Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Apropo
![]()
je tažke radit niekomu, kde pozname len jeden pohlad a jednu stranu mince
to je zas moc nefer voci partnerovi!!!
možno nie je idealny, možno nie je ten princ, ale možno ho miluje (sice si to nenapisala, tak si nie som ista)
Alebo jednoducho mate krizu, ktora potrebuje viac ako len sa otocit chrbtom a odist, myslím si že tak sa problemy neriesia a vybrala si si toho chlapa a ty vies preco… je to ako so vsetkym raz si hore a raz dole, ale nezname že nebude lepsie!!!
@Anonymní píše:
Jo,. upozorňovala mě na to i psycholožka, že už se stavím do role oběti.. že už tak mluvím a že to mohou být příznaky domácího násilí, že nejde jen o fyzický „útok“ ale může útočit i psychicky. Pořád si myslím, že ale na tohle by neměl. On opravdu není nijak chytrý, pracovitý je, to ano, ale prostě je to typ člověka, který si -myslí- že on ví všechno nejlíp a ostatní jsou tupci.. vyjma tedy některých jeho kamarádků.. ale to už jsem nějak přešla, vynahrazoval to dřív jinak, byl hodný, hodný k dětem, pracovitý, má hezký vztah ke zvířatům.. Ale někdy se prostě chová divně. Když ho zpozorním, že takle se před dětmi chovat nebude, nebere na to moc ohled.. Prostě ale to je ta jeho hloupost, myslí si, že dětem nějaké chování neuškodí, můžu mu stokrát říkat, že když budou te´d vyrůstat ve stresu, ponesou si to celej život!! Né prostě hahaha kdes na takovou blbost přišla![]()
možná kdyby mu to řekl nějaký kamarád, tak by to připustil.. Tak jak takový člověk může mnou manipulovat? Vědomě? Leda nevědomě, ale proč by to dělal. Nevypadá že chce odejít, spíš že jen vyhrožuje, vím že si je mnou jistý. Škoda, že nemůžu s dětma aspoň na nějaký čas pryč, třeba by mu to doteklo
on neodejde, proč by to dělal, jemu nic nechybí a to co žijete mu přijde v pořádku, jediný kdo není spokojený jsi ty čili ty to budeš muset vyřešit..
mimochodem - už tě uhodil? na to jsi konkrétně neodpověděla ![]()
@Yoy píše:
Apropo![]()
![]()
![]()
je tažke radit niekomu, kde pozname len jeden pohlad a jednu stranu mince
to je zas moc nefer voci partnerovi!!!
možno nie je idealny, možno nie je ten princ, ale možno ho miluje (sice si to nenapisala, tak si nie som ista)
Alebo jednoducho mate krizu, ktora potrebuje viac ako len sa otocit chrbtom a odist, myslím si že tak sa problemy neriesia a vybrala si si toho chlapa a ty vies preco… je to ako so vsetkym raz si hore a raz dole, ale nezname že nebude lepsie!!!
plést si lásku a závislost je velmi nebezpečné, a ne tady na fóru NIKDY neuslyšíš obě strany.. o tom to není přece tady to nikdo nerozhodne jen nabídne úhel pohledu na popsané… to by se totiž diskuzní forum mohlo zrušit kdyby se nesmělo diskutovat
@Yoy já bych tomu ráda věřila.. to víš, že ho miluj pořád.. nevím jen jestli to není bohužel..
Ano, takle znáte jen jednu stranu mince, ale snažím se nic neskrývat, mluvit naprosto otevřeně, protože do diskuze jsem nepsala aby mě někdo litoval, ale aby mi pomohl, poradil, co mám dělat.. Samozřejmě, že bych ráda aby to bylo dobrý! Ale zase nechci si něco nalhávat. Já se snažím ukazovat i jeho přednosti, jenže bohužel te´d je to jak to je, už se s tím peru dost dlouho zkouším kdecos, asi bych se možná měla přestat snažit já a měl by se ukázat on ![]()
@Anonymní píše:
@Yoy já bych tomu ráda věřila.. to víš, že ho miluj pořád.. nevím jen jestli to není bohužel..
