Nervní batole - už nemůžu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.4.15 20:48

Jsem staromodni matka 4 synu.
Zkusila nekdy misto konejseni houknout nebo ji proste dat na prdelku?
Muzu rict, ze muj synek/nastesti jen jeden/mel evidentne v
spinac na zadku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
6.4.15 20:49

@Poison Eve no tak je lepší to řešit…já psala ze ma autistické prvky..což je fakt…ale nemusí byt autista..nicméně by mela dojít pro klid duše za psychologem..což nic není..zeptá se na otázky a poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
6.4.15 20:51
@Anonymní píše:
Předeme prosím o zachování anonymu.
Mám krásnou zdravou holčičku, ale její povaha je prostě jiná, než je u jiných dětí, už jako kojenec se uměla pěkně vyvztekat, noci prořvala, ale bylo to ještě docela v normě, je jí 20 měsíců a za celý den co je vzhůru se dokáže z úplné prkotiny pěkně rozčílit, dám příklad, sedí na židličce spadne jí tužka a hned má nervy, říkám jí ať sleze pastelku si vezme a maluje, ale v tom její zájem o malování padl a začne hysterák, zatne pěsti a rozklepe se, poté řve a když už to zajde hodně daleko, tak se začne propínat a upadá dozadu na zem, byť jí miluji s její povahou se prostě nemohu nějak smířit, rozhodí jí i to, že je někde ušpiněná, třeba když jdeme ven, spadne a má špinavá kolínka, nebo když jí v jídelní židličce a z misky jí spadne jídlo, hned přestane jíst a opět se vzteká, vadí jí i pěna ve vaně a nebo když na ní někdo sáhne, teď si usmyslila, že nechce k babičce a chce jen dědečka, přitom babička jí nikdy nic neudělala… :nevim: Nikdy se mnou nechce ležet v posteli a ani se nechce moc mazlit, já fakt nevím kde jsem udělala chybu, chtěla bych aby byla takové to veselé dítě se kterým se člověk nasměje, ale já za celý den jen utišuji, už mě to přetéká přes hlavu a mám málo od toho abych jí okřila a dala na zadek… :oops:

No, já bych na tvém místĕ okřikla a dala na zadek. Musí mít určité hranice.
Nejsem zastánce fyzických trestů, ale jednou dobře mířená na zadek má smysl :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.4.15 20:52

Možná je to mimo mísu, ale já, když jsem byla dítě cca 2 roky, jsem taky chytla šílený záchvat vzteku. Prý jsem až zmodrala :-D prostě vzteklina bez nádechu. A tak mě taťka vzal strčil pod studenou sprchu a byl klid. Žádné utěšování… No a nikdy více jsem to nezopakovala. Otázka ale je, zda by to vašemu dítku více neublížilo. Znáte ho nejlépe ;-) přeji hodně štěstí ať to není nic závažného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
6.4.15 20:53

U našeho ADHD zabralo pevné stanovení hranic. Pravda, je starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
6.4.15 20:56

Já nevím ale kolik 2 letych holcicek se vzteka nad špínou když to děti miluji…já mám taky vybocene dítě..a to nesklada do rad..ale když se mi něco nezdá jsem rada ze me jeho psycholog vede..každý to musí odhadnout sam..ale dřív nez na zadek bych to řešila jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.15 20:57

Muj synek takhle dostal hysterak ve 2 letech.kdz mu drzej Mikulas na tasku dobrot pridal par brambor :cert: voda zabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

Nemusí to být hned autismus, náš syn je něco podobného. Ale jak roste, teď má 4 roky, tak se to trošičku zlepšuje resp. za tu dobu už jsem se trochu naučila jak na něj. taky jsem přečetla hromady psychologických knih. Nicméně bych se vůbec nebála navštivit nějakou dobrou dětskou psycholožku. Dítě zkontroluje, ujistí tě, že je to ještě v normě a poradí, jak na něj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11

Mě to zas až tak zvláštní nepřijde. Je svá a náročnější no. Přijde mi, že neumí zpracovat emoce a řeší to vztekem. Dcera mi to dělá taky. Má hysterické záchvaty kvůli úplným maličkostem viz spadlá pastelka a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491

Taky mě napadl autismus :( Ale vlastní zkušenost nemám, ale být tebou proberu to s pediatrem, neurologem. Děti mají občas svoje záchvaty vzteku, ale nemělo by to být neustále..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
6.4.15 20:58

Jo, ještě se mi osvedčila kniha, jak mluvit, aby nás děti poslouchaly. Něktré věci jsou použitelné u starších dětí, něco z toho na nás nefungovalo. Ale něco naopak jo a byla to úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113

@Magdalenalenka Na Mikuláše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895

Ale tak Kazda mamka si to nějak musí vyřešit sama a přeji zakladatele pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.4.15 20:59

Když to probereš s dětskou lékařkou určitě nic nezkazíš. Nicméně já bych se hned nebála nějakých hrozných diagnóz. Moje nejstarší dcera taky byla pěkný vztekloun a měla kolem druhého roku období, kdy byly hysteráky kvůli prkotině na denním pořádku. Přesně si vzpomínám, rozsvěcení/zhasínání světel - chtěla to dělat jen ona, když jsem rozsvítila já nebo manžel klidně hodinové řvaní. Pak ranní odtahování žaluzií, opět to samé. Tužka spadlá na zem, jak popisuješ, ji dokázala taky rozčílit. špatně ovládala emoce. Z toho nejhoršího vyrostla, svérázná povaha jí zůstala, hodně věcí si moc bere, je hodně impulsivní - hned se směje, hned brečí, hned se bojí, hned se vrhá bezhlavě ze stromu dolů. Ve škole bez problémů, se spolužáky taky vychází výborně, je hodně inteligentní, sama začala číst, brzy počítala, tak ty její nálady přičítám i tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.15 21:04

Jako jiná je, náročnější asi taky, ale prostě mě někdy v úplných prkotinách překvapí, co jí stačí k tomu, aby se vytočila. Jinak ale je hrozně šikovná a přátelská, miluje tetičky a strejdy, tátu, nikoho nebije, má ráda zvířátka a ráda si prohlíží knížky, jen je od mala spíše samostatná a nikdy mě moc nepotřebovala, brzy se odstavila od kojení a od malinka usíná úplně sama, ale třeba nesnese aby s ní někdo v pokoji byl, když usíná, já nevim, ale autista SNAD není, prosim nestrašte mě, jen tu hledám rady jak se hlouběji věnovat nerváčkovi a jak předejít hysterákům.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML