Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jdukolem tak je ale přeci úplně mimoVčera příjde domu, je uvařeno, uklizené nádobí, když se navečeřela rodina, dali mi do dřezu nádobí, pak mi začne říkat tady je borddel
![]()
a já jako co? Když si přišel domu, bylo tu uklizeno, to je nádobí od večeře, prý no to jo, ale fakt uklizeno bylo
Nebo tuhle jsme něco objednávali, u potvrzení mu přišlo že je objednaný něco jinýho, začal jak jsem neschopná, že objednám něco jinýho, tak mi to nedalo a podívala jsem se, zvrtali to tam v tý firmě, moje objednávka byla správně, no samozřejmě že se mi ani neomluvil, tak jsem chtěla do tý firmy napsat, když jsem měla už rozepsaný meil, tak mi řekl, hele radši to ještě zkontroluj, jestli to nebude to samý pod jiným názvem a zítra tam můžeš zavolat.. no tak jsem to skoukla, no samozřejmě že to nebylo to samý, dál jsem to neřešila s tím, že tam zítra zavolám a za chvilku mi jako vyčte, proč jsem tam neposlala ten email, že nic nedokončim
![]()
Ty jo, tak jsem to letadlo já? Pak něco nemohl najít na emailu, za to jsem hned mohla taky určitě já, blbost, samozřejmě že to pak našel.. prostě pořád něco. Jak si může myslet, že jsem takový lempl?
Sakra já to nechápu a fakt mě nebaví se pořád obhajovat, včera už jsem taky pak na něj vyjela a on, že to nebude poslouchat, baví se se mnou tonem jakoby on byl šéf a já nic,.. a nakonec když se chci obhájit a řeknu mu že mi křivdí, že proč se takle chová, že to akorát bude jen a jen horší, on na to, že mu je to jedno a já chci doříxt větu proč tedy nejde, když mu je to tak jedno, tak si v jeho očích zasloužim aby mi řekl a´t jsem zticha nebo mi dá takovou že si dám druhou o zeď? Jestli si myslí že si tohle zasloužim, tak je to prostě asi v háji.. To byl jen jeden příklad
ano máš pravdu, tohle je už zcela mimo, nepřijde ti že si hledá záminky ke konfliktu a k tomu aby měl důvod tě zkritizovat?.. viz nádobí
podle mě je to hodně o jeho sebevědomí - on si tím že deptá tebe cosi dokazuje zvedá si tím sebevědomí
@jdukolem mluvíš jako moje psycholožka
taky to říkala, že nesnese abych byla „nad ním“ špatně řečeno, ale víš jak to myslím? Ale já přeci nic takovýho nechci. Nevím jestli si spíš nenese něco z minulého vztahu, tam dělal poskoka, co vím, a jeho ego asi dostalo dost zabrat… tak jestli si to teď dohání na mě, já nevim. No ani nevim, jestli je to pravda. Tak tohle není moje věc nakonec, ale jestli to možná trochu nemůže mít souvislost nevím. Ono bůh ví jak to všechno bylo.
Možná to tak ale opravdu je, s tím sebevědomím.. v tom případě by to ale bylo v pytli, to fakt nevidím řešení, takle se žít opravdu nedá, to ení život, ale přežívání. Co moje děti? Ty mi jednou vyčtou, že vyrůstaly v hádkách
a já si řeknu, že jsem to pěkně podělala, psycholožka mi říkala, že teď mám ty nejlepší léta mám malé děti, že bych si tohle období měla užívat, místo toho jsem v depresi. No jo, ale jak? Jak z toho ven? Jak jeho probrat? Jak sebe probrat? Ještě že k ní zítra jdu, zase je toho nějak moc.. strašně mě mrzí, že jsem se tak zklamala, na začátku, i třeba po dvou, třech lechtech byl úplně jiný, vlastně tohle začalo trošku v těhu, pak chvilku dobrý a pak když malému byli ty tři měsíce asi ![]()
Je dobře že chodíš k psycholožce, stejně se ale přikláním aby ses o tom násilí poradila s odborníky přímo na násilí - mají víc zkušeností
@Anonymní píše:
jojooo, já si takle jednou vyšla s kamarádkou na kafe.. asi po dvou letech sama, jinak jsme chodili spolu nebo sám, no nepřišla jsem do desíti, ale ve dvanáct, maličko ovíněná, asi 3 dny se semnou nebavil ahned jsem měla na talíři bůh ví klde jsem bylaTak jsem si pak řekla, že už zase asi dlouho nikam nepůjdu, že mi to za to nestojí.. Já mohu aktivity leda přes den a ani z toho není nadšený třeba když jedu za jednou kamarádkou kterou nemusí..
A to je prave ta chyba… podrizovat se, protoze partnerovi se neco nelibi.. naopak bych zacala chodit casteji
@serson píše:
Nemohlo by to být tím, že v tom třeba od mala vyrůstal?
