
No né, jen jsem si tu situaci představila, že se hrabu v tom šuplíku a hledám takovou tu šedou pásku, blížím se k němu viď
jéje no.. tak konec srandy. Ty taky víš o čem mluvím? Nemusíš se rozepisovat ![]()
@Anonymní píše:
@Berousik vim a pořád věřím že mu to docvakne, omluví se a zvládneme to, to jsem ale blbá viď…
ano jsi a nemyslím to zle. Opravdu chceš s takovým člověkem žít? Ty ho miluješ? A neříkej, že kvůli dětem, právě kvůli nim bys měla odejít. Co jim to dá, když doma uvidí takový model? Asi nic dobrýho.
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 a JAK mu to nedovoli? Mám mu zalepi (obrazně řečeno) pusu?? Já samozřejmě nekoukám a nemlčím.. řeknu mu že takle se semnou bavit nebude a druhý den mi řekne ty dobytku a že jediný co umim je roztáhnout nohyJak si to nenechat líbit jinak, že se ozvu, mám ho praštit něčím po hlavě? Já totiž opravdu nevím… S tou jeho maminou, já vím, je to trapný, ale já už prostě nevěděla. Vše jsem jí samozřejmě ježíšmarjá neřekla, to bych se musela stydět, jen to že nemluví, kvůli blbosti (čaj, dřez, špatně umytý hrnec
)
jako co poradit přesně to nevím, záleží, jaký je, a to víš jen ty. Na někoho stačí jen se mu postavit, aby viděl, že se nenecháš. Vem si to z jeho pozice, vynadá ti do krav, do pí*, do dobytků a co uděláš ty? Sklopíš hlavu a nebo max. zavoláš mamince. No to je pro usurpátora krásnej materiál.
Chtělo by mu to ukázat, že se ho nebojíš, že s tebou takhle jednat nemůže. Hádáš se s ním? Vynadáš mu také? Děláš tichou domácnost? Umíš prásknout dveřma? Umíš říct, když se ti nelíbí, jak myju nádobí, myj si ho sám a pak na něj fakt týden nešáhnout?
Ke mě se takhle zachovat chlap, tak mu asi nandám do hajzlů, ať se zamyslí, jak se chová a pak se sebrala a se slovy „děti potřebují k večeři to a to a já se vrátím, až se uklidníš“ bych se šla vyvztekat třeba ke kamarádce. Jak by ses zachovala ty, kdyby se k tobě takhle choval někdo cizí?? A co nedovolíš cizímu dovolíš členu rodiny? Prostě to chce začít sama od sebe. Psycholožka je moc dobrý krok, ta by tě měla naučit kudy v tom chodit, jak si vážit sama sebe, od toho se to totiž všechno odvíjí.
@Berousik nevím, asi pořád joo, nebo jestli se jen upínám ke vzpomínkám.. Chybí mi takový to teplo víš, obětí a tak :- Jsem ráda když prostě příjde a udělá to, pak mu to odpustim.. ale asi to správný není, přesně chci aby něco z dětí bylo, asi on se musí srovnat, jestli se srovná. Třeba fakt není chyba ve mě, ale co když za to fakt můžu já, jen nevím čim? Třeba se se mnou opravdu trápí, ale já ho tady za nohy nedržím a neříkám mu nechoď, naopak, poslední dobou ![]()
@Mar__tanka1983 a JAK mu to nedovoli? Mám mu zalepi (obrazně řečeno) pusu?? Já samozřejmě nekoukám a nemlčím.. řeknu mu že takle se semnou bavit nebude a druhý den mi řekne ty dobytku a že jediný co umim je roztáhnout nohy
Jak si to nenechat líbit jinak, že se ozvu, mám ho praštit něčím po hlavě? Já totiž opravdu nevím… S tou jeho maminou, já vím, je to trapný, ale já už prostě nevěděla. Vše jsem jí samozřejmě ježíšmarjá neřekla, to bych se musela stydět, jen to že nemluví, kvůli blbosti (čaj, dřez, špatně umytý hrnec
)