Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jdukolem přečetla jsem si o tom domácím násilí, jako nšla bych tam něco, to né že ne, jen on mi neslibuje, že se to nebude opakovat, spíš řekne, že jsem ho prostě vyprovokovala, že to tak ale prostě nemyslí. Jednou mi řekl, že to co řekl bylo abych prostě už byla zticha. No a když něco udělá fyzicky, tak říká, ale to je v tý hádce, vidíš, co jsi způsobila… když se jedná o něco fyzickýho tak pak už se o tom bavit nechce, ví že přepískl, asi. Jednou když jsme se hádali a já mu řekla ať se sbalí a jde, že mu na mě nezáleží jinak by se se mnou nebavil tak jak se baví tak mi pořád skákal do řeči nenechal dokončit větu a poté mě chytil před naším miminkem za krkem, pak na mě křičel musel to ten kluk vidět? Vidíš co jsi způsobila? Já na něj jen křičela at vypadne a on že můžu jít já ( s dětma!) prostě v tu chvíli mi chce co nejvíc ublížit, slovně. Když neposlechnu a mluvím dál, někdy se stane i toto. Bohužel. To bylo to co jsem nechtěla původně psát. Není mi z toho moc dobře, ale chtěla jsem se zeptat, zda se tohle dá omluvit, nějakým způsobem, třeba že jsem ho vyprovokovala, že jsem měla být zticha a odejít, neobhajovat se, já vím, že někdy bouchne přeci, ale v tý situaci jsem to chtěla doříct prostě, stačilo by kdyby mě vyslechl…
ne nedá se to omluvit žádným způsobem…
a když si toho o tomto tématu, nejen v tom konkrétním odkaze přečteš víc, tak zjistíš, že předávání viny - vidíš Tys mě vyprovokovala, vidíš? musel to syn (kvůli tobě) vidět? je také typické…
hele já myslím, že pokud takto tápeš tak by to chtělo nějakou konzultaci - klidně anonymní (nemusíš říkat jméno ani nic ) s odborníky
př. http://www.donalinka.cz/
tam jsou fakt moc fajn a minimálně tě nasměrují nebo aspon vyslechnou
Příspěvek upraven 24.02.15 v 12:55
@Honza 12 Proč jí dřív měl a teď nemá.. jako doprčic jsem pořád jedna a ta samá bytost. Nechápu proč se takle začal chovat, ale asi jsem měla být silnější nebo nevím, co jsem udělala špatně. Jsem pořád stejná. Vždyť já ani nikam nechodím, aby třeba neměl důvod žárlit, páč když jsem někam dřív, nebo teda te´d nedávno asi po dvou letech si dovolila někam jít, tak byl oheń na střeše, bůh ví kde a s kým jsem byla atd. Pak několik dní mlčel! Přitom nemá důvod mi nevěřit.. Nevím proč prostě pořád prudí, jestli mu to za to stojí rozbít rodinu, když nemá zájem, proč nejde..
A ne, nechci takle žít, fakt nechci
Ale chtěla jsem to nějak zachránit, přece není možný aby byl takle zlý, proč. Třeba fakt dělám něco blbě, nebo se mnou nechce být a takle to ventiluje? Tak může jít přeci, nikdo ho za nohu nedrží. Prostě to fakt nechápu. Ty, jako chlap, rozumíš tomu? Jako dává tohle nějakou logiku? Docela by mě zajímalo slyšet názor chlapa
@Anonymní píše:
@jdukolem Není mi z toho moc dobře, ale chtěla jsem se zeptat, zda se tohle dá omluvit, nějakým způsobem, třeba že jsem ho vyprovokovala, že jsem měla být zticha a odejít, neobhajovat se, já vím, že někdy bouchne přeci, ale v tý situaci jsem to chtěla doříct prostě, stačilo by kdyby mě vyslechl…
Ne. Tohle se prostě omluvit NEDÁ.
@Anonymní píše:
@jdukolem já to zkusím. Děkuju
to je dobře..člověk by si měl najít informace a udělat názor..