No to je taky dobrý. Každý v něčem vyrůstal a musí se s tím nějak vypořádat. Vymlouvat se do důchodového věku na to, že jsem měla špatné dětství, je přinejmenším trapné. Hodně lidí hřeší na své dětství a vydrží s tím až do smrti. Přesně podle toho, jak se jim to hodí jako výmluva, aby se sebou nic nemuseli dělat.
Ještě bych se chtěla zeptat na názor jeden.. teď jsme relativně v pohodě.. on se sice neomluvil, ale to je fuk.. Ví moc dobře (snad) že to přehnal. Včera jsem se ním bavila, že mu něco chci říct (chtěla jsem mu promuvit do duše no prostě ráda bych nám, jemu, dala šanci, ale jsetli to má smysl právě…)
Jeho první otázka byla ty se chceš se mnou rozejít? Nechápu, proč se na tohle hned zeptal, jak by to na Vás působilo? Že třeba on to chce? Zeptala jsem se ho a on mi odpověděl, že by s tím nic neudělal… CHtěla jsem mu říct, že takle to nejde, že chci aby moje děti byly šťastný, já taky a on taky nakonec, ale že tohle je prostě neustálý boj, že by se nad lecčím musel zamyslet, no nad sebou a přestat s urážkama apod. V9m já bych svůj přístup musela změnit taky. On mi řekl, že on problém nema.. a že se TEĎ neche o ničem bavit.. ale to nikdy…
Z toho mi vyplynulo, že mu je asi úplně šumák, co mě trápí ( i když si myslím, že to musí vědět), že mu je asi jedno jak to dopadne a že to asi nemá cenu zkoušet dál. Já opravdu nevím. Co myslíte holky? Já vlastně ani nevím jak bych si s ním mohla promluvit, protože mi nechce dát příležitost, navíc víme, jak chlapi mají rádi promlouvání… Jenže tady to jinak nevidím. Dlooouho jsem s ním neřešila nic ohledně nás dvou, ale myslím, že je to třeba. Ale teda nevím, jestli mu to není přeci jen jedno, tím pádem proč se snažit.. a ani vlastně nevím jak to na něj „navlíknout“ aby mě vyslechnul. Achjo ty jo já jsem fakt marná, nikdy by mě nenapadlo, že promluvit si bude takový problém, fakt jako kdybych šla hlavou proti zdi
Na tu linku jsem jinak ještě nevolala, odhodlávám se… ![]()
@Anonymní píše:
Ještě bych se chtěla zeptat na názor jeden.. teď jsme relativně v pohodě.. on se sice neomluvil, ale to je fuk.. Ví moc dobře (snad) že to přehnal. Včera jsem se ním bavila, že mu něco chci říct (chtěla jsem mu promuvit do duše no prostě ráda bych nám, jemu, dala šanci, ale jsetli to má smysl právě…)
Jeho první otázka byla ty se chceš se mnou rozejít? Nechápu, proč se na tohle hned zeptal, jak by to na Vás působilo? Že třeba on to chce? Zeptala jsem se ho a on mi odpověděl, že by s tím nic neudělal… CHtěla jsem mu říct, že takle to nejde, že chci aby moje děti byly šťastný, já taky a on taky nakonec, ale že tohle je prostě neustálý boj, že by se nad lecčím musel zamyslet, no nad sebou a přestat s urážkama apod. V9m já bych svůj přístup musela změnit taky. On mi řekl, že on problém nema.. a že se TEĎ neche o ničem bavit.. ale to nikdy…
Z toho mi vyplynulo, že mu je asi úplně šumák, co mě trápí ( i když si myslím, že to musí vědět), že mu je asi jedno jak to dopadne a že to asi nemá cenu zkoušet dál. Já opravdu nevím. Co myslíte holky? Já vlastně ani nevím jak bych si s ním mohla promluvit, protože mi nechce dát příležitost, navíc víme, jak chlapi mají rádi promlouvání… Jenže tady to jinak nevidím. Dlooouho jsem s ním neřešila nic ohledně nás dvou, ale myslím, že je to třeba. Ale teda nevím, jestli mu to není přeci jen jedno, tím pádem proč se snažit.. a ani vlastně nevím jak to na něj „navlíknout“ aby mě vyslechnul. Achjo ty jo já jsem fakt marná, nikdy by mě nenapadlo, že promluvit si bude takový problém, fakt jako kdybych šla hlavou proti zdi
Na tu linku jsem jinak ještě nevolala, odhodlávám se…
přidám pohled chlapa - na všechno sis tu odpověděla, jen to chceš potvrdit od ostatních. Chlapy nejsou složití a z toho co si tu napsala je jasné, že tam není zájem něco řešit je mu to prostě jedno. Vím že to zní tvrdě, ale je to tak.