Ano, takle znáte jen jednu stranu mince, ale snažím se nic neskrývat, mluvit naprosto otevřeně, protože do diskuze jsem nepsala aby mě někdo litoval, ale aby mi pomohl, poradil, co mám dělat.. Samozřejmě, že bych ráda aby to bylo dobrý! Ale zase nechci si něco nalhávat. Já se snažím ukazovat i jeho přednosti, jenže bohužel te´d je to jak to je, už se s tím peru dost dlouho zkouším kdecos, asi bych se možná měla přestat snažit jáa měl by se ukázat on
a proč by to dělal?
jaký by k tomu měl mít důvod? bráno čistě jeho úhlem pohledu - nemožná seš u vás doma ty, ty za vše můžeš, tak proč by se on měnil? on nemá žádnou motivaci popřemýšlet že je něco špatně.. nečekej co on
a co chceš poradit? myslíš že na vaši situaci existuje nějaká rada typu - denně vař teplé jídlo a bude to dobré? tomu sama nevěříš
@jdukolem Uhodil mě jednou..
vylítla mu ruka, ale za to jsem mohla i trochu já, držela jsem naše mimčo a on se napřáhl, že mi dá pěstí, když jsem drželá malého (!) dala jsem mu za to facku no a on mi jí vrátil.. párkrát mě chytil za paže, dost silně, takže jsem měla modřiny, protože mě chtěl vyvést z místnosti, když se mu nelíbilo, že mluvim a nechtěl mě dál už poslouchat, ale zase bylo to v hádce (!), dál už se moc rozepisovat nechci, omlouvám se, stejně by ho tu každý a možná i mě odsoudil, že už dávno nejsem pryč a nechám ze sebou takle zacházet, je těžký o tom mluvit - psát
ale vždycky to bylo v hádce, když se vytočil, většinou podobný průběh, jenže dřív jsem s ním třeba chtěla něco vyřešit, to ho obtěžovalo, mohla jsem si asi trochu za to sama, už nevím proč přesně se konkrétní situace stala.
@jdukolem
ved diskutovat a prist na niečo je jedna vec, ale odsudzovat, hanit a tak pod zas druha
je to o tom aby sa niekto vyrozpraval ulavilo sa mu a najlepsie nasiel niekoho, kto nieco podobne zazil, alebo preziva…
a nie radit ako sa na všetko vysrat a verim, že keby chcela davno to urobi ![]()
chce zachranit co sa da ![]()
Příspěvek upraven 24.02.15 v 11:59
@Anonymní píše:
@jdukolem Uhodil mě jednou..vylítla mu ruka, ale za to jsem mohla i trochu já, držela jsem naše mimčo a on se napřáhl, že mi dá pěstí, když jsem drželá malého (!) dala jsem mu za to facku no a on mi jí vrátil.. párkrát mě chytil za paže, dost silně, takže jsem měla modřiny, protože mě chtěl vyvést z místnosti, když se mu nelíbilo, že mluvim a nechtěl mě dál už poslouchat, ale zase bylo to v hádce (!), dál už se moc rozepisovat nechci, omlouvám se, stejně by ho tu každý a možná i mě odsoudil, že už dávno nejsem pryč a nechám ze sebou takle zacházet, je těžký o tom mluvit - psát
ale vždycky to bylo v hádce, když se vytočil, většinou podobný průběh, jenže dřív jsem s ním třeba chtěla něco vyřešit, to ho obtěžovalo, mohla jsem si asi trochu za to sama, už nevím proč přesně se konkrétní situace stala.
ne nemohla jsi za to…to je celé co k tomu mám říct
já se pohádala s ex nesčetněkrát a on se mnou…a ani jednou se nenapřáhl natož aby mi udělal modřinu takže ne nemůžeš za to a to co dělá je domácí násilí…
@Yoy píše:
@jdukolem
ved diskutovat a prist na niečo je jedna vec, ale odsudzovat, hanit a tak pod zas druha
je to o tom aby sa niekto vyrozpraval ulavilo sa mu a najlepsie nasiel niekoho, kto nieco podobne zazil, alebo preziva…
ani radit ako sa na všetko vysrat a verim, že keby chcela davno to urobi
chce zachranit co sa da
no a radit jí zachraňuj je teda v pořádku?
uvědomuješ si co čteš za příběh? že to nejsou obyčejné hádky o to kdo nezhasl v koupelně? ![]()
@jdukolem
a proc by to namalo byt v poriadku?!!!
samozrejme že je, problemy sa riešia a nie utekaju od nich
ty s nimi nežiješ, nevieš, len si myslíš domnievaš sa!!