@jdukolem tam se asi jen volá že.. třeba nejde napsat email, to je asi blbost. Na ten kontakt co je tam uvedený úplně nahoře asi.. Je mi trapný tam volat.. ale zkusím to
@Anonymní píše:
@jdukolem tam se asi jen volá že.. třeba nejde napsat email, to je asi blbost. Na ten kontakt co je tam uvedený úplně nahoře asi.. Je mi trapný tam volat.. ale zkusím to
není to trapné, je to v pohodě, protože se nemusíš představit ani říkat nic konkrétního prostě si jen s někým popovídáš to je lepší než psát, pocity se líp popisují slovně neboj.. o nic nejde jen se zeptáš
@Anonymní píše:
@Honza 12 Proč jí dřív měl a teď nemá.. jako doprčic jsem pořád jedna a ta samá bytost. Nechápu proč se takle začal chovat, ale asi jsem měla být silnější nebo nevím, co jsem udělala špatně. Jsem pořád stejná. Vždyť já ani nikam nechodím, aby třeba neměl důvod žárlit, páč když jsem někam dřív, nebo teda te´d nedávno asi po dvou letech si dovolila někam jít, tak byl oheń na střeše, bůh ví kde a s kým jsem byla atd. Pak několik dní mlčel! Přitom nemá důvod mi nevěřit.. Nevím proč prostě pořád prudí, jestli mu to za to stojí rozbít rodinu, když nemá zájem, proč nejde..
A ne, nechci takle žít, fakt nechciAle chtěla jsem to nějak zachránit, přece není možný aby byl takle zlý, proč. Třeba fakt dělám něco blbě, nebo se mnou nechce být a takle to ventiluje? Tak může jít přeci, nikdo ho za nohu nedrží. Prostě to fakt nechápu. Ty, jako chlap, rozumíš tomu? Jako dává tohle nějakou logiku? Docela by mě zajímalo slyšet názor chlapa
Dává mě to logiku. Bratránek měl babu. Ta si nic nenechala líbit. Skákal jak pískala. Makal pro ni na baráku. Vůl na entou.. Nevážila si ho. Nechal si všechno líbit. Tak ho pak podvedla a kopla do zádi. Hroutil se z toho. A teď má holku bohužel hodnou, a čím víc ona po malích krůčkám mu plní jeho přání. Tuhle lehce ustoupí, tamhle aby byl miláček spokojenej, udělá tohle. A tak se pomalu dostává do toho, že on je pán. Platí co řekne. A pomaličku začíná být zle. On nemá nastavené mantinely a hranice. Vždycky se ona o trošku stáhne.. Já bych taky nechtěl hodnou holku tohohle typu, protože mám obavu, že bych si jí nevážil. A nechcu se dostat do takovýho kruhu..
Jen dodám, že to rozhodně není vina té holky. Ale ona k sobě potřebuje chlapa kterej je jinej..
@Anonymní píše:
Prd trapný.. Natom nic není..
Za nic se nestyď
@Honza 12 ve většině vztahů je ale přeci někdo víc dominantní a někdo míň. Vždy je jeden co se trochu víc přizpůsobuje, nebo si to nemyslíš? I když si jsou rovnocenní. Nebo je to povahově, jsou lidi co se raději nechávají „vést“ ![]()
zakl-zavolej tam. Určitě ![]()
@ametyst píše:
@Honza 12 ve většině vztahů je ale přeci někdo víc dominantní a někdo míň. Vždy je jeden co se trochu víc přizpůsobuje, nebo si to nemyslíš? I když si jsou rovnocenní. Nebo je to povahově, jsou lidi co se raději nechávají „vést“zakl-zavolej tam. Určitě
podle mě jde o rovnováhu, o to aby to vyhovovalo oběma, ve chvíli kdy se ten jeden začne ptát je toto ještě v pořádku tak je to první signál v tom že to v pořádku prostě není a že se musí něco stát…
@Honza 12 píše:
Dává mě to logiku. Bratránek měl babu. Ta si nic nenechala líbit. Skákal jak pískala. Makal pro ni na baráku. Vůl na entou.. Nevážila si ho. Nechal si všechno líbit. Tak ho pak podvedla a kopla do zádi. Hroutil se z toho. A teď má holku bohužel hodnou, a čím víc ona po malích krůčkám mu plní jeho přání. Tuhle lehce ustoupí, tamhle aby byl miláček spokojenej, udělá tohle. A tak se pomalu dostává do toho, že on je pán. Platí co řekne. A pomaličku začíná být zle. On nemá nastavené mantinely a hranice. Vždycky se ona o trošku stáhne.. Já bych taky nechtěl hodnou holku tohohle typu, protože mám obavu, že bych si jí nevážil. A nechcu se dostat do takovýho kruhu..
bratránek neumí naložit s tím že by měl být dospělý ve vztahu
on se choval jako závislé dítě - nechal sebou vláčet a ted se chová jako malé dítě co se dostalo k moci a neumí s ní zacházet…on by měl dospět jinak si namele pusu ještě mockrát
@Honza 12 no ty bláho, a jaký typ by k sobě tedy potřebovala? To je divný ne, jen kvůli tomu, že je někdo hodnej tak ay se ten druhý po něm vozil..