Víš v podstatě když chlap o ženskou opravdu stojí tak je schopnej udělat cokoliv pro tu ženskou. ![]()
@semik7 hmm, proč tedy ale nejde? Proč čeká až se s ním rozejdu já? Aby nevypadal ve špatným světle? Děkuji za pohled chlapa
@semik7 a ještě tedy by mě zajímalo.. proč tedy žárlí? A to že fakt žárlí.. tomu nerozumím, proč ho dokáže urazit, když jsem mu jednou v návalu vzteku řekla, že jsem s ním jenom proto že nemám kam jít.. Ale jinak máš pravdu, spíš cítím z něho ten nezájem cokoliv, udělat pro to, aby to bylo dobrý.. možná spíš jen nějaké gesto když něco přežene
@Anonymní píše:
@semik7 hmm, proč tedy ale nejde? Proč čeká až se s ním rozejdu já? Aby nevypadal ve špatným světle? Děkuji za pohled chlapa
přesně tak, je srab a neukončí to… potom bude vykládat, že ty si opustila jeho a špatná budeš ty on bude ten chudáček. Hele nevím kolik ti je, ale zabal to takhle se žít nedá, je spousta normálních hodneýjch chlapů, kterým nebude vadit že máš dítě nebo děti. Život se má žít a né přežívat ![]()
@Anonymní píše:
@semik7 a ještě tedy by mě zajímalo.. proč tedy žárlí? A to že fakt žárlí.. tomu nerozumím, proč ho dokáže urazit, když jsem mu jednou v návalu vzteku řekla, že jsem s ním jenom proto že nemám kam jít.. Ale jinak máš pravdu, spíš cítím z něho ten nezájem cokoliv, udělat pro to, aby to bylo dobrý.. možná spíš jen nějaké gesto když něco přežene
no tak i když si mu tohle řekla v návalu vzteku, tak on to asi bere vážně a tím to pro něj skončilo, bere tě že si u něj jen proto že nemáš kam jít, tak jak si to řekla…
Nesoudím jeho ani tebe, protože s vámi nežiju tak nemohu soudit.
Nechce o ničem mluvit nic řešit, tak to zabal, bud ho to nakopne a nebo bude dfinitivní konec a bude se ti lépe dýchat a žít ![]()
@Anonymní píše:
@semik7 a ještě tedy by mě zajímalo.. proč tedy žárlí? A to že fakt žárlí.. tomu nerozumím, proč ho dokáže urazit, když jsem mu jednou v návalu vzteku řekla, že jsem s ním jenom proto že nemám kam jít..Ale jinak máš pravdu, spíš cítím z něho ten nezájem cokoliv, udělat pro to, aby to bylo dobrý.. možná spíš jen nějaké gesto když něco přežene
tak co čekáš. Kdyby tohle řekl chlap partnerce, tak to se vztahem taky hodně zamete. Se žárlením tohle nemá co dělat.
@Kobliha51 no tato věta rozhodně nemá se žárlením nic společného a co třeba, když jdu ven s kamarádkou a on po koho se líčim, příjdu a on říká bůh ví kde jsem byla, když si vezmu tričko s malým výstřihem a jemu to hned vadí, kvůli komu si beru tak velký výstřih.. tohle už mi jako žálení příjde a to nepíšu vše. Tu větu jsem řekla jednou, ve vzteku a pak jsem mu to i řekla, že jsem to tak nemyslela, o to jde, já mu to řekla, že jsem to řekla jenom proto že jsem byla naštvaná. Byla to výjímka. Kvůli tomu myslíš že se to vše podělalo a chová se takto?? To snad ne.. Navíc takový jaký píši byl už před touto větou, takže myslím, že „osudná“ nebyla ![]()
@Anonymní píše:
@Kobliha51 no tato věta rozhodně nemá se žárlením nic společného a co třeba, když jdu ven s kamarádkou a on po koho se líčim, příjdu a on říká bůh ví kde jsem byla, když si vezmu tričko s malým výstřihem a jemu to hned vadí, kvůli komu si beru tak velký výstřih.. tohle už mi jako žálení příjde a to nepíšu vše. Tu větu jsem řekla jednou, ve vzteku a pak jsem mu to i řekla, že jsem to tak nemyslela, o to jde, já mu to řekla, že jsem to řekla jenom proto že jsem byla naštvaná. Byla to výjímka. Kvůli tomu myslíš že se to vše podělalo a chová se takto?? To snad ne.. Navíc takový jaký píši byl už před touto větou, takže myslím, že „osudná“ nebyla
Proč žárlí? No protože, protože žárlíme všichni, někdo víc a někdo míň. Někteří žárlí i na ty, se kterými už léta nežijí, někdo žárlí proto, že ten druhý je jeho majetek a když ho nemá on, tak ho nebude mít nikdo. Žárlit neznamená nutně milovat… Na to se asi ptáš. Nevím, jestli vás tu anonymních není víc, abych si vás nepletla a číst to všechno nebudu. Podle mě potřebujete pomoc odborníka a to ona. Domluvte se, jestli chcete spolu být dál a běžte do nějaké poradny. Jinak se do pár let sežerete.
@Anonymní píše:
u vás padají takovéto věty a ty se divíš že si nerozumíte?
víš ono je to kalamitní vztah se vším všudy… ![]()