@Yoy píše:
@jdukolem
a proc by to name byt v poriadku?!!!
samozrejme že je, problemy sa riešia a nie utekaju od nich
ty s nimi nežiješ, nevieš, len si myslíš domnievaš sa!!
a ty s nimi žiješ?
podle mě problémy se mají řešit- tak jí porad jak to vyřešit
já si na to ráda počkám
no a…jestli mě čteš pečlivě tak já jí neradím co má dělat.. ani jednou ![]()
PS s těmi vykřičníky šetři…na mě to neplatí
@jdukolem ten odkaz je opravdu zajímavý
-něco na tom asi bude ![]()
@ametyst píše:
@jdukolem ten odkaz je opravdu zajímavý![]()
-něco na tom asi bude
ono když zalistuješ netem zadáš něco jako kruh domácího násilí tak ti těch věcí vyjede mnohem víc a ještě zajímavějších…
to že násilník (i psychické násilí je násilí) něco udělá, pak se omluví a slibuje chvíli se chová hezky a pak zase bum je opravdu velmi typické chování, končí to tak, že už se neomlouvá a oběť ho omluví sama, že si to zasloužila
já netuším, jaké to má anonymka, ale spousta příznaků co popisuje je minimálně varovných, urážky, ponižování, shazování, koneckonců i drženi za paže modřiny facka…minimálně na konzultaci s odborníkem to jistě je
@jdukolem přečetla jsem si o tom domácím násilí, jako nšla bych tam něco, to né že ne, jen on mi neslibuje, že se to nebude opakovat, spíš řekne, že jsem ho prostě vyprovokovala, že to tak ale prostě nemyslí. Jednou mi řekl, že to co řekl bylo abych prostě už byla zticha. No a když něco udělá fyzicky, tak říká, ale to je v tý hádce, vidíš, co jsi způsobila… když se jedná o něco fyzickýho tak pak už se o tom bavit nechce, ví že přepískl, asi. Jednou když jsme se hádali a já mu řekla ať se sbalí a jde, že mu na mě nezáleží jinak by se se mnou nebavil tak jak se baví tak mi pořád skákal do řeči nenechal dokončit větu a poté mě chytil před naším miminkem za krkem, pak na mě křičel musel to ten kluk vidět? Vidíš co jsi způsobila? Já na něj jen křičela at vypadne a on že můžu jít já ( s dětma!) prostě v tu chvíli mi chce co nejvíc ublížit, slovně. Když neposlechnu a mluvím dál, někdy se stane i toto. Bohužel. To bylo to co jsem nechtěla původně psát. Není mi z toho moc dobře, ale chtěla jsem se zeptat, zda se tohle dá omluvit, nějakým způsobem, třeba že jsem ho vyprovokovala, že jsem měla být zticha a odejít, neobhajovat se, já vím, že někdy bouchne přeci, ale v tý situaci jsem to chtěla doříct prostě, stačilo by kdyby mě vyslechl…
@Anonymní píše:
@jdukolem přečetla jsem si o tom domácím násilí, jako nšla bych tam něco, to né že ne, jen on mi neslibuje, že se to nebude opakovat, spíš řekne, že jsem ho prostě vyprovokovala, že to tak ale prostě nemyslí. Jednou mi řekl, že to co řekl bylo abych prostě už byla zticha. No a když něco udělá fyzicky, tak říká, ale to je v tý hádce, vidíš, co jsi způsobila… když se jedná o něco fyzickýho tak pak už se o tom bavit nechce, ví že přepískl, asi. Jednou když jsme se hádali a já mu řekla ať se sbalí a jde, že mu na mě nezáleží jinak by se se mnou nebavil tak jak se baví tak mi pořád skákal do řeči nenechal dokončit větu a poté mě chytil před naším miminkem za krkem, pak na mě křičel musel to ten kluk vidět? Vidíš co jsi způsobila? Já na něj jen křičela at vypadne a on že můžu jít já ( s dětma!) prostě v tu chvíli mi chce co nejvíc ublížit, slovně. Když neposlechnu a mluvím dál, někdy se stane i toto. Bohužel. To bylo to co jsem nechtěla původně psát. Není mi z toho moc dobře, ale chtěla jsem se zeptat, zda se tohle dá omluvit, nějakým způsobem, třeba že jsem ho vyprovokovala, že jsem měla být zticha a odejít, neobhajovat se, já vím, že někdy bouchne přeci, ale v tý situaci jsem to chtěla doříct prostě,stačilo by kdyby mě vyslechl…
Tohle a jiné perly. Nejde o to, co se dá nebo nedá omluvit, jestli jsi ho vyprovokovala nebo ne.. Jde o to jak se k sobě chováte. Jediný máš jistý, on se nezmění. On nezačne mět k tobě úctu.!! A žít tak abych musel držet hubu, jinak je zle.. To chceš?